Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine
    Re: Pitanje u vezi UN dijete

od 314pezos » pre 14 godine

Dandzi napisao:Spanac,kada i koliko?

Spanać po pravilima spada u neutralne namirnice a pošto spanać u sebi sadrži pektinsku kiselinu koja izvlači kalcijum iz organizma poželjno ga je spremati sa mlekom koje poništava dejstvo pektinske kiseline onda tako pripremljen spanać može isključivo na proteinski dan, a ako je samo baren na vodi onda može svim danima.
    Dandzi napisao:Smedji secer,da ili ne?

Da ... u suštini to je najmanje zlo ako uzmemo upotrebu belog šećera i veštačkih zaslađivača.
    Dandzi napisao:Sarma :oops: da ili ne? ili mozda malo

Sarma i to ona prava, klasična ... mmmmm, ipak nimalo ... ali možeš je spremiti punjenu samo sa mesom na proteinskidan ili punjenu sa kombinacijom skrobnih namirnica (smesa krompir 3/4, pirinač 1/4) na skrobni dan.
    Slika
    Slika
  • Sejla
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od Sejla » pre 14 godine

Dali je dozvoljeno jesti vocne jogurte u toku dijete? Ako da, uz koje obroke?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Voćne jogurte je najbolje eskivirati dok traje režim skidanja kilograma.
    Slika
    Slika
  • Sejla
    Početnik
    Početnik

od Sejla » pre 14 godine

cao,

hvala na odgovoru. Ja od sutra pocinjem sa dijetom. Treba mi jedno 5 kg da smrsam. Moj problem je da ja radim od 12:00 do 17:00 h. Vecinom ustajem oko 9-10 h. Kad sam na poslu nemam sad neku priliku da rucam a kad ustanem mogla bi da doruckujem.

Ponekad poslije posla idem i u fitness tako da se oko 19h vracam kuci.

U kojim vremenima bi najbolje bilo da doruckuje, rucam i veceram?

Pozdrav
  • tonka-balonka
    Početnik
    Početnik

od tonka-balonka » pre 14 godine

u knjigici je ljepo objasnjeno da se ljudski organizam odvija u tri ciklusa ...ciklus ciscenja ciklus probave i ciklus ishrane...ciklus ciscenja traje od cetri sata ujutro do 12 tada jedemo minimalnu kolicinu hrane ili pijemo samo vodu ili caj ...u drugom ciklusu ishrane od 12 do 20 je vrijeme za rucak i veceru....treci ciklus ili probavni od 20 do 4 ujutro se nesmije jesti nista....
    nikad ne dozvolite sebi da izgledate najgore u najboljim godinama...
  • gaga_81
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

od gaga_81 » pre 14 godine

Na koji dan se jedu makarone od rizinog brasna?Skrob ili UH?
  • Hhhmmm
    Početnik
    Početnik

od Hhhmmm » pre 14 godine

Bicu jos malo na ovoj dijeti a vec sam nekih mesec dana, i posto ne smem vise smrsati pa moram prestati sa dijetom zanima me kako da odrzim stecenu liniju? Sta mi preporucujete? Hvala :013:
  • IVANA002
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od IVANA002 » pre 14 godine

Postoji neki program održavanja, a na sajtu piše da je za održavanje važno nastaviti još neko vreme jesti voće za doručak.
    Mada ja se nisam toga pridržavala, prekinula sam dijetu pre mesec dana i kilogrami se nisu vratili.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Hhhmmm napisao:Bicu jos malo na ovoj dijeti a vec sam nekih mesec dana, i posto ne smem vise smrsati pa moram prestati sa dijetom zanima me kako da odrzim stecenu liniju? Sta mi preporucujete? Hvala :013:

Pročitaj na viewtopic.php?f=1&t=2041

IVANA002 napisao:Postoji neki program održavanja, a na sajtu piše da je za održavanje važno nastaviti još neko vreme jesti voće za doručak.
    Mada ja se nisam toga pridržavala, prekinula sam dijetu pre mesec dana i kilogrami se nisu vratili.

O drugom delu t.j. o održavanju ćeš pročitati na viewtopic.php?f=1&t=1582
    Slika
    Slika
  • gaga_81
    Amater
    Amater

Jel dozvoljen pekmez domaci od jabuka na vocni dan?Nekako mi logicno da jeste :005:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Pa baš i nije 8)
    Slika
    Slika
  • Sejla
    Početnik
    Početnik

od Sejla » pre 14 godine

Interesuje me dali se smije jesti voce i izmedju obroka. Ja sam tek pocela sa dijetom i kad nemogu da izdrzim ja pojedem malo voca npr. 2 kruske, grozdje itd.

Dali je to dozvoljeno? Jesam li time pokvarila dijetu i dali moram sve ispocetka ?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Sve o užinama na viewtopic.php?f=1&t=2976
    Slika
    Slika
  • nurit
    Početnik
    Početnik

od nurit » pre 14 godine

Pozdrav svima!

Ja sam dva tjedna na UN dijeti i u prvih tjedan dana smršavila sam 5 kg.Drugi tjedan 2 kg.
    Za sada to sve dobro ide, ali imam nekoliko pitanja, pa vas molim odgovore.

U koji dan spada palenta-žganci i zašto se ne smiju jesti juhe od povrća recimo za UH DAN sa tijestom, kada je to ionako kuhano povrće ili za škrobni dan s krumpirom?

Kolika bi trebala biti količina recimo špageta s umakom ili riža s umakom, koju možemo pojesti u jednom obroku?
  • gaga_81
    Amater
    Amater

314pezos napisao:Pa baš i nije 8)

Hmmm,nelogicno mi to jer je med npr dozvoljen(u malim kolicinama naravno),a postupak pravljenja domaceg pekmeza od jabuka je da se sok od jabuka(sira)ukuhava do zeljene gustoce i to je pekmez domaci :) znaci bez ikakvih dodataka

U koji dan spada palenta-žganci

Na dan ugljenih hidrata mozes da jedes palentu
    i zašto se ne smiju jesti juhe od povrća recimo za UH DAN sa tijestom, kada je to ionako kuhano povrće ili za škrobni dan s krumpirom?

Ako mislis na kuhanje,neznam zasto ne bi moglo,ali ti npr na uh dan treba da veci udio onog sto jedes ugljenihidrati,a na skrobni skrob itd
    Kolika bi trebala biti količina recimo špageta s umakom ili riža s umakom, koju možemo pojesti u jednom obroku?

Kolicinu treba da odredis sama,mada ce se vremenom kolicina postepeno smanjivatii!Za uh bi ipak rekla do 150 gr nekuvane tjestenine,a skrob jedan pun tanjir,a ne sad da se prejedes pa da stomko boli :D
Odgovori 4679 postova