Hello Kitty, džigericu možeš da jedeš kao meso....i naravno sa neutralnim povrćem koje želiš... Osim što je dozvoljeno, iznutrice su i zdrave da se konzumiraju...
Sinoć sam posle večere kasnije brljucnula sa hlebom i nekom zimnicom (neka paprika i paradajz...slično ajvaru ali nije isto..paprika u komadima većim nego u ajvaru, paradajz i neka tečnost... baš lepo). Nije mi to trebalo naravno.
OK, nastao je pms...Računam bolje i pojačan hleb nego neke perverzije....
Danas hrana....
23. Okt ’13 – 172. dan – Hlebovanje
0. Tri zalogaja hleba sa puterom
1. Banana
2. Mandarina
3. Kuvani đevrek
4. Dinstani praziluk i crvena paprika a u to dodato pečenje od svinjskog buta#, zelena salata, hleb
5. Jogurt, hleb, salata (zelena + mladi luk + crvena paprika + malo kozjeg sira)%# Ono pečenje iz rerne koje sam ranije spominjala pa sada vadim porcije iz zamrzivača, pa iseckano u povrće i sve izmešano i podgrejano zajedno – apsolutno fantastično. Povrće kao u rezancima...dosta začina, čili malo zaljutio....I tako lepo šareno...(i za sutra imam ovo...samo ću dodati nešto drugo a ne svinjetinu).
% Br 5 mi nešto posebno nije ni bio potreban, mislim nisam bila naročito gladna...ali sam ja tako navučena na tu salatu...da ne mogu da joj odolim...još i ovaj hleb dobar.... I upravo to sam razmišljala dok sam pravila salatu i kasnije dok sam jela.....mogla sam i da ne jedem, ili da uzmem samo par zalogaja pro forma... ali pomisao na tu salatu (neprocenjivo!), pa još dodatak kozjeg sira.... pa onda zašto ne i hleb...i eto večere...
.....
Dosadilo mi je više da se mučim i biram hlebove....retko koji mi se dopada, tonus kupujem ponekad samo zato što nemam koji drugi...a i njega ređe jer je pitanje na koji ću datum (rok trajanja) neleteti.... S obzirom na to da ga trošim nekoliko dana treba da ima idealan rok... bez obzira na to što ga često zaledim...ali ipak neću da kupim onaj koji ističe sutradan...
Ovaj koji jedem danas, i koji sam jela sinoć, je neki iz obične pekare, anonimni hleb bez deklaracije, nije produžene svežine nego običan, jako lep i dobro pečen, drugi i treći dan je odličan...nemam pojma od čega je, beli je....
-----------------
Prekjuče mi se desila najgluplja stvar prilikom pokušaja kupovine hleba (kupovina hleba ispade veliki problem)....Ušla sam u radnju....(a bila sam prilično ošamućena, posle posla, pao mi pritisak...a i u pms-u sam pa nisam sva svoja)...Gledala hlebove i konstatovala da nemam šta da kupim....Onda sam došla do kase i stala u red sa tom praznom korpom....Tako sam stajala neko vreme....Od te neke ošamućenosti...dok nisam shvatila da ništa ne kupujem, da sam od hleba odustala i da je trebalo da izađem... (ali na putu od hlebova do izlaza sam ja već potpuno zaboravila šta se tu sve desilo i stala u red uredno...)....
Da ne ispadne po onoj izreci ,,čega se pametan stidi, budala se ponosi,,... Ne ponosim se ovim incidentom, naprotiv, stidim se... Htedoh reći, eto to sam ja kad mi padne pritisak i kad sam u pms-u... potpuno nepouzdana...
---------------
Smeše mi se troškovi.... helicobacter pylori testovi i ureaza izdisajni test....skupo. To ću da uradim ovih dana...Posle verovatno gastroskopija tj ezofago-gastro-duodenoskopija ali bar to računam da ću preko uputa....
Pa da vidimo u kom grmu leži grmalj....
-----------
E da, još sam nešto razmišljala što želim da podelim sa društvom mršavih i debelih i debelomršavih i mršavodebelih ovde....
Pre neki dan sam kupila sledeće u mesari: 2 kg svinjske plećke i 1 kg džigerice = 1040 din (čini mi se).
OK, kaliraće ovo meso i to prilično...ali, možemo da uzmemo npr ovako...da iz ova 3 kg može da se dobije 15 porcija (napraviti bilo šta sa dodatkom povrća)....
To je užasno jeftino.
Kad bih pet dana kupila doručak u pekari platila bih toliko. A to bi bio samo jedan obrok. Trebalo bi još nešto kvalitetno da se pojede upravo svakog takvog dana...
Poenta: hrana jeste skupa, ali ova računica pokazuje da se može pametnije jesti a jeftinije.
OK, na to ide obavezna salata i neko povrće....
Uz ovo ću potrošiti nešto paprika, tikvica, praziluka, zelene salate, luka.....i kad bismo sve to iskalkulisali.....opet će da izađe pet puta jeftinije od nekih gluposti...
Jedno od otrežnjenja sam doživela jedno jutro kad sam u glupom maxiju kupila jedan onaj mini sendvič (bukvalno mini, jedan zalogaj je u pitanju, kupuje se na meru).... Bilo mi je muka i htela sam tako nešto hlebasto da pojedem a nisam imala šta drugo, kifle su im grozne bože oprosti i nisam imala šta da kupim...
Taj sendvič bukvalno veličine zalogaja je 40 dinara. Da sam htela da se najedem od toga morala bih pojedem 10 komada, i ja bih mogla to da pojedem da mi bude konkretan obrok. U tom bih slučaju sendvič platila 400 dinara.
Ko je ovde lud?!
Ispade i biftek jeftiniji. Kupiti kg bifteka pa jesti po malo...
Neću da pričam šta je bolje šta je zdravije itd....
U svakom slučaju sviđa mi se ona računica gore od 15 obroka mesa za 1040 din = cca 70 din po obroku plus trošak priloga i salate.
(naravno da može i više obroka da se dobije, jer tog mesa uz prilog može svakako da bude manje nego po ovoj računici).
Evo jakog argumenta za pametniju ishranu.... a da ne pričam o suvomesnatim đakonijama sumnjivog morala koje su mnogo mnogo skuplje.... Pa sve i da se hranim sendvičima, mogu da pravim sendviče od gore navedenog mesa....