Dobro veče drage moje!
Moravka, Ana, Maggie....znam...ne žalim se... Samo prijavljujem stanje, jer nemam nameru da ga krijem....To mi se često desi u tim danima, pa ne bude 58, nego ode na 59 ka 60....Onda prođe taj faza, mislim dođe i prođe ms, pa se vratim na 58 u roku od 2-3 dana...
Mimac, dobro došla! Drago mi je da ti dobro ide. Meni više nema šta da ide....nisam na dijeti, nego eto tako normalno živim i jedem i vodim računa da ne pokvarim navike jer je tanka linija da se sklizne.... Ja sam bila ok, pa sam onda jednog dana poremetila sa mozgom pa sam se nagojila na tu rekordnu kilažu, nekih 72 kg....bila pola godine na UN dijeti (dijeta plus održavanje), i eto sad već pola godine jedem normalno....na nekoj sam kilaži koja je niža nego što sam planirala, ali eto neka je.....
Dudo, ne napravih onu paštetu ovaj vikend kao što sam rekla da ću...nije bilo mogućnosti...Praviće se. Ne zato što sam ljubitelj paštete, naprotiv, ne jedem je nikad u životu, nego zato što sam ljubitelj domaćeg i proverenog i hrane u kojoj znam šta se nalazi....
Nisam uspela da pišem sinoć.....
Evo jelovnika i komentara....
2. Nov ’13 – 182. dan – Poslednji dan brojanja
1. Banana + mandarina
2. Pečeni kikiriki
3. Banana
4. Musaka (tradicionalna, krompir i manje mesa nego što je uobičajeno), malo pavlake, hleb, zelena salata
5. Parče pite sa sirom
3. Nov ’13 – Ne brojim više dane...
1. Banana
2. Mini činija - porcija kao za bebu (neutral.sataraš, nekoliko mini parčića kozjeg sira), mini parče hleba
3. Pirinač sa kurkumom i ostalim začinima, malo sasvim neutralnog sataraša, naravno zelena salata, malo zeljanice
4. Planiram: pivo i kikirikiRučak (br 3) je bio još u 14.15 ali večere neće biti, s obzirom na kombinaciju iz ručka koja nije najsjajnija i svo hlebovanje prethodnih dana.....Zato će biti pivo i malo kikirikija (znam da to nije ,,samo,, ali nije ni puno)....
Što se gore pomenutog brojanja dana tiče...radi se o sledećem:
Prvo sam bila na 91 dan UN dijete (od 5.Novembra 2012), pa na 91 dan UN Održavanja....(u Održavanju sam preskočila treći vodeni dan pa je stvarno bilo 90 dana, tu se malo remete datumi kad se gleda kalendarski...takođe sam jednom preskočila UH dan kad sam bila na UN dijeti ili tako nešto....jer sam valjda štimala nešto...mislim da sam štimala da mi Božić bude P dan a ne V...)...Tih pola godine sam završila sa 59 kg.
Posle toga sam počela sa normalnom ishranom, tu došla na 58 kg....Juče je bio 182.dan...dakle godina dana je prošla...Prvo pola godine na UN a onda pola godine na slobodi....Eto, neću više da brojim.
Održala sam kilažu i u ovih 182 posle UN (odnosno i u tom periodu sam skinula taj 1kg, tj došla u prvom mesecu sa 59 na 58kg a povremeno išla i u 57...ali se održah dakle)...
Dalje brojanje bi bilo besmisleno...brojaću mesece (u sebi)....
Moram da kažem, iako me niko ništa nije pitao, da mi je ova godina bila jako teška (kao i prethodna) sa puno životnih problema...da se još dosta toga nije rešilo i da sam se prilično trošila fizički i psihički, da sam iscrpljena, nosim se sa raznim nekim nedaćama (kao i mnogi drugi, znam)...ali hoću da kažem da sam posebno zadovoljna što sam u svemu tome postigla ovo...jer znam, odlično znam, da bi mi sve ovo što mi se događa dodatno teško palo, kad bih još nosila i neke suvišne kilograme, pogotovo one koje sam bila nagomilala i sa kojima stvarno nisam umela da živim.....
Eto tako.
Živeli!