Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od AnaV » pre 12 godine

Tvoji su jelovnici baš super, pošto dobro izdržavaš toliko voće! Mislim na želudac! Malo se uplaših kada pročitak onaj jelovnik sa malim plavim slovima, ali na kraju videh da je šala i to dobra šala!
    Ja zaista baš volim voće, ali ne mogu obrok da zamenim voćem, kada meso obožavam, a voće mi samo otvara apetit! Ja ustvari jedem sve u nekim mojim kombinacijama i mislim da nije loše!
  • Maggie Kaye
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od Maggie Kaye » pre 12 godine

Zaintrigira me ova kombinacija tunjevina-koziji sir... Je li ukusno? :oops:
  • Smeška
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

od Smeška » pre 12 godine

Hvala za objašnjenje o FA i ličnom treneru :D 8) (Zato nisam ljubitelj IT komunikacija-jer lice govori više od hiljadu reči rekla bih, ovako ispadoh totalni Ćutuk, al dobro). :020:
    :mahalo:

Nadam se da je tiker sad ok :wink: :009: :mahalo:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 12 godine

Ćao društvo,
    Alisa, Vanda, Limunada, Ana, Maggie, Sneška.. :wink: :009:
    ...jelovnik iz budućnosti mi pade na pamet...kad sam pomislila kako bi bilo da nastavim da brojim dane i zadržim se još dugo na forumu....pa dođem tako do 2546.og dana....inače ne piše nam se baš predobro... mislim sa tom hranom....
    Ana, pa nije ni tako loše.... :neznalica: mislim to kako jedem....a kod tebe je takođe dobro, u stvari izuzetno dobro...postoji mnogo ,,modela,, ishrane i različitih principa, ali da opet bude dobro..
    Maggie Kay, tunjevina - kozji sir nije neka kombinacija koja posebno ide....ali je važno da nije kombinacija koja NE ide...To je salata sa naravno mojim začinima, u koju ,,istresem,, tunjevinu i naseckam taj sir...
    To nije nikakva posebna kombinacija ali nije ni nešto što ne može zajedno. Inače ovaj sir je domaći i apsolutno je savršen...
    Smeška, ne bih ja baš pravila pometnju iz čista mira...nego je to stara priča, koju ,,staro,, društvo zna....ali ovo je sad već veliki dnevnik a ti si došla kasnije i nisi naravno mogla da čitaš u nazad....to sa trenerima i FA i HA i ostalo.....

Danas posle posla produžila i nisam ni došla kući do sad....pa nisam ni imala priliku da večeram, a tamo gde smo sedeli nije mi se baš ništa naručivalo i jelo....glad sam regulisala kikirikijem (bar je bio pečeni i neslani, jer onaj u ulju me stvarno nervira koliko je masan, plus slan....i to teško mogu da jedem)....

15. Avgust ’13 – 102. dan - Još uvek puno voća...
    1. Voćna salata: banana, dinja, breskvice, susam
    2. Isto kao br.1
    3. Štapići / grisini sa susamom, malo
    4. 3 Tonusa, velika salata od: KPP (krastavac, paradajz, paprika), kozji sir, zezalice i dodaci
    5. Pivo, kikiriki

Vidimo se!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • bebe
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od bebe » pre 12 godine

Jao domaci koziji sir?! Wowwwww moja omiljenja kombinacija je,suve sljive napunjene kozijim sirom,i orahom..zavijene u pancetu i na brzaka bacene na zar..sitnica..mmmmm
    Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 12 godine

Je li tiker važeći? Bila dobra? :)
  • Alisa_GG
    Amater
    Amater

od Alisa_GG » pre 12 godine

Ja ovde na selu uzivam zato sto od GMO nema ni traga sve sto mi se jede odemo iza kuce naberemo i navalimo.. hocemo meso i to ulovimo u basti.. sir domaci jaja domaca ma milina :D steta sto sad ne smem sve jesti kao proslog leta tad sam se bas najela da jos i sad vucem kile od onda a kao tad sam pocela sa nekom medicinskom dijetom SATRO.. :020:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

B e b e,
    naravno da ti je ta kombinacija dobra! A sad mi reci iskreno, da li ti ja ličim na nekoga ko bi to pravio? Pa ja bih radije gladovala nego se zezala oko spremanja tih đakonija! Restoran, ok….ali nisam baš nešto finansijski najsrećnija….

D u d o,
    mogu da se pohvalim: ticker je istinit, imam 58!!!!! :-)
    U prethodnom periodu (pms, ms) sam mnogo paničila oko tih prolaznih uvećanja, naglašenog apetita i osećaja debelosti (znaš ono, debela u glavi), pa sam se i uvećavala verovatno kg do 2, na mahove……ali eto izađoh iz tog hormonalnog ćorskokaka…Ponovo su oni lepi dani…mislim početak ciklusa (tj posle ms)… Proverila i juče i danas….stoji lepo na 58. (mada ….tu vaga ne treba, to se vidi i oseća i bez vage..)
    Srećna po tom pitanju :-)
    Inače, hvalila sam se skoro, ti nisi bila tu….kad sam imala jubilej – 91 pun dan BEZ DIJETE i sa jedenjem svega što volim….Bilo je 91+91 UNovanja, pa 91 slobode što je 273 dana….Malo sam se hvalila sa tom brojkom….!
    Sad je evo 104.dan čini mi se….
    Setim se ponekad nečega što si ti davno jednom pisala Ruži…kako, nakon što se kg skinu, pa prođe još neko izvesno vreme neke razumne ishrane…počnu kasnije da se primećuju pozitivne promene na telu….na toj nekoj strukturi…Čini mi se da i tu po malo primećujem promene…..Ako znaš na šta mislim……

A l i s a,
    uživaj na selu! Jedi lepo, diši vazduh, rekreiraj se, pozdravi baku i čuvaj sestru! Po mom mišljenju ne treba nikako da ima vodeni dan niti da gladuje mesečeve mene! Nađite drugi način da usklađujete dane…
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • ela
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od ela » pre 12 godine

ma ti si moj apsolutni uzor... :headbang:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Da, da, zato sam i pitala, pamtim da si pred moj polazak na more bila "debela u glavi". :)

Jubilej čestitam sa zakašnjenjem... :pivo:
  • Alisa_GG
    Amater
    Amater

od Alisa_GG » pre 12 godine

a da drzi vocni dodatni umesto vode? jel bi to bilo ok?
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala Ela, ako ti je to od neke koristi, onda mi je drago!!!
    Mogu da ti budem kao u onoj pesmi ,,Apsolutno moj si broj!,, (misleći pritom na broj 58). :wink:

Dudo, hvala! Moramo da se borimo i branimo kilažu kao zenicu oka svog (skoro)! Ajoj! Život je večita borba, hoću odmor! Šalim se, nije tako strašno! Svi drugi problemi u životu su mi teži nego ovaj.....ali eto, ovaj zavisi od mene....izgleda jedini....jedina oblast gde sam ja gospodar / gospodarica po ovom novogovoru... 8)

Alisa,
    Ja svakako mislim da UN dijeta nikako nije za dete tog uzrasta i verujem da će se mnogi složiti a iako neće, ja ću i dalje tako misliti.
    Prvo, nedostatak potrebnih namirnica na dnevnoj osnovi nije prikladan za uzrast tvoje sestre.
    Drugo, sam koncept voćnog tj slabog doručka je po meni JAKO JAKO diskutabilan za dete, a pogotovo celi dani na voću, pa još dva takva dana uzastopno, zatim mesečeve mene koje ste negde spomenule da praktikujete, odnosno po njenom dnevniku sudeći – izgleda da ste već praktikovale...... Čitala sam da slab doručak može jako loše da se odrazi na zdravlje, a zamisli kod deteta!
    Nisam nikako oduševljena tim načinom gubljenja kilograma kod deteta....Razmislite još malo o ovoj odluci....Samom pažljivom ishranom, ona može takođe da gubi kg...i da opet uglavnom jedete zajedno i lepo se družite, samo malo drugačiji da vam budu tanjiri...Da jede neki normalan doručak, ručkić normalan samo da se ne trpa meso, krompir, kajmak, hleb, pita i desert (mogu da se paze kombinacije), da se dodaje povrće u duginim bojama i tako dobija ceo spektar potrebnih vitamina i minerala, proteini redovno, večerica lagana i eto...Od slatkiša da se odvikava i da ih jede samo jednom u nekoliko dana (kao na UN, što je eto pokazala da je spremna)...
    Ona je već sad verovatno raskrstila sa nekim starim lošim navikama i sigurno bi bila spremna da ubuduće bude disciplinovana i da normalnom redukovanom ishranom lepo skine te svoje kilice koje su možda suvišne...
    Nadam se da ne treba da ti napominjem da sa svojim baba-roga pristupom samo i samo imam dobru nameru i ništa drugo...

Ja sam danas sebi ponovo dala UN dijetu za jedan obrok...hehe....UH večeru..

16. Avgust ’13 – 103. dan - UN dijeta na jedno veče – UH večera opet
    1. Banana, dinja
    2. Banana
    3. Velika salata: mladi sir Predsednik i KPP (krastavac, paradajz, paprika, zezalice i dodaci), kriška integ.hleba
    4. Kikiriki (bez ulja i soli)
    5. Palačinka sa nutelom, plazmom i višnjama, malo sladoleda vanila sa čok.prelivom mestimično
    :-P
    Edit:
    6. malo mesa sa roštilja, salata KP, vino (nema veze, nije puno i bilo je 4 sata nakon br.5 i 2-3 sata pre spavanja)

Doviđence!
    Poslednja izmena od Debeliccka u 18 Aug 2013, 15:20, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mršavićka, i ja sam danas nešto slično htela da napišem... a Alisa neće da nam zameri (a nećeš ni ti meni što ti škrabam po dnevniku, hahah :) - bolje nek je sve na jednom mestu kad smo već takle u temu) - pošto je moj mlađi sin malo stariji (ahm... čisto da napomenem, ima lepe plave oči :020: ) i isto ima problemčić s kilogramima... dosta smo upućeni u temu, imali smo silne seanse s njegovom divnom doktorkom i uspevamo manje-više da držimo problem pod kontrolom, s nekim malim viškom... ali smo mnoooogo istraživali dečju ishranu, naročito njena dugoročna dejstva, i odmah ovako iz rukava mogu da kažem da je gustina kostiju u kasnijim godinama života direktno zavisna od unošenja mlečnih proizvoda otprilike negde do dvadesete godine života, da su proteini naročito važni za žensku decu zbog formiranja hormonskog statusa (ili kako se već kaže na našem jeziku)... a što se voća tiče, jesmo imali jednu raspravicu ovde na forumu, ja i dan-danas verujem da nekim osobama zaista prija voće za doručak, ali isto tako se zna i da kod većine ljudi voćni doručak, a posebno voćni dani, znaju da iscrpu pankreas. Kod dece je metabolizam brži, a rezerve manje, tako da se tu stvarno 100% slažem s Mršavićkom... i u ostalom što je napisala - ako je sestrica makar 50% pametna i karakterna na Alisu, sigurno joj neće biti problem da se pridržava i malo modifikovane dijete, tj. da to bude više zdrava ishrana primerena njenom uzrastu, a ne doslovno dijeta. Možda drugačiji doručak i večera, a zajedno da ručate... tako nešto... našao bi se već neki model. :)

Izvinjavam se obema što sam se ovako razbrbljala. :010:
  • Somborka
    Amater
    Amater

od Somborka » pre 12 godine

8) :009:
  • Smeška
    Početnik
    Početnik

od Smeška » pre 12 godine

Mršo, ti si genije-"Suvi genije"! :wink: -Ma, istinski SVAKA TI ČAST!!!
    I za termin "debela u glavi"-mislim da sam tu dijagnozu imala kada sam sa 64 mislila da sam DEEEBBBEELLLA!
    I za kg na vagi
    U svakom slučaju puuunnnooo :009: i laku noć.
Odgovori 3271 post