U međuvremenu sam sva zakrkljala... srećom, nema temperature
Eto, a kod mene proslo

Ma, samo da nije grip, ostalo se lase pregura.
Vidi kod Dormea, imaju kao neki tanak dusek, koji se prebaci preko postojeceg duseka.
---------------------------------------
Pazi sta sam nasla:
Kako da povratite snagu kad ste prehlađeni
Kada već niste mogli da izbegnete prehladu, onda bar učinite sve da povratite izgubljenu snagu i što pre ozdravite. Bečki profesor Hademar Bankhofer objašnjava šta treba jesti i piti da oporavak ne potraje dugo. Pre svega preporučuje se konzumiranje čaja od šipka, lipe, zelenog čaja ili sirupa od vučjeg trna razblaženog s vodom i to u velikim količinama. Hademar Bankhofer tvrdi da, dve litre tečnosti na dan jača odbrambenu moć organizma. Važno je izbegavati mleko i sve mlečne proizvode jer oni podstiču stvaranje šlajma u bronhijama.
Svakog drugog dana potrebno je jesti pileću supu. Važno je da to ne bude gotova supa, već domaća, jer je bogata cinkom. Tokom prehlade preporučuje se unošenje lako svarljive hrane i to više puta dnevno. Idealne su takođe i mlake supe od povrća, pire od krompira i dinstani pirinač. Od voća su najbolji: pomorandža, grejpfrut, jabuka, kivi i papaja. Bankhofer preporučuje i banane, jer one daju snagu i bogate su vitaminima, mineralima, mikroelementima i bioaktivnim supstancama.
http://www.poslovnazena.biz/zdrava-ishrana/