od Debeliccka » pre 11 godine
Cirkončiću hvala. Kažeš najteže je održavanje. Jeste. Ali isto tako, pisala sam više puta šta mislim o tome (i to ponavljala svaki put kad sam imala neki jubilej ili pravila neke rekapitulacije po mom maratonskom dnevniku)....isto tako...nije ni teško. Od juna održavam kilažu sa povremenim izletima u 57 (i naravno u pms-u uletima u 59 pa i 60) i kad se sve sabere i oduzme – nije teško. Samo čovek treba da ostane fokusiran, da ne zaboravlja čemu sve ovo (i za čije babe zdravlje) i gde smo pošli gde smo došli, i sve je sasvim lepo izvodljivo....Dajem sebi pravo da pričam i pametujem jer i ja sam u nekom trenutku bila nagurala silne kile i itekako imam razumevanje za poremećaje u ishrani i poremećaje sa navikama....
Što se tiče onog bloga, koji sam slučajno pronašla, i meni su pojedine stvari bile jako interesantne.
Krcko, kao što rekoh, nije teško veruj mi, evo moj dnevnik ti je svedočanstvo, ako mogu ja mogu svi....ja volim normalnu hranu a ne semenke,volim i slatkiše...zato kažem, ako mogu ja, može svako..
...nego se (kažem) treba čuvati tih zamki ,,samo danas, samo malo,, jer se tako prave loše navike. Ako nema nečega onda nema. Treba iskoristiti kada se jednom odvikneš od nečeg. Ja sam ranije bila navučena na koktu. Kao na drogu. Kada sam počela UN i to presekla, zaista sam se odvikla i više mi nije potrebna. E tu dolazi ono ,,samo malo, samo danas,, koje ja kažem da je zamka i hvala bogu (još uvek) ne radim...Jer kad bih počela, naravno da bih se ponovo navikla na đubre....malo po malo, eto kalorija a bogami i ovisnosti...
A voćke i povrćke i jesu zdrave, koliko toliko...bez obzira što su prskane i štošta, opet su zdravije od gomile beskorisne hrane koju ljudi jedu...i nanose sebi štetu...Ali ti neki izumi welness, diet, healthy ovo ono...to me ponekad jako iritira...em zbog lažnog marketinga, etiketa i imena, em zbog cena....
Ana, prema tim mekinjama imam neki otpor, ne bih ih nikad ni probala.....A laneno seme, tačno je da se koristi mleveno (sveže mleveno kao što znamo) ali i ovo celo ima svoju funkciju...Ono se ne vari naravno nego izbacuje napolje (samo na drugoj strani hehe) ali se ponaša sluzavo i to daje svoj efekat koji je takođe dobar (valjda?!) pa tako je jedno dobro na jedan način a drugo na drugi. Treba valjda uzimati oboje, ako sam dobro razumela, ne garantujem naravno, ja sam samo laik....Da li može da ,,ošteti,, creva, ne znam....pre ne verujem nego što verujem...Meni je postalo sastavni deo ishrane evo već godinu dana svakodnevno u svakoj salati i u jogurtu/kiselom mleku ...i primetila sam odavno pozitivne promene...da ne idem u detalje....Ali, otkud znam...
Dudo tražila sam da se raspišeš, nego kako! I hvala ti na tome! U protivnom, meni ta deklaracija ništa ne bi značila....Jedino bih prepoznala soju i šećer i takve stvari.....a sve ovo ostalo ne bih umela da ocenim...
Danas uzeh neku Peppermint bombonu iz kesice....bila počašćena (blago meni) i pogledam onu kesicu i sastav: šećer, ovo, ono, sojino brašno, sojin lecitin, pojačivači ukusa i ostalo....Šta li traži sojino brašno u bomboni....dakle potpuno smo okupirani... Naravno, bez bombone se apsolutno može u životu ali samo kažem...Koliko bi ljudi kada bi ih neko anketirao pogodili da u bombonama ima sojino brašno? Možda svaki pethiljaditi čovek....
Madam Mim, lepo što si se vratila a podrške ti nadam se neće faliti.....Ajde samo guraj!
Juče se suzdržah od sarme ali sam je zato rezervisala za danas, i tome u čast, gledala da ručak ne bude previše jak......a i dovoljan je bio svakako....Ručak je bio u 15h a dotad sam se ja već dobro ,,naranila,, voćem....a onda večera u 20h....
15. Nov ’13 – Sarmantno...
1. Banana, 2 mandarine (manje)
2. Banana
3. 2 mandarine
4. Salata (zelena + zez + kozji sir), novi hleb 2 parčeta
5. Sarma, hleb
Edit: kako god okrenem... zelena hrana mi ne gine....
5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...