Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 15 godine

Jago, Tratinčice, Biljka... :009: vas.

Biljče, lenja sam i ja... ali ovo je nešto što u mom (našem) slučaju ima definitivnu prednost, zato što se "ulazi" postepeno... nema one krvničke upale mišića iz prostog razloga što su sve to prirodni pokreti tela koje ispočetka možeš da izvodiš sa manje elana da se ne bi preopteretila. Ti kod trbušnjaka, na primer, makar uradila svega tri, MORAŠ pri svakom da izvedeš određen napor koji je preteran za neuvežbane mišiće, a ovde nema nijedne takve vežbe. Ja prilično zdušno rkćem, i jesu mi mišići umorni i pomalo bolni, ali ništa više nego posle kvalitetne žurke. Dalje, znojenje je efikasnije nego kod aerobika, meni je sa aerobikom trebalo i do 30 minuta da počnem da se znojim... ovde počinjem posle 5 minuta, a posle 10 sam gola voda. I još ti ne treba nikakav ekstra prostor niti strunjača, eventualno je lepo ako imaš ogledalo ili prozor da pratiš položaj tela. E sad, ima i onih lošijih strana... nema onih vežbi snage i nabijanja mišića, nema dovoljno istezanja, takođe nisu sve mišićne grupe jednako aktivirane... mada ovo poslednje može u velikoj meri da se reši ako umeš da "osetiš" mišiće, pa posle toga odradiš tj. odigraš u svojoj režiji nešto čime ćeš dodatno da aktiviraš one za koje si primetila su zapostavljeni. (Ja sam npr. ubacila neke svoje improvizovane vežbe za zadnju ložu i dodatne za trbušnjake, i ubaciću još neke kad se još malo razradim.) Ali sve u svemu, ako ti nije cilj da izgledaš kao bilderka već da nabiješ kondiciju i zategneš se... i da trošiš kalorije, naravno... onda je to to. :)

E, pazite kad sam počela JA da pala... pišem o vežbanju. :16: Izvinjavam se što ovoliko smaram, i dalje mi je ovo otkrovenje... :)

Faga me foli, kaže da sam od juče smršala celih 100 grama. :-P

Da ne zaboravim, juče 32 cigarete... 31, pa mi nešto došlo da u 5 ujutru ustanem iz kreveta i popušim jednu... borimo se za silazak ispod 30.

D: limun
    R: začinjeni jogurt, 2 dvopeka, salata (iz dvaput)
    U: čorbica od povrća (valjda će biti boranija), sir 100 g, 2 dvopeka
    V: meso 100 g, hleb s lanom 40 g, salata, čaša mleka

cigarete - 30
    40 minuta zumbanja!!! :skakutalo:
    Poslednja izmena od dudank u 01 Mar 2010, 13:38, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • jaga
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od jaga » pre 15 godine

dudank napisao:Da ne zaboravim, juče 32 cigarete... 31, pa mi nešto došlo da u 5 ujutru ustanem iz kreveta i popušim jednu... borimo se za silazak ispod 30.

Priznaj, da li ti je posle vezbanja najsladje da zapalis jednu 8)
    Zdravlje i volja ce pokazati rezultate
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hehe... :D Pa jeste, priznajem, bilo bi najslađe (ne jednu, nego bih tri odjednom), ali znam da je MNOGO nezdravo... pa se uzdržim bar pet minuta da se malo smiri disanje. Sinoć sam izdržala 10 minuta (taman iskoristila da operem kosurdu). Eto, da i ja jednom pokažem da imam neku zdravu naviku... :16:

Ali to s cigarama je čudo, npr. u zadimljenom ili toplom prostoru si i jedva čekaš da izađeš na svež vazduh... da bi slatko zapalio. :cry: To uvek radim.
  • jaga
    Amater
    Amater

od jaga » pre 15 godine

dudank napisao:Ali to s cigarama je čudo, npr. u zadimljenom ili toplom prostoru si i jedva čekaš da izađeš na svež vazduh... da bi slatko zapalio. :cry: To uvek radim.

Znala sam da ce biti takav odgovor.
    Mogla bi dok si u duhu igranja da testiras sebe, koliko bi mogla posle vezbanja sebi da pomognes a da ne zapalis :)
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

Ni ja ne zapalim cigaretu posle bajsa, ali malo duze, bar pola sata .. :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Jago, Beo... probala sam sinoć, izdržala 20 minuta bez cigarete. Mali napredak, al' je ipak napredak. :D

Bila sam juče sva nešto bljak... bolela me glava, šetao mi pritisak, a kad su na red došle vežbe, krenula sam da stenjem kako bi trebalo da napravim pauzu jer me boluckaju tetive i mišići... i onda sam naterala sebe da odradim, i izgurala sam 39 minuta bez problema. :skakutalo: I danas mi je stigla nagrada u vidu potpuno regularne i bezbolne ms i svega 300 grama viška na vagi. ('Ajd još jednom da đipnem: :skakutalo: ) Možda se tripujem, ali stvarno to pripisujem zumbanju.

Klopa regularno 1200, tj. ako ne ubrljam...

D: limun
    R: jogurt, salata, 2 dvopeka (iz dvaput)
    U: čorbica od boranije, 100 g sira, 2 dvopeka
    V: lignje s belim lukom (nisam smela više od 100 g jer su bile panirane :( ) + gomila zelene salate s limunom
    V2: čaša mleka

FA: 35 minuta zumbe

cigarete: 34
    Poslednja izmena od dudank u 02 Mar 2010, 03:50, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • jaga
    Amater
    Amater

od jaga » pre 15 godine

dudank napisao:Jago, Beo... probala sam sinoć, izdržala 20 minuta bez cigarete. Mali napredak, al' je ipak napredak. :D

Odlicno, mnogo duze nego juce :hi-fi:
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

Dudic, bravo za tebe, a i cigarete ce se postepeno smanjivati :009:
  • mirnisan
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od mirnisan » pre 15 godine

nisi zapalila 20 minuta?nacisto ce duvanska industrija da rikne. :16: :30:
    :skakutalo: bravo za đipanje a bogami i za minusaciju. :pozdrav:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nemojte neko da se pređe pa da kupi deonice duvanske industrije sad kad ja smanjujem cigarete... :16:

Danas ceo dan sedim u majičici na bretele i znojim se. Jal' se ubrzava metabolizam, jal' se bliži klimaks. :cry:
  • mirnisan
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od mirnisan » pre 15 godine

misliš,na mala vrata dolazi vesela starost.kuc,kuc, :16:

ko kuca?
  • lasata
    Urednik
    Urednik

od lasata » pre 15 godine

Ma nije to klimdza, ne brini... To je samo uvertira koja traje sedam-osam godina... Nego zatvori bVe taj prozor posmrzavasmo se... :16:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Sto rece Las, potrajace to :) Samo ti zumbaj, to ce svakako da ti pomogne i za klimaks ..

E, a kako mozes samo limun za dorucak? Ne plasis se da ce da ti cikne zeludac?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Evo, pozatvarala sam prozore... :16: Ma to kod mene kuca mladost... ona druga... :D

Nisam rekla glavnu stvar (zaboravila sam, što je odlika mladosti :-P ), danas zvao šef da me nešto pita, skroz bezazleno... a ja odmah pomislila da će biti neka grdnja... tad sam otprilike i počela da se znojim. :cry:

Beo, "doručkujem" onaj limun s belim lukom... on je kao jaka limunada. Ali ponekad uz to pojedem još jedan svež onako, što volim... drugo voće mi se prilično uvali. Moguće je da imam manjak kiseline u želucu, pa mu prija. :) Baš onako traži kiselinu, oduvek... kao mala pila sam sirće kradom. (Ako moja majka nekad bude pročitala ovaj dnevnik, zapitaće se kud je to ona gledala dok sam ja kradom radila ovo i ono, ili će retroaktivno da me izlupa ovako matoru. :16: Mnogo se ja ofiram ovde.)

Odzumbala sam 35 minuta :headbang: , u nadi da ću sa 75 godina biti kao http://www.youtube.com/watch?v=dVQhiO2W7SE (ko nije ovo gledao, neka obavezno ždrakne - Sara Pedi Džouns, prošlogodišnja pobednica španskog nakmičenja talenata).
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

hahaha, videla sam ranije, mislim da je bilo na tv-u :)

Svaka joj cast na okretnosti .. Dudo, na pravom si putu :)

A ono za sirce ... joj, joj ... meni je tesko i u vodi da ga popijem, a i taj luk-limun jedva progutam, pa obavezno i nesto pojedem uz "napitak" jer me ubi zeludac kad mi to kiselo padne ..
Odgovori 9033 postova