Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • lea.
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od lea. » pre 14 godine

da li su dozvoljeni pistaci (pistacija ) na vitaminski dan?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od 314pezos » pre 14 godine

sladjana984 napisao:Ja ponekad i izbacim nesto iz dijete, npr nisam imala integralni hleb i nisam ga ni jela, ponekad ne mogu da jedem salatu i kuvan krompir pa izbacim salatu... Da li je to problem???

Nije nikakav problem.
    sladjana984 napisao:a bih da smrsam jos 7 kg i nadam se da ako se nastavi ovakvim tempom gubitak kg da ce to biti do polovine maja. Recite mi da li mogu, kada postignem zeljenu kilazu, da prestanem sa dijetom i da predjem na odrzavanje iako je to pre navrsenih 3 meseca?

Ako su tih 7 kg što ti fali idealna težina biće dobro ako ih skineš do isteka dijete t.j. do steka 91-og dana, jer znaju poslednji kilogrami da budu vrlo zli jer oni idu najteže a i ako ih skineš možda i skineš dole 1-2 kg više i tu će sama dijeta napraviti prekid a zna da bude i pre idealne granice i slobodno nastavi do isteka dijete pa tek onda pređi na odrđavanje.
    sladjana984 napisao:od kada drzim dijetu, desava mi se da dosta tecnosti izbacujem i mnogo sam vise zedna nego pre i cim popijem casu vode za pola sata idem u wc??? Da li je to normalno?

To je i dobro i nema za šta da se brineš.
    lea. napisao:da li su dozvoljeni pistaci (pistacija ) na vitaminski dan?

Da 8)
    Slika
    Slika
  • garava
    Početnik
    Početnik

od garava » pre 14 godine

cao svima :)) ja sam nova ovde,sa dijetom sam pocela prvog aprila..i nameravam do kraja da idemjjer mi treba nekih 15 kg da smrsam..naravno rednovno treniram....e sad zanimaju me neka pitanja sta sme ,sta ne sme i td ...:)

1.cokoladno mleko i vocni jogurt?i kojim danima..
    2.gibanica sa sirom ili pita(naravno jedno parce,dva)
    3.lanene plocice integralne ili sa hlejdom,ili neke integralne grickalice..?
    4.kokice

samo oko toga se bunim..i kojim danima to..negde sam procitala da je gibanica u priteisnkom danom sto mi nije bas logicno??

pozz svima :)
  • tonka-balonka
    Početnik
    Početnik

od tonka-balonka » pre 14 godine

cokoladno mljeko?helo.... :shock: :shock:
    nikad ne dozvolite sebi da izgledate najgore u najboljim godinama...
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

od BlackMaja » pre 14 godine

garava napisao:cao svima :)) ja sam nova ovde,sa dijetom sam pocela prvog aprila..i nameravam do kraja da idemjjer mi treba nekih 15 kg da smrsam..naravno rednovno treniram....e sad zanimaju me neka pitanja sta sme ,sta ne sme i td ...:)

1.cokoladno mleko i vocni jogurt?i kojim danima..
    2.gibanica sa sirom ili pita(naravno jedno parce,dva)
    3.lanene plocice integralne ili sa hlejdom,ili neke integralne grickalice..?
    4.kokice

samo oko toga se bunim..i kojim danima to..negde sam procitala da je gibanica u priteisnkom danom sto mi nije bas logicno??

pozz svima :)

1. nikako cokoladno mleko, ( za v.jogurt nisam sigurna)
    2. nikad, jer se belo testo jede samo za UH dan, a sir za P dan.. Mozes recimo za UH dan neku piticu od pecuraka, zelja, kupusa..)
    3. integralni stapici (UH dan) 120-150gr sa dosta vode
    4. UH dan ( vecera, umesto slatkisa), rebro cokolade obavezno
    Slika
  • garava
    Početnik
    Početnik

od garava » pre 14 godine

dobro ne moras odmah tako odreagovati..knnigu nisam citala vec ovde preko foruma se samo iformisem i preko neta..a inace ako nisi znala,cokoladno mleko preporucuju svi sportisti posle treninga da je najbolje da se popije jer najbrze topi stomak ;)

a ebi hvalaa,tako sam i mislila za gibanicu da ne sme uopste...nego zbnunjuju me jedni pricaju jedno drugi drugo..:)
  • tonka-balonka
    Početnik
    Početnik

od tonka-balonka » pre 14 godine

ma oprosti ko zna kakve me musice spopadaju...
    nikad ne dozvolite sebi da izgledate najgore u najboljim godinama...
  • sladjana984
    Početnik
    Početnik

od sladjana984 » pre 14 godine

314pezos napisao:Ako su tih 7 kg što ti fali idealna težina biće dobro ako ih skineš do isteka dijete t.j. do steka 91-og dana, jer znaju poslednji kilogrami da budu vrlo zli jer oni idu najteže a i ako ih skineš možda i skineš dole 1-2 kg više i tu će sama dijeta napraviti prekid a zna da bude i pre idealne granice i slobodno nastavi do isteka dijete pa tek onda pređi na odrđavanje.

To mi je i ispod idealne (trebalo bi da smrsam do 60 ali sam ja izbacila jos 2 kg da bi posle imala lufta ako slucajno pocnem ponovo da se gojim :D )
    A primecujem da ide sve teze sada sa ostatkom kilograma :( jer evo vec 4 dana nisam smakla ni kilo... Ali bice bolje nadam se da cu bar do Uskrsa stici do 65, sad imam 66...
    A da, da li mogu za Uskrs da napravim jednodnevnu pauzu i da nastavim posle od ponedeljka, tj da krenem opet od prvog dana? Da li ce to usporiti moj metabolizam? Ne planiram da se prezderavam, nego bice tu jaja, pecenja i torta, a ja bih samo od svega po vrlo malo :oops: cisto da ne uvredim mamu koja sprema :D
  • kalea
    Početnik
    Početnik

od kalea » pre 14 godine

Ne bih ti preporucila to da radis. Problem i jeste sto je sve po malo,jaja,meso i torta u istom danu. Ja cu tada biti na odrzavanju,i rucacu svoje povrce i salatu,jer mi je to po rasporedu i to je to. A ti kako hoces. :)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od 314pezos » pre 14 godine

sladjana984 napisao:da li mogu za Uskrs da napravim jednodnevnu pauzu i da nastavim posle od ponedeljka, tj da krenem opet od prvog dana? Da li ce to usporiti moj metabolizam? Ne planiram da se prezderavam, nego bice tu jaja, pecenja i torta, a ja bih samo od svega po vrlo malo :oops: cisto da ne uvredim mamu koja sprema :D

Ako se mami lepo objasni, mama se nigurno neće ljutiti a i kako mama može da se naljuti kad je nekom zdravlje u pitanju 8)
    Ako se na neki dan zgreši na bilo kakav način, efekat greške će biti samo u ukupnom rezultatu t.j. biće u večitom pitanju "da li je moglo bolje" a i ako se to uradi sutradan se nastavlja sa danom koje je po redosledu i nema ništa od varijante idem ispočetka jer se tako samo produžava dijeta koja inače traje 91 dan.
    Slika
    Slika
  • unique
    Početnik
    Početnik

od unique » pre 14 godine

Pozdrav svima na forumu, novi sam kolacic ovdje, a inace mislim da mi je prvi put uopste da pisem po nekom forumu, pa stoga nemojte zamjeriti ako se malo zanesem pa se raspisem :D . Danas mi je 2 dan Unke i uopste prvi put u zivotu da sam ovako cvrsto odlucila ici neku dijetu, a po svim preporukama i hvalama odlucila sam da to bude Un dijeta. Nadam se da cu izdrzati i ustrajati u odluci :) , eh sad visoka sam 166cm i imam 66 kg i cilj mi je 8 kg maknuti, i opet kazem da se nadam da cu uspjeti :)
    Buduci da sam iscitala skoro svih 147 str na ovoj temi :shock: cesto sam nailazila ne neki link o uzinama i kad god bih kliknula nije se otavarao ili jednostavno error, zanima me da li su uzine iskljucivo dozvoljene samo na vocni dan, ili se pak smije gricnuti koja vockica izmedju dorucka i rucka :) , hehe nisam ni krenula kako treba a vec bi da brljam, ali fakat, ono dvije jabuke me unistise do rucka, pa bih molila iskusne da mi proslijede neki link koji radi za ove uzine, ili barem neki kratak odgovor,
    hvala vam puno i zelim vam ( kao i sebi) da ustrajete u svojim nakanama :wink:
  • gaga_81
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

od gaga_81 » pre 14 godine

Pozdrav i dobrodosla :)
    Od dorucaka do rucka smijes da imas vocne uzine(1 svjeza vocka,ili nnesto od suvog voca eventualno neutralnog povrca) na svako 2 sata,stim da ti poslednja uzina bude 2 sata prije rucka.Izmedju rucka i vecere nema uzina osim na vitaminski dan kada je dozvoljeno jesti voce na svaka 2 sata.
    LP
  • unique
    Početnik
    Početnik

Hvala puno :wink:
  • unique
    Početnik
    Početnik

uuu sto nije svaki dan ovakva vecera :013: mmm kolaciii, eh sutra mi je vocni dan, pitanjce, da li smijem mijesati i voce i povrce ili ako jedem samo voce onda, iskljucivo voce cijeli dan, ja bih npr za rucak neku salatu a u medjuvremenu voce??
    Da li je takvo nesto dopusteno???
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

od BlackMaja » pre 14 godine

U principu to nije vocni dan, vec vitaminski... Na taj dan mozes na svaka dva sata jesti sveze voce i provrce.
    Ja sam doruckovala i uzinala vockice, a rucala recimo zelenu salatu sa pecurkama onako na plotni zapecene... :wink:
    Slika
Odgovori 4679 postova