Odgovori 1289 postova
Krećem i ja
  • signorina
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: Krećem i ja

od signorina » pre 9 godine

TZLJ, svi koji išta znaju o toj industriji kažu da ni zalogaj ne bi pojeli toga. Imam jednu poznanicu koja samo odmahne rukom, ne može ni da priča. Srećom, sem Argete, nikada nisam voljela bilo kakve prerađevine.
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Ali sve je to ispravno za ljudsku upotrebu, bez laži i prevara, zaista jeste. Ali kad vidim količinu lekova koja prodje kroz životinje...zaista se zapitam šta mi to sebi radimo! Veče mi je idealno za off topic.
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Nažalost, ne možemo izbaciti sve nezdravo iz ishrane ... počevši od toga čime se voće i povrće prska, čime se životinje hrane .. živimo u takvom vremenu. Ja imam sreće bar sa voćem ... moji imaju nešto voćkica koje ne žele da prskaju ... budu sitne, nađe se po koji crvić, ali su neverovatno ukusne ...

Pravila ja sama riblje paštete i domaće sardine (od sitne rečne ribe), ali ovih 50 gr što ja pojedem, besmisleno je praviti ...

Jelovnik za subotu
    doručak: natopljena pšenica sa jabukom, šargarepom, orasima i medom
    ručak: oslić sa baby mix-om (karfiol, brokoli, mala šargarepica) pečen u foliji sa malo masl. ulja, lim. soka, bel. luka i perš. lista, 1,5 parče tonusa, pomfrit 20 gr (koliko da probam da li je dovoljno pečen dok sa spremala ukućanima). Prvi put pravim ribu iz folije i vrlo prijatno sam iznenađena, Povrće mi, na moje iznenađenje, krali ostali (osim mm-a, on se plaši karfiola i brokolija ... )
    večera: tonus 2,5 parčeta, ajvar, humus (ja u fazi isprobavanja novih stvarčica, kupila sva 4 dostupna ukusa, ovaj bio natur), bundeva kuvana sa grizom, cimetom i šećerom, pravila štrudlu sa bundevom, pa maznula malo fila ...

UKUPNO: 1400 kcal

FA: šetnja do besvesti da bi ćera kupila 3 para termo čarapa i 1 zimsku kapicu ...

Žurim, kuvam nedeljni ručak, pa ću se raspisati po forumu kasnije. Vidim da imamo i novog člana, što me baš raduje.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Pink
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

od Pink » pre 9 godine

Humus mozes i sama da napravis ako ti se dopadne. Slobodno dodaj kasiku maslinovog ulja, pa pomesaj, lepsi je ukus.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Meni je najukusniji humus sa šitaki pečurkama i belim lukom...probaj :)
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Hihihihihihih - muž se plaši karfiola :D . Baš me razveseli od jutra.
    Ja sam maksimalno izbacila te prerađevine, mada poželim ponekad ukus Argete u ustima i to baš te riblje varijante. Viršle sam skroz eliminisala i još x gluposti, ali jbg mi moramo da živimo u ovom svijetu gdje smo se zadesili, pa ponekad možemo priuštiti to nezdravlje. :mahalo:
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Ako neko ima neki dobar recept za te paštetice i humus, neka daaa :roll: moj najveći porok su bile cigare...nepušač sam evo godinu punu i da sam znala šta me čeka posle, verujte mi da nikad ne bih zapalila prvu cigaru.
  • signorina
    Amater
    Amater

Leonida, gdje kupuješ humus? Jeste da mi se ne uklapa u dijetu, ali ja ga obožavam.
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Na humus naletela u Tempu. Inače ne idem tamo, ali mi bilo usput kad sam šetkala sa ćerom ....

Za riblje paštete ima puno recepata, ima ih na internetu. Moji klinci kad su bili mali najviše voleli kad smućkam u multipraktiku tunjevinu, crni luk i topljeni sir (naknadno ukapirala da topljeni sir nije baš zdrav ... ).

Inače, došla do faze da se već raspravljam sa okolinom da li još trebam da smršam ili ne ... najveći višak mi je ostao na stomaku i rukama (nadlakticama), a to se baš i ne vidi u ovim zimskim mesecima, a pitanje je da li će da siđe baš iz tog područja, videćemo. Ima u tom predelu i viška kože ... vrlo interesantno kako se građa menja sa godinama, kad sam bila mlada višak se skupljao u kukovima i butinama, a sad je obrnuto :?

• narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Pa ja vjerujem da već sad dobro izgledaš, ali ako ti vidiš i osjećaš potrebu za još samo naprijed. Stomak je većini bolna tačka, a meni i te ruke koje pominješ. Dosta se s rukama da napraviti vježbicama. Potraži na netu, pa ukombinuj uz tu mašineriju koju vrtiš. Za donji stomak su oni trbušnjaci s dignutim nogama, na šta ja svaki put kažem da mogu tako da dignem noge ne bih ni imala taj stomačni višak. :mahalo:
  • signorina
    Amater
    Amater

Leonida, mi nemamo Tempo. Možda i bolje, odmah bih kupila humus.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

nedelja
    doručak: druga polovina smese sa potopljenom pšeniceom (juče napravila previše, ona šargarepa u smesi baš zasiti)
    ručak: potaž čorba od praziluka, krompira, šargarepe, peršuna, paštrnka, celera, kelerabe i karfiola (potrpala svo povrće koje mi je palo na pamet) -, som na grilu , pečurke i paprike na grilu, tonus 1,5 parče
    večera: ostatak soma i povrća (nisam mogla za ručak da pojedem sve što sam spremila, zasitila me ona čorba), 1/2 parčeta tonusa, 50 gr mešavine suvog grožđa i orašastih plodova
    Za užine nije bilo vremena, čitav dan ispunjen ....
    Ukupno: 1200 kcal
    FA: vežbanje na spravi 35 minuta, baš udarničkim tempom, nešto imala višak energije

Jutros stala na vagu (ko će dočekati sredu), kaže 73,2 . Ja presretna, posle onog dugog zastoja, nešto se pomera ... probaću da ne stajem do idućeg ponedeljka, da se ne razočaram ako bude pomaka na gore.

narcisa, ova moja sprava stvarno aktivira i ruke, ali ... džabe ...nadlaktice mi vise onako kao kod babe (dobro, nisam baš devojčica, ali ipak ...). Stomak je posebna priča. Kad stojim ... i vidi se i ne vidi se. Kad sednem, samo se prevali preko kaiša ... Znam ja da bi tu vežbe pomogle, razmišljala ja o teretani, ali nekako ne vidim kako da je uklopim u život ... previše je to vremena koje nemam.
    Sve u svemu, nije to tako ni bitno, ja sam srećom u godinama kad niko ni ne očekuje da budem bez stomačića. Samo mi je želja da doguram do konfekcijskog broja 42, pošto se većina stvari koje se meni sviđaju, a imaju prihvatljivu cenu, prave do maksimalno tog broja. Neko je procenio da žena, bez obzira na visinu, treba da se uklopi u te mere. Ko je meni kriv što sam ja višlja od standarda.
    Kao mlada, najveći period života sam imala oko 64 kg - bilo je pomaka gore/dole, minimalno 58, tad sam stvarno bila mršava. Ali mislim da mi ta kilaža od 64 ne bi stajala u ovim godinama, zbog lica. Kalkulatori mi pokazuju nekih 67/68 kg, pa gledam da stignem do leta do te cifre da mogu da obučem kupaći bez stida ... godinama me nekako bio blam ...
    Poslednja izmena od leonida u 07 Dec 2015, 14:39, izmenjeno 2 puta ukupno.

• Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Opa, krenulo je oopet :skakutalo: bravo, bravo :veseljak:
  • tamy
    Amater
    Amater

od tamy » pre 9 godine

bravo :013:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Ruku na srce teretana se teško uklapa uz puno obaveza. Znam da orbitek i ruke aktivira, ali ipak im je potrebna i težina. Možeš da napraviš kućne tegove od flašica 0,5 l, pa da ih napuniš vodom ili rižom, a naravno možeš i da kupiš tegiće (taman toliko ti košta mjesečna članarina za teretanu). Bićeš ti do ljeta manekenka. Još koje kilo nizbrdo i te vježbice i bez ikakvog blama na plažu. Odprilike kad prođe januar uklopi vježbe i do juna da se izdefinišeš. :mahalo:
Odgovori 1289 postova