Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od lasata » pre 15 godine

imamo oboje objektivni problem sa stvarima koje nam je neko poklonio, a koje bismo oboje da bacimo ali se bojimo da ne uvredimo tog nekog

To ne bi trebalo da vam predstavlja problem jer cete zavrsiti zatrpani stvarima koje vam se ne dopadaju i koje vam nisu potrebne... Nije vasa greska sto neko kupuje tek da kupi, sto ne poznaje vas ukus... Ako ne znas, pitaj... Tako bi celog zivota mogao neko drugi da vam kreira okruzenje... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Ruzica
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

od Ruzica » pre 15 godine

dudank napisao:Pokušavam da klasifikujem krš da bih se lakše izborila sa "emocijama", i primećujem da mm ima i dalje problem sa onim "šta ako nekad zatreba" (ja to zovem sindrom krize devedesetih), a kod mene je problem uspomena (ne znam da li neko od vas čuva svoje prvo bebeće ćebence s kojim je odrastao, recimo), plus imamo oboje objektivni problem sa stvarima koje nam je neko poklonio, a koje bismo oboje da bacimo ali se bojimo da ne uvredimo tog nekog. Trebalo bi da smisle novo zanimanje, ako već ne postoji, nekog savetnika za borbu s kršom ili tako nešto.

Dudo bas se nasmeja, slican problem imam i ja ali sve su to sitnice od meni dragih ljudi a oni nisu bas imali novaca da kupe ono sto meni odgovala ili treba, ali su ipak mislili na mene i poklonili su mi ono sto su mogli.

Ja sam sam deo svojih uspomena stavila u lepe kutije, zatvorila sve lepo slozila na orman, danas mi je zao sto nemam nista od Tanje kad je bila mala, sve je ostalo i izgubljeno... :(
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 15 godine

Kod mene je problem što je taj "neko" obično moja majka. :bas_tuzan: Ne damo nikom da nam kreira vidljivo okruženje, to bi već bilo preterano, i stvarno nemam milosti za ružne vaze, lampe i slike, ali je zato nevidljivo okruženje puno svega i svačega što nam ne treba. Jednostavno ne mogu da joj dokažem da ne treba to da radi, da ako već želi nešto da nam kupi, treba prvo da nas pita šta nam je tačno potrebno. U stvari, neki put i pita, ali svejedno istera svoje. Pa tako imam po špajzu nekorišćene kineske aparate tipa abtronika, u komodi tonu rasparenih posteljina (stalno mi kupuje delove posteljina odvojeno :zid: ), šerpu od 16 litara koju nemam gde da stavim (a bila je preskupa i svaki put uredno pita za nju), ne mogu sad da se setim svega, ali kad god nešto otvorimo, iskaču takve nebuloze, a ja nemam srca da je razočaravam. :cry: Na sve to, takve stvari pojedu prostor za neke uspomene koje bih mnogo radije sačuvala. Zato smo se sad i upregli zajedno... hrabrije ćemo to da počistimo. (Čik neka pita zeta zašto je bacio ovo ili ono. :headbang: )

Nije me oduševila ova pitoma loboda koju sam danas spremala, mnogo je ukusnija moja divlja iz saksije. Divno je nikla, danas sam je rasadila. :)
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Pa eto super... Posto mama redovno pita za serpu lepo joj reci da kod tebe nema namenu a da bi bilo steta da cami negde kad je vec bila tako skupa pa da je zato bolje da je ona uzme... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

I to je već pokušano više puta. :D U najgorem slučaju ide to sad lepo u podrum... ionako je koristim dvaput godišnje... a ako je neko mazne, dobro i jest... dobra je za kupanje troje dece odjednom. :16:

Nego što sam ja sad napravila biser... sutra je naknadna proslava dečjeg rođendana u igraonici, i dete je naručilo plazma tortu, i ja sam je malopre uredno napravila (srećom nisam stavila šlag)... i onda shvatim da sam podlogu od zvona za tortu obrnula NAOPAČKE, a torta ne može da se ponovo oblikuje jer unutra su po dužini uredno poređane sveže banane... tako da sam morala da je poklopim drugim poslužavnikom, izvrnem, pa povratni proces... i nikad mi nije ispala ravnija i lepše oblikovana torta, dakle eto kako nastaju uspešni eksperimenti. :D

Molim samo (od srca) da mi sutra od 6 pa do uveče svi šaljete pozitivnu energiju da ne bih s decom uronila u forneti peciva. :cry:
  • mirnisan
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od mirnisan » pre 15 godine

ma,evo mene da ti pomognem i sve da pocistim. može da pocne
  • jaga
    Amater
    Amater

od jaga » pre 15 godine

Evo ja vec sad pocinjem da ti saljem ekspresno svu mogucu pozitivnu energiju :hi-fi:
    Zdravlje i volja ce pokazati rezultate
  • mica66
    Amater
    Amater

od mica66 » pre 15 godine

Ne daj se Dudice - ti forneti su uzasni (mada i ja znam da padnem u fenomenalno iskusenje i pomandzam 1/2 tone istog, al' mi onda nestomuka! bas me cudi ..)
    E super sam se nasmejala citajuci o maminim pokloncicima. Da nisam umorna kao zver, bas bih doprinela nekim svojim pricama ..
    (sad se urednistvo raduje mom umoru .. neka-neka)
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • jaga
    Amater
    Amater

od jaga » pre 15 godine

A sto se tice fornetija, moj stariji sin zeli da otvori nesto na tu foru ovde i veruje da bi to bio BUM
    Zdravlje i volja ce pokazati rezultate
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Krajnje nezdrav bum... :(
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala na energiji :009: , mislim da je već počela da deluje. Naročito kad sam jutros stala na vagu. Ne znam šta mi je, brljam non-stop (sinoć je bio repete večere - i to u četiri ujutru), sve sa "dozvoljenom" hranom, ali i salata goji kad pojedeš naviljak, a kamoli neke druge konkretnije stvari. Uskoro ću da molim i za batine. :bas_tuzan: Tako da, ukratko, mislim da danas neću ni da okusim nesrećne fornete. Još se nadam da je ovo na vagi voda, mislim, imam pravo da se nadam... do sutra. :cry: Umorna sam i ja od maltene neprekidnog samoobuzdavanja, ali ne smem, nikako ne smem da dozvolim da krenem naviše. Tačka.

Mico, slobodno se ovde raspiši kad god imaš snage... možemo da razmenimo priče, a možemo i poklone :16: - a koliko vidim, možemo da razmenimo i majke, nećemo da primetimo neku veliku razliku ni ti ni ja. (Ovo i apropo nekih ranijih tvojih priča u kojima sam se vrlo prepoznala.)

Danas... danas... ne znam šta jedem, još razvlačim kafu, ali šta god da bude, ponovo brojim kcal do poslednje. Pa ako sam tolika ćurka da mi je lepše da pojedem šačicu masnih peciva uz kriglu piva nego da ceo dan lepo jedem zdravu hranu kao čovek, onda mi tako i treba.

Hvala na pažnji i na čitanju mog dnevnika koji postaje UŽASNO smoran... :16: E stvarno mi je ponekad muka od sebe kad ovako kukam, ali dok se ne pljucnem, očigledno nema povratka na disciplinu.

Svima lep dan želim... :) Klopu ću upisati večeras ili sutra.
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Nemoj da prepisujes... Eno i ja se uskukala oko vage... :(
  • mica66
    Amater
    Amater

od mica66 » pre 15 godine

dudank napisao:Hvala na energiji :009: , mislim da je već počela da deluje.

blago tebi - na mene ne deluje nista ... dobro je da je bar moje stanje "vlajne u transu" delovalo na daljinu.
    uzmi sad jedan metalni lavor i stavi ispred kompa - sad cu ti se materijalizujem ... ti mene vidis - ti mene vidis - ti mene vidis ... e tako .. a sad, povrati energiju sa pola kile crne pivkane i vrucim lisnatim ...
    dudank napisao:Mico, slobodno se ovde raspiši kad god imaš snage... možemo da razmenimo priče, a možemo i poklone :16: - a koliko vidim, možemo da razmenimo i majke, nećemo da primetimo neku veliku razliku ni ti ni ja. (Ovo i apropo nekih ranijih tvojih priča u kojima sam se vrlo prepoznala.)

:16:
    dudank napisao:Pa ako sam tolika ćurka da mi je lepše da pojedem šačicu masnih peciva uz kriglu piva nego da ceo dan lepo jedem zdravu hranu kao čovek, onda mi tako i treba.

cuj sacicu ... ja to lopatom .. pa mi pozli .. al' mi i slatko - bar neko vreme :020:
    dudank napisao:Hvala na pažnji i na čitanju mog dnevnika koji postaje UŽASNO smoran...

Meni nije - bas ga obozavam .. Imas bar jednog sigurnog citaoca - prema tome ..

A apropo klope i sta jesti, sta mislis zasto ja vodenarim? Pustim brale mozak na otavu - nema nista, samo kamiljaj. Razmisljam i da prestanem da jedem. I ovako i onako spajam obroke, jedem pa ne jedem, svi mi kroje kapu i to krivo, ja samo strizem usicama .. Pa, onda mi je bolje da nista i ne klopam, ovo me vise ubija .. ma'ke mi ..

post edit (ma sta znacilo) .. vas dve ste bar cicke-mrse - a ja sam jos salce .. i jos sam sva zarozana. nemo mi stajete na zulj.
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

Ja samo uzivam u citanju, stvarno ste genijalne.
    Dudic, mogu i ja da menjam mamu, bar na neko vreme, moj bi se dragi radovao, jer poslednjih par godina se nesto u njemu preokrenulo, pa ne voli tastu, a ranije je voleo, casna rec.
    I to ce proci.
    I mene ceka spremanje stana, slavim Đurđevdan, ali nije zato, ono malo gostiju sto imam su moji mili, i ne gledaju u prasinu, nego u mene i domacina, a narocito u tanjir, ali treba obaviti to prolecno spremanje, zbog sebe i pozitivne energije, i kad smo kod toga, saljem sve sto imam. :009:
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

Što se pogrešnih poklona tiče, imam toga da bih mogla još jedan buvljak da otvorim. No poslednjih nekoliko godina sam se opametila i ne dozvoljavam da mi se bilo šta kupuje bez saglasnosti.
    dudank napisao: Pa ako sam tolika ćurka da mi je lepše da pojedem šačicu masnih peciva uz kriglu piva nego da ceo dan lepo jedem zdravu hranu kao čovek, onda mi tako i treba.

Moram ti reći da u poslednje vreme nisam prebacila kcal unos nijedan dan, ali je izbor namirnica bio katastrofa. Ostalo od rođendana roštilja, pa suhomesnatog, da ne pričam o slanim sirevima ....Rezultat se vidi na tikeru, a bogabi i na mojim butinama :( . Tako da ti preporučujem: pamet u glavu.
Odgovori 9033 postova