Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 15 godine

Uhhh... pravo poređenje, to s kantom. Ja sam sebe zvala "mama-kontejner" dok su mi deca bila mala. A najgluplje je to što 99% toga uopšte nije moralo ni da se baci... bar nije problem odložiti u stranu tri grisine, pet smokija, pola žele-zeke...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Dobar jutar svima. :) Znam da nije jutar, ali ja sam juče ustala rano, a legla kasno... i danas odvalih do dva. Noćas sam inače strašno ogladnela - zato što sam večerala u 8, misleći da ću u 11 na spavanje - kad ono cvrc... ali sam junački legla i prvi put u životu zaspala gladna. A probudila sam se samo gladnjikava... znači, to verovatno nije ni bila prava glad, samo navika mog stomaka da urla za hranom u sitne sate. :evil: Nisam sigurna da to mogu da ponovim još koji put, pa ne bih da eksperimentišem, ali eto, drago mi je što se ispostavilo da i to umem. :D

Danas, sutra i preksutra biće strka, slavim Sv. Jovana (nasledila od oca, kao Lass :) ), pravimo za veoma malo gostiju, ali svejedno ima posla... ponešto je spremljeno, ponešto tek treba... Više me brine šta ću jesti sutra i preksutra, biće tu ribe, a riba i ja... :cry: Nije 0čak ni da je ne volim, nego sam totalno ihtiofobična, dešavalo se da padnem i u nesvest kad neočekivano vidim ribu... Sad sam napredovala dotle da ne zaglavim kupatilo kad joj osetim miris (kao mala sam povraćala), ali nema šanse da jedem dok se riba vrzma po stolu, i još ću da sedim kao na iglama, u strahu da neko parčence ne odleti na mene... totalna paranoja, nikad nigde nije hrana odletela u mene, ali s ribom se "nikad ne zna"... Tako da će sutra čitav taj riblji deo spremati mm i okadiće celu kuću, a ja ne mogu da zbrišem nikud jer imam i ja svašta da radim... Jedino da se najedem sutra ujutru kao kamila ili da u neko doba dana izađem i jedem van kuće. Izvinjavam se ako zvučim nebulozno, ali to je takva muka da već više od mesec dana očajavam unapred, i danas sam definitivno morala da se požalim. Lepo sam htela da spremim nešto od liganja i školjki... a onda je mudrica zaključila da je ipak "red" da bude ribe... eto mi.

D: limun, kivi
    dalje ide edit*:
    R: tanjir čorbice od paprike, šargarepe i crnog luka
    pa u razmacima: kašika ruske salate, kašika ajvara, nekoliko kašika barenog spanaća, 1 maslina ( :D ), tanko parče (25 g) tofu sira s bademima, dve kašike premaza od tofu sira, susama i maslina
    V: oko 100 g mesa, nekoliko komadića dinstane šargarepe i paškanata, pola parčeta hleba, oko 100 g sira
    ...i zalila velikom čašom piva da me prođe mučnina od svega što sam danas silom prilika probala
    Poslednja izmena od dudank u 19 Jan 2010, 01:18, izmenjeno 1 put ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Puzicu, ja sam uzela filete onog uvoznog soma (nikad mu ne upamtim ime) koji stvarno ne mirisu kad se peku... A oblikom i izgledom kada su gotovi ni ne podsecaju na ribu... Bas imas gadan problem... :neznalica:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Misha79 » pre 15 godine

Evo ja upravo pečem somovinu i ni malo se ne oseti, što kaže Las, više mirisom podseća na meso...
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Lass, verovatno misliš na pangu? Nju prodaju kod nas kao "uvoznu somovinu", zapravo i jeste srodna somu. Pročitala sam negde da se to lovi po nekim zagađenim tajlandskim vodama punim teških metala... možda je samo buva, ali proveri ti to za svaki slučaj. Evo, ovo je prvi artikal koji se pojavio kad sam izguglovala, a verovatno ima još: http://www.whytraveltofrance.com/2008/0 ... at-matter/

Ma meni je svaka riba - riba, uh. :( Pokušavala sam da se izlečim od toga tako što sam nabavila akvarijum, i nije pomoglo, pokušala nekoliko puta čak i da jedem na silu... neslavno se završilo. :D To je neki skroz iracionalan strah i gađenje, nema zapravo naročite veze s mirisom... kako mogu da jedem lignje i školjke? Nikad mi neće biti jasno. I sad smo uzeli sve skroz "bezoblično", za rolat tunjevina, za čorbu očišćen oslić, za glavno jelo fileti lososa... sve samo čisto meso, ali ne vredi. :neznalica:

Eh, da, jednom je uzela moja majka sedam živih šarana malo ranije, pa pošto tad nije imala zamrzivač, morala je da ih stavi u kadu da plivuckaju. Dva dana sam išla kod komšinice u ve-ce. Ma užas... :)
    Poslednja izmena od dudank u 18 Jan 2010, 15:45, izmenjeno 1 put ukupno.
  • mirnisan
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od mirnisan » pre 15 godine

možeš da uzmeš zaleđene filete lubina,orade koji nemaju neki miris.tu je još oslic i vecina riba koje imaju bijelo meso.plava riba ima težak miris,pogotovu zaleđena.kad se prži usmrdi cijelu kucu.
    zar je sv jovan posna slava? išla sam kod prijatelja koji su slavili sv.jovana u nevesinje ali je bila mrsna.toga se dobro sjecam jer sam se dobro najela pršute i cuvenog sira iz mjeha. :skakutalo:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Kad padne u petak ili sredu, onda se svaka slava sprema posno... inače je mrsna slava, da. :)

Potpuno su mi isti svi mirisi ribe... ne umem da objasnim kako je to kod fobije. Krene znojenje, drhtanje, klecanje nogu, mučnina, nesvestica, a jednom mi se desio pravi histerični napad - jednom je moj stariji sin hteo da ga vodim u restoran na ribu, što je već bilo dovoljno po sebi, ali onda je na kraju uzeo riblji repić i zamahnuo njime prema meni, kao bajagi da će da me juri s njime... i sledeće što sam znala bilo je da stojim na drugom kraju restorana smejući se i ridajući istovremeno, a usput sam poobarala sve stolice i nekoliko ljudi. :( Uopšte ne znam ni kad ni kako sam to uradila. Posle toga sam kupila akvarijum da se bar malo dovedem u red... nisam baš nimalo sklona javnim ispadima.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Bogte Puzicu... Pa stvarno imam Panga soma... :cry:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • mirnisan
    Amater
    Amater

od mirnisan » pre 15 godine

želim ti da što lakše prebrodiš ove dane kad se riba bude spremala. :mahac:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Očigledno nije tako jeftina bez razloga... meni je uvek sumnjivo sve što je preterano jeftino, tako da sam još pre neku godinu našla razne "zanimljivosti" o pangi, kad ju je jednom kupio mm. Najsigurnije je kupovati one vrste koje već po prirodi ne mogu da opstanu u zagađenim vodama, mislim da tu spadaju pastrmka i losos. Ali u svakom slučaju se držim dalje od ribe... :D Kad se mojima prijede, ja nekud klisnem. ;)

E, još da mogu da klisnem sa rođene slave... Hvala, Mirnisan. :)
  • Djekna
    Početnik
    Početnik

od Djekna » pre 15 godine

Dudo da znaš kako te razumijem za tu ribu. Nemam fobiju ali prosto jedina riba koju pojedem i koja mi mirisom
    ne smeta je tuna iz konzerve. A slava mi sv.Nikola i svake godine ubjedjujem mm jel bi mogla kako da se spremi slava bez ribe ali ta priča mi vode ne pije :roll:
    Čovjek može smršti 10kg, zašto ne?Ali šta ako izgubi upravo ta kila u kojima su njegova genijalnost,
    ljubav k bliskima  i iskrenost?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Moram da uletim da prijavim šta sam sve danas jela... :16: Sve je pod kontrolom, samo ako mi ne pripadne muka. :D Elem... pojela sam danas prvi tanjir čorbice i taman htela da se napijem jogurta, kad ispade da moram ja da probam posnu rusku, mužu zapušen nos pa ne oseća ukuse... i tu sam morala da se odreknem jogurta u to ime. Onda sam morala da probam kupovni ajvar da ne bih presolila koru za rolat... pa sam od druge kore morala da pojedem ostatak barenog spanaća jer ga niko nije hteo (a grehota za spanać)... i sad sam upravo krunisala probajući tofu s bademima. Nikad nisam pojela manje kalorija a da mi se ovako smučila hrana. Eto recepta za dijetu... :16: Samo treba da se jede sve preko reda, i smuči ti se život. :D
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

hehe, kako kome :) Mogu ja fino da se najedem dok spremam neku proslavu, a sve bez reda, malo ovoga, malo onoga .. mislim da bi mi najvise odgovaralo suzavanje zeluca, pa onda, majci, jedi ako mozes! :)
  • Leca
    Amater
    Amater

od Leca » pre 15 godine

Meni to isto ne predstavlja problem :D Ionako sam se naizigravala kante (mada manje nego mm), tako da sam utrenirane za razne neprevidjene kombinacije!
  • unnamed
    Početnik
    Početnik

od unnamed » pre 15 godine

dudank napisao:SVAKI SUVIŠAN ZALOGAJ JE LUKSUZ KOJI TE GOJI.

poenta cele price :D

svaka cast :013:

ovo mi je novi potpis :)
    SVAKI SUVIŠAN ZALOGAJ JE LUKSUZ KOJI TE GOJI!!!
Odgovori 9033 postova