Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Dionne
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od Dionne » pre 11 godine

Hocemo Mrsavickinu skolu za udvaranje, zavodjenje i nocne treninge :020:!
    I uopste se ne salim!

Ubi me radoznalost o drugarici iz osnovne skole :21: Ubaci sta je jela na velikom odmoru za uzinu, da zakamufliras :D

Mogu da zamislim kako izgledas u farmerkicama, znas iz ono iz onog filma (ovako je moja pokojna baba sve objasnjavala) kada Milena Dravic hoce da bude macka, e pa ti si macka stoposto! A pedu ima da se kupi, al' u teretani! :-P
    Ubijas sa provalama, osvezi me skroz nesto svu kljakavu! :009: :009: :009:
  • bebe
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od bebe » pre 11 godine

Ja iskljucivo kuvare postrojim..nemam ja vremena za konobare,naravno uz osmeh i beskrajnu ljubaznost..:-)
    Nego me zanimalo za te bundeve.. Tj imam odlican recpet za corbicu pa ako nekog zanima nek mi pise..ili cu da ga napisem u receptim za un..hahaahaa kad ste svi lencuge..ajde idem..ljub
    Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..
  • Maggie Kaye
    Početnik
    Početnik

od Maggie Kaye » pre 11 godine

bebe napisao:Ja iskljucivo kuvare postrojim.

Ja ne smijem ni reći šta mi se na prvu učinilo da piše. :oops:

AnaV napisao:Pod brojem 7 je apsolutno tačno! Kada je žena u društvu muškarca u restoranu, obraća se njemu, a ne konobaru i ne raspravlja. Tim gestom se pokazuje da ga uvažava, a drugo to je stvar kulture! :neznalica:

A hoćemo li mu pokazati da ga još više uvažavamo ako dozvolimo da poruči umjesto nas? Jer, muškarac je to, ipak on zna bolje šta se nama jede. :ljubav:

Mršo... :009:
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 11 godine

Zabrinula sam se ,nema te ceo dan
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 11 godine

Nije me bilo ovih dana....duga priča...

Boki, pisala sam u tvom dnevniku po pitanju tikvica.....elem, nije isto. Nagazne mine jesu isto bele kao ova levo na slici ali je oblik drugačiji...Ova tvoja je tikvastog oblika a ove o kojima pričam su široke ali niske...kao nagazna mina ili kao leteći tanjir, svemirski brod tako nešto....široke, niske a sredini uzvišeno tamo gde je drška..Nema na netu slika inače bih ti poslala link....izgleda da su baš retke...Mogu da budu manje ali mogu da idu i do 1.6 kg...takve smo izmerili više puta....

Magi, a što se ti prepoznaješ u bundevama?! 8) Mi ovde kao klub pepeljuga...kad dođe ponoć kočija će možda da nam se pretvori u bundevu....(ili nam se vitka linija pretvori u debelu..ajoj....!!!!) :?

Ružo, hvala...držim se nekako.....imala sam pms težak...sad ću valjda biti dobro...moram.....kao što i ti moraš da se boriš sa Runkom....Hvala na brizi, evo tu sam!

DaDa dobro došla....samo se ti uključi.....pa tako smo se svi uključivali jedni drugima i upoznavali se......
    Bebe, Maggie, Dionne.....vidim svi ste se upecali na off topic pravilnik ponašanja za dame, i Dada....
    ....
    Ovo uputstvo jeste iz tridesetih, dakle skoro mu je 100 godina....ali neki postulati se ne menjaju....I naravno da se ne treba bukvalno shvatati i 100% primenjivati... Međutim, neka pravila, po meni, treba da budu odlika žene... A to se ne uči, to se jednostavno ima osećaj....mislim može da se uči (tj treba da se uči) naravno, ali trebalo bi i da se ima osećaj za ponašanje....

Dionne, pitala si za tu drugaricu.....
    Pa išli smo na prekrasne večere (nekad se baš dobro živelo)....pa još u nekim mediteranskim krajevima...pa riba, pa vino, pa način serviranja...naravno da smo bile zdrave i mršave kada je to sve bilo lepo i pravilno kombinovano, a jelo se u miru i sreći, žvakalo se polako i pri tom pijuckala najkvalitetnija vina........Sutradan bismo doručkovali supu i kiselu vodu i tome slično.....Često nas je jako bolela glava....ali dobro...i to je za ljude....
    (ovo sve gore služi anti off-topic svrsi.....)...
    ................
    EDIT: nastavak priče obrisan.....što zbog off topica što zbog diskrecije...
    .................

Naravno da žena sme da zine kada konobar priđe i naravno da ako muškarac naručuje to znači da on naručuje ono što je žena rekla da želi......Ali ne treba da žena bude mačo i da vodi glavnu reč i da bude veći papa od pape.. Eto tako nekako Dionne.....
    Farmerčice nisam još nijednom obukla...zaboravila ih potpuno..... :neznalica:

A evo jedan recept za PeDu:
    30 dana raditi čučnjeve, sa pauzama 4.og, 8.og, 12.og, 16.og, 20.og, 24.og i 28.og dana.
    Koliko čučnjeva raditi da bi se postigli rezultati:
    1.- 50
    2. – 55
    3. -60
    5.- 40
    6.- 75
    7.- 80
    9.- 100
    10.-105
    11.-110
    13.-130
    14.-135
    15.-140
    17.-150
    18.-155
    19.-160
    21.-180
    22.-185
    23.-190
    25.-220
    26.-225
    27.-230
    29.-240

Ko preživi, neka nam ispriča rezultate! 8)

U svakom slučaju, ovih dana sam bila malo odsutna, bilo je malo haotično...malo sam pozaboravljala šta sam tačno jela...tj počela da pišem na papiriću pa ga izgubila i tako.....nešto sam svašta jela, ali ništa puno...Doručkovala jesam voće, juče sam grožđe i večerala....jela neke tanke ručkove, ubacivala neke užinice, nešto svaštarila....Ne da mi se sad da se prisećam...pa ću verovatno raport preskočiti...za prethodna dva dana i pisati direktno današnji dan...mislim kad se dan završi....

Vidimo se kasnije! :mahalo:
    Poslednja izmena od Debeliccka u 29 Sep 2013, 21:50, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Dionne
    Početnik
    Početnik

od Dionne » pre 11 godine

U dahu iscitah pisanija!
    I sta se dogodilo sa onim komplet muskarcem iz zagrade?
    Ubice me jednog dana radoznalost...
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Dionne draga, :) , najbolje je da zaključimo tu temu.....Doduše Ona je sada daleko u belom svetu, a On....duga priča....(jedan super dobri tip koji nije imao preterano sreće kao mnogi super dobri ljudi odnosno žene.....ali to je život )

Evo i moje današnje hrane.....

10. Sept ’13 – 128. dan - Mršavićka savladava Debelićku...
    1. 2 mini breskve
    2. Banana, 2 mini breskve, jabučica organska
    3. 2-3 zalogaja kozjeg sira
    4. Krmenadla, sataraš (paprika, tikvica Svemirski Brod, paradajz), 1 Tonus
    5. Nekoliko zalogaja kozjeg sira, crno vino (damsko-momačka porcija mimo Damskog Pravilnika)

Sutra je novi dan....
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • bebe
    Amater
    Amater

od bebe » pre 11 godine

Ja volim porcije mimo Damskog pravilnika..:-):-)
    Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..
  • moravka
    Amater
    Amater

od moravka » pre 11 godine

:31: :009: Za ono pisanije u mom dnevniku! Budi mi dobro i zdravo! :mahalo:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Bebe, Moravka :009: :wink:

Jutros sam konačno proverila i ,,verifikovala,, kilažu... (ovih dana nisam bila kod kuće, tj juče sam stigla, a iza mene je onaj period pmsa sa preterivanjem sa hranom)......Dobro je, čistih 58 na mestu. Bar sam po tom pitanju zadovoljna.
    Jutros rano isfurala da obavljam razne stvari, nisam smela da jedem ni pijem jer sam išla na ultrazvuk abdomena, pa tako doručkovala tek u 13h ili tako nešto, i to na ulici....(banane)...To je inače jako kasno s obzirom na rano ustajanje i sve to.......

11. Sept ’13 – 129. dan - Kilaža potvrđena, Mršavićka pobedila Debelićku
    1. 2 manje banane (u 13h, a ustala u 6.30)
    2. Velika salata: paradajz, sočna fenomenalna mesnata crvena paprika, kozji sir, malo naseckanog mesa od krmenadle, zezalice, malo ulja, peršun + 1 kriška integralnog hleba
    3. Čaša piva
    4. Plava bonžita
    5. Jogurt sa zezalicama i malo parče integ.hleba
    Poslednja izmena od Debeliccka u 12 Sep 2013, 07:42, izmenjeno 2 puta ukupno.
    Slika

• Somborka
    Amater
    Amater

od Somborka » pre 11 godine

:31: bravo za kilazu!
  • moravka
    Amater
    Amater

od moravka » pre 11 godine

Reko ti ja da ce Mrsa pobediti! :wink:
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 11 godine

Bravo za kilazu. Ka d ce neka tvoja slicica :neznalica:
    Ne znam da li si primetila imam ja takvu tikvicu kao sto ti objasnjavas , slika je u mom dnevniku :)
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ćao društvo! Somborka, Moravka, Boki, hvala! :)
    Boki, videla sam tikvice....ali prvo je Duda na osnovu mog opisa pronašla sliku na internetu....Posle sam videla da ih i na stranim sajtovima opisuju upravo kao što sam ih ja opisala....kažu oblik UFO tj NLO =neidentifikovanog letećeg objekta.....
    Moje završiše u satarašu sa crvenom paprikom i paradajzom (ako se to zove sataraš) i sasvim sam zadovoljna....

Danas pojačan dan.....ali kontrolisan a ne neki provaljeni prejedajući....

12. Sept ’13 – 130. dan - Slatkiš danas
    1. Malo parče int.hleba sa malo ajvara #
    2. Mini breskve, banana, seljačka jabučica (crve odstranila da ne bi bio proteinski obrok)
    3. Velika salata: paradajz, ona dobra crvena paprika, kozji sir, pečena jaja, 1 parče integ.hleba
    4. Palačinka nutela plazma višnja
    5. Salata paprika paradajz, kozji sir

#pojasniću kasnije ,,hlebni,, doručak pre voća, ne da mi se sada da se upuštam u tu priču.....
    Slika

• Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Juče sam imala puno nekih konkretnih obroka....prijavljeno je sve. U stvari nije tako puno, ali bih volela da posle palačinke nije išlo više ništa... :(
    Ok, ustala sam jako rano i sve to pa su oni bili raspoređeni, ali definitivno nisam planirala da ću posle one palačinke imati još jedan obrok....I pre sam povremeno jela palačinke i to bi bio obrok za sebe i ćao... Ali juče mi je tako nekako verglao metabolizam, probavni sistem ....šta god...da sam prosto morala da uzimam obroke...
    I definitivno nije bila u pitanju nikakva glad iz glave ni gladne oči nego kao da se sve nekako turbo ubrzano varilo pa sam ostajala prazna i gladna i nekako morala da uzimam novi obrok.....Kao da su mi stomak i creva imali neki ubrzani kurs varenja ili kao neki ubrzani film....fast forward....brvrbrvr... pa sam kao baš ,,morala,, da jedem...Mislim nije bila nikakva neprijatnost ni bol već samo to ubrzanje (a=v/t :wink: )
    Danas sam već na normalnijem putu...
    Inače pijem više kafe i duvanim više nego pre, izgleda....

Na ultrazvuk abdomena, pre neki dan, sam išla zbog nekih tegoba koje sam imala u poslednje vreme....Pisala sam nekad krajem jula upravo u dnevniku da sam jednog dana bila baš loše da sam htela da idem u Urgentni centar (a trebalo je da odem jer bi mi oni sigurno uradili ultrazvuk i sve što treba)...Računala sam da je možda u pitanju nešto sa žučnom kesom ili ko zna šta već...Kada sam početkom ove godine radila ultrazvuk abdomena saznala sam da mi je žučna kesa presavijena što naravno samo po sebi nije ništa ni opasno ni ozbiljno. Međutim, činjenica je da gubitak težine i slab doručak može da uzrokuje probleme sa žučnom kesom. OK, moj doručak nije slab ali jeste voćni....
    Kada sam pre neki dan otišla na UZ abdomena, dr mi je rekao da opisane tegobe ne ukazuju baš na žučnu kesu nego pre na želudac ili na 12-opalačno crevo, pa bi trebalo da smognem volje i para da odem na famoznu gastroskopiju...Eto, to imam u planu, polako....mada ne osećam simptome čira.....ali neke druge recimo sam imala...

A što se tiče žučne kese imam valjda polipe, 2 polipa od po 4 mm (a ovo nisam imala pre nekoliko meseci ili bar nisu primetili)...valjda se kod polipa od 1cm odstranjuje žučna kesa jer mogu da prerastu eventualno u nešto drugo što nije baš poželjno....tako da ću to pratiti na 4-6 meseci recimo....(istini za volju, primitivka je na ultrazvuk abdomena otišla a da je tog jutra popila kafu i vodu, iako je znala da ne treba tako da se radi, pa dr nije mogao baš lepo da vidi šta treba...sva sreća izgleda da se ,,sažalio,, nad mojom ,,neupućenošću plavuše,, pa je rekao da dođem da ponovo pogleda žučnu kesu i da neće biti potrebe da platim...inače se plaća naravno...privatni dom zdravlja)...

Moja 2-3 zalogaja hleba tj pola male kriške ujutro pre kafe i svega, u stvari, znači uvođenje mini doručka pre kafe i voća i svega (a posle one čaše mlake vode sa ili bez pola limuna svako jutro)...Do daljnjeg ću tako dok eventualno ne smislim nešto drugo što će mi predstavljati doručak...
    P.S. Kafu sam popila pre ultrazvuka jer sam posle toga išla na neki važan sastanak pa mi je bilo bitno da budem razbuđena i kako treba...jer ja sam ujutro bez kafe kao bez glave i bez pameti....nizak pritisak...

Našla sam dva interesantna recepta pa ću ih ovde zalepiti kao podsetnik (sebi pre svega a može i Somborki :) ):

* Ulje za jačanje sluzokože želuca
    Pomešati po 50 g suncokretovog ulja i meda sa 100 g samlevenog lanenog semena, pa držati u frižideru. Uzimati po kašiku ujutru na prazan želudac, tokom dve nedelje.
    * Lekovita smesa protiv čira i bolova u želucu
    Pomešati 500 g meda, 5 dl maslinovog ulja i sok od dva limuna ili 50-100 ml jabukovog sirćeta. Smesu držati u frižideru u dobro zatvorenoj tegli i pre svakog uzimanja dobro promešati drvenom kašikom. Jesti po kašiku tri puta dnevno 30-40 minuta pre obroka. Kada se potroši cela količina, pravi se pauza u lečenju od tri-četiri nedelje, a zatim se kura može ponoviti. Uz ovo lečenje preporučuje se svakodnevno konzumiranje po pet-šest oraha.

13. Sept ’13 – 131. dan - Posle jučerašnjih obroka...
    1. Malo parče int.hleba (3 zalogaja)
    2. 3 mini breskve, banana
    3. Sataraš (crvena paprika, paradajz, one tikvice), paradajz salata sa malo kozjeg sira, 1 parče int.hleba
    4. Paprika i jaje ,,u zagrljaju,, #, 4 zalogaja hleba, 4 gutljaja jogurta
    5. Alkohol – u planu za kasnije (pivo ili belo vino)

#Paprika i jaje ,,u zagrljaju,,:
    Velika sočna paprika očišćena i presečena na 2 polovine, na svaku dodata poneka kap ulja i sasvim sitni parčići kozjeg sira. Jaje umućeno pa isprženo na teflonu a potom podeljeno na 2 dela – da bi se to ,,položilo,, na one dve polovine paprike....njam njam....začini bilo koji..
    .
    Ove paprike toliko volim da su mi dobre u svakoj varijanti....a pogotovo u crveno-beloj (sir) ili crveno-žutoj (jaje)... Trebalo bi da ih sad isforsiram dok ih ima pa da smanjim voće....evo prilike i izvanredne zamene za voće...Mislim ješću voće i dalje ali želim da smanjim količinu....u korist povrća...pa evo već neko vreme nikako da pređem sa reči na dela....a paprike bi trebalo da mi baš pomognu u tome....
    Slika

Odgovori 3271 post