Ana, ko to sad zna... Moraćemo jednom zajedno da ručamo, na proleće nekad, pa da uporedimo

Znaš, što se tiče količine mesa.... kod mene je to nekad neka minijaturna količina (recimo ako je neko nazovi varivo sa dodatkom nekog povrća pa tako izmešano izgleda puno a u stvari je malo mesa) a ponekad je solidna količina...Kako kad....Ne bežim ja od količine mesa ako mi se jede. Recimo kada sam jela ono divno pečenje (sv.but iz rerne)...bili su parčići od po cca 100 grama... Kad jedem jaja, retko kad je jedno, vrlo retko. Dešava se dva a češće tri. Tunjevina češće pola velike konzerve a dešava se i cela (npr danas)...ali tu je 125gr čini mi se neto materije, kad se izuzme ona voda tj salamura.... Ne bežim ja od količine proteina. Treba bežati od hleba i skrobova i od prenapadnih kombinacija..(ti to ne radiš nego kažem generalno i pre na svoj račun, jer ja jedem hleb)....
Danas sam imala jedan takoreći savršen jelovnik sve dok nisam pojela čokoladu.....
To nije isto kao kad jedem planiranu palačinku ili tako nešto, jer ovo nije planirano, nije bilo potrebno u smislu vitalnih potreba organizma ili spašavanja sveta od smaka ni ništa slično a razlozi su otprilike sledeći:
1. legla sinoć kasno i ustala jako rano (ali nisam bila u prilici da legnem i dremnem danas, jer sam ,,dežurala,, zbog više nekih obaveza koje sam imala danas....doduše imala sam dremkicu u planu ali jedna od obaveza, ova koja je bila u sred dana je iskrsla neočekivano)... Dakle manjak energije koja se nadoknađuje isključivo snom a ne bilo čim drugim, tj ne čokoladom....
2. ovih dana, ovo je već drugi – treći dan, sam malo onako nervoznija i neraspoloženija.....
3. Neko je izmislio čokoladu...i, bez obzira što ja čokoladu više ne volim i jedem je samo u ovakvim situacijama (nikada nije moj odabrani planirani slatkiš....odvikla se, a u prošlosti sam pojela tonu iste)....kako nije bilo sladoleda u ponudi, ja sam kupila ovo...
U pitanju je neka Bambijeva čokolada za kuvanje, jako ukusna....
P.S. Zaboravih da upišem pod jučerašnjim jelovnikom da je bila neka votka sinoć, tj malo više iste....
Dakle danas:
16. Dec ’13 - čokolada za kuvanje (kuva mi se plus)
1. Banana i suve smokve (nekoliko)
2. Zelena salata sa prženim jajima i malo mladog President sira, hleb
3. Suve smokve
4. Zelena salata i tunjevina (pomešana sa začinima, senfom, malo gustog Granice jogurta), hleb
5. Inkriminisana gore pomenuta Č za kuvanje......
(obroka jeste puno...ali ja sam ustala pre 6h, br 2 je bio u 11:15, a br 4 u 16:30..... greh je došao čini mi se u 18:30....)....