od leonida » pre 9 godine
četvrtak:
doručak: ovsena kaša, ukus jabuka
užina: narandža
ručak: pasulj gotovo jelo, 2 tonusa, 2 paradajza (to je ona varijanta snađi se na brzaka)
večera: 3 tonusa, ajvar, sojina pašteta (pomislih ajde da probam i to čudo ... više ga neću probati ....)
Ukupno: 1200 kcal
FA: šetnja 4,1 km
MiShīCá Mãllä, meni više odgovara brojanje kalorija iz više razloga ... jedan je što ponekad imam želju da pojedem nešto što na taj dan ne bi bilo na meniju po UN ili nekoj drugoj dijeti, pa ja to i pojedem .... ne želim da završim dijetu željna bilo koje namirnice.
Drugi razlog je baš to što ću jednom doći na željenu težinu, a onda ću jesti sve ... moram u svojoj glavi, bez ikakvog računanja, imati osećaj šta je to čega smem da pojedem puno, a šta je to što sebi mogu da priuštim samo u minimalnim količinama ... prosto ne želim da se odričem nekih namirnica . Meni lično je problem to kombinovanje. Ja recimo morske plodove čitavog života jedem sa krompirom (da li je sa perš. listom ili blitvom ...), gulaš ili riblju čorbu sa testom ... to su kombinacije koje definitivno nisu najbolje, ali ... nekako mi je lakše da smanjim količinu svega toga nego da se odreknem kombinacije koju obožavam ...
I na kraju, ja nigde ne žurim, moja deca su, moram sebi to da priznam, već ljudi, ja samo hoću jednog dana da budem lepa i što je najbitnije zdrava baka kad odem po unučiće u vrtić ... da se nisam presabrala i krenula ovim putem sumnjam da bih bila u stanju da se igram sa unučićima kad za to bude vreme ... dobro se sećam koliko energije je potrebno za malo dete ...
Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).
Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.