Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od Debeliccka » pre 11 godine

Hvala drugarice!

7. Dec ’13 – Slatki dan sa milion kalorija
    1. Banana i jabuka
    2. Banana (mala)
    3. Slatki kupus sa jaretinom, hleb
    4. Kolač (keks, jabuka, banana, šlag krem)
    5. Kolač
    6. Jogurt sa raznim zez

Napomena: Br.4 je planirani slatkiš odnosno planiran je slatki dan, ali br.5 je neplanirano uzimanje još jedne porcije

8. Dec ’13 ....
    1. Jabučice seljačke
    2. Mini parče zeljanice
    3. Svaštarski narodni ručak: supa, pire krompir preliven saftom sa svinj.mesom, hleb, kis.kupus kao salata
    4. Jogurt sa raznim zez, pečeno jaje, malo salate iz turšije (miks povrća)
    HA: Viljamovka

Popila danas. 2 čaše rasola

Prijava za Inspekciju:
    Sve u redu (jeste da se desio br 5 u danu 1, ali to je do mene a ne do razloga iz domena Inspekcije)
    Poslednja izmena od Debeliccka u 09 Dec 2013, 19:28, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • moravka
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od moravka » pre 11 godine

Interesantni ovi dva dana! Ali, posto mi svi znamo da ti znas da kocis kad treba i da si jako zaljubljena u tvojih 58, onda nema brige! Mislim da ti je ovaj drugi dan, obrok 3.se desio posle 100 godina! :009:
  • SkadiNor
    Početnik
    Početnik

od SkadiNor » pre 11 godine

Jao, rasol.. Kad se samo sjetim kad sam bila mlađa i krenula da se gojim, pa me tata tjerao da pijem to :D
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Moravka, interesantno ,,jašta,,! Kao da sam bila na nekom vašaru hrane...Ovo juče, što kažeš da nije bilo sto godina, u pravu si...sa napomenom da su količine razumne i čak relativno male... samo kombinacije po malo neuobičajene...
    Skadinor, rasol je mnogo dobra stvar....Ja sam ,,omatorila,, a da ga nikad nisam pila, pa sad evo hoću i ja da pijem rasol.... Doduše imala sam neki razlog, ali dobro...

Danas monotonija (nije više vašar)...

9. Dec ’13 ...vašar se završio...
    1. Banana
    2. Mandarina do dve
    3. Meso sa brokolijem, pavlakom (ničeg puno) hleb
    4. Jogurt sa raznim zez, zelena salata sa dodate 2 kašike pavlake i malo senfa, hleb

PS. Editovaću i sinoćnu večeru

Prijava za Inspekciju:
    OK

Eto tako...
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Rasol je odličan za mnoge stvari, ali naravno treba voditi računa gde i od koga se pije! Ne sumnjam u tvoj izbor!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ana, rasol sam pila kod mojih..Nije još pravi (kaže tata nije ,,nadošao,, ali ne škodi)....

Evo i hrane za danas na brzinu...do pola a ostalo ću dopuniti/korigovati ako budem imala priliku (neću biti kod kuće, pa možda sa telefona ako mi se bude dalo)....

10. Dec ’13 ....etno...
    1. Banana i jabuka
    2. Podvarak fantastičan sa jaretinom, hleb
    3. U planu: zelena salata sa parčetom jaretine, hleb možda
    4. HA verovatno: neko piće

Prijava za Inspekciju:
    OK
    Slika

• Dionne
    Početnik
    Početnik

od Dionne » pre 11 godine

Mrso, tvoj dnevni kje kao neki forumski dnevnik, tu se svi upisuju, pa se nakupilo bogme dosta materijala za citanje, sto mi nazalost vreme ne dozvoljava da ispratim, ali vidim da je ok sudeci po tikeru, tako da sam svratila samo da obnovim clanarinu! :30:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Ako mi veruješ jaretinu nikada nisam jela!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Dionne, pa i nije baš...Upisuje mi se nekoliko ljudi... Inače se na forumu opet relativno malo piše i malo je aktivnih članova....šta da se radi... Eto ti si primer. Nisi jedina koja je (privremeno) nestala... Za tebe ima dosta materijala jer odavno nisi dolazila, to je tačno....

Ana, lepa je jaretina, skroz ok...Sasvim zdravo meso sa razumnom kalorijskom vrednošću i lepim ukusom. Dobro je pečenje naravno, a dobro je i kad se jede u bilo kojem jelu kao npr što bi se jagnjetina upotrebila.
    Ovaj podvarak juče bio je nestvarno dobar. Tu smo istomišljenice, mislim sa ljubavlju prema podvarku... Ovo sam ja donela zamrznuto od mojih pa ga onda podgrejala i dodala još neke začine i malo karija...apsolutno neodoljivo. To su ta neka jela koja zadovoljavaju sva čula....ukusna, zasitna, zdrava...kompletan ugođaj. Ne znam kako masa ljudi u nekim zemljama bukvalno žive na McDonaldsu ili tako nečemu.....Ima tako lepih jela koja mogu da se jedu....

11. Dec ’13 ....tradicionalno slično i u mom maniru
    1. Banana i jabuka
    2. Zelena salata preko kojeje preliveno glavno jelo (mleveno meso sa prazilukom#, u odnosu 1:1, sa milion začina), hleb
    3. Mala banana &
    4. Malo kikirikija &
    5. Zelena salata sa prelivom (od malo jogurta, 2 kašičice pavlake i senfom estragon, svi začini) i mladim President sirom, hleb

# Opet moja PrazilukManija....,,proletela,, kroz pijacu juče i htela da kupim neko povrće uz to mleveno meso, ali nekako ne znadoh šta drugo da kupim a da se brzo i jednostavno sprema....
    & Kako je ručak (br2.) bio u 12.30, a večera (br 5) tek u 21h, ovi artikli 3 i 4 su bili neminovnost (i naravno po gradu u letu).....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PS. Nisam narcis ali ću se pohvaliti današnjim komplimentima od osobe koja me nije videla od pre 5 kg (a tada mi je rekla / rekao da izgledam odlično): izgledaš savršeno, mogla bi na modnu pistu.... Inače još su me neki na (bivšem :( ) poslu ,,prozivali,, za ovo sa modnom pistom....
    (izvinjavam se za hvalisanje)
    Slika

• SkadiNor
    Početnik
    Početnik

od SkadiNor » pre 11 godine

Hahaha pa i treba da se hvališ, svojim trudom si taj izgled dobila, ej!! :D
    Baš mi je dragoooo, dobro je rekla Koko Šanel 'Ništa nema bolji ukus od ukusa vitkosti'.. Možda ne onako radikalno kao njeni fanovi, ali zbilja se generalno najbolje osjećam kad smršam, tad mi sve ide u životu uvijek, čini mi se :D

Praziluk manija :zuba: pa nema tu šta da se prigovori! :D Pored nas sa čokolada manijom ti si SJAJNA! :D
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Kakav narcis! Takva kilaža iziskuje zaista samo pohvale, a naročito od onih koji te znaju i pre i posle!
  • Dionne
    Početnik
    Početnik

Jao, meni tako prija da procitam nesto tako lepo, uopste ne vidim to kao hvaljenje, nego delimo one lepe posledice slabljenja ovde, motivise me! :009:
  • Cirkončić
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Cirkončić » pre 11 godine

Divno je kada ti neko da takav kompliment! :) Zato ih sa ponosom nosi i uživaj. :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala vam! :) :009:
    Ma znate kako.....ja nisam baš komotna kad pišem o takvim stvarima, nemam baš naviku... Sinoć kad sam pisala taj post u dnevniku, taj kompliment mi je još uvek bio (sveže) u glavi, jer sam upravo bila stigla kući sa tog susreta, pa se tako setih da napišem o tome.... Inače, nekako obično ne pišem takve stvari..(inače bih pisala i o tome zašto mi posebno imponuje taj kompliment i zbog čega osobu smatram ,,kompetentnom,, za estetske ocene...ali eto, tu mi je već neprijatno... :020: )

12. Dec ’13 .... Ručak istiji, posle palačinkarenje
    1. Banana
    2. Dve jabuke
    3. (Opet)zelena salata sa onim mleveno meso / praziluk jelom, dodatih par kašika pavlake, hleb #
    4. Palačinka sa nutelom, plazmom i višnjom
    5. Uzeću jogurt sa zezalicama kasnije (ne znam da li još nešto uz to...)

# Što se tiče ovog ručka (br.3), baš sam nešto razmišljala dok sam to jela...mislim razmišljala sam o sledećem: porcija izgleda takoreći ogromno, dakle stvarno ,,voluminozan,, obrok. Međutim, obrok se sastoji od možda 60-70 grama mesa najviše, par kašika pavlake i hleba a ostalo je sve potpuno prazno – zelena salata i praziluk.... To je prava stvar i idealan obrok! Da nije hleba uz ovo, bio bi pravi ,,low carb,, ručak...
    Zapravo, regularan i sasvim običan ručak, samo što nije kao u nekom ,,Svaštarskom Narodnom Ručku,, ovo meso i praziluk došlo preko krompira/pirinča/testenine....nego sa tonom salate...

Inače, i sutra jedem isto....Nekome bi se sigurno zgadilo, ali da vam pravo kažem, meni ne dosadi skoro ništa... Očigledno se moj hedonizam više odnosi na ljubav prema neradu (nespremanju i nekuvanju drugog jela) nego na ljubav prema hrani... pa tako kad nečega ima u većoj količini ja nemam nikakav problem da to jedem i tri dana (ostatak ide u zamrzivač ili će neko biti počašćen pre nego što ode u zamrzivač)... Mnogo mi to lakše pada nego spremanje i gubljenje vremena na kuhinjske aktivnosti, koliko god ja spremam krajnje jednostavne stvari. (Imajte na umu da kada vidite neko komplikovano jelo u mom jelovniku, možete slobodno da se kladite da to nisam ja spremala nego naravno neko drugi!)
    Što se tiče količina... 500 gr mlevenog svinjskog buta (koji spremanjem kalira na nešto iznad 300 gr, neka bude 400 gr) je spremljeno sa 1kg praziluka i iz toga izlazi sigurno pet mojih porcija (a obično i više)....

Eto toliko za ovo javljanje iz sveta praziluka i palačinki....
    Slika

• Dionne
    Početnik
    Početnik

A pa ne moze to tako :D Sada moras da nam kazes i ko je ta osoba i zasto je kompetentna (sto ovo nesto zvuci kao potentna :D ) :D
Odgovori 3271 post