Znaš kako Dionne.... sajt je ružnjikav, crn, i amaterski i ne može biti grđi...
Tekst je već viđen, što se tiče kombinovanja namirnica, i nije izmišljen na ovom sajtu....tako da se ja zbog toga nisam obazirala na sam sajt nego na tekst o namirnicama...
Meni se kombinovanje
jako jako dopada, osećam se mnogo bolje i lakše kada jedem u tom maniru, a jedem uglavnom evo već duže vreme.....Danas sam brljakala i osećam se kao napunjena kamenjem....
Tako da hoću da ti kažem da se, što se samog sajta tiče, slažem...a što se teksta tiče...i kombinovanja,
ja lično sam svakako za kombinovanje i ja to ne doživljavam kao dijetu nego kao neka pravila svakodnevne ishrane (hleb sa krompirom da ili ne, meso sa krompirom da ili ne.... ali još nikada nikome nisam rekla...nemoj da jedeš tako kako jedeš nego kombinuj...
Svako bira svoje...
Ne bi mi palo na pamet da kažem npr tebi ili bilo kome ko drugačije jede da treba da se koriguje u skladu sa ovim principima...osim ako je neko na UN dijeti npr ili tako nekoj dijeti koja se bazira na tome, pa da mu ukažem na eventualne greške.....
Naravno da je ova teorija sa vrstama namirnica samo jedna od teorija, nisam ja ni rekla ni da je ultimativna ni da je sveto pismo ni da je dokazana....nisam baš ništa rekla....osim što sam negde gore u svom postu i opisu svog današnjeg prejedanja rekla kako
meni odgovara kada vodim računa o kombinacijama.. (npr ona kaže da je voće za doručak dobro, a hrono kaže suprotno, ali ja nikada ne bih nekome ko je na hrono rekla da radi pogrešno....on ili ona su odabrali to i to im odgovara, a ja biram ovo dok god mi odgovara)....
Možda će se za par godina propagirati nešto drugo kako ti kažeš, ne znam...
....Ali, ovo se ni sada ne propagira ...ovo je jedna stara priča...i u principu se ne propagira uopšte ili ja bar nisam imala priliku da mi to neko propagira...ali ja sam ovu teoriju iz sopstvenog iskustva zavolela....i ne predstavlja mi opterećenje nego upravo način da jedem koliko mi se jede i da mi prija i da me ne opterećuje.....s tim što ja kršim te principe sa pojačanim hlebom i slično....ali ne jedem skrob i proteine, skrob i hleb, slatkiše jedem kao odvojen obrok, itd.....
I to je meni donelo mnogo mnogo sreće (bez preterivanja) mogu da ti kažem.....
A ovaj čika ili teta je to prepisao od negde tj ukrao i stavio na ovaj sajt, ali nije izmislio...
Takođe su i neke dve slovenke odlučile da zarade pare i da postanu slavne pa su istu ovu priču stavile u knjigu i izmislile UN dijetu, samo su još definisale i neke dane....za dijetu za mršavljenje....pa tako nastade UN dijeta....ali nisu ni one izmislile princip kombinacija....I makrobiotičari su mi kada sam imala 15 godina savetovali NE nikako dve koncentrovane hrane zajedno, i razni drugi su to tvrdili....Šta hoću da kažem je da ovaj sajt nije bitan...jer su oni samo prepisali staru priču od negde...A ja sam na sajt naletela na google tražeći neki recept za neki narodni lek, pa slučajno pretražujući nabasala na ovo... pa prikačila zbog sebe, kao u neku svoju svesku hrane i podsetnika.....
A za GMO ...apokaliptično ili ne...što se mene tiče, to zaista jeste problem koji nam stiže ....sa sajtom ili bez njega....
Za diskusije se ne brini...one su se uvek razvijale spontano....i razvijaće se kada im se ne budemo nadale...
evo razvismo ti i ja diskusiju, a nisam ni mislila da ćemo...