Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od Debeliccka » pre 11 godine

Draga Moravka, stanje je nepromenjeno...Ono o čemu smo pričale, ništa se nije razrešilo....Do tada, jedem, živim....čekam, pokušavam....pišem jelovnik, davim se u salatama,.... :neznalica:

Danas sasvim isti i sličan dan...

29. Okt ’13 – 178. dan – sličnije, istije...
    1. Banana, 2 org.jabuke – kao voćna salata
    2. Salata (zelena + sveža paprika+ zezalice), kuvani đevrek
    3. Mandarina x 2
    4. Čorbica (kupus, tikvica, mlev.meso), malo hleba
    5. Salata (zelena + mladi luk), jogurt sa sto čuda, malo hleba
    6. Edit dodatak: palačinka (ona palačinka)

Imam hleba na meniju prilično ovih dana (doduše količine i gramaže nisu velike)...ali ne opterećujem se sa tim u ovoj fazi...Zadovoljna sam dok god kroz pms period prolazim bez prelaska na Dijetu Za Debljanje....
    Sutra idem na slavu, uveče. Ako bude kako planiram, dan će biti blaži, da bih uveče mogla da jedem na toj slavi. Tamo se sprema izvrstan podvarak, ništa manje dobre pihtije, bude pečenje (i još ponešto, ali ovo su moji favoriti na slavi kod ovih ljudi).

PS. Jede mi se nešto slatko....upravo konstatovah...avaj.... :oops: Nije isključeno da se predam neprijatelju....kapituliram....
    Edit> kupila palačinku i pojela naravno..
    Poslednja izmena od Debeliccka u 01 Nov 2013, 19:45, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • SkadiNor
    Početnik
    Početnik

od SkadiNor » pre 11 godine

Nemoj, nemoj! :D

Ah, taj PMS.. :)
    Pozdraaav, ja se vratilaaaa :))
  • moravka
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od moravka » pre 11 godine

I ti si veceras zatajila....eehhh!!! :(
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Po nekad moraš i da se prepustiš gastronomskom uživanju!
    Uglavnom, moja konstatacija je da si SUPER i veliki optimista! Znaš onu pesmu "To mi se baš dopada"!
  • tinčicaaa
    Početnik
    Početnik

od tinčicaaa » pre 11 godine

svratih do tebe da ti kazem da sam ziva....hehehehehehehehe
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Skadi, kao što možeš videti, ako čitaš, pojela sam palačinku one večeri... :oops: Vladavina pms-a, jbg (pardon my French!).....nije prvi put... svaki mesec slično... Valjda ću se opet iščupati...Uvek ja u ovih nekoliko pms dana i prvih par dana ms-a, dobijem neki plusić ali ga se kasnije ratosiljam, čim ispratim ovu napast....
    Juče mi je bilo gadno od napasti, ali proći će....
    Inače sam i otečena tj malo podbula, vidim ujutro kada šminkam oči da mi nije baš najzgodnije... a i vidim da to nije moje lice....valjda ću za 3-4 dana biti kao nova i vratiti se u normalu a i rešiti plusića, tipičnog doduše za ovaj period.....a i smanjiti hlebovanje...

Moravka ne stigoh da pišem poslednje dve večeri....Sinoć sam planirala da se svakako javim, ali nisam uspela....Došla kasno, pa prilegla malo dok me ne prestanu bolovi i tako zaspala u dnevnoj sobi i ostala u istoj do jutros...Nije to ništa strašno, nego propustih moj dobri krevet u spavaćoj sobi...

Ana, kao što rekoh kod tebe (mada ne treba valjda da ti to pričam), drago mi je da si se vratila (mislim, naravno da si se vratila, nisam ni sumnjala, nego mi je drago što nije potrajalo duže) i hvala ti na tome što si napisala! Ne može drugačije...ali moglo bi i bolje...Mislim moglo bi i bolje sa tom količinom mog optimizma... moraću da se doštimujem nekako podhitno na malo više optimizma... već su me obuzele po malo kojekakve misli....ali biće dobro, šta da se radi...

Tinčić moj dragi :009: ....ja se sve nekako nadam da ćeš ponovo početi da budeš redovna ovde sa nama!

Jelovnike sam beležila na papirić otprilike, valjda nisam nešto pobrkala....

30. Okt ’13 – 179. dan – slava (mislim uoči slave)...
    1. Banana, 2 org.jabuke – kao voćna salata
    2. Mandarina x 2
    3. Salata (zelena + malo sveže paprike+ zezalice + začini), kuvani đevrek
    4. Kuvani đevrek
    5. Slava: 1,5 kajsijevača, malo predjela (list suhomesnatog, sir, ruska salata), nekoliko zalogaja slavskog kolača, malo kis.kupusa sa par zalogaja krtog mesa, parče pečenja, malo kupus salate, 3-4 sitna kolača

PS. U ponudi su bile i neke kiflice u kojima su se svi davili ali mene to baš i ne mami....ti hlebni specijaliteti (pečene u mnogo masnoće i sa sirom..kombinacija snova za izbegavanje...u svakom slučaju svi ostali su se raspamećivali za kiflicama a ja nisam uzela ni jednu)...

31. Okt ’13 – 180. dan – Još nisam sva svoja i hlebujem uveliko
    1. Banana
    2. Kuvani đevrek (ja kupujem na jednom mestu gde je potpuno reš i tanak – mislim, kako treba)
    3. Mandarina
    4. Salata (zelena + zez + 2 kuvana jajeta + kozji sir),isti đevrek
    5. Kikiriki (ulični obrok)
    5. 2 kriške hleba mazane pavlakom #

# toliko sam bila umorna i sa takvim bolovima (ms) da mi se nije dalo ni najdražu moju salatu da napravim iako je bila oprana i samo je trebalo začiniti i usitniti listove...

Danas:
    1. Nov ’13 – 181. dan – T e s t o t e r o n (teranje na testo...hehe)
    1.Banana
    2. Zeljaničica 250 gr
    3. Dve mandarine
    4. Salata (zelena, zez, kozji sir), parče hleba
    5. Čokoladna bonžita
    6. Planiram kasnije – Salata (zelena, malo kozjeg sira)...možda i parčence hleba avaj a možda...ako se nakanim...izdinstam praziluk ....sad se setih da ga je ostalo još u životu.....videćemo

Eto tako dragi moji.... :neznalica:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • moravka
    Amater
    Amater

od moravka » pre 11 godine

Kod nas zena nikad nemoze da bude idealno....Kad imamo ms previjamo se od raznih bolova, a da ne pricam za zivce i ostalo...Kad smo u menopauzi opet drugi problemi, i opet zivci stradaju....
    Nadam se da si bolje, a za taj plusic nema frke! Resis ti to zacas! :009:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Moravka je baš lepo prokomentarisala, pa ne bih ništa dodavala! Plusić, pa za taj period je uvek normalno. Organizam se sasvim drugačije ponaša, znaš i sama uostalom! Ma ti si pametnica, koja zna kako i šta da preduzme kada treba! :D
  • Maggie Kaye
    Početnik
    Početnik

od Maggie Kaye » pre 11 godine

Ma ti ćeš se tog plusića za čas riješiti. Nisi ti nula karakter kao ja. :oops: Ali nalazim opravdanje u zdravstvenim problemima. :D
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Nema te, obično si rano tu sa svojim izveštajem!
  • mimac
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od mimac » pre 11 godine

hvala na dolasku u moj dnevnik :009:

kako vidim ovdje si dugo vec...i meni je ovdje lijepo ali na zalost ne dolazim tako cesto,jer nemam vremena bas mnogo slobodnog...ali dijetu drzim i ide nije lose sa rezultatima...

juce mi je bio prvi vodeni dan i prezivjeh hihihihih a bilo je zestoko vjeruj mi na rijec...vise psihicki nego fizicki sam bila preopterecena...

salatice jedem uvijek obozavam ih,ali sve u svemu i nije lose 4 kg za mjesec dana,zadovoljna sam..

kaKo tebi ide?

svako dobro i samo naprijed
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Dobro veče drage moje!
    Moravka, Ana, Maggie....znam...ne žalim se... Samo prijavljujem stanje, jer nemam nameru da ga krijem....To mi se često desi u tim danima, pa ne bude 58, nego ode na 59 ka 60....Onda prođe taj faza, mislim dođe i prođe ms, pa se vratim na 58 u roku od 2-3 dana...
    Mimac, dobro došla! Drago mi je da ti dobro ide. Meni više nema šta da ide....nisam na dijeti, nego eto tako normalno živim i jedem i vodim računa da ne pokvarim navike jer je tanka linija da se sklizne.... Ja sam bila ok, pa sam onda jednog dana poremetila sa mozgom pa sam se nagojila na tu rekordnu kilažu, nekih 72 kg....bila pola godine na UN dijeti (dijeta plus održavanje), i eto sad već pola godine jedem normalno....na nekoj sam kilaži koja je niža nego što sam planirala, ali eto neka je.....
    Dudo, ne napravih onu paštetu ovaj vikend kao što sam rekla da ću...nije bilo mogućnosti...Praviće se. Ne zato što sam ljubitelj paštete, naprotiv, ne jedem je nikad u životu, nego zato što sam ljubitelj domaćeg i proverenog i hrane u kojoj znam šta se nalazi....

Nisam uspela da pišem sinoć.....
    Evo jelovnika i komentara....

2. Nov ’13 – 182. dan – Poslednji dan brojanja
    1. Banana + mandarina
    2. Pečeni kikiriki
    3. Banana
    4. Musaka (tradicionalna, krompir i manje mesa nego što je uobičajeno), malo pavlake, hleb, zelena salata
    5. Parče pite sa sirom

3. Nov ’13 – Ne brojim više dane...
    1. Banana
    2. Mini činija - porcija kao za bebu (neutral.sataraš, nekoliko mini parčića kozjeg sira), mini parče hleba
    3. Pirinač sa kurkumom i ostalim začinima, malo sasvim neutralnog sataraša, naravno zelena salata, malo zeljanice
    4. Planiram: pivo i kikiriki

Ručak (br 3) je bio još u 14.15 ali večere neće biti, s obzirom na kombinaciju iz ručka koja nije najsjajnija i svo hlebovanje prethodnih dana.....Zato će biti pivo i malo kikirikija (znam da to nije ,,samo,, ali nije ni puno)....

Što se gore pomenutog brojanja dana tiče...radi se o sledećem:
    Prvo sam bila na 91 dan UN dijete (od 5.Novembra 2012), pa na 91 dan UN Održavanja....(u Održavanju sam preskočila treći vodeni dan pa je stvarno bilo 90 dana, tu se malo remete datumi kad se gleda kalendarski...takođe sam jednom preskočila UH dan kad sam bila na UN dijeti ili tako nešto....jer sam valjda štimala nešto...mislim da sam štimala da mi Božić bude P dan a ne V...)...Tih pola godine sam završila sa 59 kg.
    Posle toga sam počela sa normalnom ishranom, tu došla na 58 kg....Juče je bio 182.dan...dakle godina dana je prošla...Prvo pola godine na UN a onda pola godine na slobodi....Eto, neću više da brojim.
    Održala sam kilažu i u ovih 182 posle UN (odnosno i u tom periodu sam skinula taj 1kg, tj došla u prvom mesecu sa 59 na 58kg a povremeno išla i u 57...ali se održah dakle)...
    Dalje brojanje bi bilo besmisleno...brojaću mesece (u sebi)....

Moram da kažem, iako me niko ništa nije pitao, da mi je ova godina bila jako teška (kao i prethodna) sa puno životnih problema...da se još dosta toga nije rešilo i da sam se prilično trošila fizički i psihički, da sam iscrpljena, nosim se sa raznim nekim nedaćama (kao i mnogi drugi, znam)...ali hoću da kažem da sam posebno zadovoljna što sam u svemu tome postigla ovo...jer znam, odlično znam, da bi mi sve ovo što mi se događa dodatno teško palo, kad bih još nosila i neke suvišne kilograme, pogotovo one koje sam bila nagomilala i sa kojima stvarno nisam umela da živim.....
    Eto tako.
    Živeli! :pivo:
    Slika

• Somborka
    Amater
    Amater

od Somborka » pre 11 godine

:headbang: Mrso,ti si veliki borac i optimista,mnoge stvari pokusavaju da te slome,ali ti se ne das!Bravo!!! :009:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Tvoja ishrana po meni je veoma sadržajna! Unosiš od svega po malo i kada bi se večina toga pridržavala ne bi nikom trebala dijeta, kada postigne težinu koju je želeo.
    Srećna si što količinski ne jedeš mnogo, a i ja spadam u te osobe. Dosta mi je par zalogaja, a najbitnija je ustvari satnica i količina unete hrane.,
    Kada sve složiš a papir ispadne brdo hrane, a ustvari je to količinski vrlo odmereno, a raznovrsno!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala Somborka i dobro došla ponovo u društvo!
    Ana tako nekako, samo umem ja i da pojedem više....ali vodim računa o nekom ritmu koliko mogu a one nabacane dane zato i izdavajam i napomenem kad svaštarim...Često je moj obrok ogroman ali tu preovladava salata, a meso iseckam po salati pa izgleda kao da ga je tona a u stvari bude 100 grama... Koliko sam kampanjac i nekuvarica...ispade da je stvarno raznovrsno....

Danas sam već splasnula i ličim na sebe..ako nije 58 onda je između 58 i 59....što nije toliko bitno, bitno je da sam na oko i na osećaj već sebi ona stara (mislim mlada hehe)....

Javljam se na brzinu....

4. Nov ’13 – Idemo dalje, da ne kažem jedemo dalje...
    1. Banana, mandarina
    2. Banana
    3. Mandarina
    4. Pečenje od svinjskog buta (100 gr, iz rerne) sa dinst. prazilukom, zelena salata sa sto čuda, hleb (meso i praziluk su bili preko salate pa je sve u istom tanjiru)
    5. Kuvani đevrek
    6. Crno vino (HA) + malo kupus salate, 2-3 zalogaja mesa, 2-3 zalogaja hleba, 2 zalogaja lenje pite sa jabukom

Ovaj upitnik na obrok br 6:
    stiže i lični trener i klopa, pijuckaću piće, to sigurno....a klopa, ako bude nešto što mi se dopada, uzeću malo, ako ne ništa.....
    Laku noć!

Edit: dopisana klopica na br.6
    Poslednja izmena od Debeliccka u 05 Nov 2013, 14:35, izmenjeno 2 puta ukupno.
    Slika

Odgovori 3271 post