Lepa, nisam ti ni ja nikakav stručnjak, samo znam ponešto iz iskustva...

Znam da kod tih sezonskih alergija uglavnom nema potrebe za testom, obično je posredi neki alergen koji ne može da se izbegne, najčešće je to polen u vazduhu, tako da i kad bi to samo potvrdili, opet ne bi ništa pomoglo, ne možeš dete da staviš pod stakleno zvono. Alergo-testovi se rade kad je posredi alergija koja se javlja često, a ne zna se uzrok, ili kad se sumnja na neki uzrok koji može da se izbegne (npr. duvan ili neka namirnica ili hemikalija). A to što sirup prividno ne deluje (pretpostavljam da su mu dali presing) - on zapravo deluje, samo treba vremena da se telo iščisti od toksina koji se stvaraju kod alergijske reakcije, oni i izazivaju te pečate. Tako da se sad još vide "posledice", ali uzrok se polako potiskuje, nemoj da se sekiraš.
Ali neće da škodi ako isprobaš neku prirodnu metodu, jer kod dece mnoge alergije mogu da se ublaže ili čak skroz iskorene, a naročito ta na polen. Meni je stariji sin imao kao mali svakog proleća i isto tako i svaki put na moru strašne upale sinusa izazvane alergijom na polen i na neke aerosole, pa sam na njemu isprobala savet Matije Paunovski (poznata kao "Matija iz Mostara"), da se dva do tri puta dnevno dobro ižvaće po komadić pčelinjeg saća, po mogućstvu da je starije saće, kad maltene pocrni. Ne mogu sad tačno da se setim kako smo to primenjivali, mislim da je prve godine žvakao saće celog proleća i leta, a naredne dve samo u najkritičnijim periodima, kad vidim da počinju da mu suze oči i da kreće upala, ali to se definitivno sredilo. Ne košta da probaš... na saću ima nataloženih čudesnih sastojaka, zdravo je u svakom slučaju. I ja ga povremeno žvaćkam, čisto onako što volim, pošto na polen začudo nisam alergična.

E, a sad kad sam sve ovo ovako pametno napisala, da dodam i kako sam sinoć bila pametna...

Prvo, brljnula sam s pivom (vrlo malo piva, ali uopšte nije pametno da se pije uz aloju), drugo, jela sam jutros u pola četiri, kad sam došla kući. U gradu sam već imala planirani brlj (burek koji sam sebi obećala još prošle nedelje), ali taj u pola četiri bio je skroz neplaniran. Jela sam po ps-u, samo malu porciju mesa i povrća, i jesam bila gladna kao vuk, ali pola četiri... nema opravdanja.
D: jogurt s lanom i začinskim biljem
R: repete jogurta, salata
U: redovna porcija od 450 g barenog zelenog povrća s maslinovim uljem (iz dvaput)
U2: brljić - sarma bez pirinča 
V: 100 g sira, 100 g junetine, mlad luk (crno-beli mix), 2 čaše mleka