Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Somborka
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od Somborka » pre 11 godine

:020: draga,hvala sto si mi preporucila receptice.Ja sam u svom dnevniku napisala sta je moja doktorica rekla za ove moje bolove,a ovo je napisao jedan dr.sa stetoskopa gde sam opisala sve svoje simptome i da sam drzala dijetu i bla bla i gle sta mi je napisao:
    Poštovana,
    Javite se izabranom lekaru na pregled, i u dogovoru sa njim/njom da vas uputi kod nadležnog interniste.Najverovatnije, što se tiče želudca, je čir na dvanaestopalačnom crevu i/ili samom želudcu. Moj savet je esomeprazol ujutru, i ranitidin 300 mg uveče. Nije bitan oblik leka.
    :neznalica: videcu nakon ovih 6 ned. Da li ce biti bolje. :009:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 11 godine

Svakako ne bi bilo zgoreg, ni tebi ni meni, da primenimo ove recepte, jer su jako jako jednostavni.....Ima još dosta nekih recepata ali sam izdvojila ove najjednostavnije....Meni je već neko vreme nestalo meda i nikako da kupim...
    Ja bih ti svakako preporučila da nastaviš da pratiš to i da čak odeš na gastroskopiju jer jedino tako se defitivno ustanovljava stanje želuca i dvanestopalačnog....A što se tiče narodnih lekova i preporuka, jako verujem u njih....
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Somborka
    Amater
    Amater

od Somborka » pre 11 godine

:wink: naravno da i ja verujem u njih,a i dosta sam primera cula koji su se lecili sa prirodnim lekovima,a ne ovim iz apoteke,a dr.naravno se kao cude sto to nesto pomaze bez upotrebe leka.
  • Cirkončić
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Cirkončić » pre 11 godine

Svaka čast kako održavaš kilažu, to je za primer! :) Nadam se da ću i ja kada dođem do cilja uspeti da lepo održavam kilažicu. :)
  • Magi
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Magi » pre 11 godine

Mršo, da li postoji neko posebno mesto u gradu gde nabavljaš palačinku sa nutelom i višnjom? :09: :12:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Evo me nakon male pauze...Obiđoh i upisah se u pedeset dnevnika kao dežurni pisar....uzmimo da sam ja danas dežurna za dnevnike, kao redar u školi!

Somborka pamet u glavu i bićeš dobro! Vidiš da ti nije doktorka vadila zub na živo niti gurala prst u oko! Ja sam ubeđena da i ja imam neki problemčić sa dvanestopalačnim recimo... Ja nemam simptome kao ti, ali moguće je da je nešto....plus ono sa žučnom kesom...to me je baš ,,obradovalo,, ...eto još jedne zanimacije....da mi ne bi slučajno bilo dosadno... :?

Cirkončiću hvala! :) Nije tako teško, samo se potrudi! :wink:

Magi, nije baš neko posebno mesto...Češće kupujem na jednom anonimnom mestu u kraju, blizu Botaničke bašte i zadovoljna sam....(to je kupovina za poneti)....Ponekad na Trgu....u onoj Picerija/Palačinkarnici Na Trgu....s tim što su kod njih nekada pre možda bili bolji...mada im ni sada ništa ne fali...Kod njih osim višanja možeš da uzmeš i maline i svašta nešto....
    Slatko bi mi bilo da jedem u Glumcu u Braće Jugovića (mislim slatko je mesto da se na brzinu nešto pojede u onoj baštici) ali ne dolazi u obzir zbog toga što su njihove palačinke toliko debele da to nije normalno...Ukusne su i sve to...ali to je duplo veća količina od normalne palačinke (od normalne velike kupovne palačinke), ako ne i 2.5x veća.....Kad filuju i slože to bude ogromno, kao mala planina na tanjiru.....Ukus je dobar ali to je tako masivno da ne znam kako bih to preživela....eto setih se bez veze i toga.....
    U svakom slučaju je ,,jeftinije,, kupiti palačinku i platiti nego se zezati i praviti...jer niko nikad nije napravio jednu palačinku....a i da je to moguće ....bilo bi potrebno u kući držati zalihe nutele....Ne nikako! Bolje je platiti nego dolaziti u te situacije... Znaš ono..bolje napraviti domaći zdrav kolač...nego kupiti....aha, kako da ne...i šta sa tepsijom domaćeg kolača...gledati u istu i rasporediti na porcije za konzumiranje jednom u pet dana.....Ovo je situacija gde se parama kupuje mršavost! :wink:

14. Sept ’13 – 132. dan – Svaštarijada u Mršavićima (Mršavići = selo u Beogradu, nedaleko od Debelića)
    1. Mini parče int.hleba (3 zalogaja)
    2. Malecka banana (one što su mimo evropskih standarda pa se prodaju ovde, malo veće od krem banane)
    3. Mala banana i breskva
    4. Sataraš (paprika, zeleni paradajz, čuvena tikvica), malo pavlake, nekoliko zalogaja slanine, parče int.hleba
    5. Pita sa zeljem i sirom, jogurt
    6. Breskva
    7. Crno vino baš onako (da se ništa ne baci..)

Današnji jelovnik nije gotov naravno..pa ćemo to dopisati....
    Inače, doručkovala sam malopre, u 13h...silom prilika.....a probudila se rano....ali nije moglo drugačije...
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 11 godine

Mršava Frajlo,
    trčkaš po komšiluku a svuda si dobro došla.Nisam čitala unazad jer nekako se ne brinem za tebe.U stvari nisam se brinula ni na početku.Delovala si. :D .
    Ja sam danas izašla sa nekim definisanim zaključcima ,pa idem dalje...Uvek idem dalje,šta ću,moram da ne postanem kobasica.
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Divlja Ružo, :wink: , lepo si ti to sve pozaključivala, pratim radnju redovno....

Razmišljam nešto....kad sam tek skinula onu napast od kilograma koji su mi se bili ,,nalepili,, ....bila sam prilično nezadovoljna ,,kvalitetom telesne mase,, ...činilo mi se da je to sve nekako loše.....Međutim, mogu da kažem da se to prilično sredilo....Moguće je da mi moja ishrana, izgleda, odgovara....neću da idem baš u detalje, ali tačno znam o čemu pričam....i ne čini mi se...Ima nešto u tim teorijama kako to postepeno dolazi na svoje, kada se telo privikne ponovo na manju kilažu i usled neke bar relativno pravilne ishrane ponovo poprimi neku bolju formu...
    Dakle, ne samo koliko nego šta jedemo....

15. Sept ’13 – 133. dan – Paprikijada i dalje traje....&
    1. Mini parče hleba sa tankim slojem pavlake (3 zalogaja)
    1a. Voćna salata: banana, breskva, nekoliko zrna grožđa, seljačke jabučice#
    2. Isti sataraš kao juče, pavlaka, paradajz sa zezalicama, 2 kriške hleba
    3. Opet jabučice po istom principu # i 2 male breskve
    4. HA: 2 točena mala piva, posle 2 zalogaja hleba

& Osećam da će festival paprike u mom dnevniku da potraje....to je onaj scenario kad ja navalim na nešto pa ne puštam...pa dvadeset jelovnika zaredom budu skoro identični...baš me briga......

# Seljačke jabučice: bruto količina po obroku 2 kom, neto količina 0.6 kom (pošto jabuke delimo crvi i ja, pa se baš puno odbacuje...)...Inače i grožđe je 100% organsko od ,,poznatog proizvođača,, tj iz dvorišta Fitness centra ličnog trenera...

P.S. Voće očigledno još uvek nisam redukovala...Opet isti izgovor...banane – umislila sam da su mi potrebne, breskve – ne mogu da odolim, jabučice – organske sa crvima.....šta reći...

EDIT VEČERE: ne stigoh da jedem jer odoh da pijem i da se provozam....
    Poslednja izmena od Debeliccka u 16 Sep 2013, 00:08, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

• SkadiNor
    Početnik
    Početnik

od SkadiNor » pre 11 godine

Debeliccka napisao: Svaštarijada u Mršavićima (Mršavići = selo u Beogradu, nedaleko od Debelića

:zuba:

Pozdrav za Mršaviće.. Rado bih osnovala istoimeno naselje u Podgorici :D
  • Dionne
    Početnik
    Početnik

od Dionne » pre 11 godine

Sta da kazem, osim da sam u svojim zlatnim danima, umela da pojedem pola slane i pola slatke posle, kod Glumca, zamolim za tanje testo doduse, ali fil da mi ne diraju!
    Bastica je slatka, ali je ono unutra horor.
  • hocu60
    Početnik
    Početnik

od hocu60 » pre 11 godine

....e tu si u pravu , i to bas danas, vise nego ikad. ko me tro d apravim pun pleh ruzica-gibanica, i pun pleh pita se jabukama, i ko me tero da kupim punu kesu grozdja, i breskvi....

pa normalno da cemo da navalimo ko blesavi...

al niko se ne kaje, osim mene :020:

ajde molim te obilazi me grdi me ja ovo ne umem sama . :crybaby:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Skadi, uvek možeš da osnuješ i ti svoje selo! Tri četiri sad!
    Dionne, nije zlato sve što sija pa ni tvoji zlatni dani..... :-P ...ali nadam se da više ne možeš to da pojedeš....
    Hoćka gotova si sad! Sad si na***ala....mene ko jednom pozove da ga grdim, ne puštam ga više na miru.....Ali neću ti više pisati pesmice! :)

Dođoh kući pa da proverim meil jer očekujem nešto i usput da editujem..planirana večera je izostala....Nisam stigla. Neplanirano sam izletela na piće i vožnju motorom pa je večera zamenjena pivom, a malopre kad sam došla pojela sam dva zalogaja hleba....Sad ću da ažuriram jelovnik....
    :mahalo:
    Slika

• Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Još jedan dan....

16. Sept ’13 – 134. dan – Jednodnevna UN dijeta – UH dan..
    2. Banana, 3 male breskve
    3. Tunjevina, hleb, salata: paradajz, paprika, zezalice
    4. Pivo :pivo:
    5. Kolač onako bogat i lep :12:

Slika

• Magi
    Amater
    Amater

od Magi » pre 11 godine

Magi, nije baš neko posebno mesto...Češće kupujem na jednom anonimnom mestu u kraju, blizu Botaničke bašte i zadovoljna sam....(to je kupovina za poneti)....Ponekad na Trgu....u onoj Picerija/Palačinkarnici Na Trgu....s tim što su kod njih nekada pre možda bili bolji...mada im ni sada ništa ne fali...Kod njih osim višanja možeš da uzmeš i maline i svašta nešto....
    Slatko bi mi bilo da jedem u Glumcu u Braće Jugovića (mislim slatko je mesto da se na brzinu nešto pojede u onoj baštici) ali ne dolazi u obzir zbog toga što su njihove palačinke toliko debele da to nije normalno...Ukusne su i sve to...ali to je duplo veća količina od normalne palačinke (od normalne velike kupovne palačinke), ako ne i 2.5x veća.....Kad filuju i slože to bude ogromno, kao mala planina na tanjiru.....Ukus je dobar ali to je tako masivno da ne znam kako bih to preživela....eto setih se bez veze i toga.....
    U svakom slučaju je ,,jeftinije,, kupiti palačinku i platiti nego se zezati i praviti...jer niko nikad nije napravio jednu palačinku....a i da je to moguće ....bilo bi potrebno u kući držati zalihe nutele....[/quote]

Sunce ti žarko..... :09: :09: :09:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Magi, nisam sigurna šta si tačno htela da kažeš...ali tek da se zna, da naglasim da NE jedem tu Glumčevu džinovsku palačinku... :D , bar nečim da se pohvalim u celom svom Palačinka Gurmanluku :wink: ....

Danas još jedan sličan dan....

17. Sept ’13 – 135. dan – Paprika dan (ponovo)....
    2. Banana
    3. Breskva
    4. Salata: paradajz, paprika + zez., malo kozjeg sira, parče hleba
    5. Mala breskva
    6. ,,Paprika sendvič”#, paradajz, 2 zalogaja hleba (bukvalno)

# Paprika sendvič
    Na dve polovine crvene paprike stavljeno po par kapi ulja, po nekoliko kockica kozjeg sira i po parče svinjske šnicle

Slika

Odgovori 3271 post