od leonida » pre 9 godine
petak:
doručak: ovsena kaša, ukus šumsko voće
užina: mandarina
ručak: pasulj , 3 tonusa, cvekla, 3 posna keksa
užina/večera: radila nešto, pa onako usput svakih sat-dva 2 mandarine, 1 sveža šargarepa
Ukupno: 1300 kcal
FA: vežbanje na spravi 35 minuta
subota:
doručak: ovsena kaša, ukus kruška
ručak: nisam bila kući ali krenula spremna - 2 sardine sa povrćem, 2 tonusa
užina: mandarina
večera: tofu, 2 tonusa, ajvar, 1 keks
Ukupno: 1350 kcal
FA: vežbanje na spravi 35 minuta
Bermet nije tako otužno sladak i gust kao drugi likeri, preovladavaju one aromatične trave. Crni je još aromatičniji, koristi se više travčica za crni nego za beli.
Inače, od februara, od kad sam na dijeti, popila letos sve ukupno možda 5 piva i sad ovaj bermet ... ali, spremila bermet za novogodišnje praznike. Mada, kod nas je običaj da se pravi zamedljana rakija (to je pomešano 1/2 l blage voćne rakije, ako je jaka u mojoj kući se razblaži sa vodom, pa se to pomeš'a sa 1/2 kg meda ... to je nešto jako fino, tako da bermet možda neću ni otvoriti, unapred prijavljujem da ću piti malo zamedljane rakije!)
U petak veče, pred vežbanje, tražim kanal koji ću gledati, kao ono ... operacija viška kože, o kojoj smo raspravljali...
Nisu rekli, ali, sudeći po onome što sam videla (a već viđala u emisijala sličnog tipa), jedna od onih ženica koje su krenule sa približno 250 kg, urađena neka varijanta sužavanja želuca, pa na brzinu, bez vežbanja, izgubila te kile ...
Drage moje, mi nemamo pojma šta je to višak kože koji ZAISTA zahteva operaciju!! Sigurna sam da se ovo moje, a veroovatno i vaše, uglavnom ste mlađe od mene, može rešiti vežbanjem!!!
Uglavnom, operacija nije jednostavna. Radili 7 sati stomak, ruke i grudi (samo zatezanje), pa onda nakon oporavka od prve operacije - noge i ispravka stomaka koji se nešto iskomplikovao 3,5 sata.
Sve ovo mi dalo neverovatnu želju za vežbanjem ... samo vežbajte, nijedna od nas ne mršavi naglo kao u emisijama tog tipa (npr 50 kg za 3 meseca). Našim normalnim tempom nikad se neće stvoriti takav višak kože, pogotovu uz redovno vežbanje i mackanje kremicama za zatezanje!!!
Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).
Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.