Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od Debeliccka » pre 11 godine

Ana, malo po malo, malo po malo... i preterala sam...nazovimo stvari pravim imenom...

Juce ovako:
    1. Banana i pimorandza
    2. 3 zalogaja hleba (glad, zakon ulice...)
    3. Sarma, hleb, casa jogurta sa zezalicama ( ovo sa jogurtom sa sarmom sam naucila od vas na forumu, prvi put u zivotu sam ovo pojela ovako)
    4. Kikiriki, crno vino (HA)

Eto tako, kratko...(sa telefona)
    Vidimo se!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Uopšte ne mislim da si preterala, već da pretpostavljam treba da uvedeš malo opušteniju ishranu, pa kad se organizam navikne opet će sve biti OK! To preterano slaganje i vodjenje računa koliko se čega pojelo opterećuje. Ujutru uvek voće i to će ti se, a i svima koji tako rade osvetiće se želudac! Tvoja je sreća što uglavnom pojedeš bananu, ali kada bi bilo neko drugo voće kao mandarine, ili pomorandže, kiselo, zamisli reakciju sluzokože želudca!
    Sarma sa jogurtom, meni uopšte ne ide! Kako je tebi išlo?
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma ne opterecujem se ja Ana, hvala bogu, hranom uopste! Pa zar se ne vidi iz mog dnevnika da jedem takoreci gurmanski, sve sto mi se prijede! I hleb i meso i slaninu, i pitu i palacinku...bas bez opterecenja..... I nikad, bas nikad, kad dobijem onaj pms plusic npr, ne uvodim nikakve drasticne mere, niti preskakanje obroka ili gladovanje, nego uvek polako....Tako da, mogu da kazem da je moja ishrana rasterecena i prilicno podrazumeva slusanje potreba organizma, pa je zato nekad jaca a nekad slabija...
    E ovih dana je sve bilo pojacano a kretanja nije bilo....
    Sarma i jogurt, ovo je bili prvi put.... Taj mi je obrok bio u 5 popodne, nisam stigla pre da jedem a jogurt sam htela zbog probave i zezalica. Mogu ti reci, sve ok! Nemam primedbu!
    Ono sto bi meni recimo smetalo je toplo pecivo sa sirom koji je topao, rastopljen kajmak kao sto ga jedu uz pljeskavicu ili toplu lepinju i slicno ...ja to ne mogu ni da pomislim...

Pomorandza mi ne smeta uopste na prazan stomak, a bananu u tom smislu i ne brojim u voce..
    Jabuke mi smetaju ali ne one domace organske...interesantno...
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • SkadiNor
    Početnik
    Početnik

od SkadiNor » pre 11 godine

To se i ja sad trudim posle ovog plusa, iako sam ja tek na početku, ali, da odmah pravim dobre navike..
    Čak sam otkazala zimovanje jer ja ne umijem da se kontrolišem, pa neću da ispadnem iz ritma i da budem nesrećna, a drugarica je predložila da odem pa da po povratku zajedno držimo neku dijetu 3 dana 3 kg ali sam joj objasnila da ne želim to da radim jer nije fora samo za ovu svadbu da se smrša, to je samo usputni cilj, nego i inače, da ubacim svoj organizam u stanje mršanja, a kasnije i održavanja, na duge staze :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Skadi, bices ti super! Tvoj cilj do svadbe- ticker -1kg, je sasvim izvodljiv sa UH na minimum, dosta vode sa malo limuna, vezba ali bez preterivanja, i nema problema. Bez sve sale, ja ozbiljno verujem u tebe!

Evo opet ja sa mojom dosadnom klopom...pa da bezim...

4. Jan '14
    1. Pomorandza
    2. Zel.salata sa kockicama mesa i tragovima mladog koz.sira
    3. Kis kupus, hleb (kupus kuvan sa mesom, ali ja nisam jela meso)
    4. Mali kolacic, proba...jbg
    5. Jogurt sa zez, parce hleba

Eto tako...
    Slika

• SkadiNor
    Početnik
    Početnik

od SkadiNor » pre 11 godine

Hvala tiiii.. I osjećam da zbilja vjeruješ u mene! :) A od sjutra smanjujem UH, moram. Naoružala sam se danas namirnicama kad sam vidjela da nema oslanjanja na prazničnu trpezu :)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Nikada nisam imala primedbu na tvoju ishranu! Mene jedino brine to voće na prazan stomak, mada ga ti očigledno dobro podnosiš. Banana ne stvara probleme, ali pomorandja da. Uostalom znaš i sama da se ja ne petljam. Inaće svidja mi se tvoja ishrana, a zavidim ti po ko zna koji put ovo pišem na zelenoj salati i kozijem siru! Šta da se radi! :neznalica:
  • jasminaw
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od jasminaw » pre 11 godine

Trazim inspiraciju,i naravno prvo dodjem kod tebe jer sam je ovdje uvijek nasla. Pozitivna energija i opusteno kao kod tebe nigdje nije. :020: I kod mene je opusteno,ali baaaaaaaaaaaaas opusteno,da se mora uvesti disciplina.

Tu sam,pa ako znas put do mog dnevnika(jos uvijek) dodji,svrati na kaficu kao nekad. Tocim i vino s vremena na vrijeme :headbang:

LJub :009:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Skadi, verujem svakako!
    Ana, znam da nisi imala primedbu, nego htedoh da ti objasnim da nisam opterećena, jer si ti negde napisala da treba da prestanem da se opterećujem ili tako nešto... Zelena salata, stvarno mi mnogo znači...i kao salata i kao povrće i kao prilog i kao voluminozna namirnica i sve moguće......Uvek je uz nešto konkretno i kalorično....tu je...Najjednostavnije povrće...ne treba kuvanje ni ništa i ide uz skoro sve...bar za mene....
    To je uvek velika činija salate u koju dodam ovo drugo što jedem (meso, sir, jaja, riba...šta god....). Jedino nije izmešano kada je u pitanju neka baš čorba, što je zbog moje lenjosti ređe na meniju... Eventualno ću večeras imati riblju čorbu ako odem kod Ličnog trenera jer je on danas pravi u kotliću....Ako ne odem, ništa...

Juče sam jela otprilike kao i uvek, mada onako kalorično...(sarma koja je bila prilično masna).....a danas ću još videti šta ću.... Posno svakako, možda bude i onako baš slabije jer mi se čini da danas nemam apetit, a malo mi je i muka....
    U svakom slučaju, od jutros ponovo uzimam ono pola limuna u čaši nehlađene vode koju pijem svakako pre kafe ii svega....Vodu sam pila uvek, ali sam limun zbog lenjosti bila zanemarila u poslednjih par meseci....

Vidimo se!

Edit:
    Sad videh i Jacin post..
    Jaco, dobro došla! Drago mi je da si tu! Vidiš da je prilično opustelo, pa će baš prijati tvoj povratak!
    Eto me kod tebe na brzaka! :009:
    Slika

• mimac
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od mimac » pre 11 godine

cao debelicka sretan ti badnji dan...
    jedno pitanje danas imam cetvrti dan proteine do sada je bilo ok sa tim nemijesanjem izmedu namirnica tj.znaci jedoh ribu postim inace al vecera veceras plus moja cera ima rojstni dan pa ne znam kako to sve uklopiti u ishranu pa sutra dragi bozic o moj boze da zaboravim ova dana na odrzavanje ili da budem prisebna po pravilima ili dozvolim malo ipak mijesanja?
    sutra mi pada uh dan...
    cekam savjet...hvala puno unaprijed...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Samo da ti kažem da je limun prava stvar izjutra sa čašom mlake ili nehladjene vode! Ja to godinama pijem naravno, zovem ga moj sok, stim što dodam kašičicu meda i to mi je prvo svako jutro na prazan stomak. Ja to obožavam i ne mogu drugačije da započnem dan! Prija mi izuzetno, pa se zato obradujem kada neko počne to da konzumira. Dovoljno je sok od polovine limuna zbog kiselosti. Sada ima neki limun, koji uopšte nije mnogo kiseo, onako mek i pun soka, predivan je, iako se teže cedi, baš zbog te mekoće pa njega može i ceo limun. Mene čak više podseća na pomorandžu, nego na limun. Ranije sam cedila crveni grejp, ali sada ne smem zbog nekih lekova. On mi je tek najlepši!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ćao Mimac!
    Nisam baš najsigurnija da sam te dobro razumela, ali pokušaću da pomognem (na svoj način)..
    Predlažem da ne odustaješ od Održavanja i da se držiš režima.
    Tačnije, da se držiš režima Održavanja SA ODSTUPANJEM (i to shvatiš kao pojedinačna brljanja) RADIJE NEGO da potpuno zanemariš Održavanje jer ćeš tako izaći iz kontrole i izgubiti ritam i onda ćeš reći ,,kad je bal nek je maskenbal,, pa daj još ovo daj još ono!
    Ovako, drži se pravila sa pojedinačnim brljanjima.
    Npr, danas je P dan, ručala si P – bilo bi pametno da i večeraš P ali ako baš želiš nešto zbog ćerke ili zbog praznika, uzmi to nešto drugo večeras za večeru ali u glavi zadrži svoj ritam Održavanja i ne pomišljaj da se otmeš kontroli.
    Sutra ti je UH dan i Božić....stvarno bi bilo glupo da preinačiš Božić u nešto drugo zbog dijete. Ja to nikako ne bih nikome poželela, ako već osoba poštuje Božić.
    Možda ovako za sutrašnji UH dan:
    Doručak – voće kao što je pravilo, sa voćnom užinom ako ti je potrebno do ručka....
    Ručak – PROTEINI, bez hleba ili sa minimumom hleba....jedi meso i salatu, ako baš želiš jedi i sarmu. Kolač ne jedi sa ručkom nego ga ostavi za večeru i UH večera će ti biti kao po rasporedu.

Na ovaj način postižeš sledeće:
    Obavićeš Božićni ručak sa ukućanima kao što dolikuje – skoncentrisaćeš se na proteine i salatu koliko je moguće. Ja sam mišljenja da su proteini najbezazleniji i da se od njih, uz salatu odnosno neutralni prilog – niko neće ugojiti.
    Večera – zadovoljićeš se tako što ćeš pojesti Božićni kolač a istovremeno si u skladu sa UH danom....

Sledeći dan neka ti bude vitaminski kao što i ide....a već narednih dana (P, S, S, P) imaćeš priliku da ponovo jedeš ako je nešto preostalo od Božića....

Ovako si imala samo pojedinačne brljeve a nisi odstupila od ritma ozbiljno. Ako skroz odustaneš od režima Održavanja, bojim se da te to ne odvede u dalje brljanje i upuštanje u neko konzumiranje svega što naleti...

Javi kako je prošlo i srećan Badnji dan i Božić / Hristos se rodi! :)

Ana, slažem se za limun.
    Ja sam tu vodicu sa limunom uzimala godinama i onda sam pre par meseci prestala, ali samo privremeno. I ja sam to uvek svima savetovala. Sad se sećam da je neko vreme limun bio jako loš i dosadilo mi je da ga birkam....
    Inače, kao što sam rekla, to sam pila godinama...tu mlaku vodu sa limunom i medom osim kad ga nestane (nestalo mi je meda evo već neko vreme i nikako da ga kupim).....Ako nije bilo limuna i meda, bila je samo čaša vode koja nije hladna, odmah posle ustajanja.
    A onda, uz kafu, opet ide velika čaša vode (hladna), i ceo dan dosta vode...voda uz vino, uz bilo koje žestoko piće, uz pivo čak, uz svaku kafu i plus samu vodu između....
    Što se tiče grejpfruta, crveni je prekrasan, ali znam da ti nikako ne smeš to da uzimaš...vrlo je opasno uz tvoje lekove, znam za to....Sva sreća pa je tu limun i ostale zdrave voćke koje možeš da uzimaš kad već ne smeš tu jednu vrstu voća....

Kod mene danas:

6. Jan ’14 - Posno
    1. Banana i pomorandža
    2. Nekoliko suvih smokvi
    3. Zelena salata sa tunjevinom iz salamure, MINI parče hleba
    4. Banana
    5. Riblja čorba, skuša, malo zelene salate, crno vino
    Poslednja izmena od Debeliccka u 08 Jan 2014, 16:50, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

• mimac
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od mimac » pre 11 godine

Vaistinu se rodi :009:
    Svako dobro Ti donio,dragi nas Bozic...

Evo ovako,hvala na dosljednom uputstvu,koje sam tek poslije vecere procitala,tako da je brlj bio,ali ne zalim,drago Badnje vece i moje cere rojstni dan.
    Mijesala sam proteine i skrob za veceru a onda casa vina i torta,ponavljam ne zalim,dan je bio poseban...
    Danas,takode bice isto,na uh dan rucak jescu sampinjone,ali veceras kada se mi skupimo svi,moja mala familija,ne moze prije,ovdje je svima radni dan,skola,kindergarten itd.bice ko sto dolikuje,supa,sarma,meso,kolac,neka neka smo zvi i zdravi svi mi sto godina,svako dobro svima nama zelim...i sutra nastavljam sa vocnim danom i redoslijedom dosljednim,ovo je samo jednom u godini i cekam cijelu godinu,do sada sam bila dosljedna i nastavljam takode dalje...od sutra...

p.s.sala stala na vagu sinoc a ono 69.9 ala smo se smijali a jutros 67.7..hahaha idu brzo gore ali sporo dole... :headbang:

lijep dan jos jednom...
  • Somborka
    Amater
    Amater

od Somborka » pre 11 godine

:009: Mrso,sretan Bozic!
  • limunada
    Početnik
    Početnik

od limunada » pre 11 godine

Moja velika podrsko, vratila sam se, pokunjena i debela :D
    Nisam jos procitala tvoj dnevnik, vidim samo stanje na tickeru i jasno mi je da si na dobrom putu.Za sada samo da te pozdravim i posljem ti jedan :009:
Odgovori 3271 post