E pa neće moći
Dionne.....

....nisam komotna sa tim..... Mislim....svakako nisam htela da napravim misteriju od toga...nego da kažem da mi je imponovalo...a dalja polemika bi mi nekako bila takva da zvučim sebi kao ,,hvalisavo dete,,..... Nije bitno... Bitno je da sam na svojoj kilaži, da kucnem!
Moravka hvala ti! Ma nisam ja naravno ni slična manekenki koliko god da sam tanka (nisam baš tako fit recimo), pa skoro mi je 40 godina....ali je činjenica da treba da se pronađe adekvatan način ishrane - dakle bitnije je šta nego koliko... Spominjala sam i ranije činjenicu da sam sa dvadeset par godina istu ovu kilažu održavala sa mnogo vežbanja i kretanja. A sada, skoro bez vežbanja imam ovu kilažu i više mi se sviđa ovaj izgled, a pritom jedem opušteno. Tanja sam i izduženija (bar se meni tako čini) nego tada kada sam možda bila jača sa mišićima zbog vežbanja. Naravno tada sam bila svakako ,,kvalitetnija,, (čvršća) ali meni se ova ,,tankost,, više sviđa nego ona ,,utreniranost,, onda.....(naravno, sve je stvar ukusa, nekima sam premršava i neke sam ,,obožavaoce,, čak izgubila....mislim na one koji me poznaju sa recimo 5 kg više... njima više nisam zanimljiva...hehe....a ima i jedan bivši koji me je ponovo otkrio i ne može da dođe sebi...ne može da prestane da se oduševljava....taj me je upoznao sa cca 5kg više, kada sam takođe bila ok, ali ipak punija nego sad jelte...). Naravno, sreća je i u pravilnoj građi....bez toga bi sve izgledalo drugačije....
Npr na sistematskom pregledu koji sam radila sa 65 kg (visina nekih 168-169) Dr je konstatovao da imam idealnu kilažu....dakle relativni su vrlo ti kriterijumi...on je valjda uzimao u obzir i godine i sve one pokazatelje sa onih ,,pametnih,, merenja itd...
A šta hoću da kažem... da je važno pronaći modus sa ishranom sa kojim ćemo jesti koliko želimo i biti opušteni i bez ikakvog opterećenja, a održavati kilažu.... (dakle, razne stvari treba da su ,,ćao,, iz ishrane...tako da može lepo da se jede a da se ne goji...jer svi mi volimo da jedemo, naravno...)...
PS. Propustih da upišem, uz današnji jelovnik, da mi nešto ne idu izgleda jabuke... Gledala sam da ih forsiram, jer bananu maltene ne smatram voćem iako ima mnogo svojih dobrih svojstava, ali izgleda da se moj želudac buni... Danas sam imala baš jednu problematičnu fazu od najmanje dva sata.....bolovi i sve ostalo......
Sad nemam ni zdravstvenu knjižicu ali trebala bi tu jedna gornja endoskopija da se desi, tj gastroskopija......