Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od AnaV » pre 12 godine

Dva puta dnevno jedeš Tonus! Nisi mi objasnila kakva ti je to KP salata, a pitala sam te u jednom od prethodnih poslova? Možda nisi primetila!?
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 12 godine

AnaV napisao:Dva puta dnevno jedeš Tonus! Nisi mi objasnila kakva ti je to KP salata, a pitala sam te u jednom od prethodnih poslova? Možda nisi primetila!?

Draga Ana, videla sam ja tvoje pitanje o KP salati, ali ti nisi primetila :) (odgovorila sam ti odmah u mom sledećem postu, posle tvog pitanja)...
    Naravno, jednostavno...Krastavac Paradajz = KP.....Pisala sam tako isto danima pa jednog dana ,,prekratila,,....isto kao kad sam jela danima onu čorbu od tikvica (MMT = mleveno meso tikvice), pa jednog dana odlučila da joj dam kratko ime....Valjda si primetila da ja volim da se igram rečima tj da volim igre reči (mada ovo u dnevniku nije ništa...jer sam limitirana temom...ipak smo na dijeta.net pa se trudim da se držim svrhe foruma....hehe)...

A to za tonus dva puta u toku dana...
    E sad na scenu stupa moja filozofija, od koje se mnogima verovatno diže kosa na glavi... :wink:
    Imam ti ja neku svoju teoriju da sebi dajem šta mi se traži, ja nisam na dijeti...ja radim na tome da mi jelovnici ne budu niskokalorični nego onoliko-kalorični koliko ću biti sita i srećna....Ja nisam neko ko može da živi na preterano malo kalorija (pričam okvirno i odokativnom metodom naravno, znaš da ja to ne brojim niti hoću niti želim niti umem), tj mogla bih, ali dokle? Bila bih danima na NK....a šta posle....usporila bih metabolizam, a pre ili kasnije bih se vratila svojim potrebama....zato ja ni na UN nisam htela da jedem manje porcije nego normalne, a ni posle...otkako nisam na dijeti....
    Na kraju krajeva, ako ću samo gladovanjem održavati ovu kilažu, onda to nije kilaža za mene...onda neka i ode malo na gore...na kilažu koju mogu komotno održavati...
    I ....ja zaista jedem koliko mi treba i ne patim se gladna...E sad, ja nisam nikad ni bila poseban gurman...tako da je meni ovo normalno jelo (i u najtanjim danima kojih ima ponekad)....
    Neko će reći: ,,pa kako si se onda ugojila?,, Pa tako što nisam više bila uobročena, što sam preskakala obroke, i što sam slatkiše neko vreme jela svaki dan....poremetila metabolizam i pogrešno identifikovala potrebe....pisala sam o tome više puta....Sto puta sam uzimala slatkiše jer sam mislila da mi je pao šećer (koja glupost) a u stvari sam bila bukvalno i klasično gladna....jer nisam jela ništa u prethodnih 6, 7 ili više sati...Uzela bih slatkiš...a naravno bila i dalje gladna, a mogla i još slatkiša...

Juče 2 puta po 2 tonusa, ostatak obroka po meni umeren i ok....tih 4 tonusa su u stvari max 85 grama tonusa (hleb bez brašna, znam da znaš, nego samo naglašavam), po meni to, kada se desi, nije ništa nedozvoljeno...
    Konkretno juče....želela sam posle onog voća da upravo taj tonus ubacim u želudac...znaš da sam se žalila i na mučnine...a upravo taj sam hleb (mada to i nije klasičan hleb) je bio ono što sam smatrala da mi je potrebno...Osim toga, u takvom sam hormonalnom periodu, kada se traži više hrane....i bolje je i taj tonus nego neka glupost....I poslednje ali ništa manje važno....hlepčić, a pogotovo tako neki kvalitetan, značajno umanjuje potrebu za nezdravim UH....

Izvini na opširnosti...znaš da ja povremeno imam napade filozofije na ove teme....i ovaj dnevnik mi služi za to....
    Naravno...biće i drugačijih dana, sa manje hleba ili u potpunosti bez....nekad sa više.....
    Nek smo mi živi i zdravi!

Black Majo...našla si najgoru i najlenju kuvaricu na forumu da pitaš za recept...kako neiskusno hehe.... :-P

Tikvice dinstanje
    Ja volim da ih isečem na ,,listove,, onom spravicom za guljenje krastavca, krompira i slično.... pa na malo ulja na teflon...a posle dodam nešto drugo ili ne,....a to mogu da budu umućena jaja....mogu i same tikvice, šta god....može i meso ....
    A pravila sam i tu čorbicu sa mlevenim mesom i tikvicama
    Meso se sa lukom i začinima priprema kao za punjenje (dakle proprži) a onda se dodaju kockice tikvica i voda naravno...(plus šta god ko voli) i dobije čorbica, ja je obožavam...Tu lepo može da se proprži i praziluk zajedno sa mesom i da se recimo pravi više gusta varijanta, dakle ne čorba nego nešto taman onako po meri korisnika.... :wink:

Danas sam jela za nijansu drugačije...Još sinoć mi je palo na pamet da danas kupim tu moju najdražu piticu na mestu gde znam da je dobra (neću da ih reklamiram)....i to je baš bio plan za današnji ručak...To mesto neću da reklamiram, ali jedno drugo mesto hoću ....burekdžinica Sarajevo u Svetogorskoj ulici i njihova zeljanica koja je takođe dobra (za mene)....

8. Avgust ’13 – 95. dan - Dani krastavca...
    1. Dinja sa cimetom naravno
    2. Banana
    3. Salata KP, Pita zeljanica
    4. Kikiriki malo
    5. Krastavac varijanta – malo blage pavlake i jogurt a u tome krastavac, parčići suvog mesa, susam, lan, biber, kari, mirođija, 2 tonusa
    6. Kasnije možda pivo

Vidimo se dragi moji!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Somborka
    Amater
    Amater

od Somborka » pre 12 godine

:veseljak: Čestitke za stotu stranicu :pivo: Ti se toliko dobro zdravo hranis da tu nema zamerki.Ti sama znas sta je dobro za twoju liniju,a sta ne.Volela bih da sam kao ti... :020: :009:
  • moravka
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od moravka » pre 12 godine

Cestitam na stotoj, i da ti sledece 100 budu jos vedrije i veselije! :009: :pivo:
  • Smeška
    Početnik
    Početnik

od Smeška » pre 12 godine

Čestitke za 100. str. :13: :009:
  • BlackMaja
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od BlackMaja » pre 12 godine

Blagodarim, isprobam i javim. :D
    Slika
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Stvarno si preopširna, ali hvala na odgovoru. Sada znam KP salata, dobra je u svakom slućaju. Za Tonus sam se iznenadila možda zato što ja jedem 2 parćeta u jednom obroku, za doručak, pa mi nekako ne pada napamet da ga neko jede uz još neki obrok. Znam da nisi na dijeti, nisam ni ja, i zaista moram kada jedem da se najedem. Isti razlog koji si navela da si se ugojila, ja bih pre rekla popravila malo više, zato što nisi bila uobroćena i sada kada sam se i sama uobročila i to ne sada, već od kada sam pročitala na stotine dnevnika na ovom sajtu zaista se reguliše težina!
  • Cirkončić
    Amater
    Amater

od Cirkončić » pre 12 godine

Jako mi se dopada tvoja rečenica, "...ja ne gladujem ,ja jedem onoliko koliko mi je potrebno da se osećam srećna i sita; i ako to nije kilaža za mene, onda neka i ode malo na gore" :14: Svaka ti čast na ovoj rečenici! :) Odlično razmišljanje! Držanje dijete, nije isto što i gladovanje. Evo, ja na primer: na dijeti sam dr Žižić i kada god mi se jede nešto slatko, ja uzmem lubenicu i nju jedem u neograničenim količinama tokom celog dana. :) Jeste da to nije po dijeti, ali ja sam gladna i bolje mi je da to jedem nego neke tamo slatkiše, koje bih verovatno smazala da se patim sa dijetom i da gladujem. Ovako se osećam, kako ti kažeš, sita i srećna, kao da nisam na dijeti, toliko mi odgovara. :)
  • srecetina
    Početnik
    Početnik

od srecetina » pre 12 godine

i ja se slazem da se gladovanjem i teskim restrikcijama lakse dolazi do negativnih rezultata prouzrokovanih nezadovoljstvom...pokusaj sa vitaminom e i magnezijumom da se resis bar dela glavobolje i malaksalosti...u bademima imas dosta vitamina e, a mivela voda ima dosta magnezijuma, proguglaj jos namernica pa pokusaj...skontala sam da ne volis sintetiku i tablete pa probaj prirodnim putem da ih uneses u vecoj kolicini...moja kuma ima muke sa glavoboljama ceo zivot i pojacani unos magnezijuma joj je bas pomogao, kao i joga tako da nastavi da razmisljas o jogi kao o alternativi i za glavobolju i za bolove u ledjima, a o podizanju energije da i ne govorim...mama moje srece je instruktor joge 35 godina, ne znam osobu koja ima vise energije od nje...a zena ima 60 godina...
    @AnaV ....da nije pms?! :-P
    veliki cmox za sve od ja :009:
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 12 godine

Imam u planu da citam tvoj dnevnik od pocetka :-) Dugo nisam bila redovna, pa sam malo ispala iz stosa :) Nadam se da ti je majka dobro .
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Za Srecetinu-davno prošlo vreme! :D
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 12 godine

Somborka, Moravka, Smeška, hvala! :)
    Šta sve mi ovde slavimo...minuse, stranice, jubileje na okrugle i na ćoškaste brojeve....ajde samo nek smo vesele! :013:

Moravka, znaš da sam se jednom nedavno vraćala u tvoj dnevnik.....ne znam zašto (mislim baš unazad)....i naletim tako na onaj period kad si čekala rezultate od Dr pa dočekala i kad je krenula opšta radost.....tresu se kompletne stranice od smajlija sreće i radosti.....Bukvalno sam se rasplakala....ceo forum se raduje.....i skaču smajlići po celim stranama....
    Ovako je bilo po celim stranicama:
    :skakutalo: :skakutalo: :skakutalo: :skakutalo: :skakutalo: :skakutalo: :skakutalo: :skakutalo: :skakutalo:
    To su samo smajlići ali tako me je ponelo da ne mogu da ti opišem...Nema nekog posebnog povoda, hvala Bogu da ga nema, da ovo pišem baš sad....ali eto pade mi na pamet kad sam napisala ovo gore....kako se radujemo na forumu.... :)

Black Majo, javljaj kakvi su utisci!

Ana, svi različito jedemo...ali mnogo toga i naučimo na ovom forumu....Preopširna sam svesno....meni ovaj dnevnik služi između ostalog, ako ga ne zapustim tj ako ga sačuvam, da mogu da se vratim na svoje misli ako jednog dana, ne daj Bože, budem krizirala ili se zapustila ili slučajno ,,zaboravila,, te svoje teorije.....I svesno želim da sačuvam svoje misli na sve ove teme.......Nije samo puko raspričavanje, nego baš dnevnik...A to sa uobročavanjem, zaista je važno...između ostalog i zbog toga što nas tera da bolje spoznajemo svoje stvarne potrebe i razlikujemo ih od kvazi potreba i emocionalnog jedenja da ne kažem prejedanja..

Cirkončiću, hvala na razumevanju...

Srecetina, mislim da je sve ovo tipično za moj hormonalni period plus ove nepogode...Glavobolje su tu, kao što rekoh, godinama...uvek mi je krvna slika dobra, nalazi razni dobri...magnezijum nije zgoreg uvek pridodati pogotovo u periodima pojačanog znojenja....to bih mogla da se potrudim u svakom slučaju...
    Joga mi je velika želja već odavno...ali još uvek nisam u mogućnosti....Leđa su mi u kvaru ali imam svog fenomenalnog kiropraktičara kod kojeg ću da odem da popravi ovo što sama vežbama ne mogu....i ranije je čuda činio, ruke mu se pozlatile....

Boki, ako imaš vremena, dobro došla, čitaj! Mama je ipak dobro, hvala na pitanju…. :) a i sutra će zahlađenje…mnogo se brinem za roditelje kad su ove vrućine…Tebi želim da konačno rešiš svoj problem, pratiću te…nadam se da ću moći i da ti budem od koristi tokom tvog UNovanja… :wink:

E sad klopa….
    Ovako,
    Vidim da su svi krenuli na neke nove dijete pa sam i ja odlučila da idem na dijetu.
    Ovog puta UN, ali samo jedan dan, i to da bude UH dan…tačnije pola dana, večera….
    Pa sam tako danas na UN dijeti, u trajanju od jednog dana, a ovom prilikom sam se opredelila za UH dan…..tj za 1/2 UH dana..
    :-P
    Naravno da se šalim i pokušavam današnji jelovnik da predstavim kao planski….
    Nema veze, samo se šalim…
    Iskreno…danas su mi ponuđena dva prelepa sitna kolača (kvalitetna i baš dobra), mini princes krofna (format jednog zalogaja) i neki drugi bezimeni….Ja sam uzela bez da sam i sekund razmišljala, pa mi je to valjda posle otvorilo pms diznu za slatkiše pa sam osmislila i večeru…za sve pare, i ne kajem se….
    Večeras odoh, biću van grada….kasnije hladno pivo ili hladno vino….

9. Avgust ’13 – 96. dan - UN dijeta – ½ / ½ - 1/UH dan
    1. Dinja, breskvice banana - sa cimetom naravno
    2. Kiselo mleko sa zezalicama, 2 tonusa
    3. Dinja, breskvice banana - sa cimetom naravno (1 banana podeljena na oba voćna obroka)
    4. Krivci za sve: 2 lepa sitna kolačića – tj 2 zalogajčića
    5. Sladoled karamel sa čokoladnim detaljima :-P
    HA: Crno vino, dosta
    6. Parče mesa (malo), salata KP

EDIT: Ipak sam odlučila da ova moja Jednodnevna UN dijeta bude kombinacija Proteina i UH, pa sam dodala još jedan obročić - parče mesa i KP salata.....obrok br.6 :mahalo:

Lep vikend!
    :mahalo: :009:
    Poslednja izmena od Debeliccka u 11 Aug 2013, 20:18, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Magi
    Amater
    Amater

od Magi » pre 12 godine

Čestitke za 100tu stranicu!!! :-P
    Baš nešto razmišljam, čitala sam tvoj post kod Ruže o tome kako svako mora pronaći za sebe idealnu ishranu...slažem se...nismo svi isti i nemamo svi iste navike...Lično mislim da se lepo hranim, ali minus ni u ludilu...ne znam šta se dešava :neznalica:
  • Somborka
    Amater
    Amater

od Somborka » pre 12 godine

:headbang: dobra ti je fora za dijetu,xexexe :D Ja imam bombone i bananice u frizideru,ali vesto im odolevam. :013: Puno mi srce kada vidim lubenicu u frizu,pre cu nju pojesti,nego bananicu ili bombon :roll: ...Mi smo ovde svi jedna velika porodica i svaki dogadjaj zajedno proslavljamo :headbang: ,od rodjendan,gubitka kilica do proslavljanja stotih stranica. :veseljak: Nek je veselo! :pivo:
  • jasminaw
    Početnik
    Početnik

od jasminaw » pre 12 godine

hahhahhahah koja si ti kraljica! Prosto me nasmijes svaki put i naucim svasta kad procitam svaki tvoj post na forumu. Da te nema trebalo bi te izmisliti.

Ustvari zasto sam dosla kod tebe je da ti kazem hvala za podrsku,i za svaku pametnu ili filozofiju kako ti nazivas sto ovdje sto u mom dnevniku ,sto u ostalim dnevnicima.
    LJub i znas sta mislim o tebi i tome:
    .......jedemo kako nam odgovara pa makar to ne bilo po nikakvom pravilu.
    Podrzavam sve cure koje su na Unci,i svako pravilo je tu da se ispostuje ili ne,samo ja znam iz svog iskustva za veliki visak je potrebno sto bolje ili sto blize da se drzimo pravila da bi izvukli najbolje moguci rezultat. Ali kad prodje 3 mjeseca i ti naucis neke stvari,zahvaljuci forumu,zahvaljuci tebi,Dudi,Lasati,Gigi koji mi je dosta pomogao kad sam krenula sa UN,kao i svim divnim zenama ovdje...e onda shvatis da je hrana nesto lijepo i nakon vremena provedenom radeci na sebi shvatis sta ti treba za dalje a sta moras mjenjati.

Eto nek´ti se digne kosa na glavi od moje filozofije,moze mi se danas. :-P Danas je moj dan,neki divni dan i nadam se neki novi period za moju vagu i moj tiker.

Hvala ti za sve i ljubim te :009:
Odgovori 3271 post