četvrtakdoručak: ovsena kaša ukus čokolada
užina: jabuka
ručak: ostatak onog rižota od prekjuče, turšija, 2 tonusa
večera: tofu, ajvar, integralni hleb
Ukupno: 1400 kcal + 1/2 dcl bermeta (kod prijateljice se otvaralo meni omiljeno, vrlo slatko vino sa svakakvim travčicama)
FA: šetnja 5,5 km
Budući da vi na UN smete da jedete kolače:
šomloi galuške, starinski recept, koji sam ja davno prepisala od jedne starije gospođe
Ispeći piškota od 5 jaja (umutiti 5 belanca + 1 kašiku vode sa 6 kašika šećera. Dodavati 1 po jedno žumance. Na kraju lagano umešati 6 kašika brašna + 1 prašak za pecivo). Može se koristiti bilo koja piškota za tortu koja se iz nekog razloga raspala - kažu da je kolač tako i nastao. Ukoliko je piškota čokoladna, umesto čokolade, u fil staviti vanilu ili vanilin šečer.
FIL: 6 žumanaca sa 6 kaš. šećera kuvati na pari, dodati 100 gr čokolade, 1 pakovanje putera ili 1/2 margarina , 100 gr u rum potopljenog suvog grožđa, 100 gr mlevenih oraha. Na kraju nežno umešati šne (ulupan šlag) od 6 belanaca. Preliti piškotu i bogato ukrasiti šlagom.
Moderne verzije se prave sa pudingom, puno lakše za spremanje, a ukus je manje-više isti ovde imate i fotku kako izgleda - u poslastičarnicama su, barem mislim, ove moderne verzije
http://www.coolinarika.com/recept/somlo ... i-galuska/Što se tiče posta, ja sam samo htela da objasnim koliko sam za ovih nekoliko meseci dobila kvalitetniji život i kako sam od jedne manje-više depresivne osobe postala neko ko je često nasmejan i zadavoljan svojim životom.Debeliccka, hvala na pohvalama i sugestiji, ali ne smem ja još uvek baš puno da povisim unos kalorija.
Da bih održavala ciljanu težinu ,u mojim godinama i sa mojim sedećim poslom, ja ne bih smela da dođem ni do 1700 kcal (nešto je vrlo minimalno veća potrošnja sa sadašnjim kg - mrzi me da ponovo proveravam). E sad, uzmimo da idem svaki dan peške na posao (a uskoro kad poledi sumnjam da ću), to bi bilo oko 1850 kcal. Mislim da je slična potrošnja kalorija i sa mojim standardnim vežbanjem, displej na spravi mi je odavno pokvaren. Dok sam na dijeti, a da bi skidala 1/2 kg nedeljno, treba da smanjim unos za nekih 500 kcal, a to je otprilike 1350 kcal. Ja se tu negde i vrtim ... i to za ciljani tempo gubljenja kg od 2 kg mesečno, što nije neki udarnički tempo. Da, postoji opcija da još pojačam fizičku aktivnost, o tome i razmišljam ... videćemo kako ću to uspeti da uklopim u moje ostale obaveze. Mada, kako mi se ovde sviđa druženje, možda odlučim da smanjim tempo na jedno 1/2 kg mesečno, pa da se što duže intenzivno družimo
Za danas ipak skuvala posni pasulj. Dosetila se kako da ga prilagodim za mog dragog, nadam se da će proći. Odvojiću njegov deo i prokuvati 10-ak minuta domaće pušene kobasice ... i njemu zapršiti onako kako je on navikao. Mislim da će to proći, imaće ipak ukus dimljenog, a ovim svežim kobasicama je 10-ak minuta više nego dovoljno...
Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).
Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.