Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Tara011
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke (Polu)Mrsavicc

od Tara011 » pre 12 godine

Mršavićka
    za knjigu piši Gigi on zna, i tu ćes najpre doći do odgovora!
    A što se tiče opuštanja, i brljanja, kao što vidim većina nas je poklekla, pa šta! Idemo dalje, nije smak, bitno je da imamo dobru volju, i jedna drugu. Izguraćemo!
    Što se mene lično tiče, ja sam trenutno u fazonu da sam digla ruke od vage, zakucala se na 80, još od 30 dana i ne mrda, ali, koliko sam pročitala to je taj period drugog meseca,a i imala sam brljeve, tako da ću i ja na TUN, nit imam gde da žurim, nit imam šta da izgubim (osim kg, naravno)!
    Sve ovo do sada što smo napravile sve zajedno je po meni jedan veliki uspeh!!!!
    Samo, bre, izbacite taj alkohol, stvarno vam to smeće ne treba!!!!
    Ajmo, samo napred, dan po dan!!!!!
  • tinčicaaa
    Početnik
    Početnik

od tinčicaaa » pre 12 godine

mogu ti reci da sam mislila ma sta ce biti od malo vina...ali sada vidim,kad sam se opekla, da nije bezveze...necem ga pipnuti do 5 mjeseca...jer hocu da budem fina AKO odem na more ovoga ljeta... 8)
  • mila_usa
    Početnik
    Početnik

od mila_usa » pre 12 godine

Ja alkohol i ne pijem tako da nemam problem sa tim,a sjecam se da sam citala da alkohol su sve same prazne kalorije i od tada ja kapi stavila nisam jer zasto bih dodavala kalorije kad mogu da ih oduzmem.
    Success is Journey not Destination
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 12 godine

Ma da, razumemo se....
    Knjige me interesuju jer sam htela malo da prostudiram UN režim održavanja, tj drugih 91 dan, i možda da usput i nađem bolju inspiraciju za kreiranje nekog svog budućeg načina ishrane, kada više ne budem na dijeti....Takođe, pročitala sam da su te knjige pune recepata pa ni to ne bi bilo loše imati....U svakom slučaju, možda ih kupim jednog dana, ako budem imala priliku...
    Što se tiče alkohola, iskreno, nemam nameru da ga izbacujem iz svog života, te neke male količine ne prave od mene ni alkoholičara ni ovisnika...imam ja gori porok, a to su cigarete, a njih konzumiram svakodnevno....Alkohol bih svakako trebala izbaciti dok sam na dijeti jer naravno da ne da ne pomaže dijeti nego jako odmaže, a posle dijete nastaviti da ga uzimam (naravno ponekad i po malo...)...Nisam ja baš u fazonu nekog preterano zdravog života ni raja na onom svetu, a odricanja na ovom...hoću ja i malo poroka i ovoga i onoga dok sam živa i zdrava i (relativno bar) mlada....
    Za NG noć sam popila puno a ostale situacije su bile po jedna ili dve čašice..
    Nego, planiraću da to skroz izbacim dok sam na ovoj dijeti a posle ne...
    Kilogrami koje sam ja nagomilala poslednjih par godina, a pogotovo ovu jednu poslednju najmanje su posledica alkohola nego više tog poremećenog metabolizma zbog nepravilne ishrane i ponašanja u vezi sa istom, preskakanja obroka, insulinskog cirkusa sa slatkišima....Ako ja zadržim ovaj režim pravilnog rasporeda obroka, kombinacije namirnica i slično...ne brinem se ja za sebe u budućnosti, i da uspem da ovako i u budućnosti mogu bez slatkiša...biće odlično..
    Danas ću najverovatnije (ako mi ne bude mrsko zbog odvratnog vremena) da kupim knjigu ,,Pametno telo,, Lokice Stefanović...
    Vidimo se
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 12 godine

Mršavićka, kako ja tebe razumem, kad bi samo znala, hahahhah! :)

Imaš negde na forumu... postavljala sam... objašnjenje zašto je šećer štetniji od alkohola. Pa dakle, eto ti rešenja. :D
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Hehe...
    nekad davno sam u nekom postu spomenula ,,matora sam ja već..ukapirala sam kako stvari funkcionišu."...tj upoznala sam sebe....vraćamo se na to...
    Kao prvo, svi znamo sebe i ako hoćemo da budemo iskreni sa sobom (i drugima) reći ćemo, tj ja ću da kažem da:
    - neću izbaciti alkohol
    - neću izbaciti cigarete (bar zasad)
    - neću postati fanatični FA upražnjavalac
    - neću obećati da se više nikada neću ugojiti (bar malo)...

Hvala Dudo
    :)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • tinčicaaa
    Početnik
    Početnik

debelicka za predsjednika!!!!! hahahahahahahaahaha....slazem se sa tvojim zadnjim postom u potpunosti... :009:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Tinčice draga...budimo realni mislim iskreni ( i da se razumemo, ne kažem ja da je alkohol dobar nego bih lagala kad bih rekla da ću ga izbaciti iz svog života i da uopšte želim da ga izbacujem)..

No jelovnik da se piše sada, a što se mora nije teško...

9.Jan - UH dan - 65/91
    D: 2 kivija
    U: 1 jabuka
    U: 1 jabuka
    R: 2 integralne kifle (šatro integralne)
    V: palačinka sa nutelom, plazmom i malo sladoleda , rebro crne čokolade

Dakle, i danas bila gozba za večeru, palačinka ....hrana bogova....
    A večeras imam situaciju za piće bogova, vino npr... ali valjda neću da posegnem...šalim se, neću.
    Vidimo se dragi moji!
    Poslednja izmena od Debeliccka u 21 Jan 2013, 23:36, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

• PufPufna
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od PufPufna » pre 12 godine

Ako ikad nabaciš još koji kilogram bar ćeš znati recept za skidanje. :D Moja baka kaže da je jedna čašica žestine dnevno zdrava. Žena ima 70 i kusur godina. Tako da... :pivo: :-P
  • marrayya
    Amater
    Amater

od marrayya » pre 12 godine

Hehehhehe, kljuc je u umerenosti :) I to umerenosti u svemu :)
    https://www.TickerFactory.com/weight-loss/wznF5dQ/]
    Slika
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Pa jeste upravo u umerenosti, to je zivotna mudrost...
    Sto se tice babe, ja sam o tome cesto razmisljala: kad bi bilo higijenski i drustveno prihvatljivo, najbolje bi bilo pocinjati dan kao moj deda koji je ziveo 90 i kusur, bio mrsav i zdrav ceo zivot i na kraju umro prirodnom smrcu - ujutro casica rakije, kafa, kocka secera,.slanina i luk..
    Ali kako bih ja pocela dan sa takvim zadahom....osim da se odselim negde u planinu...
    Slika

• ela
    Početnik
    Početnik

od ela » pre 12 godine

a zamislite mene nikad ni kap alkohola i ni jednu cigaretu u zivotu :headbang: zaista za ne poverovati a uskoro 30 godina :D
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

E Ela...Ja mislim da je to tvoje normalno, ali mislim da je i ovo moje normalno!..Sve je normalno. :)

Inače, vezano za ono što sam juče najavila da ću možda sinoć da uzmem malo pića bogova, tj vina, želela bih da ovim putem obavestim sve zainteresovane i nezainteresovane strane da nisam uzimala ni kap...

Zato sam jutros prešla na beli luk, rakiju i slannnicu (slanininicu) i sada mi ni :higijenicar: ne može pomoći...
    Šalim se naravno, pila sam kafu i doručkovala 2 kivija...
    Vidimo se..
    8) :009:
    Slika

• mila_usa
    Početnik
    Početnik

od mila_usa » pre 12 godine

Cigarete su porok ali vjeruj mi da ponekad zalim sto sam ih bacila prije 3 mjesecas jeste ljepse disem jeste lakse se krecem ali fali mi onako uz kafu...i nekako sam lakse skidala kilograme nego sad nekad dok sam pusila ako ne bih vecerala 3 noci odmah sam bila laksa.dok sad treba vise truda...zavidim ti sto zapalis kad hoces al ja sam ostavila jer ze;lim biti zdravija.
    Success is Journey not Destination
  • tinčicaaa
    Početnik
    Početnik

ja sam to davno rekla...necemo se lagati...nisam alkoholicar,nit pijem sve sta se stavi pred mene...popijem crnog vina ili višnjevca i to je to...i to ako je neko slavlje...a za cigarete...kutija mi traje nekad po 3 dana...i ne planiram ih se ostaviti...kako ja znam svojim bakicama reci kad me pitaju sto pusim,pa moram od necega umrijeti....nitko nije savrsen....
    izvini sto se ja raspisa kod tebe...al kod tebe je ta tema aktualna....hahahaha
Odgovori 3271 post