Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od Debeliccka » pre 11 godine

E da....sinoć sam malo krenula po dnevnicima i kad je trebalo da dođem do svog i ispišem jučerašnji izveštaj, nisam više imala vremena....zvono na vratima se ,,javilo,, ranije nego što sam očekivala....zvon zvon...

Hrana juče...

21. Dec ’13 ....
    1. Banana, jabuka
    2. Pastrmka, zelena salata sa mladim sirom, mala čaša jogurta sa zez, hleb #
    3. Zelena salata sa malo pečenja i mladim sirom (3u1 naravno), malo parče hleba
    4. Crno vino

U plusiću sam iz više razloga....
    Prvo, i pre slave i toga sam imala onih par dana pojačavanja hrane i onu čokoladu onda (koja je bila mimo pravila i onako posle redovnog obroka) a i uvela malecke novine i pojačavanja..malo sira u salatu malo ovog malo onog...i to je to...sve se akumulira....plus ostali faktori
    Drugo, bila sam kod svojih 4 dana a ja kad god sam tamo (bilo da je jedan ili dva ili tri dana..) kuburim sa stolicom... ne znam šta je u pitanju....ali tamo su mi uvek problemi...već unapred znam šta me čeka kada dođem tamo....
    Treće, u tim danima oko slave sam takođe jela kao prvo drugačije a kao drugo jače nego inače... plus ti sitni kolači....
    Četvrto, ljuti pms...svakog dana očekujem dobitak...

Mislim da je stanje recimo 59.5...
    Nemam nameru da preduzimam nikakve radikalne mere nego polako...videću kakav će mi biti apetit i okolnosti..... da izguram pms pa ms...pa će valjda stvari da se srede kao i dosad.... Dakle, bez panike i bez naglih akcija....

Jutros pojedoh pomorandžu, iako inače nisam luda za tim voćem, ali poučena iskustvom od pre neki dan kada sam pojela najlepšu pomorandžu na svetu, kupila sam ih juče nadajući se da će biti takve....nisu loše ali nisu ništa posebno.... Uz tu pomorandžu sam htela i bananu da pojedem ali je, Bože oprosti, bila toliko odvratna da sam morala da je bacim.... A valjda su mi i u glavi bile sve te priče o bananama, u koje uzgred budi rečeno verujem....da mi se zgadila....Probala sam drugu bananu (iz odvojene kupovine) ali sam i nju bacila....ne samo zbog lošeg ukusa nego i zbog gađenja kao što rekoh....

I još nešto....sinoć mi, ničim izazvano, kada sam se češljala ispred ogledala i slično...pade na pamet ona faza u mom životu (srećom kratka) kada sam imala tonu kila....kako sam bila postala bucmasta....
    Nikad više neću biti takva! :x
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • SkadiNor
    Početnik
    Početnik

od SkadiNor » pre 11 godine

Huh, evo ovako..
    Sad shvatam kako je ljudima teško da meni nešto kažu kad im izložim svoj problem, objasnim kako je nastao i kako ću da se nosim sa tim. I onda oni nemaju šta pretjerano da kažu..
    Drago mi je da vidim da je sve pod psihičkom kontrolok sad, jer od toga umnogome zavisi ishod.

Ja sam u jednom trenutku imala 92 kg.. Svaki dan sam se budila sa osjećajem natečenosti, i nikad sebi nisam bila lijepa..
    I sad, ja nisam na malim kilažama, ali nisam ni na prevelikim, ali kad se najedem nekad i osjetim to ujutro, automatski mi je ubijen apetit za cio dan.. Ne želim da se vraćam tamo.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Skadi, to je i neko tipično stanje u mom pms periodu...1-1.5 kg gore, što zbog stvarnog gojenja što zbog one nadutosti valjda...
    Evo došao je ms....nadam se da noć neće biti preterano bolna i teška kao što sam navikla najčešće da bude....Bilo bi dobro da noćas normalno spavam i sutra ustanem rano kao što sam planirala jer imam mnogo obaveza....

Hrana.....

22. Dec ’13 ....
    1. Pomorandža, 2 zalogaja banane (ostalo bačeno kao što sam pisala)
    2. Zelena salata, mlev.meso od svinj.plećke, mladi sir, hleb (domaći, poluintegralni)
    3. Jogurt sa zez, malo hleba
    4. Nekoliko zalogaja suvog mesa, šarena kisela salata, 3 zalogaja hleba

Eto tako....
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • SkadiNor
    Početnik
    Početnik

Meni su inače prebolne menstruacije, ali ovaj put sam jako dobro podnijela, izgleda zbog ovog čaja od sibirske aronije, piše da je bolji za te bolove od brusnice čak :)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Verujem da nećeš nikada više biti takva, kako kažeš!
    Činjenica je ma kako da promeniš ustaljeni red bitisanja kod kuće i kada odeš bilo gde, pa i najrodjenijih-sve se poremeti. To je zaista interesantno. Meni se to dogadja bilo gde da odem, dali je to potsvesna želja da ne idem u WC nikde, sem komotno u svom stanu. Ima tu malo i psihe i kada su najrodjeniji u pitanju.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 11 godine

Spašće to, ne sumnjam. Pamtimo odlično kako nam je bilo "tad"... sećanje je još sveže. :D I ne želimo više nikad da se tako osetimo. :)
  • Magi
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Magi » pre 11 godine

Dragaaaaa... :009: Kakav plusić, jel moje oči to dobro vide??? Veruj mi, to ti je samo period naišao...Isto mi je bilo onda kad sam rekla da sam u plusu....Samo mala korekcija ishrane i vratiće se na normalu sigurno!
    Ljubim te :009:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Prošlu noć sam preživela normalno. Sad već osećam i znam iz iskustva da ce ova biti paklena, sa bolom (koji vec satima imam) plus povraćanjem verovatno od jedno četiri sata... Kod mene u tim situacijama povraćanje ne prestaje čak i kada više nemam ni kapi ni zrna ničega u želucu, ja nastavljam da povraćam na prazno.....sutradan osećam upalu mišića u grudnom i stomačnom delu...a sve vreme imam osećaj da ću da ,,izvrnem,, želudac.... Skačem po jedno 20 puta i trčim u toalet....tako satima....

Skadi, mislim da nema mnogo pomoći šta god da uzimam.... to jednostavno tera svoje i boli malo kad hoće malo i boli puno kad hoće da boli puno... Verovatno i zbog zavaljene materice, a hormoni dodaju ove probleme sa povraćanjem, plus glavobolja, pa bol u krstima, pa bol u unutrašnjoj strani bedara sve do kolena, plus još nešto vrlo pakleno i bolno ali me sramota da pričam dalje.... Ima jedan lek koji može da mi pomogne ali me njegove kontraindikacije mnogo zeznu pa ne smem da ga koristim.....

Ana, ne znam šta je to....taj problem u drugoj kući.... Razmišljala sam o tome. Možda i drugačija voda..... Da kažem da sam nekomotna tamo, nije tačno. Naprotiv, tamo je komotnije nego u mom stanu a kupatilo je tri puta veće i lepše nego moje.... Na kraju krajeva i čistije je nego kod mene. Ali nešto u glavi valjda, ili voda, ne znam.....

Dudo, nikako....kažem ti, samo sam zamislila to bucmasto lice.....jao ne.....

Magi, nije te bilo pa nisi upratila šta sam pisala.....Kod mene je ovakav plus svakog, baš svakog, meseca kad je pms.....Kilogram – kilogram i po! Ovog puta pms sa nadimanjem i pojačanom hranom koju nosi, pa malo sitnih kolača oko slave, pa četiri dana slabe stolice.... I to je to. A i neko veče baš onako momački crnog vina! To je već kategorija HA! :wink: Svaki mesec imam istu ovu situaciju i onda se u roku od 3-4 dana sredim...Valjda ne bi trebalo ni sada da bude izuzetak.... A ovo što sam napisala da Nikad Više Neću Biti.... je nevezano za bilo šta... to sam samo gledajući se u ogledalu evocirala taj period pa razmišljala o tome...Ljubim i ja tebe! :009:

Danas hrana...

23. Dec ’13 .... (Ubiću vas monotonijom! :? )
    1. Voćna salata sa cimetom (pomorandža, 2 organske jabučice, mala banana)
    2. Kuvani đevrek – nisam imala šta drugo da kupim u gradu
    3. Pola kriške hleba i kockica mladog sira
    4. Kao jučerašnji ručak 3 u 1, fantastičan (zel.sal, mlev.meso, mladi sir)(17h)
    5. Malo parče hleba, nekoliko zalogaja pastrmke, malo mladog sira, pola male čaše jogurta (21h)
    Slika

• SkadiNor
    Početnik
    Početnik

Ja imam bolne menstruacije po medicinskom opisu, milion simptoma, pa te dijelom razumijem.. Ali se omakne nekad kao ovog mjeseca da lakše pada.
    Jesi bolje danas? :/
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Baš sam se iznenadila! Nisam znala da povraćaš u tom periodu. Nije to normalna reakcija. Ne znam, ti najbolje znaš, pa mi je glupo da ti bilo šta govorim. Imala sam i ja svojevremeno teške tegobe sa dolaskom ciklusa, ima ih i moja Tamara prva dva dana, ali samo sa veliki i nesnosnim bolovima bez povraćanja. Znam da sam povraćala u periodu kada sam patila od migrene, ali ovaj tvoj opis ne razumem! Da se ovako mučiš iz meseca u mesec, pa moraš nešto preduzeti!
  • moravka
    Amater
    Amater

od moravka » pre 11 godine

Jesi li prezivela? Kako je danas, vracas li se polako u normalu? Nadam se da ces biti ok do prekosutra! :009:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Skadi, nije ni kod mene uvek jednako loše, postoje i bolji meseci....Danas je bolje. Obavljala sam poslove po gradu znači dobro je.
    Ana, normalno nenormalno... mnogo žena pati sa tim....nisu ni lekari preterano začuđeni..... Bilo je i boljih perioda ali je uglavnom uvek bilo ovako..
    Moravka dobro je, navikla sam se ....danas ok...kao što već napisah gore.

Nije mi namera da dalje kukam o tome nego da sa vama podelim jedan, za mene, interesantan podatak....Stvar se dešava pre neke dve godine kad smo Lični trener i ja bili na nekom kraćem putu tu u Srbiji i mene strefi ovaj problem i u povratku svratimo kod njega i ostanem tu taj jedan dan i to u svim tim mukama.....On pita da li je to uvek tako itd... i to mene inspiriše da izračunam koliko sam takvih dana već imala u životu (dakle ja ili neko sličnih godina sa sličnim problemima)...Cifra je bila neverovatna.....
    Ako uzmem sadašnji trenutak i računam da je samo jedan dan kritičan (mada nekad bude više od jednog) dolazim do cifre od 238 dana patnje....za nepoverovati!

(17 god, 14 x godišnje, 1 dan da uzmemo da je strašan ----- dovodi do 17*14*1= 238.... i da zaokružimo na 200 puno je)...

Danas mnogo pešačenja, kao i juče uostalom...(problemi su sinoć nastali uveče, ali sam se tokom dana baš nahodala)
    Danas hrana kao i uvek, skoro ista....

24. Dec ’13 .... Opet monotonija
    1. Voćna salata sa cimetom (pomorandža, 2 organske jabučice, mala banana)
    2. Zelena salata, mala kocka mladog sira, kriška bajatog hleba (4.dan)#, mala čaša jogurta sa zez
    3. Pečeni kikiriki
    4. S oproštenjem, skoro isto kao ručak prethodna dva dana (zelena salata, ml.meso, par kašika pavlake – ispada kao musaka od sveže salate i mesa), plus parče istog bajatog hleba

# Mnogo volim kada hleb može da se jede bajat, a nije u pitanju hleb produžene svežine. Ovaj je fantastičan, od subote je...Naravno ima još dosta ali mislim da već ne bi bilo pametno da jedem i sutra, biće to 5.dan.....

Edit:
    slatkiši poslednji put u petak....što je bitno zbog ,,nenavikavanja,, na prečest unos pomenute droge..
    Slika

• moravka
    Amater
    Amater

od moravka » pre 11 godine

Bas interesantan podatak! Neznas sta je gore....kad ih imas ili kad ih nemas!!! :?
    Kad ih imas, bolovi, muke, patnje......kad ih nemas, onda se godinama preznojavas i kuvas i danju i nocu....u mom slucaju vec 6 ipo godina .....i ko zna jos koliko.....muke i patnje!
    Eto to je nas krst......nama zenama! :(
  • mimac
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od mimac » pre 11 godine

dobro vece madam kako ste?
    imam jedno pitanje za vas...
    na 31.12.mi pada skrobni dan,a planiramo negdje malo izaci,da li bih smjela ga zamijeniti sa proteinima tj.30 jesti skrob a 31.proteine...

kad bih drzala vodeni dan legao bi na 31. protein ali necu zbog mojih zelucanih problema dva sam izdrzala treci cu preskociti dosta od mene volju imam ali zdravlje nije za to...

hvala unaprijed...

2.1.zavrsavam dijetu 3.1 pocinjem odrzavanje-mala napomena- 8) do sada nekih6 kg zadovoljna sam...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Interesantni podatci!
    Što se klope tiće vidiš da nam se uglavnom sve vrti u krug.
    U ovom mom lošem periodu meni je interesantno da mi prija kiselo, napr. limun, a za sve ove dane sam pojela 1 mandarinu. Ne znam smem li? Ovo sam mogla da napišem i u svom dnevniku.
Odgovori 3271 post