Odgovori 168 postova
Dijeta moje doktorke
  • Praslin
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od Praslin » pre 17 godine

Nano, kako ide? Deluje li dijetica?
  • nana
    Početnik
    Početnik

od nana » pre 17 godine

Ide Praslin ide...
    Nego sam izgubila ona link za ticker pa ne mogu da promenim tezinu! ha ha ha
    Sad imam 66kg! Jeee!
  • Praslin
    Urednik
    Urednik

Super što ide, i treba da ide. Možeš ti i da napraviš novi ticker sa istim dizajnom, ne smeta.
    Super za 66kg, samo ne znam koliko si imala kad si počela :005:

ja ću mnooogo da se radujem kad dođem do 66kg, ali to neće biti pre proleća...
  • lilit

od lilit » pre 17 godine

glista napisao:ja cu da pokusam sa ovom dijetom od utorka

Ova dijeta je stvarno odlicna i ja je merkam vec duze vreme i mislim da je idealna za zimski period.
    Drzim fige, a izgleda da cu ti se i ja pridruziti - najvise zato sto namenski deluje na "pojedine" delove tela :wink: ...
  • sanjan

od sanjan » pre 17 godine

dijetica je extra pogototvo uz kombinacju brojanja kcal. interesuje me da li moze prvi obrok biti 3 sata kasnije tj u 10h?
    i da li moze umesto mesa recimo da se koristi salama virsle sta ti ja znam malo da se razbije monotonija
  • jaga
    Amater
    Amater

od jaga » pre 17 godine

Sanjan, ako ustajes u 9h moze u 10h. Ali ako ustajes u 7h, bilo bi pozeljno da doruckujes do 8h. To sve zavisi kada pocinje tvoj dan, ali nemoj da ti dorucak bude 3 sata posle ustajanja. Najbolje je kada se moze uklopiti vreme, pa da se stvarno obeduje kao po receptu. Akpo i ne moze tako, onda se potrudi da budes najbliza prepisanom.

Sto se tice mesa. Ne bi ti bas preporucila da ti zamena za meso budu mesne preradjevine. Ako se vec odlucis da jedem po receptu, neka to bude kvalitetna hrana (koliko je god moguce). Ipak, bas i ne znamo sta se sve malazi u virsle, slame i druge preradjevine.
    Zdravlje i volja ce pokazati rezultate
  • sanjan

od sanjan » pre 17 godine

ok hvala puno ,ja nisam ranoranilac pa se zato pitah da li se striktno treba pridrzavati satnici ishrane jer bi to znacilo da trebam ustati i jesti pa nastaviti san...salim se .pitala sam jer neustajem rano. i jos nesto koliko dugo se sprovodi ovaj rezim ishrane?
  • Missy
    Početnik
    Početnik

od Missy » pre 17 godine

Dugo merkam ovu dijetu i posle citrusa i brojanja koje nikako da mi krene... resila sam da od sutra pocnem sa ovom dijetom .Samo me zanima koliko vremenski bi bilo pozeljno da se drzi ?? :009:
  • Praslin
    Urednik
    Urednik

Missy, ovo je zdrav sistem ishrane, pa u tom smislu nema ograničenje u vremenu. Najbolje bi bilo da to usvojiš kao način ishrane i da se tako stalno hraniš, s tim što kasnije, kad dođeš do željene težine, možeš da napraviš poneki mali "greh", ali treba da se držiš osnovnih principa stalno.

pozzzz
  • skubisa
    Početnik
    Početnik

od skubisa » pre 17 godine

draga praslin,
    evo sada merkam ovu tvoju dijetu, pa se pitam da li da krenem, posto je sav moj visak koncentrisan u goozi, stomaku i bokovima.
    jel se stvarno dobro skidaju kriticni delovi?
    i zanima me da li mogu meso da zamenim ribom, recimo sredom i petkom posto postim?
    kiss,
  • Praslin
    Urednik
    Urednik

Pošto je u pitanju balansirana ishrana, onda se zaista i skidaju upravo masne naslage. Prvo će da ode stomak, a gooza malo teže, za goozu moraš malo i da vežbaš :wink:

Ribu treba da jedeš, valjalo bi 2-3 puta nedeljno. S tim što kad jedeš ribu, onda možeš da pojedeš 200g, ako je barena ili na roštilju.

I Skubi, ti si dosta sitna, zar ne? Mislim da je za tebe 100g hleba maksimum za ceo dan - ili u 3 obroka po 30g, ili pojedi po 50g za doručak i ručak, a za večeru nemoj uopšte hleb.

pozzz
  • skubisa
    Početnik
    Početnik

od skubisa » pre 17 godine

praslin, ja sam goozu vec vidno smanjila vezbanjem. jedan drugar mi je rekao da od vezbanja prvo smrsa gooza, pa tek onda stomak, pa ruke, da to ide tim redom....
    sto se tice gooze, nju treba sada da zategnem vezbanjem, ali problem je stomak i slauf iznad bokova, ako znas na sta mislim (ja to zovem "ljubavne rucke :020: ).
    zato sam i htela da krenem sa dijetom tvoje doktorke.....
    hvala ti za preporuku za hleb, ja i inace jedem sve u svemu mozda 100-150gr hleba dnevno.
    mislim da je bolja ova opcija 2x50gr za dorucak i rucak.
    sto se ribe tice, obozavam je i mogla bih svaki dan umesto mesa... :)
    hvala ti draga na korisnim savetima, pravo si srce
  • Praslin
    Urednik
    Urednik

Drugar ti je dobro rekao. Stomak će najbolje otići tako što ćeš jesti na svaka 3 puta po malo (važno je da ne preskačeš obroke) i što nećeš jesti prženo i grickalice.
    Po ribi udri slobodno, riba je dobra.

Samo napred draga!
  • debelica
    Početnik
    Početnik

od debelica » pre 17 godine

cao svima, evo mene, najgore od sve dece, opet :)

sad sam resila da istrajem, mada ne smem da se zaklinjem, jer neke vise sile vladaju mojom glavom, kad mi se pomene dijeta - uhh... odmah bi pojela tonu hrane.

ovu dijetu ste mi preporucivale jos na pocetku, ali ne znam ni sama zasto je nisam do sad primenila... sad hocu, bar cu da pokusam!

motivacija mi je sto je efikasna za skidanje stomaka, a to mi je najveci problem.

pozelite mi srecu, od sutra krecem!
    (ovo "od sutra" grozni zvuci, ali danas je vec kasno...)
  • Praslin
    Urednik
    Urednik

Sutra je skroz u redu, ne mora danas.
    Biće to u redu, došlo je leto, lakše se drži dijeta.
    Srećno!!!!
Odgovori 168 postova