Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od Debeliccka » pre 11 godine

E da....Moravka i Ana...tako kažu brojke....
    Ana, ne znam da li ti smeta sad limun, nadam se da ne.....Mandarinu si možda trebala da preskočiš... mislim u ime izbegavanja voća...

Mimac draga, moje je mišljenje da apsolutno možeš to da uradiš! P,S,UH, V ili S,P,UH, V u tvom slučaju mislim da ne menja baš ništa.....Samo ti to uradi. Još ti se i lepo potrefilo, mislim zgodno za menjanje dana. Čestitam ti za uspešno sprovedenu (skoro) UN dijetu i savetujem da svakako ideš na UN održavanje.
    Međutim, kako u toj II fazi dijete raspored ide ovako P,S,S,P, UH, V...mene su izluđivala ta dva S dana, em ih je puno em su jedan uz drugi. Srećom, ovaj režim dozvoljava da praviš korekcije tipa:
    - Na P ili S dan uzimaš različite vrste P odnosno S za večeru u odnosu na ručak, ali takođe i
    - Na P dan da uzeš S večeru, odnosno na S dan da uzmeš P večeru
    ...ja ti od srca preporučujem da ovo ,,pravo,, koristiš maksimalno, između ostalog i u cilju boljeg mršavljenja, tako što ćeš na ova dva S dana nakon S ručka svakako uzeti P večeru....jer je puno tog skroba....bolje je da uzmeš mlad sir za večeru ili nešto mesno ili ribu....nego opet S koji ipak nadima a meni je i monoton jako....osim ako baš voliš S (nije Sex nego Skrob da se razumemo....hehe :wink: )...
    Iskopiraću ovo i u tvoj dnevnik da imaš tamo moj odgovor...

Danas kod mene život teče dalje... Opet je bilo hodanja...Postoji još jedna ,,prednost,, nezaposlenosti... mogu da odem na pijacu koja mi je tri minuta od stana pre nego što se zatvori (što nisam mogla dok sam radila a vikendom često nisam bila tu).. Tako sada kupujem lep ,,mlađani,, sir u onoj mlečnoj hali na Bajloniju....koji je duplo jeftiniji od Presidenta a naravno bolji je.... Još kako im je slab promet, spustiće cenu kako hoćeš... nije ni njima lako. Kriza je opšta, katastrofa. Niko ništa ne kupuje. Jadni oni prodavci a i svi mi izgleda... No, šta da se radi..... Da se vratim na priču o siru i da se manem krize, kozji sir više nemam i verovatno ću ga izvesno vreme dobijati retko ili nikako tako da sada kupujem ovaj...

Moja današnja hrana je otprilike u znaku ,,Mesojed u epizodi Meso N-ti dan,,..... Meni inače proteini najviše odgovaraju i skrobno (osim hleba i povremeno zeljanice ili palačinke) me ništa ne privlači. Jela sam u 12h (meso i to malu količinu, obrok br.2) evo sad je već prošlo 18h a ja nisam u stvari ni gladna. Malopre kad sam došla kući samo sam uzela bukvalno pola male kriške hleba i nekoliko zalogaja mladog sira. Pošto mi se pije kafa na miru a ja više volim da pijem kafu nego išta (nego i da jedem), večeru pomeram za kasnije a ovih par zalogaja je bilo samo za ljubav želuca....

25. Dec ’13 .... Mesojed...
    1. Banana
    2. Ovog puta 2 u 1 (zelena salata i jareće pečenje 100 gr event 120 max), mala čaša jogurta sa zez, kriška bajatog hleba - obrok sa kojim sam sita ceo dan i prehodala pola grada
    3. Pola male kriške hleba sa 3 zalogaja mladog sira
    4. Verovatno ću: zelena salata sa jajima ili sa mladim sirom, parče hleba
    5. Verovatno kasnije: crno vino, porcija muška.....
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • SkadiNor
    Početnik
    Početnik

od SkadiNor » pre 11 godine

Ja planiram da sebi spremam više mesa ovih dana, jer je meni to definicija zdravog..
    Posebno piletinu volim, mmm :D

Zbilja, ti više ne staješ na vagu? (samo pitam, ne pokušavam da predložim, da se razumijemo :D Ja evo mršam, pa ne volim stajati često haha :D )
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

SkadiNor napisao:Zbilja, ti više ne staješ na vagu? (samo pitam, ne pokušavam da predložim, da se razumijemo :D Ja evo mršam, pa ne volim stajati često haha :D )

Skadi, hvala na pitanju, stala sam na vagu jutros. 58!!!!!!!!! :-P

Znaš kako ja na to gledam...
    Ovaj plus koji se javi u pms periodu (kod mene recimo 1.5kg, možda nekad i 2kg…ne znam, ne merim se tako često a ni vaga mi nije digitalna), nastaje iz sledeća dva razloga
    - Zbog tog nekog nadimanja / otežavanja / zadržavanja tečnosti / hormonske promene – dakle ovaj deo nije realan plus nego samo ,,prividan,, i prolazan
    - Drugim delom zbog realnog debljanja jer u pms-u unosimo više hrane / kalorija a zbog gore navedenog to još bolje ,,zadržimo,,

Onda prođe pms, pa ms prvih par dana i postepeno se povuku oba plusa – i prividni i stvarni.
    Prividni ode samim ulaskom u drugačiji hormonski period a ovaj stvarni ode zato što jedemo normalno, što nam novi ,,lepi,, hormonski period omogućava lako skidanje i što je plusić bio kratkoročan i zato se brzo i lako skine (jer nije zacementiran i sasvim je mali)..

Zato ja strpljivo sačekam da to sve prođe i bude uvek u redu. Ne znači mi ništa svakodnevno merenje i to ne radim. Niti preduzimam nikakve mere gladovanja ni bilo šta drastično….
    Juče sam već videla da sam tanja i lakša….valjda nestane onaj razlog broj 1, a ovaj drugi deo se takođe sredi zahvaljujući normalnoj ili kako je ja zovem pametnoj ili smislenoj ishrani..
    I to je sva mudrost pms plusa….3-4 dana maksimum i opet si svoja na svom……

Eto..
    58!

P.S. Period mladog meseca je takođe dobar za liniju i disciplinu, osećaj lakoće i tankoće (po mom mišljenju), kao što je period punog meseca sve obrnuto od toga. Kod mene se uglavnom poklapa, pa mi je pms najčešće i bio u toj fazi punog meseca a kasnije lepo idem ka mladom mesecu...Ne znam trenutno, nisam gledala kalendar, ali znam da su mi najčešće dva zla zajedno - i pms i pun mesec....(logično, po četiri nedelje...)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Pun mesec i meni smeta, ali nikada ne znam kada je. Meni smeta u smislu nesanice i noćne nervoze.
    Limun mi ne smeta, baš mi nekako prija!
    Ti si super što se kilaže tiće, pošto si već odavno shvatila, a i pisala kada imaš varijaceije od 1-2 kg. što je sasvim normalno u tom periodu! Odlično ti znaš kako da se ponašaš prema svojim potrebama i telu! :D
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ana, pun mesec utiče na mnogo štošta... Npr, utiče na plimu i oseku, a pomisli samo kako visok procenat našeg organizma čini voda.... naravno da i u našim telima dolazi do plime i oseke....Pogledaću na kalendaru kad su mene pa ću ti javiti, pa ćeš videti razliku između ovih perioda......Ali dobro, sve to čini našu prirodu....hehehe što sam pametna....(izgovori izgovori...mada nisu samo izgovori, verujem da je tako... )

Novost:
    Večeras sam upoznala jednu lepu, dragu, šarmantnu i simpatičnu ženu i provela sa njom nažalost samo 20 minuta na autobuskoj stanici u Beogradu, popile smo brzu kafu... a ta osoba je naša draga Moravka! Eto to je bilo nešto jako lepo u današnjem danu, tj večeri.

26. Dec ’13 .... UHUHUH
    1. Voćna salata (banana, org.jabučice, pomorandža manja, cimet)
    2. Opet 3u1 (zelena salata, mladi sir, malo pančete), bajat hleb#
    3. Palačinka i kolač
    4. Kafa sa Moravkom
    5. Pivo sa......

#ovog puta hleb ,,samo,, drugi dan, jedva čekam da ,,obajati,, da bude treći i četvrti. Ovaj hleb koji kupujem je mnogo zgodan da se jede tako. Ne volim svež hleb.

Eto tako....
    Slika

• AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Drago mi je što si imala priliku da upoznaš Moravku- znaći stigla je u Srbiju!
    Znaš hleb ne pematim kada sam jela, sem tonusa, ali sticajem okolnosti sada sam ga jela, doduše prepečenog dve nedelje, ali samo mi tako prija i mogla bih pojesti i više od 2 parćeta, pošto je onako fin hrskav. Jutros se spremam za tonus, pa da vidim. ustvari od juće eksperimentišem i jedem malo više, ne vidim nekog velikog boljitka, pa sam se zato odlučila da tako postupim.
  • mimac
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od mimac » pre 11 godine

hvala debelicka jos jednom...nasmejah se na neke stvari sto mi ti napisa...hvala jos jednom...
    i meni se svida da cu moci da kombinujem proteine sa skrobom,vec razmisljam o jelovnicima,najvise mi se svida sto cu smjeti sarmu ide dragi Bozic...ako ne taj dan onda onaj koji pada protein ili skrob nisam jos gledala sto pada na taj dan...a na novu godinu izuzetak kao sto rekoh budemo li je slavili u restoranu moram uzeti menu pa da sada ne filozofiram jescu bez puno mjesanja sta bude na tanjiru...

ponosna sam sto sam izdrzala bravo jaaaaaa :veseljak:

svako dobro ti zelim... :009:
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 11 godine

Mrso da te pozdravim , nadam s eda te nisam razocarala sto se tice unke. Lepo mi je islo i onda sam imala toliko stres , strah i jednostavno nisam mogla da izdrzim bilo sta .
    Vratila sam se na hrono , nema vocnog dana , navikla sam i gotovo.
    Nadams eda si dobro , kod tebe kao i uvek puno razgovora , nisam u toku pa da ne lupam bzv :D :009:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ana, i meni je jako drago što sam upoznala Moravku i nadam se da ćemo, prilikom njenog sledećeg dolaska, imati malo više vremena....

Mimac , da ne bude zabune....Protein i skrob ne mešaš u jednom obroku nego u jednom danu na sledeći način:
    - Ako je skrobni dan – jedeš skrobni ručak, ali može večera da ti bude proteinska
    - Ako je proteinski dan – jedeš proteinski ručak, ali može večera da ti bude skrobna (ali sam ti ja preporučivala da forsiraš proteinsku večeru)
    - Možeš različite skrobove za ručak i večeru (npr krompir za ručak a pirinač za večeru), odnosno različite proteine za ručak i večeru (meso za ručak, sir za večeru).

Boki, drago mi je što si tu! Nemam ja šta da budem razočarana što se tiče Unke, nisam ja nikakav poseban zagovornik te dijete....Žao mi je što nisi istrajavala u prethodnom periodu, pa sa kojim god režimom. U svakom slučaju, nadam se da ćeš ovog puta stvarno izaći kao pobednik.

Devojke, bila sam u nekoj zbrci ovih dana pa nisam ni zapisivala jelovnike...Uglavnom sve uobičajeno osim neke čokolade koja je uletela u petak predveče. Sve ostalo prilično klasično osim što sam u jednom obroku juče imala krompir i meso što nije tipično za mene...
    Danas je bilo ovako

29. Dec ’13 ....
    1. Pomorandža i pola banane
    2. Kiseli kupus kao salata, sir, hleb (splet okolnosti... ručak koji je bio na raspolaganju mi nije odgovarao, pa sam samo tako improvizovala)
    3. Onaj moj bućkuriš izvađen iz zamrzivača (mlev.meso, tikvice, malo kupusa), zelena salata, hleb
    4. Nadam se da neće biti br.4 iako je br.3 bio jako rano.....

Eto tako...
    Slika

• Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

30. Dec ’13 ....ponovo prilično zeleno...
    1. Voćna salata (org.jabučice, pomorandža, banana)
    2. Kuvani đevrek (zakon ulice)
    3. Zelena salata sa peč.jajima, hleb
    4. Zelena salata sa mlev.mesom i povrćem (praziluk, po malo brokolija i prokelja), hleb parče
    5. U planu vino verovatno

Volela bih da nije bilo ovog đevreka, ali sam bila na ,,terenu,, i morala sam da pojedem nešto (još nisam savladala tehniku konzumiranja zelene salate sa nečim na ulici... :neznalica: )
    ...(br.2 u 12h, br.3 u 15h, br.4 u 19.30).....
    Sutra bi trebalo preko dana da se jede siromašnije jer će verovatno uveče da se pojede nešto izvan uobičajenih okvira.....otkud znam....a možda bude hrana minimalna i samo piće....nije ni bitno....

U potpisu,
    Žena Salata (Zelena)
    Slika

• mimac
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od mimac » pre 11 godine

sretna nova godina sve najbolje... :009:

da u pravu si debelicka malo sam pobrkala loncice mislih jedno ali napisah drugo ocito jede mi se sarmica...pazicu na nemijesanje,ja sam danas fertig sa unkom,sutra odrzavanje,prezadovoljna sam i jako ponosna na sebeeeeee :skakutalo:
  • Magi
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Magi » pre 11 godine

Mršo moja iz sela Mršavića (ahahahahah :D :D :D ),
    želim ti da budeš zdrava, srećna i mršava, a najviše od svega da se ove godine udaš i sa dobijemo jednu forumašku bebicu!!! :009: :009: :009:
  • SkadiNor
    Početnik
    Početnik

od SkadiNor » pre 11 godine

Čestitke i od meneee, pa da nam zdrava ishrana sve lakše i lakše pada :D
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala vam!
    Svima sve najlepše u 2014.oj i svim godinama koje dolaze, i od mene! :) Zdravlje, radost, sreća, pare, vitkost, veselje!

Moraću samo da dam jednu ,,repliku,, na čestitku koju je napisala Magi.....sada ćete o meni misliti ko zna šta, svi koji ovo čitate.... šta je tu je, izvolite i mislite kako god :? .....ali što se tiče forumskih beba iz ovog dnevnika....ja sam, iz više razloga, odlučila da neću imati decu. Tako, Magi, hvala ti, ali tu ću da te razočaram..... :)

Što ste tiče tematike zbog koje postoje ovi dnevnici, a to je hrana i kilaža....da malo rezimiramo hranu ovih dana...Nisam baš nešto bila u prilici da pišem ovih dana a i sad se nešto jedva uklopih....
    Ja kao da sam u plusiću, recimo 1.5 kg....
    Interesantno je to....
    Nisam imala nikakve provale sa hranom niti prejedanja... nego samo ponegde ,,malo više,,....negde ,,malo drugačije,, nego inače i to je to....To je dokaz kako je svaka sitnica bitna..i kako nam se provlače kalorije ili nepoželjne kombinacije i kako je važno držati se pravila i ne navikavati se na suvišne sitnice....Kako kaže Skadi...npr sir sa svim i svačim ili ovo ili ono.....Dakle, svako to malo ili malo drugačije ili malo više....mora da rezultira....Tako srećom svako ono ,,malo manje,, pozitivno rezultira u minuse odnosno održavanje....Tako da je to neki nauk da treba negovati dobre navike i ne uvoditi ,,kićenja,, i dodatke....Svako malo ima efekta....Jer evo, ja sam jela skoro kao uvek, malo je drugačije, količine apsolutno ničega nisu bile velike niti sam se vodila nekim gladnim očima ...i jesam se manje kretala nego inače i u plusu sam....mada onom plusu sa ravnim stomakom....ne bih ga maltene ni primetila da nema vage.....

Npr ovako nekako je bilo (nisam uredno zapisivala)
    31.dec
    Doručak voće kao i uvek
    Ručak zelena salatra i mlev meso i praziluk (naravno ne puno mesa, 120 gr max mada mislim da je bilo manje), hleb parče
    Večera u 19h recimo: 2 sarme male, pečenje ne puno, ruska salata ne puno, parče hleba – dakle ovde ima svega i svačega ali ništa dramatično i ne u velikim količinama
    Kolač nekih 3 sata kasnije – ne kaloričan i ne puno i odvojeno od prethodnog obroka
    Crno vino ne puno...
    Ostala budna dugo dugo....apsolutno bez ikakvog grickanja ičega

1.Jan
    Doručak banana
    Ručak: pečurke ne puno, ruska salata ne puno, sve to na zelenoj salati, hleb ne puno, 3 zalogaja krompir salate
    Neki međuobrok: 3 zalogaja kozjeg sira
    Večera: Zelena salata, malo pečenja, 3 zalogaja ruske salate, hleb (u 18h a ostala budna do kasno posle toga, bez ikakvih grickanja ičega)
    Uveče vino, malo više ovog puta

2. Jan
    Doručak banana
    Ručak: Zelena salata sa malo mesa, jogurt sa zez, hleb
    Međuobrok: malo sasvim ruske salate i mini parče hleba
    Onako: jedna pomorandža
    Večera: Zelena salata sa po malo pečenja i kozjeg sira, BEZ HLEBA

Dakle, sve je slično uobičajenom ALI IPAK MALO DRUGAČIJE I JAČE...bez ijedne epizode žderanja bilo čega, uzimanja iz šerpe ili iz bilo čega, bez ikakve konzumacije slatkiša osim onog parčeta laganog kolača 31.og Dec.....i plus je tu.......
    Dakle, povratak što većoj jednostavnosti u obrocima...kombinacijama i nema nikakve druge čarolije.....
    Vraćam se svakako i većem kretanju jer sam ovih dana bila prilično troma....

I napomena, da ne bi bilo nesporazuma:
    Nisam zabrinuta, samo pišem kako jeste jer ovaj dnevnik tome služi.....i iznosim zaključak dana: svako malo zezanje i odstupanje utiče na sve i dovodi do plusića...sva sreća pa važi i obrnuto! :pivo:

Edit: setih se i pomorandže juče pa sam je dopisala...
    Poslednja izmena od Debeliccka u 03 Jan 2014, 11:19, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

• AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Ti si dokaz koliko te remeti nekretanje! Ne unosiš nikada, skoro nikada nešto preterano, ali kretanje je za tebe primarno, pošto znaš kakve i koliko ti je hrane dosta!
    Vidim vratila si se jutarnjim bananama.
    Zavidim ti na tom kozijem siru. Već sam ti o tome pisala, ali ipak ti zavidim. U to ime :pivo: uz crno vino!
Odgovori 3271 post