Hvala vam!
Ma znate kako.....ja nisam baš komotna kad pišem o takvim stvarima, nemam baš naviku... Sinoć kad sam pisala taj post u dnevniku, taj kompliment mi je još uvek bio (sveže) u glavi, jer sam upravo bila stigla kući sa tog susreta, pa se tako setih da napišem o tome.... Inače, nekako obično ne pišem takve stvari..(inače bih pisala i o tome zašto mi posebno imponuje taj kompliment i zbog čega osobu smatram ,,kompetentnom,, za estetske ocene...ali eto, tu mi je već neprijatno...

)
12. Dec ’13 .... Ručak istiji, posle palačinkarenje
1. Banana
2. Dve jabuke
3. (Opet)zelena salata sa onim mleveno meso / praziluk jelom, dodatih par kašika pavlake, hleb #
4. Palačinka sa nutelom, plazmom i višnjom
5. Uzeću jogurt sa zezalicama kasnije (ne znam da li još nešto uz to...)# Što se tiče ovog ručka (br.3), baš sam nešto razmišljala dok sam to jela...mislim razmišljala sam o sledećem: porcija izgleda takoreći ogromno, dakle stvarno ,,voluminozan,, obrok. Međutim, obrok se sastoji od možda 60-70 grama mesa najviše, par kašika pavlake i hleba a ostalo je sve potpuno prazno – zelena salata i praziluk.... To je prava stvar i idealan obrok! Da nije hleba uz ovo, bio bi pravi ,,low carb,, ručak...
Zapravo, regularan i sasvim običan ručak, samo što nije kao u nekom ,,Svaštarskom Narodnom Ručku,, ovo meso i praziluk došlo preko krompira/pirinča/testenine....nego sa tonom salate...
Inače, i sutra jedem isto....Nekome bi se sigurno zgadilo, ali da vam pravo kažem, meni ne dosadi skoro ništa... Očigledno se moj hedonizam više odnosi na ljubav prema neradu (nespremanju i nekuvanju drugog jela) nego na ljubav prema hrani... pa tako kad nečega ima u većoj količini ja nemam nikakav problem da to jedem i tri dana (ostatak ide u zamrzivač ili će neko biti počašćen pre nego što ode u zamrzivač)... Mnogo mi to lakše pada nego spremanje i gubljenje vremena na kuhinjske aktivnosti, koliko god ja spremam krajnje jednostavne stvari. (Imajte na umu da kada vidite neko komplikovano jelo u mom jelovniku, možete slobodno da se kladite da to nisam ja spremala nego naravno neko drugi!)
Što se tiče količina... 500 gr mlevenog svinjskog buta (koji spremanjem kalira na nešto iznad 300 gr, neka bude 400 gr) je spremljeno sa 1kg praziluka i iz toga izlazi sigurno pet mojih porcija (a obično i više)....
Eto toliko za ovo javljanje iz sveta praziluka i palačinki....