Odgovori 1041 post
I ljubav sam pojela!
  • signorina
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: I ljubav sam pojela!

od signorina » pre 9 godine

Ja ne znam za zgušnjavanje sa tikvicom. Ona čorba koju sam pravila prije par dana sa karfiolom i tikvicom je bila drama neukusna. Skoro pa :muka: .
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • tamy
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od tamy » pre 9 godine

nisam probala, ali neki ljudi skuvaju to povrce pa ga iseckaju u blenderu ili secku i dobije se gusta kasa :)
    da probate tako ? :)
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 11 godine

od ivaiva » pre 9 godine

Ja isitnim povrce stapnim mikserom i meni je uvek ukusna.Dodam malo bibera,persuna i mrvicu soli.Tu kombinaciju sa tikvicom nisam probala,ali karfiol,brokoli i sargarepa su po meni dobitna kombinacija.
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • Pink
    Amater
    Amater

od Pink » pre 9 godine

I ja usitnim stapnim, ali ja stavim i krompir mali. Mozda moze i bez?
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Ja sam davno našla recept za krem čorbu - osnova - koliko luka, toliko šargarepe i krompira. Uz to dodam povrće koje mi padne na pamet. Sve skuvam, izblendiram, ponovo prokuvam, dodam perš. list, celerov list, mirođiju (ja je obožavam pa je guram u svaku čorbicu), malo soli i na kraju, kad već skinem sa vatre, ako ne postim na vodi, 1 kašiku masl. ulja. Meni je preukusno.

Dok postiš, teško je uneti dovoljno proteina. Zato su obavezne mahunarske i orašasti plodovi. Nešto proteina ima i žitaricama, ali sve to nije dovoljno ... Pasulj i sočivo su odlični biljni izvori proteina. Postoje divni recepti po internetu kako spremiti ove namirnice, čak i na vodi.

Ja gustinu uglavnom rešavam crnim lukom - može se dinstati na ulju - ako želiš da se raspadne posoliš luk, ali ako se posti na vodi, i u malo posoljene vode. Raspadne se i da lepu gustinu bilo kom jelu. Mada i ja nekad ubacim kašiku brašna - nije to količina koja bi napravila neku štetu!
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Betmenka
    Početnik
    Početnik

od Betmenka » pre 9 godine

Super ideje, ali baš na to mislim. Jedna kašika brašna ne može da napravi neku ogromnu štetu. Niko od nas nije dobio kilograme od jedne kašike brašna ili jednog kolača. :020:
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

25 dan

Doručak: banana, B. Orah, lan =150 kcal
    Užina =3 kašike pirinča sa karijem, 2 kašike salate od kupusa i šargarepe = cca 300kcal ( u resotranu jela)
    Užina 2: 20 gr čokolade sa 70% kakaoa = 154 kcal!!!!!!
    Večera: 150gr heljdinih kora, šampinjoni, luk paprika, pelat, krompir, ulje =685 kcal

Ukupno = 1300kcal za kaznu!!!

Danas sam u gužvi, ceo dan sam u putu i jedva sam uspela i ovo da spremim...večeru i doručak sam uspela da "izvagam", a "užina" je bila u restoranu.

Sutra obavljam posao od za mene životnog pitanja...nadam se da ce sve da ispadne kako treba! Sutra se pišemo više :)
    Poslednja izmena od Tebi_Za_Ljubav u 17 Dec 2015, 01:36, izmenjeno 2 puta ukupno.
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • signorina
    Amater
    Amater

Sretno onda sutra! :ljubav2: :ljubav2: :ljubav2:
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • Pink
    Amater
    Amater

od Pink » pre 9 godine

Drzim palceve :)
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Fora s tikvicom je da se skuva s tim i da se izgnječi na kraju ili da se skupa posebno izgnječi i doda. Baš držim palčeve zarazrješenje situacije. Dobro si se snašla u vanrednoj situaciji :mahalo:
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Basna sam sama na sebe!!!!
    Bambijeva crna čokoladica ona mini od 28gr ima groznih 154 kcal!!!! Mogla sam da pojedem 2 banane i da budem sita :crybaby:

Bem ih u sitna slova :D
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 9 godine

Srecno sutra!!!! :009:
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Lupu sestro nabavi, lupu :D . Ima kod kineza i neka kao igračka koju možeš da staviš umjesto privjeska za ključeve. I s tom čokoladom si u dobrom odnosu s kalorijama. No sikiriki. :mahalo:
  • signorina
    Amater
    Amater

Najgori je onaj neki kao zdravi integralni keks sa smokvom koji ima 2000 kcal. To je mila majka. :D
  • Betmenka
    Početnik
    Početnik

od Betmenka » pre 9 godine

Hahahah taj keks sam ja jela i bila ubeđena da ću smršati. :D Još kao ima komadiće crne čokolade u sebi, moš misliti. :-P
Odgovori 1041 post