Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 15 godine

Kako da ih ne volim, zna se šta je :09: . Uzeo mužić pet velikih niski (mogu i oko vrata da ih nosim, vrlo su dekorativne), tako da će danas (nadam se) pasti begova čorba posle milion godina. :headbang: E, sad bi uz njih išlo još nešto ala turka... ali zbog mog neslavnog današnjeg merenja, bićemo fini... nešto sam se nadula opet (hleb li je, lekovi li su), a ja do sutra uveče moram da splasnem kako znam i umem da bih mogla da obujem bilo šta sem patika. (Da se ja pitam, idealni izlazak u provod bi mi bio totalno bez obuće, nema ništa lepše nego kad igraš bos, ali nisam sigurna da bi ovdašnji narod to pozdravio.) U svakom slučaju, danas 2,3 kila više i osećam se prilično grozno, ali se pravim da mi nije ništa.

Eh, da, sem što mi je doneo bamje, mm je doneo s puta još kilo i nešto manje, dakle smršao je na 79 i izgleda bajno... i ljubomorna sam. :evil:

Stariji sin večeras ima maturu... zbog nečega nije hteo da kupuje ništa od odeće i obuće (samo je uzeo sladak prsluk), hoće da ide u starkama... ovo bi Lass pozdravila. Da su mi te godine, ni meni ne bi smetalo da idem u starkama... hehe. :) (A možda mu je retroaktivno proradila i savest, njegov osmi razred nas je koštao kao da se ženi.) Šta da kažem... dete je završilo gimnaziju s Vukovom diplomom, sad još samo da odradi prijemni, i moram da priznam da sam mnogo ponosna majka. :)

Da upišem jelo, pa odoh da kuvam ivu...

D: jogurt s lanom i začinima
    R: zapečeno povrće s kajmakom i žumancima (isto kao prekjuče, ali nije ostatak nego me sinoć terali da im pravim opet :cry: )
    U: neskafa sa 1 dl mleka
    V: begova čorba (s piletinom i junetinom), salata - i dodala malo domaće suve kobasice i sira da popunim ćoškiće
    Poslednja izmena od dudank u 29 May 2010, 02:24, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • mirnisan
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od mirnisan » pre 15 godine

sve cestititke za uspjeh! dijete je zaslužilo i više, neka se mama izula. 8) to je tek priprema za ono što slijedi -velika matura,pa diploma,pa djevojke,pa.... :009:

begova corba je zakon. :09: vidi se da si naša snajka.sve smo te naucili da jedeš :wink:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

U stvari, kad bolje razmislim, možda je upravo obrnuto, da sam se udala za Bosanca zato što volim dobro da jedem. :16: Kako je lepo kad se muž i žena razumeju. :ZZ06:

Evo sad smo se lepo zdogovorili... da ja ipak napravim begovu kako bog zapoveda, tj. sa mesom a ne sa kockom za supu, tako da je i moj problem večere rešen... meni je ona dovoljna sama po sebi, jedno pola lonca biće dosta... :16:

Odoh da upišem večeru, pa pravac čaršija, ako mi se nisu prodali oni šorcići.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Cestitancija i sinu i mami a za Starke... Slika
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Fala, Lass. :) A za starke je fanatik, kao ja nekad (sad ne mogu više da ih nosim zbog problema s ravnom obućom, pa tužno gledam kod tebe u dnevniku), iznenadila bih se da je u nečemu drugom otišao... zna dete šta valja. :)

Šorciće nemaju moj broj, propade mi kombinacija... tja, bar sam popila neskaficu sa uživanjem. :) (I ne znam šta sam se raspričala umesto da radim... odoh. :mahac: )
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Pregurasmo proslavu mature... a sad će da ih razvlače s maturskim radovima još tri nedelje, ne znam koja je fora, ali deca će bukvalno da trče na prijemne, nisu im ostavili vremena ni za šta živo. :( Mi smo u naše vreme imali dobrih mesec dana lufta.

Danas mi se težina vraća ka normali (živeo bronal - izbacila sam tonu vode), ali i dalje nema ždranja jer ne volim da izađem s punim stomakom (vrlo mi se urezalo u sećanje kako sam se zimus oždrala od boba pa onda propištala celo veče u suknjici sa uskim strukom), tako da danas samo pijem jogurt s lanom, a uveče ću maznuti usput parče pice ili neko pecivo. Brlj najavljujem u smislu :pivo: , mada sumnjam da će biti pivo, večeras se piju fina pića. :) (Ne fina kao fini kokteli, nego fina kao šampanjac i tekila.) Tako da ovde ostavljam molbu da mi sutra neko spremi kisele krastavčiće i mokru krpu za glavu. Hvala, mili forume. :)
  • mica66
    Amater
    Amater

od mica66 » pre 15 godine

Pre nego sto veceras legnes, popi dve tone vode i aspirin.
    Slika
    Nemoj da zaboravis!
    p.s.
    ako imas vremena, skokni do apoteke i kupi aspirin sa vitaminom C (sumeci) ili alka selcer.
    i nemoj umesto alka selcera gutati sodu bikarbonu (слаџо-поврачачу) zato sto nije isto.
    ovo ti je za ujutro, ono iznad je za veceras.
    a uz jutarnji recept, mozes da prislonis i jedan sumeci magnezijum - da ti izbije bolove u misicima.
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

Pošto ti je Mica već prepisala terapiju , nemam ništa da dodam, osim, lepo se provedi :D :ZZ02:
  • mirnisan
    Amater
    Amater

od mirnisan » pre 15 godine

ja sam spremila rasola,nek se nađe ako zatreba. :evil:
    moj ti je savjet da se opustiš, plešeš i uživaš.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

mica66 napisao:a uz jutarnji recept, mozes da prislonis i jedan sumeci magnezijum - da ti izbije bolove u misicima.

Imam ga, imam ga! :skakutalo: Nisam znala da i za to koristi... brrrrm, hvala. :) Eeeee... koliko pametnih saveta. :)

Mislim... ne planiram ja baš namenski da prepijem (valja sutra raditi :bas_tuzan: ), ali čisto ako se omakne. Eto šta su pravi prijatelji. :31:
  • mica66
    Amater
    Amater

od mica66 » pre 15 godine

Slika
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • ducamoris
    Početnik
    Početnik

od ducamoris » pre 15 godine

Puno sreće na prijemnom...

Nego, da čujemo šta ti je pomoglo...rasol, aspirin, magnezijum... :wink:
    :009:
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

Možeš li ćero da ustaneš? Ako ti staje glava u ogledalo, nisi preterala :17: (Moja mera za mamurluk).
  • ENNA
    Početnik
    Početnik

od ENNA » pre 15 godine

Drago mi je da je matura prošla dobro i želim mu puno uspeha za predstojeće zadatke! :)
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

tratinčica napisao:Možeš li ćero da ustaneš? Ako ti staje glava u ogledalo, nisi preterala :17: (Moja mera za mamurluk).

:16: :16: :16: Ne znam za Puzica ali ja sam moju jutros naknapirala...
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
Odgovori 9033 postova