Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 15 godine

Da se prijavim dok još nije najlon preko radnog stola. :) Noćas sam malo brlj-brlj s jelom, ali nema viška na vagi, pa računam da je u redu... bila je prava molerska večera, usred krša smo boli roštilj iz jednog tanjira i jeli mlad crni luk onako prašnjavi, ništa slađe. :)

Danas će isto biti "jedi šta dohvatiš" (sem redovnog jogurta s lanom), upisaću kad budem znala.

Trebalo bi neko da snimi ovo - u praznoj prostoriji stoje kuhinjski sto, radni sto i VAGA. :D Nisam dala da se spakuje.

Svima :009: !
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Ma vi ste neki fini moleri... Ocekivala sam cetvrt 'leba, salamu zidarsku i feferone... :D
    Pivo, normalno!!! Slika
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Da tek vidiš kako smo fini... radim u skroz elegantnim pantalonama pošto su mi sad velike pa nisu za nošenje van kuće. :16:

E, da upišem, pošto sam dobila kompjuter natrag za danas. :)

D: jogurt s lanom
    R: oko 150 g roštilja, salata
    V: verovatno salata, sir, mleko - MOŽDA mala šnicla ako ogladnim
  • mica66
    Amater
    Amater

od mica66 » pre 15 godine

Majstori, pa di ste zbutali komp?
    Jelovnik koji Las ocekuje mos' da padne za sjutra, slaguvas se?
    Ja bih samo dodala beli lukic, cisto da se podstakne elan, a i lepo se pakuje uz recimo, alpsku ...
    Sto BiH se reklo - milinko !!!
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Umotali smo ceo moj radni sto u džinovski najlon, sa sve kompjuterom ispod i papirčinama odozgo, pa gulili i krečili preko, nismo imali gde da ga iznesemo. (Lažem, mogli smo u našu spavaću sobu, ali tamo nema pušenja. :evil: )

Beli lukac su mi pojeli, a danas niko nije išao na pijacu. :bas_tuzan: Sutra bi mogao da padne... e sad, još ako može srpska polusuva umesto alpske... onako bez sečenja... pa poljubac začinjen lukom... mmmm, volim ja ova krečenja. :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

:mahac: Još me nisu zatrpali.

Jelo mi je tako monotono da nema svrhe pisati... a i ne hranim se baš zdravo, samo meso i salate, i jedan jogurt dnevno. Nadam se da ću od večeras moći da se bacim na kuvanje. :cry: Na vagi imam trun više... nek stoji tiker do ponedeljka, možda je samo nešto danas, a i treba da dobijem ovih dana.

Farba se drugi sloj, ubacili smo miris limuna tako da sve miriše... nazire se kraj muka za koji dan. :)

Svima pozdrav i :009: !
  • mica66
    Amater
    Amater

Kako mislis nije zdravo meso, salata i jogurt?!
    Da si ubacila krompir pa da razumem, al' sta ovome fali?!
    Nemoj preterivati bejbi - dobra si.
    Koji si to miris limuna turila u farbu? Bas mi to lepo zvuci ..
    Koliko dugo onda mirise?
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Micole, zdravo je meso, al' ne da ga jedeš triput dnevno. :cry: Pazi kad se čak i meni mesarošu smučilo. To su još zalihe roštilja od rođendana, fala gostima što nisu sve pojeli jer su nam sad dobro došle, ali izađoše na nos, nedostaju mi moje povrćke.

E, a miris - to je "nešto" što nema ime, ali se kupuje tamo gde i farba i vrlo je jeftino (mislim da je oko 70 din flašica). Prošli put smo ubacili ružu i mirisala je baš-baš prirodno, trajalo je oko mesec dana uprkos kuvanju i cigaretama, pa i to je neka radost, mesec dana mirisa. :) Nisam se setila da kupim zalihu i ubacim u neku flašicu s raspršivačem, mogla sam da osvežavam zidove i nadalje. Danas smo nažalost našli samo limun i jabuku, ali daj šta daš, krnuli smo ovog puta DVE bočice limuna i miriše više onako na limunov list nego na sam limun, vrlo je prijatno. Nadam se da će da se gađa s mojim bugarskim ružama :17: kojima na opštu radost posipam sve u kući, od veša do tepiha (ali nisam smela da ih ubacim u farbu jer su masnjikave). To se zove uneti malo proleČa u kuČu... :headbang:
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

Dudic, moje najlepse zelje, i bravo za sve sto pises i radis, kod tebe uvek zanimljivo, pa ja ostanem bez teksta. :009:
  • mica66
    Amater
    Amater

Eh bre Dudi, di sa blgarskom ruzom da prsces ?!??? Kako se ne ugusis ???
    Ovo sa limuncekom mi je bas dja i puno ti hvala na tips und triksu.
    Bas cu da bacim okce, moguce da imaju lavandulum i pine silvestre stalone, sha mislis?
    Doduse, ne znma kad cu stici da molerisem, al bar za male pare mogu da prscem.

A inace, i ja se gubim za mesiste, al' se i meni smucilo kad sam drzala proteinsku.
    Od tada sam odlepila za povrcem i vocem. Bas je bilo ubitacno. Sad mi uz unku nedostaje jogurac,
    al' sta da se radi, cekam svaki 4-dan da popijem solju jogurta. A onda kad dodje cetvrtak ne znam
    sta da uzmem, dusa oce i meso i mleko i jaja - muka ziva!!! Sta da ti pricam, sestro slatka (medicinska).
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nisam videla borovinu i lavandulu, ali zvuči logično. Jabuku baš nikad ne bih očekivala, a eto, imaju. :)

Te ruže što sam kupovala - nije onaj smrdljevak što se nekad prodavao kao blgarska ruža (jednom sam kao klinka naprskala jaknu dečku koji mi se sviđao, jurio me kroz celu školu da me bije :17: - vi'š šta je ljubav), nego sad imaju nekih sto vrsta, da ne poveruješ koliko je to lepo. Kupila sam prošle godine tonu svega i svačega na bazi ruže, sapune, šampone, kreme, latice... između ostalog i tri parfema, i jedan od njih je tako moćan da svi oduševljeno pitaju šta je (a ja ne smem da kažem :16: ), dakle neverovatno kako su fino iskoristili te svoje kapacitete. E, a ima i nešto što bi ti se svidelo 1000% - liker od ruže, bolestan da ga pije, a ranjen na ranu da previja... itd, ovde stajem jer mi je pošla vodica (ružina) na usta. :)

Da ne zaboravim, juče sam smela s uma da je vreme za moj redovni brlj vikendom, pa je pao izlazak u grad i 2 parčeta pice.

Danas smo se konačno malo uljudili, još je krš, ali sam čin krečenja je završen i kuvalo se povrće. :skakutalo: Znači, jelovnik:

D: jogurt s lanom i začinima
    R: parčence mesa 100 g, salata (uglavnom ljute papričice)
    U: ogroman tanjir čorbice :skakutalo: (zelje, mlad beli & crni luk, paradajz, zelena salata, origano) i parče sira (oko 50 g)
    V: trebalo bi da bude 100 g mesa, čorbica, neka salata, mleko
  • jaga
    Amater
    Amater

od jaga » pre 15 godine

Znaci, polako se priblizavate zavrsetku :)
    Zdravlje i volja ce pokazati rezultate
  • dijetalica
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od dijetalica » pre 15 godine

Pozdrav svima, cini li mi se ili mozda razgovarate o proteinskoj iliti Atkinsovoj dijeti? Draaaage, molim vas uputite me, dajte mi neki savjet, kakvi su rezultati, isplati li se prionit na meso?Dva dana razbijam glavu da li da prekinem onu s narancom i vrhnjem i nastavim s ovom.Cini mi se laksom. Moooolim vas. pomozite! :005:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Dobro došla ti nama. :)

Nije Atkins, reč je o alergiji na šećere i skrob pa je ovo samo ishrana s donekle redukovanim ugljenim hidratima radi mog "prolećnog čišćenja" organizma od histamina. Upravo je obratno, pazim da ne upadnem u "Atkins efekat". To je dijeta koja zahteva vrlo ozbiljan i odgovoran pristup, nije dobra za brzinsko mršavljenje i može da ima negativne efekte na zdravlje, tako da je ne bih preporučila bez nužde. Ali ni citrus dijeta nije baš rešenje, posle nje se brzo vraćaju kilogrami. Imaš ovde drugih lepih dijeta, ne znam koliko kg imaš da skineš, ali "dijeta moje doktorke" i "dr Žižić" sasvim su fino izbalansirane.

Jago, još ja tu ne vidim kraj, treba da krenemo sa sređivanjem kuće, a mm zaseo za svoj laptop. :16:
  • jaga
    Amater
    Amater

od jaga » pre 15 godine

dudank napisao:Jago, još ja tu ne vidim kraj, treba da krenemo sa sređivanjem kuće, a mm zaseo za svoj laptop. :16:

Kad pocne sredjivanje kuce, svakim danom si sve bliza kraju :wink:
    Mene ceka selidba uskoro, vec me muka hvata. Prosle nedelje sam sredila stan do savrsenstva. Izbacila sve bespotrebne stvari, zamenila sezonske garderobe i naravno preokrenula raspored. Sve je sad cakum pakum ali bi sve to bilo daleko ucinkovitije da sam prethodno okrecila 8)
    Zdravlje i volja ce pokazati rezultate
Odgovori 9033 postova