Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od Debeliccka » pre 11 godine

Gde ste ženeeee! :) ( i muški ako slučajno zalutate na ovaj forum) hehe..

Sandričak, i ja volim naziv mog dnevnika da znaš! Tako je nekako i funkcionisalo sve ovih ovih 14 meseci otkako sam na forumu....mislim tako sam funkcionisala uvek (osim što sam u jednoj fazi života bila zastranila nažalost)...ali sam sad uobličila valjda nekako...

Pink Rose, volim vino, volim alkohol (mislim ne sve, hehe)...ali ga nisam još uzimala za doručak ipak! A to mešanje vina sa nečim nikad u životu nisam radila (fanta ili koka kola ili bilo šta).... Ja pijem najčešće crno i puno vode uz to (voda u odvojenoj čaši). I (skoro) nikad ne pijem čašu vina nego se opijam...

Cupikau iskoristi što ti Hrono dozvoljava vino, dobro došla u klub! Šalim se naravno, ne zagovaram, nego ako voliš....

Limunada i Sandričak – salate, DA, DA i DA!!!

Ružo, kafa naravno!

WolfPrincess, hvala ti noćna zverko! Posetiću te opet. A što se tiče upale mišića, prvih dana možda andol svaki put posle treninga dok se ne razradiš i ne postaneš onaj okoreli vežbač...

Ana, kiseli kupus je čudo!

Maggie Kaye, iz tvojih usta u Božije uši, mislim da to bude tako kako si ti opisala! Samo ću da dodam, i nadam se da neću nešto da ureknem (kad god se nečim pohvalim sutradan nešto zabrljakam) i takođe se nadam da neću biti pogrešno shvaćena, mislim da ne ispadne da se hvališem..... A to je sledeće... nekako to i nije disciplina nego način ishrane... nemam ja nikad osećaj da se ičega odričem, jedem sve što mi treba i što volim. Moja su boljka bili svakodnevni slatkiši a to više ne radim evidentno. Tako da je u pitanju način života a ne posebna disciplina, jer ja ovako volim da jedem. Nisam ja nikad ni u prošlosti imala gurmanski doručak niti sam jela za troje, samo su ti slatkiši bili problem i to ne samo po svojoj kaloričnosti nego po tome što su činili za mene i za moje procese u organizmu a bogami i u glavi, a ostale obroke sam često preskakala – beše to grozna faza, ne ponovila se! Inače, drago mi je što te vidim ovde!

:)

Nekoliko dana nisam jela slatko...ne da mi se sada da prebrojavam koliko dana.... A napomenuću samo da sam svakodnevno bila izložena istima...ali nisu bili dovoljno jaki da me privuku....

Jučerašnja hrana slična kao dan pre...

26. Jan ’14 – Skoro isto
    1. Banana
    2. Kuvani kiseli kupus sa 3 zalogaja krtog mesa, pola kriške bajatog hleba
    3. Musaka malo, nekoliko kašika jogurta, isto malo hleba
    4. Teleća džigerica u vinu preko salate od slatkog kupusa, tačka (nema hleba)
    5. Vino opet, onako baš....

Eto tako....
    Danas najverovatnije neće biti ni grama mesa na meniju, za promenu....
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Winnie
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od Winnie » pre 11 godine

Debeliccka napisao:
    Pink Rose, volim vino, volim alkohol (mislim ne sve, hehe)...ali ga nisam još uzimala za doručak ipak! A to mešanje vina sa nečim nikad u životu nisam radila (fanta ili koka kola ili bilo šta).... Ja pijem najčešće crno i puno vode uz to (voda u odvojenoj čaši). I (skoro) nikad ne pijem čašu vina nego se opijam...

Super mi je što se zdravo hraniš, mnogima si idol na forumu stvarno, i meni naravno. Samo mi ova poslednja rečenica upade u oči. Stvarno se svaki dan opijaš? Mislim ne osuđujem nikoga, ko sam ja da sudim... nego mislim da ni to nije baš zdravo... :shock: Čaša vina je itekako preporučljiva ali ti pričaš sad o većim količinama pa sam nekako ne znam... pomalo i razočarana. :cry:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Hehe...
    Nije svaki dan i nije bukvalno opijanje...nego sam to tako nazvala nakon vasih nevinih prica o po jednoj casi...

Nisam spomenula svaki dan...
    Nekad jednom nedeljno a nekad cesce, 2x recimo, a nekad jednom u 2 nedelje...ali ne opijanje nego vise od 1 case...

Bez brige

EDIT:
    Winnie, od svakog treba da uzmes samo onaj deo koji ti se dopada, mislim onaj detalj koji ti odgovara moze da ti sluzi kao inspiracija...
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Winnie
    Početnik
    Početnik

od Winnie » pre 11 godine

Uh dobro je, sad mi je lakše. :) Krivo sam te valjda razumila. To je u redu onda i zdravo. Moj tata ima odlično domaće crno vino, više onako slatko kako ja baš volim, al iskreno ja vino popijem kad nečemu nazdravljamo ili kad su neki posebni paznici ili kad me muž nekad nagovori nedeljom za ručak da mu pravim društvo. Nije da ne volim... al sam se valjda i ja odvikla posle 2 trudnoće i 2 dojenja... ne bi baš smjela puno alkohola... al ono i ja volem ponekad neku čašicu... al maksimalno 1 čašu jer bi valjda od više patosirala. Definitino nisam u formi. :)
    Da, naravno, a meni se mnogo sviđa kako ti jedeš i kako odolevaš slatkišima. E tu ću pokušati da te upratim! :)
  • cupikau
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od cupikau » pre 11 godine

Ni ja ne mogu da pijem vino svaki dan..jednom u nedelji, nekad dve mi se bas pije..ali tada kad mi se pije, malo mi je jedna casa..tako da te razumem u potpunosti.. :)
  • Maggie Kaye
    Početnik
    Početnik

od Maggie Kaye » pre 11 godine

Debeliccka napisao: Tako da je u pitanju način života a ne posebna disciplina, jer ja ovako volim da jedem. Nisam ja nikad ni u prošlosti imala gurmanski doručak niti sam jela za troje, samo su ti slatkiši bili problem

Svejedno ti treba odati priznanje. Kad ovako postaviš stvari onda zvuči kao da i nije big deal, ali ako ništa drugo, bar si se vratila na pređašnji pravi put i više ne skrećeš s njega. :009:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Winnie, Cupikau
    Vis a vis pića....ne zaboravimo da je ovo ipak Dnevnik po zakonitostima Hedonizma! :wink: :-P (valjda sam se nazivom dnevnika ogradila inače bih ga nazvala Zdrav život za Debeliccku.... da sam sklona propagiranju baš zdravog života)...
    I, tek da se zna, ne pijem ja to sama u mraku i dimu svog stana, nego u društvu i tako nekim trenucima ...itd....To je kategorija HA (skraćenica objašnjena pre jedno 100 strana i ne odnosi se na smeh, prim.aut.)...
    Inače, objašnjavala sam i to pre godinu dana i više puta... nisam ja nikad bila neki poseban zagovornik zdravog života.... da ću npr da besomučno jurim zdrave namirnice, vežbam do iznemoglosti, bežim od svega što je iole nezdravo..... da u ovom životu budem posvećena tome da bih valjda posle u raju uživala i opustila se... Zato sam ja više puta napominjala u dnevniku ,,Deco ne pokušavajte ovo kod kuće! Nemojte slediti moj primer!,, i slično.....
    Uostalom, kako da tvrdim da živim zdravo, kada pušim i konzumiram alkohol. :neznalica:

Kad malo bolje razmislim, pa i onoliko koliko je moja ishrana zdrava i to je iz hedonističkih pobuda.... Moram da vodim računa o zdravlju jer ću trebati samoj sebi da bih mogla da trajem i koliko mogu uživam u životu – dakle opet hedonizam i ako hoćete sebičnost.
    Volim da održavam dobru liniju opet da bih tim mogla da bolje uživam u životu i u samoj sebi – dakle ponovo hedonizam kao pobuda i ljubav prema uživanju (a nikako bezgrešnost i disciplina).......
    A kad smo mršaviji, možda smo lakši i brže se krećemo kroz prostor pa više toga stignemo da uradimo....pokretniji smo.... Šalim se malo...
    Kad smo mršaviji, možemo i da budemo zadovoljniji sobom. Kad smo zadovoljniji sobom onda ćemo lakše kroz razne životne nedaće, imamo više i samopouzdanja i ljubavi prema sebi, i bolje se fizički osećamo i lakše se oblačimo, nije više problem kako se obući, kako iskombinovati, onda je čak i manje bitna dobra garderoba jer nam sve lepše stoji..... Ako prekardašimo sa kilažom, sve je manje stvari koje nam dobro stoje i onda se vraćamo na nezadovoljstvo sobom i ono dalje vuče loše efekte....
    Da vam pravo kažem, sad kad sam ostala bez posla (na ovakvoj krizi), još bi mi samo trebali neki suvišni kilogrami da me i oni dodatno deprimiraju.....pa da nemam šta da obučem pa da mrzim još i svoj karakter.... uh užas....

Danas beše ovako....

27. Jan ’14 – ......
    1. Banana i pomorandža
    2. Tunjevina i praziluk (ostalo sasvim malo onog miksa od petka) sa dodatom crvenom pečenom debelom paprikom (iz zamrzivača, pečeno pa zamrznuto), dve velike kašike kiselog mleka, malo mešane kisele salate (zeleni paradajz, karfiol, krastavac, šargarepa, paprika), hleb
    3. Šolja kiselog mleka sa zezalicama
    4. Kisela salata, jaja sa jednom paprikom (kao u br.2), malo pavlake, preliv (senf+jogurt 2.8+ mirođija+origano), hleb
    5. Ako (i samo ako) baš budem gladna, uzeću obaren brokoli sa prelivom kao u br.4

Kao što se vidi, teški su ,,problemi,, u pitanju! :x Nisam opskrbljena zelenom salatom! Eto đavola! Dobra je i ova kisela ali nije to to... Nadam se da ću sutra uspeti da nabavim salatu...

:mahalo:

Edit:
    Sad videh i post Maggie Kay ....hvala ti. :) Ali, nije ni tebi mane! Uradila si pravu stvar i iskreno mi je drago zbog toga!
    Slika

• moravka
    Amater
    Amater

od moravka » pre 11 godine

Ja se vratila a kod tebe guzva.....poselo uz casu (ili flasu) vina!
    Drage moje dame, kad bi samo videle Mrsu, onda bi razumele taj njen hedonisticki jelovnik, pa to "opijanje"....kako ona kaze!
    Ja joj skidam kapu!!!
    Chapeau madame!!!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

moravka napisao:Ja se vratila a kod tebe guzva.....poselo uz casu (ili flasu) vina!
    Drage moje dame, kad bi samo videle Mrsu, onda bi razumele taj njen hedonisticki jelovnik, pa to "opijanje"....kako ona kaze!
    Ja joj skidam kapu!!!
    Chapeau madame!!!

:009: Veliki poljubac i zagrljaj za tebe!
    (ali da znaš, tog dana nisam bila baš u elementu...ni doterana ni ništa, kosa vetrom razbarušena, polupokisla....)....
    No, videćemo se mi još na lepšem vremenu i čaši vina (flaši naravno)! :009:
    Slika

• moravka
    Amater
    Amater

Bas si lepo izgledala, prirodno.....i to mi se najvise svidja.....prirodna lepota! Nisam neki pobornik velike sminke i tako to....kad ti treba spakla da skines sminku...
    A naravno da cemo se jos videti i unapred se radujem! :009:
  • SkadiNor
    Početnik
    Početnik

od SkadiNor » pre 11 godine

Pa ona nam je pravi primjer kako se neka gastronomska uživanja uklope uz mršavost, ljudi :D

Hej hej pozdrav od menee :D
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 11 godine

Ovde su pala vidjenja ,alhoholi,komplimenti.Debelićka,ti si najlepša čupava.Eto.
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • moravka
    Amater
    Amater

Da, da, Ruzice, Ruzo, Ruska......bilo je vidjenja, komplimenata ali ne i alkohola.....samo poguran za sledeci put! A jeste najlepsa, cupava....
  • cupikau
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od cupikau » pre 11 godine

Samo da pozdravim omiljenu mrsavicu.. :) :) :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala drugarice drage.... :020: :wink:
    Sad moram da zbrzim, izgleda da mi se najavio gost...

Evo ovako, ja sam danas prešla sa reči na dela (videti stavku br.4, prim.aut.)

28. Jan ’14 – Sa reči na dela, UH večera...
    1. Banana i pomorandža
    2. Kriška hleba #
    3. Malo pirinča, ćufte, salata od cvekle, malo parče hleba
    4. Pola palačinke (eurokrem, nutela, plazma), pola krempite &

# Ponela od kuće i jela u potaji na jednom javnom mestu da ne bih kupovala nešto na ulici. Bilo rano da jedem kod kuće pre polaska, a kasnije već bilo vreme da se nešto pojede i tako...
    & Kupili smo po jedno od oba i podelili, krempita bila loša (izgleda da je neka krempita margarinka...patila sam za drugom polovinom palačinke)..
    Slika

Odgovori 3271 post