jelenakg napisao:ja subotom vece inace kuvam,io to sve bez zaprske(boranija,grasak,kupus) i to lepo raspodelim po cinijama i u frizider,tako isto i sarme....i posle samo vece pred iduci dan odmrznem,zaprzim i super je...ne bakces se svaki dan ...
To je praktikovala moja majka, jeste bilo mnogo zgodno... dođeš iz škole i biraš sam sebi ručak.

A štedelo se i na struji... o čemu bi verovatno i ja trebalo da razmislim, budući da hronično imamo najveći račun u ulazu. Samo bi mi stvarno trebao duplo veći zamrzivač.
Da se "pohvalim", sinoć sam opet poklekla... najpre je tu bilo zaostalo parče pice od preksinoć koje niko nije hteo... a onda mi se noćas prijela slaninica... baš prijela, nisam bila gladna. Trenutno niti se gojim, niti slabim, uz sva brljkanja lepo stojim na istoj kilaži, fino izgledam, ali ako za svaki praznični period dodam kilo i po ili dva i ne skinem to odmah posle, dobro neće biti...

Bilo bi lepo kad bih imala neku konkretnu motivaciju, kao što sam prošle zime skinula brzinski 3,5 kila da bih imala obraza da se na jednoj svadbi pojavim u minjaku... more je daleko... ne znam šta da smislim sebi da bih smakla ovaj mali višak, a bilo bi pametno da ga se otarasim što pre.
D: limun
R: 2 dvopeka, jogurt
U: tanjirić dijetalnog đuveča
V: đuveč, sir (oko 150 g), tri lista šunke, čaša mleka