Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Magi
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od Magi » pre 12 godine

Debeliccka napisao:.....M a g i
    …..ovde ipak nikad nisam usamljena…(mislila sam na relativnu usamljenost na tu temu koja je načeta)…

Naravno da sam i ja na to mislila :009:
  • Cirkončić
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Cirkončić » pre 12 godine

Debeliccka napisao:
    Cirkončiću...za viđanje...Ja ne kačim slike po internetu, ne zato što nešto krijem ili nešto lažem...nego jednostavno mislim da je ovo ovde ipak intima....Kad pomislim na situaciju da neko od ljudi sa kojima poslovno komuniciram i sarađujem...klijenti npr, saradnici razni....ima priliku da zna da sam ja danas jela više zato što sam u pmsu ili da sam sinoć popila više ili da sam se uspaničila jer sam u plusu pola kg....nekako mi to previše intimno....Ipak želim da zadržim tu distancu sa ljudima sa kojima poslovno sarađujem ( a svet je baš mali) i to je jedini razlog što ja čuvam svoju privatnost....

Poštujem, razumem... :NN04:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 12 godine

Dobro veče!
    Još jedan dan iza nas....
    Da se tuspasim ovde i ispišem šta se danas događalo na meniju, pa odoh da se vidim sa dragom drugaricom i njenom kucom....

Hrana beše sledeća:

19. Avgust ’13 – 106. dan - Zadovoljna....
    1. Dinja
    2. Kikiriki (pečeni, bez soli)
    3. Salata KPP sa zezalicama i kozjim sirom, 3 tonusa
    4. Salata KPP sa zezalicama, nekoliko zalogaja onog jela od juče (iznutrice), krem supa od tikvica*

*Krem supa od tikvica koju spominjem ovih dana je domaća, bez zaprške, sve u njoj organsko, fenomenalna i naravno – nisam je ja pravila! A i ovo sa džigericom i već ne znam kojim iznutricama je apsolutni hit! I zdravo je i uklapa se u svaki režim....a i Duda me je još davno uputila na svojstva iznutrica...protivupalni faktor i ostalo....i to mi se baš dopada...Još je i proverenog porekla (100%)...Sjajno!

:mahalo:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • moravka
    Amater
    Amater

od moravka » pre 12 godine

Zatezes malo jelovnik? Dobar je danas.....ako je to sve! 8) U svakom slucaju za tebe "nema zime"! Imas zlatnu rezervu pa mozes da sebi dozvolis malo vrdanje!
    Lep provod sa drugaricom! :mahalo: :009:
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 12 godine

Ja ne volim kozji sir , a imam pravi domaci i mekani za mazenje i kuvani tvrdi kao kackavalj. Scekrva ima koze i pravi sireve. Pokusala sam nekoliko puta i ne vredi neide i gotovo , a mnogo je zdrav. Inace volim mlecno , ali tesko da cu proteinski dan umesto mese odabrati sir.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Koziji sir obožavam, a i veoma je zdrav, kao i iznutrice!
  • SkadiNor
    Početnik
    Početnik

od SkadiNor » pre 12 godine

Jedan od primjera koji motivišu ostale ljude.. Smršala, i nastavila da se hrani kako treba! :)

Nadam se da ću i ja nekad biti 'tu' :)
  • vanda
    Početnik
    Početnik

od vanda » pre 12 godine

Mrša - naša inspiracija :009:

:D
    31.07.- 07.08. Kefir-jabuka: - [color=#BF0000]85[/color]kg -[color=#BF0000] 81[/color]kg

UNko:

07.08. -[color=#BF0000]81[/color]kg.

06.09. -[color=#BF0000]78[/color]kg.
  • Tamarichka
    Početnik
    Početnik

od Tamarichka » pre 12 godine

Helou draaga moja! Samo da ti se javnem :skakutalo: Nisam ni sumnjala da ce ti ticker jos pasti :wink: Kad stignem bacicu se u citanje svega sto sam propustila.
    Nego, izvinjavam se, malo mi je neugodno, ali moram da pitam, mnogo sam razmisljala o tebi i dok se nisam javljala... Kako ti je mama?

Nego, uspela sam onako ukratko da pohvatam neke konce pa moram da naglasim ovo
    Smeška napisao:Pozdrav Mršo :009:
    Koliko puta nedeljno ideš na fitness?

Izvalila sam se od smeha :zuba:
    Ako nemas nista pametno da kazes, nemoj ni da se javljas.
  • Somborka
    Amater
    Amater

od Somborka » pre 12 godine

:mahac: :009:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Moravka, niko sebi ne može da dozvoli vrdanje....ali pošto smo ljudi a ne neke mašine, šta ja znam..., dozvoljavamo tu i tamo....

Boki, ovaj kozji sir obožavam i fenomenalan je apsolutno.... Moram da ispitam tačan recept kako ga prave pa da mu procenjujemo (ne)dijetalnost....Ispričali su mi jednom ali sam zaboravila....Nekad je jači, nekad slabiji, zavisi koje je doba godine jer kozje mleko nije jednake jačine preko cele godine...ali generalno nije jak. Onako se lepo seče, gladak je i perfektan. Blag i ne baš slan – baš kako ja volim....Trebalo bi ga posoliti da duže traje, ali ja svejedno dobijam male količine tako da nema neke potrebe da ga soljenjem prezerviram, jer se brzo svakako pojede.....Ponekad dobijem verziju poput mladoh sira, onaj koji nije tako u celini, ali ovaj prvi svakako češće i mislim da je pravi specijalitet...

Slažem se Ana za oboje. Kozje mleko je čudesno zdravo....tamo gde ove koze pasu i brste ima sigurno na desetine lekovitih a čistih biljaka....A nije proizvedeno za komercijalne svrhe nego za uži krug ljudi samo...Ja ne volim baš da pijem mleko inače bi to bilo baš baš zdravo, ali sigurno je da sir ne može mnogo zaostajati po svojstvima...

SkadiNor, hvala ti. Bićeš ako želiš! :) Inače, prokomentarisala sam kod tebe da mislim da nema potrebe da insistiraš na ishrani i spremanju u potpunosti bez ulja. Nije masnoću potrebno izbacivati iz ishrane nego samo svesti na optimalnu meru i voditi računa o kombinacijama.

Razmišljala sam o tome zašto je moja UN bila uspešna...zbog toga što nisam smanjivala porcije nego koristila to što je to dijeta zasnovana na kombinacijama a ne količinama (i ako se pravilno drži ne može se ni uneti previše kalorija)...pa sam slobodno jela dozvoljene količine da bih bila normalno sita, a ponekad je večera bila i veća od pola ručka....Zbog toga kasnije, kada više nisam bila na dijeti, mogla sam da jedem normalno jer normalna ishrana nije predstavljala nikakvo uvećanje količina u odnosu na ishranu na Unovanju...
    Po meni su te neke filozofije i tehnike važnije od samih pravila dijete.....i moja večita poenta je da dijeta mora da bude što je moguće sličnija normalnoj ishrani tako da nema šta da nam dosadi, nemamo čega da se zaželimo i da posle ,,navalimo,,.....

Vanda, hvala, a i ti si bogme na odličnom putu!

Tamarichka, ja fitness volim! Što češće to bolje! I nikako ne volim da propuštam priliku za ,,fitness,,. :wink:
    Hvala na pitanju za mamu. :) Uspeli smo da prevaziđemo taj problem. I dalje je ona stara žena i težak bolesnik, ali rešismo problem koji su i doktori bili proglasili nerešivim. Odstranjen je kamen iz žučnih puteva, a kad su je već otvarali onda i sama žuč, da se ne bi pravilo novo kamenje. Trajalo je dugo, bilo je problema i trzavica, bio je jako težak period u svakom smislu, ali se eto završio.

Somborka, poljubac i tebi! Opet sam ti malo pridikovala! (pokušavam i dalje da ti gradim odnos prema hrani i prema dijeti)...

Danas se desio tipičan scenario..
    Već duži niz dana jako kasno idem na spavanje i rano ustajem...iskrsavali su i neplanirani izlasci i svašta nešto...pa alkohol....tako da sam danas bila potpuno bez snage...možda se i naspavam jednog dana...
    Zato je ishrana puna greha, ali ja sam grešnica svakako...pa život teče dalje...

20. Avgust ’13 – 107. dan - SkroBnost nije vrlina
    1. Banana
    2. Paradajz sa zezalicama, zeljanica fenomenalna
    3. Banana
    4. Paradajz, štapići sa susamom malo (grisine)
    5. Palačinka sa nutelom, plazmom, višnjama

Eto tako! :mahalo:
    Poslednja izmena od Debeliccka u 20 Aug 2013, 20:48, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 12 godine

Samo da znaš,ja sam u pidžami ,odmaram.Sutra imam zakazano .Pazi ...Venera je ušla u Vagu.Svi bitni susreti se dešavaju u vreme zalaska sunca.Znači zakazano lečko ranije.Moš misliti kakva je ekipa i dokle cu ostati kad je na to pristala.
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • Somborka
    Amater
    Amater

od Somborka » pre 12 godine

:hi-fi: Mršo,pa nema veze,meni je drago sto ima ko da me usmerava i uci na zdraviju ishranu. :009: :31:
  • Maggie Kaye
    Početnik
    Početnik

od Maggie Kaye » pre 12 godine

Debeliccka napisao: Maggie, hvala za pesmicu. :)
    Evo prilike da kažem da ja na te vaše linkove po dnevnicima nikad ne klikćem...ili sam na poslu pa ne mogu na youtube ili sam na mob pa neću jer imam ograničen internet...ili sam kod kuće ali ne mogu da se zadržavam na tome...Ova je pesmica u stvari baš baš slatka ....sviđa mi se...

Molim lijepo. :)
    Nisam ni mislila da si ti taj tip. Ali nisam mogla odoljeti kad je čuh nakon dugo vremena i kad si mi prva pomisao ti bila. Šta ću, ne poznajem mnogo plavuša. :oops:

Od četvrtka uvodim povremeno tvoj jogurt sa zezalicama. Okej, moja jedina zezalica će biti kari, pošto ga i volim, a i Duda mi je ukazala na njegova nevjerovatna svojstva.

Pozdrav od pokisle mene. :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Moj jogurt ili kiselo mleko sa zezalicama bi uključivao neke od sledećih zezalica (ponekad i po 6 odjednom):
    biber, kari, lan, susam, cimet, bosiljak, majčina dušica, origano, mirođija.....i kari mi je naravno jedna od najomiljenijih stvari u životu, ali volim i đumbir i čili i ove travnate začine....sad mi je u svakoj salati obavezna mirođija a ovo ostalo se svakako podrazumeva, zatim svež bosiljak.....

Moram da se pohvalim, da se i posle jučerašnjeg zeljanica / grisini sa susamom malo / palačinka dana, osećam sasvim dobro i prazno (prazno kao suprotno od naduveno ili debelo), lako i ok....i da je 58 na svom mestu....
    Nekako me to vraća na onu teoriju da možemo solidno dobro funkcionisati samo sa osluškivanjem i praćenjem organizma... A organizam nam ponekad poručuje da npr danas možemo da budemo na nekoj sasvim laganoj hrani, da sutra možemo malo da pojačamo ručak, da prekosutra možda stiže vreme za nešto treće a da sledećeg dana možda ne bi bilo loše uzeti i neki greh........Jer evo, svih ovih 100+ dana otkako nisam na dijeti i nemam nikakve propise koje moram da pratim, primećujem te neke cikluse u potrebama i željama...i pratim ih bez straha da će da me ,,prevare,, ...jer juče mi se jela omiljena zeljanica, pa posle još UH....ali zato danas...nemam nikakve posebne želje....i moguće je da ih ni do kraja dana neću imati.....

Eto tako, vidimo se...
    debela/mršava
    Slika

Odgovori 3271 post