Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • pache
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od pache » pre 14 godine

Ja se izvinjavam, ne znam gde da postavim pitanje vezano za slanje poruke. Ne mogu da posaljem privatne poruke. Stoji mi u sanducetu sa slanje, a ne u poslatim porukama, i ne mogu da provalim sta drugo treba da se pritisne sem posalji :oops:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od 314pezos » pre 14 godine

Sve si odradila u najboljem redu, poruka stoji u folderu za slanje dokle god onaj kome je poruka namenjena ne pročita i tek se onda prebaci u folder poslate poruke i to ti je potvrda da je poruka isporučena.
    Slika
    Slika
  • lea.
    Početnik
    Početnik

od lea. » pre 14 godine

da li je uredu na UH dan, jedna kifla (pletenica sa susamom) od 200g? naravno sa nekim prilogom (povrce kuvano/tomatelo/sampinjoni dinstani).
  • tonka-balonka
    Početnik
    Početnik

od tonka-balonka » pre 14 godine

u redu je :)
    nikad ne dozvolite sebi da izgledate najgore u najboljim godinama...
  • pache
    Početnik
    Početnik

od pache » pre 14 godine

Jedno pitanje samo za P dan. Da li mogu za veceru da jedem sarana, ako sam za rucak jela oslica? Kontam da moze posto je riba i jedno i drugo, al' ipak da pitam :D
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

od BlackMaja » pre 14 godine

da, moze :wink:
    Slika
  • pache
    Početnik
    Početnik

od pache » pre 14 godine

Jos jedno pitanje. Za juce sam mislila da spremam krompir. Prvo malo da ga prodinstam, a onda da ga malo isprzim da ipak bude malo hrskav :) E sad ne znam koliko cu to uspeti na 1 kasici ulja? Koji je savet. Naravno to bih pomesala sa pecurkama.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

pache napisao:Jedno pitanje samo za P dan. Da li mogu za veceru da jedem sarana, ako sam za rucak jela oslica? Kontam da moze posto je riba i jedno i drugo, al' ipak da pitam :D

U sušti je to dozvoljena varijanta ali šarana kao i sve srodne ribe po sastavu treba izbegavati jer spada u masnije ribe.

pache napisao:sam mislila da spremam krompir. Prvo malo da ga prodinstam, a onda da ga malo isprzim da ipak bude malo hrskav :) E sad ne znam koliko cu to uspeti na 1 kasici ulja?

U dijeti nema prženja u dobokom ulju, to i na kašici ulja možeš da ispržiš samo u po Vuku "drajkuker" tiganju.
    Slika
    Slika
  • pache
    Početnik
    Početnik

od pache » pre 14 godine

ok, hvala na odgovorima :)
  • lea.
    Početnik
    Početnik

od lea. » pre 14 godine

koja kolicina( gr ) treba da bude kolac/i za veceru na UH dan?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Nije nikad bilo propisano težinski već samo količinski 1 parče torte ili 2-3 parčeta kolača a nisu sve torte istog sastava, neke lakše a neke su teže, zato je ovaj način ishrane lak za spremanje obroka jer nema gramaže (težina je samo preporuka)
    Slika
    Slika
  • lea.
    Početnik
    Početnik

od lea. » pre 14 godine

ok 314 pezos... hvala na odg. :) ali ja npr. nekad pojedem 2 kolaca koja teze pa mozda i do 130g, a kad sam jela napolitanke, pojedem 3, koje mislim da jedva imaju 40gr ( a svi govore da se jedu 2 napolitanke)... sad sam jela Neda keks, i pojela sam 6, to je tacno 69gr... pa me interesovalo da li je to previse? :)
  • pache
    Početnik
    Početnik

od pache » pre 14 godine

Sutra bih za rucak jela zemicke sa kecapom i salatom. Zanima me koliko zemicki smem da pojedem?
  • AlanViBritannia
    Početnik
    Početnik

od AlanViBritannia » pre 14 godine

Opet ja, i opet sa par pitanja. x)

Prvo, zanima me ono sto se tice mlecnih proizvoda. Ukoliko uzmem mlecne proizvode na 1. dan, da li to znaci da ne smem jesti meso/jaja? I tako i rucak i veceru?

Takodje, da li se supa sme praviti na vodi od krompira [mnogo je ukusno], ali bez samog krompira, iako nije skrobni dan?

I, da li je spanac skrobno povrce? Tj. da li se sme jesti samo 2. dan ili je univerzalno povrce?

Takodje bih zamolio ako neko ima dobre volje i vremena da mi ispise nekoliko univerzalnih vrsta povrca. Stalno se bunim oko toga.

Hvala. :)
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

od BlackMaja » pre 14 godine

pache napisao:Sutra bih za rucak jela zemicke sa kecapom i salatom. Zanima me koliko zemicki smem da pojedem?

Pa vidi koliko teze... Neka to bude do 100gr, samo ti je moja preporuka da kecap zamenis tomatinom, ili nekom salaticom. Nije zabranjen ali nije ni preporucljiv zbog sadrzaja secera.

AlanViBritannia napisao:Opet ja, i opet sa par pitanja. x)

Prvo, zanima me ono sto se tice mlecnih proizvoda. Ukoliko uzmem mlecne proizvode na 1. dan, da li to znaci da ne smem jesti meso/jaja? I tako i rucak i veceru?

Ukoliko se za rucak na Proteinski dan odlucis da jedes mlecne proizvode, onda isto to trebas i za veceru, samo upola manje. I da, u pravu si, to znaci da onda nema mesa i jaja. A umesto supe ide jogurt ili mleko.

AlanViBritannia napisao:Takodje, da li se supa sme praviti na vodi od krompira [mnogo je ukusno], ali bez samog krompira, iako nije skrobni dan?

Ako mislis da je jedes na P dan, onda je odgovor ne. Za P dan je najbolje kupiti neku kocku i skuvati je. Krompir je ipak skrob i jede se na skrobni dan. Tako da mozes rucati tu supicu na skrobni dan.

AlanViBritannia napisao:I, da li je spanac skrobno povrce? Tj. da li se sme jesti samo 2. dan ili je univerzalno povrce?

Spanac je neutralna namirnica i mozes je jesti svaki dan. Eto, mozes i sa mlekom ili jogurtom pomesati na P dan, ili pak za UH dan napraviti neku piticu... U svakom slucaju, spanac smes svaki dan.

AlanViBritannia napisao:Takodje bih zamolio ako neko ima dobre volje i vremena da mi ispise nekoliko univerzalnih vrsta povrca. Stalno se bunim oko toga.

evo nekoliko: karfiol, rotkvice, pecurke, masline, krastavac, kupus, paradajz, luk, zelena salata, sargarepa, paprika......

P.S. otvori svoj dnevnik pa da te bodrimo, i pomognemo dok se ne uhodas :D
    Slika
Odgovori 4679 postova