Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od Debeliccka » pre 11 godine

Dudo, Ana, svi smo primetili isto....ali moguće je da će sa približavanjem zime da se približe kandidati za dijetu (sređivanje za sezonu proleće/leto 2014, ju! zar već 2014!?)...Moglo bi da bude više diskusija, pa i nekih sukobljavanja stavova....argumentovanja, konstruktivnih rasprava....Vidiš, mogli bismo da simuliramo svađu pa da bude interesantnije....kao zakačimo se samo da bi konstruktivno raspravljale...

Ružo, mnogo mi se dopada to što si napisala, o tom prepijanju, ,,prepušavanju,, i prejedanju....istina velika istina.....i večita misterija...žene vole da su lepe, vole da su mršave...a vole i hranu..mislim volimo....šta je to u našim venama što nas tera ka prejedanju....

Cvetiću, ti imaš jak razlog da se dovodiš u red...taj zdravstveni razlog, a kao bonus, bićeš još lepša i bićeš mršavija! Dobro si počela, ne daj se! Na tvojoj sam strani u potpunosti!

Bebić, ljubić!

OFF topic koji život znači:

Dionne, Ružo, devojčice, devojke, žene – čujte i počujte, daje se na znanje:
    Onaj muškarac ne samo da ne živi u Beogradu nego ni u Srbiji!
    I Ružo, nije on ,,POTUP,, i mator nego je POTPUN (potpun muškarac, kako sam u nekom momentu napisala, kada sam ga prvi put spomenula) i mator za Dionne jer sam ubeđena da je Dionne ispod 30...nekako vidim po rukopisu (šalim se Dionne, nemoj da se ljutiš)!
    Kako može biti POTUP, pa to je najbolji frajer u bivšoj Jugoslaviji celoj!?? (ok, jedan od najboljih...ukusi su različiti naravno)
    Ali po svemu, ne samo po izgledu nego u svakom smislu (jer izgled ne može nikako biti dovoljan sam po sebi).

On... recimo da ima sada nekih 52 godine čini mi se....i nisam ga videla godinama....
    Dionne, i nije ga ona ,,žemska,, povredila, tvrd je on orah za to...ona je ta koja je imala problem u ponašanju....Inače za tim tipom su se otimale sve nekadašnje manekenke i misice bivše Yu.....
    A njoj ne mogu da oprostim što nije bila pametna i ostala sa njim nego tražila đavola.....

Još nešto...da je ovde i u blizini...zašto mislite da bih ga dala vama???!!!! A ne da bih ga uzela sebi???!!! Zašto mislite da sam takav altruista, hehe...!

Eto, kad ste već zapele....da vam sve skrešem u brk! Hehe... :wink: :-P

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Vratimo se na hranu od koje živimo (čak štaviše...jedemo više nego što nam je potrebno da bismo živeli...evo ja....ali valjda zato što sam dva dana provela u atipičnom ritmu....)..

Paprika raznih nikako da se okanem...pms je počeo....jede se jede....ali izvlačiću se nekako (o tome ću razmišljati sutra, što bi rekli neki...)...

28. Sept ’13 – 146. Dan – Paprika, aprika, prika, rika, ika, ka, a...
    1. Banana
    2. Punjene paprike (klasične), hleb
    3. Sataraš, pavlaka, hleb
    4. Sataraš, nekoliko zalogaja krompira iz krompir salate

29. Sept ’13 – 147. Dan – Isto plus...
    1. Banana
    2. Sataraš, hleb, jogurt
    3. Punjene paprike, salata KP (krastavac, paradajz), hleb
    4. Palačinka nutela, višnja

(u satarašu paprika, luk, tikvice, zeleni paradajz, crveni paradajz)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 11 godine

Čuj,obelodani tog Potup,xa,xa,frajera od 52.To je taman za mene,a ja ću staviti naočare i napisati,obećavam časna forumska reč,Potpun .
    Pa znaš kako,nekad je na forumu bilo žučno...te jedni hrono,te drugi Dukan,te treći -60,ili več neka tamo.Onda svadje šta je blje,šta je gore,pa pretrčavanje po taborima.Las,koja lupa packe,Duda večito vreba...saveti,komentari,prepričavanja...Nekad bilo.
    Sad je malo drugačije vreme,mislim napolju.Pa se ljudi nekako okrenuli egzistenciji,a ja bi eto mučena neku dijetu da skinem neko kilo.I nigde nikog da mi kaže koju :crybaby: .Pa jurim po netu,neku napisanu,sa mesom a nemam mnogo vremena jer i ja jurim egzistenciju da rovarim.
    Eto,slatka ne tražim mnogo,nego napisanu dijetu u kojoj je meso.Ne mogu da budem gladna a nemam luksuz da budem bez snage,a oću lepa biti a i vitka...
    Debelićka mila moja,
    potražiti dijetu mojih snova
    Ja cu se od srca radovati
    i na vagu rado stati
    Ti si mi jedina nada
    da se vrati moja snaga
    :009:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ružice, Ruška, pričaću ti za Potpunog Tipa kad se vidimo...
    Inače odoh sada nazad po dnevniku da tražim onu priču koju sam pisala gde sam ga prvi put spomenula, pa da je odmah brišem...diskrecije radi....bar onaj početni deo.....

Ružo moja mirišljava
    naći će se dijeta strava
    već ideju imam ja
    da nam budeš mršavija
    pravim nacrt dijete tvoje
    a Duda da ispravi greške moje
    Unka će nam biti baza
    neće biti puka fraza
    da nam budeš mršavica
    mirišljava ružica!

:veseljak: :009:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • hocu60
    Početnik
    Početnik

od hocu60 » pre 11 godine

obozavam vas dve !

ima da vam organizujem knjizevno vece u kuci Djure Jaksica ;)

ja cu biti ona teta sto docekuje posetioce na ulazu :)
  • SkadiNor
    Početnik
    Početnik

od SkadiNor » pre 11 godine

Hahaha ali kako ja volim ovo tvoje pisanje :D
    Ono kao kad čovjek razmišlja sam sa sobom pa sve napišeš :D Tako ja volim da pišem uglavnom hahaha :D

Tu smo, tu smo, nego malo brljavimo pa nas sramota, vidjećeš kako se svi vraćamo kad se primaknu praznici :D
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Mnogo si intrigntna što se tiće tog POTPUNOG frajera! Verujem ti, jedino je pitanje kako sada, danas izgleda? Da nije i on mučenik na nekoj dijetici, ili? Jedino, ako si ga skoro videla, pa onda nemam komentara za njegov izgled, ali vreme menja igled svakog od nas. E moja draga, kako sam izgledala pre 20 godine bez dijete, sa 50-tak kila! Bolje da se ne prisećam! :oops: Davno beše, kada se broji unazad!
    Vidim da da si ti ova dva dana lepo papala i da si se lepo družila, što je za sada najbitnije.
    Paprike, na više načina, em su zdrave, em ne iziskuju mnogo petljanja kada se nešto od njih priprema, em utole glad i kako god da okreneš u ovom trenutku su nam najpristupačnije.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Hoćka, možeš li da zamisliš to književno veče!
    Ja bih ipak pre neko književno veče u kafani ili kod kuće.....

Skadi, hvala....pa ovo se i zove dnevnik....pa pišemo to što mislimo..... a nije dnevnik samo jelovnik...
    Kad bi bilo tako...mislim da bi retko ko pisao i čitao....sve ovo drugo što pišemo nije ništa manje važno...

Ana, vidim ja da će Potpuni Frajer mučeni tamo negde da štuca....ni ne sluteći koliko je zaslužan za bar malo razbijanja monotonije na forumu....E pa ovako...mislim da još uvek dobro izgleda...To je ono kad se čovek zgodan rodi.....pa ostane zgodan!
    I da, paprike ispadoše stvarno rentabilne ovih dana....Imam još dve manje...jednu nosim sutra na posao, a drugu ću pojesti kad dođem kući...Moraću nekako da se domognem još paprika......samo ne znam kako...jedino da ustanem posebno rano pa da pre posla skoknem na pijacu i kupim desetak dobrih, da se obezbedim.....A mogla bih i nešto da napravim...mislim nešto sa tim paprikama...i sa mlevenim mesom (a da nisu punjene paprike)....

Danas sam zadovoljna...ubacih mali slatkiš, ipak sam u pms.u....molim za milost i oprost...

30. Sept ’13 – 148. Dan – Slično...
    1. 2 mala zalogaja sendviča
    1a. Banana
    2. Banana
    3. 3 kuvanih jaja sa prelivom (#), crvena paprika sa par kapi ulja, kriška hleba
    4. Čokoladica
    5. Tunjevina sa zezalicama (&), čaša jogurta, parče hleba

Legenda:
    # Preliv za kuvana jaja (petina pavlake kojoj je dodano malo jogurta do nivoa pola čaše pavlake + susam, lan, bosiljak lično sušen, origano, kari). Jaja prekuvala, zaboravila ih sinoć kad sam ih kuvala..sva voda uvrela ....pa sam samo u jednom trenutku čula da je nešto puklo u kuhinji.....zato sam i pravila ovaj preliv....
    & Dodato tunjevini – malo paradajz sosa + bosiljak + majčina dušica + kari + crni biber + čili

PS. Stvarno je krajnje vreme da počnem da jedem i ostale vrste namirnica... :oops: :?
    Slika

• AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Ovi prelivi uopšte nisu loši! Baš mi se svidjaju.
    Ja jednom nedeljno idem na pijacu u nabavku i kupim svakakvog voća i povrća, tako da onda imam problem kako sve to da se pojede u jednoj nedelji. Paprika imam, dodji da ti dam, a inaće sam se spremila da napunim par komada. Sada u poslednje dve nedelje uveće jedem šampinjone onako samo malo propržene na teflonu, posoljene i posute origanom i karijem. One se napune vode ispod poklopca i toliko su lepe i site da je za neverovati. Uz sir potpun obrok i što je interesantno posle nisam gladna! :neznalica:
  • Dionne
    Početnik
    Početnik

od Dionne » pre 11 godine

Tema je mnogo, evo ti budi konferensijer....
    Mogli bi da raspravljamo i diskutujemo o:

Veza ukupne unete kolicine kalorija u toku i dana, i nocna glad.
    Stepen gladi i potreba za odredjenim vrstama hrane (naucno dokazano).
    Koja hrana nas cini najduze sitim? (naucno dokazano).
    Pahuljice za dorucak da ili ne? Zasto?
    Nutricionista, prijatelj ili satana licno?
    Teretana, znacaj u procesu mrsavljenja.
    Novoizmisljeni popularni superobroci, za i protiv.
    Psihofizioloski uticaj satanizovanja odredjenih namirnica.
    Zabranjene namirnice, put do vitke linije ili do frustracije?
    Socijalna presija na ljude sa viskom kilograma.
    Romi, ljudi homoseksualni orijentacije i gojazne osobe, uporedna analiza stepena diskriminacije.
    itd.

Spisak je zaista beskonacan.
    A mozemo da otvorimo i diskusioni cosak i da se svake nedelje raspravlja na odredjenu temu, pri cemu bi na kraju nedelje izveli neke opste, eventualno korisne zakljucke.
    Na primer ja, zaista ne volim da pricam o raznim unapred osmiljenim nacinima ishrane iliti dijetama, da detaljisem nutritivne tablice proizvoda i sl.
    Uopste, cela ova vec toliko izvakana prica o hrani, kojom nas bombarduju sa svih strana kvakvakva.
    Ali, neka interesantna, dobro argumentovana rasprava, suocavanje stavova, iskustva i zapazanja, radorado.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Da Ana, prelivi su baš zgodni...tako sam letos jela one krastavac kombinacije....pogotovo kad sam greškom nakupovala one glupe pavlake (misleći da kupujem kiselo mleko)...pa je bilo pavlaka+jogurt + bezbroj dodataka....
    Ne treba da bude čista pavlaka nego jogurt sa malo pavlake da ne bude žitko...plus koješta....žuta boja od karija...zelene tačkice od travčica plus lan, susam...i eto izvanredne zamene za majonez i slične kalorične stvari (ko ih voli).....
    Što se pijace tiče....Skadarlijska pijaca mi je na 3 minuta od stana....ali je problem što često za vikend ne budem tu....odem recimo u petak popodne i onda nemam priliku da odem na pijacu....A kad god sam imala priliku..išla sam zbog zaliha jer ne bih drugačije mogla da opstajem sa ishranom....Kad je bila sezona kupovala sam i po četiri one ogromne glavice zelene salate da imam za celu nedelju....
    Prošli vikend nisam bila tu...tako da sam ostala kratkih rukava....
    Ponekad dobijem zalihe domaćih stvari...što sa paprikama nije bio slučaj ove godine...njih sam baš kupovala osim ovih poslednjih 4 kom....

Možda nekako sutra ujutro da ustanem ranije i da skoknem i kupim....tu mi treba ekstra 20ak minuta minimum...da odem i na brzinu kupim i da to vratim u stan i onda da idem na posao...20ak min nije mnogo...ali ipak ionako jedva stižem na vreme....Ujutro pijem kafu, spremam se, šminkam, putujem na nbg...
    Danas sam posle posla trebala da stignem na jedno mesto ovde u gradu, da obavim nešto jer samo utorkom rade do 18h a inače do 16h...ali nisam uspela....u 17.10 izašla s posla....Tako da pijaca posle posla ne dolazi u obzir, ne postoji...
    Šampinjone sam prestala da kupujem jer suviše neuredno živim...Pre se dešavalo da ih kupim...ne spremim odmah jer me obaveze zadrže, ne stignem kući do kasno ili tako nešto... i zatim moram da ih bacim...

Dionne,mnogo tema si spomenula...Potrebno bi bilo načinjati jednu po jednu....Mislim, raspredamo mi često o nečemu...spontano se nametnu teme...
    Ne znam šta bih sad pre.....da se upecam na neku od ovih tema???

Danas ne uspeh da kupim voće..imala samo jednu malecku bananu....
    U principu vrlo bezveze.....neorganizovana sam...a još sam i u pms.u..

1. Okt ’13 – 149. Dan - veoma bezvezno....
    1. Banana malecka
    2. Jogurt sa zezalicama, kuvani đevrek
    3. Kozji sir, crvena paprika sa par kapi ulja, kriška hleba
    4. Kikiriki
    5. Zeljanica
    Slika

• divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 11 godine

Dione,ajd jedno po jedno.Sve mi se dopadaju.kreni prvu...kod Debelićke u dnevniku,ona je sada IN ovde :16: ,potpuno zasluženo
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • bebe
    Amater
    Amater

od bebe » pre 11 godine

javi ako sam uspesno poslala.. videces i sto! hhahahahmwa
    Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Sada kada si napisala u kom kraju živiš shvatila sam koliko je to veliki problem. Doduše pijaca ti je veoma blizu, ali ti ne stižeš do nje, ali nisam htela to da prokomentarišem, već... Imam prijateljicu koja živi na Obiličevom vencu, znaći strogi centar, a sa druge strane nemaš gde da kupiš kafu na brzaka, a o ostalim nabavkama da ne prićam. Tako da sve razumem! Centar jeste centar, ali snabdevanje katastrofa!
  • Dionne
    Početnik
    Početnik

od Dionne » pre 11 godine

Slazem se da je ovo najbolje mesto da se 'ispricamo' :)
    Pretpostavljam da nije nekorisno i da se teme prosire i preplicu.

Prva je deo sireg problema koji glasi: Moram da budem gladan da bi omrsao. Po mom misljenju to je najveca i najopasnija zabluda za svakoga ko pokusava da oslabi. I nismo mi krivi sto tako mislimo, kada se to propagira kako u medijima, tako i od strane nutricionista, trenera, savetnika za ishranu, to misle nasi prijatelji, komsije, a i nekako zvuci vrlo logicno + onaj element samokaznjavanja, jeo sam kao prase, e sada moram da platim kaznu. Vrlo rasprostranjena i ukorenjena zabluda. A jako opasna.

Kljucno, po mom misljenju, za uspeh je da imas dovoljno energije, vremena, elana, radosti da sebi pripremis/nabavis ono sto zelis da jedes kada bi trebalo da se jede; da u tom procesu budes ohrabren, motivisan, pozitivan; da ti raste samopouzdanje, zadovoljstvo, raspolozenje. Kada si gladan sve to se ugrozava: postajes mrzovoljan, napet, nervozan, pod pritiskom, gubis samokontrolu, to sto radis za sebe u vezi mrsavljenja ti vise nije izvor zadovoljstva nego mucenje. Tesko ti je, nezadovoljan si, pitas se kada ce tortura da se zavrsi, osecas se kao da si na nekoj kazni, osecas se krivim sto imas visak kilograma, groznicavo se meris i hoces rezultate jer se puno odrices, ulog je veliki.

Odlutah sada, da se vratim na konkretnu temu. Dakle, covek kada je na dijeti on misli da treba da bude gladan, i kada je gladan misli da radi sve kako treba. Preskoci dorucak ili gricne nesto sitno, za rucak je u nekoj guzvi, tu malo calabrcne nesto, za veceru mozda i pokusa tu i tamo to da nadoknadi, ali i tu je vrlo obazriv, nije bitno kako dodje do toga, ali zavrsi se dan a da se nije unela ni priblizno potrebna kolicina kalorije i energije.

E sada, ovo je vec tema broj dva, ali naucno je dokazano da kada covek oseca jaku glad onda se stvara zudnja za visokokaloricnom hranom. Eksperiment je radjen samo za jutro. Covek je normalno doruckovao, posle par sati su mu pokazivali fotografije hrane i merili aktivnosti u mozgu. Zudeo je za salatom, ribom, barenim povrcem i sl. Naredni dan je preskocio dorucak i kada je eksperiment ponovljen, delovi mozga zaduzeni za stvaranje apetita su se aktivirali samo prilikom glednja fotografija visokokaloricne hrane, poput masnih burgera sa slaninom, slatkisa, jela sa puno majoneza i sl.
    Dakle, covek kada je previse gladan, organizam stvara potebu za jakom, i obicno nezdravom hranom. Ako covek ceo dan gladuje, nece mu se uvece jesti bareni brokoli, i belance od jajeta, nego, brate mili, nesto jako, slatko, masno, slasno. I kuhinja postaje minsko polje. I tako ne samo sto ce da nadoknadi kalorije koje su nedostajale u toku dana, nego ce da unose i mnogo vise nego sto je poterbno, za kratko vreme i to sve sa hranom koja nema nikakvu vrednost.
    Verovatno da je moguce da se suzdrzis, i to sigurno zahteva strasno veliku odlucnost i samokontrolu. Ali, to je pretezak zadatak. I poptuno nepotreban. Sam sebi stravicno otezas. Ne znam zasto bi iko ocekivao da je da bi smrsao potrebno da imas celicnu volju i samokontrlu tibetanskog monaha.

Jos gore je sto nakon takvog prejedanja osecas krivicu, osecas se neuspesno, stvara se strah od daljeg neuspeha, gubi se motivacija, energija i strasno se slabi volja. Jos ako je u pitanju neka unapred definisana dijeta, pa si je prekrsio, velike su sanse da odustanes. Ili jos gore, ako je osecaj krivice i sramota zbog neuspeha velika, povlacis se, razocaran si i demotivisan, mislis da si ti neki prokletnik kojeg progoni satanahrana, i predajes se, nemas snage da se dalje trudis, i kreces da jedes kao nekada. Par dana se povuces prejedas, osecas se kao luzer, i onda pokusavas sve ispocetka. A to sto pokusavas je skoro pa nemoguce, jer opet ne jedes dovoljno, opet je zudnja prevelika
    i ti opet mislis da je mravljenje neka magija i da si ti proklet, da u tebi stanuje cudoviste koje hoce sve da proguta.

Zato sam ja za to, jesti, jesti, jesti pravu, normalnu hranu, ne osecati grizu savesti sto si sit, nego biti presrecan sto lepo vodis racuna o svom telu, sto se hranis zdravije nego pre i ne preskaces obroke.
    Uf, napisah ceo sastav, ali samo je izletelo iz mene, posebno sto sam pre koju nedelju bila jako iziritirana jednim talasom tog spartanskog/mucenickog/strogog pristupa koji je zapljusnuo privremeno ovu nasu kucicu.
    Izvinjavam se na predugom postu, ne znam sta bih obrisala.
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 11 godine

Treba mi i ceo jedan dan da procitam propusteno. Svasta se tu izdesavalo :D
    U glavnom j eveselo i zanimljivo kao i uvek kod tebe :) ,pa se nadam da si dobro.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
Odgovori 3271 post