Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 15 godine

Kod mene su sve lampe sa sijalicama na boce (GU10 i JCGY6.35) i uspešno nalazim zamene, ali valjda i tih boca ima raznih vrsta? :005:

Da se pohvalim svojim poljoprivrednim uspesima... pre neki dan mi nikao bosiljak, da bih danas ustanovila da nije bosiljak nego loboda. :D U pogrešnoj saksiji, naravno... za lobodu treba žardinjera, a ova je mala. Sad jovo nanovo, srećom sam sačuvala višak semena.

Danas sam užasno lenja, ustala sam sabajle, između ostalog da bih oprala kosu... naravno, nisam je oprala, sad idem masna na sastanak sa inspektorkom iz poreske... drž'te mi pesnice jer ću tek danas saznati koliko su me odrapili za porez & ostalo. :cry:

D: bareni šampinjoni (ostalo od sinoć :neznalica: )
    R: šaka čvaraka (donela kuma :neznalica: ) - i pivo (obraz mi ne dâ da pišem količinu)
    V: komad sira 50 g, nekoliko režnjeva suvog mesa, salata

Edit* - Porez će se znati tek kroz mesec dana :x , niko ne zna opštinske propise o firmi/firmarini, ali sam zato kupila OSVETLJENJE :skakutalo: - skalameriju koju verovatno niko nije hteo da kupi kolika je :16: , pa je tako usput bila i na sniženju. Osnova svetli brušeni mesing (ide mi uz kvake na vratima i prozoru), mlečnobele lalice, šest GU10 sijalica s prirodnim žućkastim svetlom, javljam večeras kako svetli. :headbang:
    Poslednja izmena od dudank u 31 Mar 2010, 13:29, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

hehe, ponovila si se :) 6 sijalica ima da osvetli bolje nego dnevno svetlo :)
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Hahah... I ja danas ispazarih 'rasvetno telo'... Doduse sa tri mesta ali po 80W... Dostaaaa... :D
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Sad bih tako rado slikala, ali još nije montirano, a nije ni krečeno :D - elem, izgleda slično ovome, samo dosta prefinjenije, ali raspored je taj (i naravno, kracima može da se menja položaj - zasad sam odabrala da stoji kao slovo N):

Ali cena me je oborila s nogu, budući da u toj radnji nije preterano jeftino. Našla sam npr. predivne zidne lampice za noćno čitanje (staru skršilo dete) - 1600 i nešto je komad - a ova cela skalamerija bila je 2700... ispalila sam se kao niko, čim sam je videla, ščepala sam je i viknula mužu: "Trči menjaj evre!" - a on me gleda belo, ko menja evre za tako male pare... ukratko, nisam pogledala cenu, mislila sam da će biti mnogo, mnogo skuplje. :oops:
    Poslednja izmena od dudank u 30 Mar 2010, 16:22, izmenjeno 1 put ukupno.
  • natashka
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od natashka » pre 15 godine

Bas je lepo, Dudo...A dzaba skoro-prosto neverovatno...Uzivaj obasjana novom svetloscu... :009:
  • Liki
    Amater
    Amater

od Liki » pre 15 godine

Dudo kod tebe "svetlo" i veselo, čekamo sličke,..., a u vezi onog šampona ne nađoh ja to u Ns-u nigde, kupila sam garnijeov sa jajčanom emulzijom. pa posle dva pranja čini mi se da nije loše ali videću za nekih mesec dana... kad si posejala svoje biljke, koliko im je trebalo da niknu? ja sam posejala "nešto"(čitaj ne znam ime :D ),u subotu, pa me zanima kad bi to trebalo da proklija...xaxa poljoprivreda...
    http://ljiljaprica.blogspot.com
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

dudank napisao:mlečnobele lalice

Slažu ti se sa tikerom :-P
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Evo, sad sam našla sličniju... stvarno izgleda pristojno, ali šest sijalica... o, radosti. :skakutalo:

Inače su i meni prvo ponudili kombinaciju drvo-nikl, odmah sam se setila tebe, Lass. :16:

Natashka, hvala, trenutno uživam obasjana prahom od maltera koji leti po mojim leđima dok mm buši plafon... :D

Liki, za okruglo osam dana od sejanja biljke su mi dostigle celih 1-2 cm visine. Samo što još ne znam šta mi gde niče, u cveće sam ubacila i nešto što se zove "šareni tepih", tj. mešavinu svega i svačega... pa će biti zanimljivo nagađati dok ne procveta. :)
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Ja moram da zovem elektricara da mi otkaci plafonjeru pa da krecim plafon jer mi je plafonjera sprzila ceo taj deo ispod nje pa je plafon u tom krugu braonkast... E onda ponovo da zovem elektricara da mi prikaci novu skalameriju... E kad ce to biti ne znam jer jos imam brdo drugih obaveza... Vazno je da je kupljeno i da je u kuci... :wink:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

Divna je Dudo.
    Lepo ste se bacile na osvetljenje, i kod mene lampi i lampica dosta, ali opet negde nedostaje.
    Zelim vam da uzivate na svetlosti :009:
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

trenutno uživam obasjana prahom od maltera koji leti po mojim leđima dok mm buši plafon...

Da znas za sledeci put: Uz rupu koju busi mm ( :D ) prislonis usisivach i hvatas prasinu :)

Simpatican je novi luster, ali je najvaznije da se tebi dopada,da radi posao i da nije preskup - odlicno!
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

Nego.... kad si se tako lepo osvetlila....., kad počinješ da zumbaš :evil: ?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

BeogradjankaONLINE napisao:Da znas za sledeci put: Uz rupu koju busi mm ( :D ) prislonis usisivach i hvatas prasinu :)

Hehe, Beo... :D Setio se usisivača i on, ali pošto me je najpre zasuo.

Da je simpatičan luster, pa i nije toliko simpatičan koliko sam srećna što nije nadžidžan i što teoretski svetli jako... u praksi, međutim, svetlo nije baš ispalo sjajno, sve bitne površine jesu odlično osvetljene (uključujući i moj radni sto), ali daje šaren efekat po plafonu i onim delovima gde nisu usmerene lampe. Nije baš drastično kao kod klasičnih reflektorki, ali me malo nervira, pa ćemo možda da izmenjamo grla i stavimo obična E14 i mlečne sijaličice... kad već skalamerija gori trista vati na sat, hoću za te pare da mi šljašti kao Las Vegas. :headbang:

Tratinčice, verovatno krećem koliko večeras... imala sam 5-6 dana žešći problem s bolovima, juče sam se konačno sredila, ali smo proslavljali luster... ma lažem kao pas, kakav luster, proslavljali smo moju pauzu u pijenju aloje, tako da su pali kumini čvarci i pivo s kioska... pazi kad pivo juče nisam upisala. (Šta radi podsvest, hehe. :D ) Odoh da to ispravim... a za danas bi trebalo da bude ovo:

D: čaša mleka
    R: barena zelena boranija 450 g, sir 100 g, salata (iz dvaput)
    U: ???
    V: juneća šnicla 200 g prelivena kašikom pavlake, salata, čaša mleka
  • Liki
    Amater
    Amater

od Liki » pre 15 godine

Dudo samo napred u nove dijetske pohode :headbang: očas ćeš ti to :D
    http://ljiljaprica.blogspot.com
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Eto, zato sam ja kupila klasicno grlo i sad cu lepo da usrafim stedise i bice Las Vegas... :wink:

Pa vidi Puzicu kakvu sam ja tebi kriglu nasla... :D

Slika
Odgovori 9033 postova