Odgovori 1289 postova
Krećem i ja
  • Pink
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Krećem i ja

od Pink » pre 9 godine

Oooo, bermet :ZZ02: crni ili beli?

Ja cu zbog ovih galuski zapucati u NS, koliko ih pominjemo :shock:.
    Poslednja izmena od Pink u 11 Dec 2015, 19:32, izmenjeno 1 put ukupno.
  • signorina
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od signorina » pre 9 godine

:07: Leonida, ispravi me ako griješim, ali meni se čini da si ti jedna fenomenalna kuharica!
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Oooo slatka mala izvrnuta galuško..dno ti je na vrhu :16: lepo sam upozorila...ne guglati dok ste na dijeti :D
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Pasulj prošao.
    Moj dragi,koji obožava pasulj i iako nije zanovetalo kad je o većini jela reč, kad je reč o pasulju, zna da zanoveta ... slatko ga jeo. I meni je već mrsko da za nas dvoje kuvam 2 ručka svaki dan (mada u načelu volim da kuvam barem toliko koliko volim da jedem :D ).

Bermet je bio beli ... ja više volim crni, ali ovaj su mi ponudili ... nisam se preterano opirala ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Pink
    Amater
    Amater

od Pink » pre 9 godine

Signorina evo ja cu da potvrdim da leonida fenomenalno kuva, ocigledno je iz njenih recepata. Stosta se ovde kod nje moze nauciti.

Ja kuvam dva rucka, i izgledi su da ce tako biti do daljnjeg, moj muz nesto nije odusevljen da jede iskljucivo moju hranu (po nekada pristane).

Ja beli bermet obozavam, crni mi je mnogo jak. Al zbog dojenja trenutno apstiniram.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Čitam i razmišljam...prestala sam da pijem...prestala da pušim...počela da postim...da jedem ribu...još da smršam...pa šta će od mene da ostane? :16:
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • signorina
    Amater
    Amater

TZLJ, uspomena na curu sa nezdravim životnim navikama! :31:
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Lajk na Sinjorinin komentar.
    Ja ću sad da ispadnem neuka seljanka pošto nikada u životu nisam pila bermet (a ni čula do danas), a veliki sam ljubitelj obe vrste vina (i crnog i bijelog :D ). Zapisano u listu želja.
  • tamy
    Amater
    Amater

od tamy » pre 9 godine

tebi za ljubav zgodna zenska :wink:
  • Pink
    Amater
    Amater

od Pink » pre 9 godine

Narcisa bermet nije klasicno vino, vise je kao neki liker, gusto je, slatko i ima ukus lekovitih i aromaticnih trava koje su koriscene u pravljenju istog.
  • signorina
    Amater
    Amater

Mmmm ja volim likere (volim sve što ne smijem) :020: !
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

od leonida » pre 9 godine

petak:
    doručak: ovsena kaša, ukus šumsko voće
    užina: mandarina
    ručak: pasulj , 3 tonusa, cvekla, 3 posna keksa
    užina/večera: radila nešto, pa onako usput svakih sat-dva 2 mandarine, 1 sveža šargarepa
    Ukupno: 1300 kcal
    FA: vežbanje na spravi 35 minuta
    subota:
    doručak: ovsena kaša, ukus kruška
    ručak: nisam bila kući ali krenula spremna - 2 sardine sa povrćem, 2 tonusa
    užina: mandarina
    večera: tofu, 2 tonusa, ajvar, 1 keks
    Ukupno: 1350 kcal
    FA: vežbanje na spravi 35 minuta

Bermet nije tako otužno sladak i gust kao drugi likeri, preovladavaju one aromatične trave. Crni je još aromatičniji, koristi se više travčica za crni nego za beli.
    Inače, od februara, od kad sam na dijeti, popila letos sve ukupno možda 5 piva i sad ovaj bermet ... ali, spremila bermet za novogodišnje praznike. Mada, kod nas je običaj da se pravi zamedljana rakija (to je pomešano 1/2 l blage voćne rakije, ako je jaka u mojoj kući se razblaži sa vodom, pa se to pomeš'a sa 1/2 kg meda ... to je nešto jako fino, tako da bermet možda neću ni otvoriti, unapred prijavljujem da ću piti malo zamedljane rakije!)
    U petak veče, pred vežbanje, tražim kanal koji ću gledati, kao ono ... operacija viška kože, o kojoj smo raspravljali...
    Nisu rekli, ali, sudeći po onome što sam videla (a već viđala u emisijala sličnog tipa), jedna od onih ženica koje su krenule sa približno 250 kg, urađena neka varijanta sužavanja želuca, pa na brzinu, bez vežbanja, izgubila te kile ...
    Drage moje, mi nemamo pojma šta je to višak kože koji ZAISTA zahteva operaciju!! Sigurna sam da se ovo moje, a veroovatno i vaše, uglavnom ste mlađe od mene, može rešiti vežbanjem!!!
    Uglavnom, operacija nije jednostavna. Radili 7 sati stomak, ruke i grudi (samo zatezanje), pa onda nakon oporavka od prve operacije - noge i ispravka stomaka koji se nešto iskomplikovao 3,5 sata.
    Sve ovo mi dalo neverovatnu želju za vežbanjem ... samo vežbajte, nijedna od nas ne mršavi naglo kao u emisijama tog tipa (npr 50 kg za 3 meseca). Našim normalnim tempom nikad se neće stvoriti takav višak kože, pogotovu uz redovno vežbanje i mackanje kremicama za zatezanje!!!
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • tamy
    Amater
    Amater

od tamy » pre 9 godine

jao i meni su strasne te emisije, meni je najveci problem sto mi ruke izgledaju ogromno :(
  • Betmenka
    Početnik
    Početnik

od Betmenka » pre 9 godine

Meni su stomak i ruke kritični, gledala sam i ja te emisije i ono je stvarno jezivo. Gledala sam neku crnkinju koja je dosta kilograma skinula i skroz je zategnuta, dala je par saveta. Puno vode, kako bi koža bila elastičnija. Vežbanje, ne samo kardio nego i malo da se ojačaju mišići. Piling je, kaže obavezan. Puno voća i povrća i postepeno gubljenje kilaže. Navodno ne više od 2 kg nedeljno. Ja sam lično kupila dermaroller kako bih malo smanjila strije koje mi idu na živce, pa će možda i on malo pomoći. Videćemo. :shock:
  • tamy
    Amater
    Amater

od tamy » pre 9 godine

E vidiš , ja vode pijem baš malo , moram da se nateram da pijem više :D
Odgovori 1289 postova