Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 15 godine

mica66 napisao:uzmi sad jedan metalni lavor i stavi ispred kompa - sad cu ti se materijalizujem ... ti mene vidis - ti mene vidis - ti mene vidis ... e tako .. a sad, povrati energiju sa pola kile crne pivkane i vrucim lisnatim ...

Pu, pa to si me ti urekla... :16:

E, ali stvarno ne može da se izdrži dečji rođendan u igraonici bez dopinga... bilo je obično pivo :bas_tuzan: , a fornetija sam pojela komada pet.

mica66 napisao:vas dve ste bar cicke-mrse - a ja sam jos salce .. i jos sam sva zarozana. nemo mi stajete na zulj.

Ma imam i ja salca kol'ko 'oćeš. 'Oćeš? :)

Nena3110 napisao:ali treba obaviti to prolecno spremanje, zbog sebe i pozitivne energije

Podržavam!!!!! :) Sve životne viškove - u đubre!

tratinčica napisao:Moram ti reći da u poslednje vreme nisam prebacila kcal unos nijedan dan, ali je izbor namirnica bio katastrofa. Ostalo od rođendana roštilja, pa suhomesnatog, da ne pričam o slanim sirevima ....Rezultat se vidi na tikeru, a bogabi i na mojim butinama :( . Tako da ti preporučujem: pamet u glavu.

E, a pazi ovu nebulozu... meni od mesa i sira spao celulit, ne bih ni primetila nego video mm. :) Samo još kad bih mogla da ostanem na 1200... :zid:

Elem, lepo se ispisah... jelovnik zadenut između redova... preselili smo goste ovamo, pa moram da bežim, ali svima šaljem veliki :009: !
    Poslednja izmena od dudank u 28 Apr 2010, 22:58, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • mica66
    Amater
    Amater

od mica66 » pre 15 godine

dudank napisao:Ma imam i ja salca kol'ko 'oćeš. 'Oćeš? :)

Ma necu bre, bez otale, samo mi jos to u zivotu falli !!! Luda zena ! :-P
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ako nećeš, ništa... samo sam htela da budem nesebična. :roll:

E, sad ide obećani izveštaj. Vaga kaže da sam dodala kilo, na 51,3 sam, nije strašno, taman vreme da se opet malo pažljivije oplete po brojanju. Juče sam unela milion kalorija, a praktično sam jela vazduh upakovan u šuškavo ništa. Jesu mi forneti legli jer se uželi čovek i takvih gluposti, ali realno nisu ništa, bolje su elementarne pogačice s čvarcima nego ovakvi prazniši, bar se najedeš za sve kalorije.

U međuvremenu mm skinuo nekih 4-5 kila povremenim vodenarenjem, ispadosmo glupe i ja i moja dijeta... ali sad imam jednog very zgodnog muža da ga prošetam. Ne znam kako druge žene... mislim, sve mi volimo da su nam muškarci lepi/pametni/zgodni/skockani (nepotrebno precrtati :16: ), ali ja se definitivno uključujem na zgodne. :ZZ01: (Nadam se da neće nekad da pročita ovo slučajno, odma' bi dig'o nosić.)

Idemo na brojanje:

D: jogurt s lanom i začinskim biljem - 150
    R: (iz dvaput) mix raznog zelenog povrća (450 g) s maslinovim uljem - oko 250
    U: (iz dvaput) tona salate s maslinovim uljem i semenjem (moj mix) - oko 250
    V: juneća šnicla 200 g, čaša mleka, salata - oko 550

Ovo je oko 1200 i trebalo bi da mi bude neki okvirni raspored i za naredne dane.

Edit: I na neku foru ja sam sad kupila farmerke br. 26!!! :skakutalo: Nije mi jasno gde se sakrio višak mene... jednostavno savršeno stoje.
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

Dudic, srecno brojanje!
    Dobro broj sad za praznike i ako ides negde na slavu. :009:
    Mada nije strasno napraviti mali prekršaj.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala, Neno! :009:

Ne bi trebalo nikud da idemo na slavu, nemamo širok krug prijatelja, ali mi se danas nacrtao brlj koji nisam mogla da izbegnem, pa sam morala da izmenim plan. Drugar je častio za posao, pa smo išli van grada na večeru. Srećom, javio je na vreme, pa sam jela manje kod kuće. Danas je, znači bilo:

D: jogurt s lanom
    R: nekoliko zalogaja barenog povrća
    V: mix nemasne jagnjetine/teletine/piletine/suve svinjetine pod sačem, salata, parčence pogače

Nisam nešto preterano probila plafon s kalorijama, a sutra nastavljam po planu koji sam gore zapisala. :)
    Poslednja izmena od dudank u 30 Apr 2010, 00:08, izmenjeno 1 put ukupno.
  • mica66
    Amater
    Amater

od mica66 » pre 15 godine

E, mala ... e.x.t.r.a mi je drago za te farmerke. A i za muzica-puzica!
    Sve je to lepo i krasno, al' nesto da ti priznam ... Najvise mi se dopao ovaj miks svega nemasnog!
    Bas bi i ja da se omrsim takvim miksom, pa jos pogaca!
    Ljubac!
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mico, izbor ti je pravi. :headbang: Na kraju sam htela bezočno da umočim pogaču sa sve prstima u moču... kad ono cvrc, nema moče, tri kapi masnoće sam na'vatala. Nije to baš pravi sač, otprilike je sve spremano odvojeno na različite načine pa spojeno i pročvareno pod sačem, ali jagnjetina definitivno jeste bila ispod sača... neću da je opisujem jer ne znam da li uredništvo odobrava lirsku poeziju na forumu.

E, a može da se napravi i ultra-sega-mega-mix, muž u farmerkama br. 26 ispod sača... "bilo mlogo lepo, samo mal' zapinjali končići za zube i jedva sam progunula one nitnice"... :16:

Upravo mi je stiglo rešenje za porez i PIO, pa mi je malo pokvarilo dan. :x Nije neka ogromna suma, ali sam ljuta zato što su u Bg svim mojim kolegama za identičnu delatnost udarili minimum, što je sasvim u redu za nas sitne ribe... a meni su ovde lupili trun ispod maksimuma. Al' neću da se žalim, posle 11 godina bez zvaničnog radnog odnosa ima da plaćam porez i da pevam.

Sad mi je izuzetno glupo da pišem jelovnik jer će neko vreme definitivno biti skroz-naskroz isto, samo s različitim povrćem (to mi je jedini način da ga se pridržavam). Je li OK da se ne ponavljam?
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

neću da je opisujem jer ne znam da li uredništvo odobrava lirsku poeziju na forumu.

Odobrava, ali nema potrebe... Osecam miris, ukus itd... Ja nisam neki mesozder ali jagnjetina ispod saca... :o Hmm... Odoh da perem ruke, lepe mi se... :oops:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Sad kad nisam pala sa stolice, nikad neću. :D

Elem, ja kao totalno neuka u oblasti meditacije (ako se ne računa ono malo što spada u "opštu kulturu")... naletim malopre prvi put u životu na pojam "sofrologija"... ne treba mnogo mašte pa zamisliti - lepa okrugla sofra, na sofri proja s čvarcima, kajmak itd, a za njom sedi "sofrolog", tj. ja, dakle, uspela sam čak i u meditaciju da ubacim čvarke... :16: Koja stoka... Ali dobar je izraz, kolje se za prvo mesto s "koreografijom" (razvlačenje kora za bosansku pitu).

Odoh da ne lupam dalje...
  • LEPA_i_ZALJUBLJENA
    Amater
    Amater

od LEPA_i_ZALJUBLJENA » pre 15 godine

cvarci,bosanska pita... :nasilan: samo ti nas navodi na "zle "misli :-P
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

Ko o čemu, Duda o čvarcima :21: .
  • Naja
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od Naja » pre 15 godine

Stvarno nas navodiš na grešne misli...jadne mi :oops:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma što navodim i druge i sebe... mahala ne mahala, mene sve na čvarke podseća. :16:

E, da se uozbiljim sad... juče sam nešto malo brlj-brlj, izašli smo nenadano u grad pa nisam mogla da večeram kod kuće, tako da sam umesto planirane šnicle, salate i mleka uzela palačinku sa urnebesom (to mi je bilo najpribližnije po sastavu, od svega raspoloživog), a za ostatak kalorija sam... eto, tako, a kako ste vi? :)

Od FA je bilo igranje, tako da vaga danas već pokazuje manje... i u zanosu sam istresla na kumu pola flaše piva, to je ono što pričam sve vreme, da nije pametno biti blizu mene kad igram. Legla u zoru, ustala u deset orna i čila... malo sam pretumbala raspored jela (da ne bih opet večeras jela palačinku - ukoliko se ne strmeknem u krevet), pa danas to izgleda ovako:

D: zelena salata s golicom
    U: jogurt s lanom i biljem
    R: tanjir barenog zelenog povrća s kašičicom masl. ulja
    U: kriška starijeg sira 100 g, 50 g domaće kobasice (bez aditiva), ljuta paprika
    V: sarma, komada 5, ljuta paprika
    Poslednja izmena od dudank u 02 May 2010, 11:36, izmenjeno 1 put ukupno.
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

dudank napisao: a za ostatak kalorija sam... eto, tako, a kako ste vi?

Odlično, hvala na pitanju :D .Nego...šta si ono počela da pričaš :-P . A vi kako 'te?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mi smo skinuli pola kila i sad i mi imamo "minus u okviru plusa". :-P

Iskreno pojma nemam kako sad opet idem naniže, ovih dana sam definitivno brljala... lepo je što se držim svojih 1200 s hranom, ali kad se to zalije... možda je fora u nemešanju namirnica, nisam miksovala lava s jelenom. :16:

Danas nastavljam sa 1200 bez zalivanja (što je mnogo, mnogo je, čak i meni), mada će izmena ipak biti, nepromišljeno sam dala neka obećanja (između ostalog zakazala odlazak s društvom na divljač :cry: - e, zato mi ne treba dati da pijem pivo... obećavam previše...) - ali pazićemo, pazićemo...

D: jogurt s lanom, začinima i nekoliko kapi maslinovog ulja
    R: čorbica od zelenog boba i mladog luka - iz dvaput, po pun tanjir (ali je fenomenalna, pravila sam na drugi način)
    U: jogurt sa začinima, oko 30 g golice (ovo je iz alavosti)
    V: juneća šnicla 200 g, mlad luk, pavlaka 12,5%

Da turim objašnjenje za jogurt, ovaj miks je u cilju zdravlja, tj. ublažava hronične upalne procese i smiruje žarišta. Kombinacija začina je mešavina mediteranskog bilja (bitno je da ima što više biljaka iz porodice Labiatae) sa malo morske soli, i obavezno pola kašičice karija (ili čiste kurkume) sa dodatkom crnog bibera (ova kombinacija kari + biber ima jače dejstvo od ibuprofena), po pravilu bi trebalo da se u to tokne neka kap ulja... i sve to u jogurt s kašičicom lanenog semena. (Idealno bi bilo da se doda i izgnječen čen belog luka, ali od toga sam odustala jer mi beli luk budi apetit.) Zdravo jeste... šta znam, sad sam prvi put od decembra sastavila dve nedelje bez lekova, i sve sam više uverena da je to zahvaljujući ovoj mešavini, razmišljam da je uvedem i za popodnevnu užinu.
    Poslednja izmena od dudank u 02 May 2010, 22:21, izmenjeno 2 puta ukupno.
Odgovori 9033 postova