E pa ovako....u ovoj polemici o salati i bananama, ne priznadoh da sam sinoć malo pobrljavila...
S obzirom na vrhunac pmsa...sinoć su mi se tako jeli slatkiši... imala sam i volontera / kandidata da ode da kupi što mi srce želi ali ipak nisam htela.... Međutim ponovila sam dozu hleba i ruske salate....
Ni najmanje se ne opterećujem. PMS je normalno stanje i naučili smo ga dosad....Uostalom u ovom krugu pmsa sam imala čini mi se samo dva incidenta, što je sasvim ok...Tu sam na 59 što je takođe uobičajeno za ove dane...važno je da idemo dalje normalno... pa tako očekujem već za par dana svojih 58 kao što sam navikla već prethodnih meseci da stvari funkcionišu u ovoj fazi....
Danas je stigao ms a apetit otišao od mene...srećan mu put....Ručak je bio tanak, a posle je usled uobičajenih tegoba vezanih za moj ms došlo do jednog napada povraćanja, tako da je večera (iako pojačana pančetom) došla ,,zasluženo,,...(mislim s obzirom na to da ništa nije ostalo ,,kod mene,,)...Elem, sasvim zadovoljna.
Samo da mi sutra ms ne uprska dan sa daljim bolovima i povraćanjem jer idem na važan sastanak do kojeg mi je stalo...Dovoljne će mi biti ,,smetnje,, na putu u vidu snega i hladnoće.....ne treba mi još i bolest....
Cirkončiću,
Dudo, dobro se dotakosmo ovih jabuka... sutra ih vodim (nosim) u šetnju na posao sa mnom... Sad se setih, kada sam ih tek dobila (ovu posl.turu domaćih) odnela sam dve na posao ali mi se nešto nisu dopadale, pa sam od te dve jedva pojela pola jedne....Valjda su ove ostale OK. (inače to je ista ,,sorta,, i sa istog drveta kao i jabuke koje sam pre dobijala i kojima sam se fascinirala i predstavljala ih kao savršene rajske jabuke...kada sam ih upisivala u jelovnike...)
Moravka, hvala na podršci mojoj najdražoj salati! Presrećna sam kad joj je sezona i štimam svoj ,,itinerar,, tako da se obezbedim ogromnim zalihama dobre salate...
I, verovali ili ne, danas sam opet jela veliku količinu zelene salate i to u dva obroka....Nije mi teško ni svaki dan na posao da je nosim...tamo držim u jednoj flašici miks ulja, sirćeta i nekih začina....i to pripremim za čas (donosim je opranu i isitnjenu tako da je lakša za manipulaciju).....Sve to što dođe preko nje, šta god da je u pitanju...čini mi te obroke pravim specijalitetima koji prijaju svim čulima....
Danas...
26. Nov ’13.....
1. Banane dve male
2. Banana mala
3. Zelena salata sa malo dodatog kozjeg sira i malo karfiola i brokolija #, hleb od prekjuče&
4. Salata (zelena i mladi luk) na koju su stavljena jaja (2) pržena sa malo pančete, isti hleb#Karfiol i brokoli spremljeni kao salata (moja sestra pravila)...verovatno je obarila pa začinila sirćetom i ponekim tajnim začinom...Začinila domaćim sirćetom od jabuka...& Ovaj hleb od prekjuče: to je taj neki dobri beli hleb koji sam otkrila u jednoj pekari pa kupim kad mi je zgodno….nije produžene svežine nego običan, mnogo mi se dopada i jako je dobar drugi i treći dan…..Jedino im se ponekad desi da nije dovoljno pečen po mom ukusu, ali sada sam već navikla da obratim pažnju, pa kad vidim da je puno beo i ne kupujem…