Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • unique
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od unique » pre 14 godine

hvala draga Majooo :D
  • jeca_pereca89
    Početnik
    Početnik

od jeca_pereca89 » pre 14 godine

Narode pomoc! Evo,danas mi je 17-ti dan i ni grama manje,a nijednu jedinu gresku nisam napravila i setam svakog dana! Sta mi predlazete? Da krenem na Turbo Un?
  • tonka-balonka
    Početnik
    Početnik

od tonka-balonka » pre 14 godine

cujte i pocujte..pitanje je sljedece..posto mi je danas proteinski dan smijem li u kavu bez secera staviti malo mljeka?vidim da to neki ljudi rade..a ako se smije staviti malo u spinat ne vidim dal bi to malo u kavi moglo imati velike stete??ustvari sta vi mislite ...ili onaj neskafe dve u jedan??
    nikad ne dozvolite sebi da izgledate najgore u najboljim godinama...
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

od BlackMaja » pre 14 godine

pa ukoliko moze nes kafa sa malo mleka, ne vidim zasto ne bi mogla i turska sa malo mleka... :D
    Slika
  • tonka-balonka
    Početnik
    Početnik

danas te obozavam :D :009:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od 314pezos » pre 14 godine

jeca_pereca89 napisao:Narode pomoc! Evo,danas mi je 17-ti dan i ni grama manje,a nijednu jedinu gresku nisam napravila i setam svakog dana! Sta mi predlazete? Da krenem na Turbo Un?

Na turbo UN se ide u drugom i/ili eventualno trećem mesecu dijete a ono što je najvažnije a to je da ne znamo ništa o tebi, koja ti je početna/sadašnja/željena težina, da li imaš nekih zdravstvenih problema pre dijete koje su dovele do povećanja kilograma a ima i one čuvene a to je da nismo svi isti i ne reagujemo svi isto na odreženi način ishrane.

tonka-balonka napisao:posto mi je danas proteinski dan smijem li u kavu bez secera staviti malo mljeka?vidim da to neki ljudi rade..a ako se smije staviti malo u spinat ne vidim dal bi to malo u kavi moglo imati velike stete??ustvari sta vi mislite ...ili onaj neskafe dve u jedan??

Ja na mislim ništa al evo odgovor autora dijete: malo mleka u kafu možeš stavljati svaki dan i 2-3 takve kafice dnevno neće ugroziti tok dijete.
    A sad moje mišljenje al u vezi 2u1: iskreno rečeno ja je pijem odavno pa i tokom dijete pa mi nije naudilo al je samo mana što je u njemo sadržano punomasno mleko u prahu a ti sad sama odluči.
    Slika
    Slika
  • tonka-balonka
    Početnik
    Početnik

posto je iskustvo ono sto brojim,hvala ti pezos kavica je popijena...potrazit cu u ducanu i taj nes dva u jedan nebi li ubacila nesto izmedu rucka i vecere kad uhvati krizica ..al samo na proteinski dan ..ugodan dAN :009:
  • desperate housewife
    Početnik
    Početnik

od desperate housewife » pre 14 godine

da li moram da jedem namirnice onim redom kako stoji na sajtu, npr. ako je proteinski da prvo jedem meso, pa hleb, pa salatu pa supu ili to nema neke velike veze? :)
    uglavnom pojedem meso sa salatom, pa hleb i na kraju supu

a drugo pitanje, da li je bitno u koliko sati su obroci? posto studiram a zivim sama, kasno dolazim sa fakulteta, i nekad rucam tek u 18h a vecera mi bude oko 21h, zaista ne postoji mogucnost da to izvedem drugacije, jer sama spremam hranu, mada sam vec smrsala iako sam se ovako hranila
  • lea.
    Početnik
    Početnik

od lea. » pre 14 godine

mozes sve zajedno da jedes, ja to radim, i nema to veze, samo na kraju ide supa, poslije svega...

a u svakoj dijeti se ne preporucuje posle 20h da se jede, mozda i ranije... ali ako to bas ne mozes da ispostujes, vazno je da 3 sata prije spavanja bude vecera...

ako mrsas, onda odlicno...
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

od BlackMaja » pre 14 godine

desperate housewife napisao:da li je bitno u koliko sati su obroci?

Na proteinski dan razmak izmedju obroka mora biti 4h minimum.Na svaki drugi dan 3h minimum, dok na V dan mozes jesti na svaka dva sata. A vecera ne posle 20h. Ti vidi koriguj svoje vreme... :wink:
    Slika
  • desperate housewife
    Početnik
    Početnik

od desperate housewife » pre 14 godine

lea. napisao:mozes sve zajedno da jedes, ja to radim, i nema to veze, samo na kraju ide supa, poslije svega...

a u svakoj dijeti se ne preporucuje posle 20h da se jede, mozda i ranije... ali ako to bas ne mozes da ispostujes, vazno je da 3 sata prije spavanja bude vecera...

ako mrsas, onda odlicno...

pa ja veceram u 21h a na spavanje idem oko 4 ujutru :D
    za sad ima rezultata, ali nema teorije da mogu da stignem da veceram u 20h, jedino da samo rucam a vecera nista....
    zbog fakulteta ne postoji nacin da iskombinujem drugacije sem vikendom :( hvala na pomoci :)
  • lea.
    Početnik
    Početnik

od lea. » pre 14 godine

da li je tomatelo dozvoljen da se koristi svaki dan? dosad sam samo na UH dan... s tim, da sam citala i ima secer u sebi, i tomatino i tomatelo...
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

može da se koristi svim danima
    Slika
    Slika
  • garava
    Početnik
    Početnik

od garava » pre 14 godine

a jogurt devojke,kad to moze? malo se dvoumim...

i seven days krosasni..neko ih spoemnu za uh dan..i ako sme,koliko smem da pojedem :)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Jogurt samo na proteinski dan ako se odabere da je osnova proteinskog dana mlečni proizvodi,
    a seven days kroasani možeš za večeru na UH dan na koji važi pravilo 1 komad torte ili 2-3 manja kolača a ti odluči koliko je to kroasana.
    Slika
    Slika
Odgovori 4679 postova