Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 15 godine

Danas imam čime da i se pohvalim i da se pokudim... :) Sinoć sam se zaustavila na 2 pice (mogla sam mirno da pojedem duplo više), pa to računam u uspeh... ali sam se malo zabrojala s pivcem, tj. imali smo goste pa nisam primetila da mi mm sve vreme doliva, što inače ne radi... ukratko, omaklo se. :) Danas će biti Vanish dan... vadim fleke. 8)

D: limun
    R: neka povrćna čorbica, jogurt
    U: isto
    V: šnicla, salata, mleko

(U nadi da ću izdržati bez UH...)

Edit*: džabe nada, ubrljala sam dan...
    Poslednja izmena od dudank u 15 Jan 2010, 18:06, izmenjeno 1 put ukupno.
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

Kolko vidim završeno je sarmovanje :-P
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Tu i tamo... još nas čeka pola u zamrzivaču. :) Bilo je okruglo 180 komada, brojao mm.
  • mvera
    Amater
    Amater

od mvera » pre 15 godine

Zaboravi dudo na te sarme do kasnog proleca ili leta!!!
    Po mom iskustvu, kad ih na leto budes posluzila, sladje su od svakog pecenja.
    Ja ih svakog kasnog proleca pripremam, ali ne kuvam, nego samo savijam i zamrzavam. Leti kad imam radnike ili nekih vecih obaveza, ubacim u expres lonac suvog mesa ili slanine, pa i kozurice ako drugog nema i ubacim sarme, malo mesavine zacina i vode i za pola sata gotov rucak... :oops:
    Samo, definitivno nisu dijetalne!!! :020:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Da, mudro bi bilo da ih ne diram. :) Jesu bile "dijetalna varijanta" - čista junetina i bez masnoća i zaprški - ali što traže hleb... uhhh.

Dosad sam uvek pred leto ostavljala u zamrzivač sređene listove, pa savijala kad nam se prijede... a uopšte nije loša ideja da se saviju sarme i kuvane zamrznu (obično ih tako ostavim za slavu i budu sasvim OK), onda ne moram da kuvam po vrućini. Hvala na ideji. :)

E, sad samo još jedan mali problem... zamrzivač pun kô oko. Šta da pojedem iz njega da bih oslobodila mesto za sarme? :16:
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

180 sarmi? Ko je to zavijao? Pa meni je max 25 komada, i to smatram ogromnom kolicinom i ogromnim trudom :)

A sto bi se leti jele sarme kad mogu punjene tikvice :) Ja ne mogu sarmu leti.

Inace, u planu mi je sarma za vikend, sutra cu da je motam .. kupila sam 1 1/2 kg junetine, pa treba da meljem .. i gulim od zilica .. joj, kako to mrzim .. ode mi 2 sata samo na pripremu mesa.

Mada mi je mesar prilicno "sredio" but .. najpre hteo da mi uvali prosarano sa nekim salom, pa sam mu rekla da to necu da uzmem, a onda je zalegao da tranzira ..
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Misha79 » pre 15 godine

Joj mila moja Bg, mogu zamisliti u kom tonu si mu to rekla... :D
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Jasno je, zavijao je isti onaj koji je bio dovoljno zaludan da broji... 8) Živeli nezaposleni muškarci. Maksimum mojih živaca je 50, malo sam bolja od tebe. :D

S kasapnicama izgleda da imam sreće, ne pamtim kad su mi uvalili junetinu s lojem... jedna od prednosti malih mesta, čim si redovni kupac i uzimaš veće količine, ostavljaju ti najbolje meso. :)
  • LEPA_i_ZALJUBLJENA
    Amater
    Amater

od LEPA_i_ZALJUBLJENA » pre 15 godine

mmmm sarma...
    idem putem mirisu kolaci,kad na cosku me zaskoci sarma :)
  • mirnisan
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od mirnisan » pre 15 godine

svaki dobar trgovac prepozna dobrog kupca. treba da ponekad na vagu stavi i ponešto gratis. :wink:
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

Ovo nije mesara nego supermarket, a u Tusu su zaposleni neki ljudi koji do podne mrze sebe, a od podne i musterije :)

Cudo jedno kako su kilavi, trapavi, spori, "ljubazni" al` s "onim" pogledom koji ubija :)

E, danas sam im vratila 2 Ella sira koji sam kupila prekjuce, a nisu oni krivi, ali nisam ni ja .. neka prebiju rachun sa ovima koji prave Ellu .. naime, rok trajanja je bio valjan, ambalaza ispravna, a kad sam odcepila poklopac - sir budjav. Mozda ga nisu dobro skladistili? U svakom slucaju nije to moja briga.
  • jelenakg
    Početnik
    Početnik

od jelenakg » pre 15 godine

slatko sam se nasmejala...

E, sad samo još jedan mali problem... zamrzivač pun kô oko. Šta da pojedem iz njega da bih oslobodila mesto za sarme? :16: -ha ha ha ha ,dobra si...
    ja subotom vece inace kuvam,io to sve bez zaprske(boranija,grasak,kupus) i to lepo raspodelim po cinijama i u frizider,tako isto i sarme....i posle samo vece pred iduci dan odmrznem,zaprzim i super je...ne bakces se svaki dan ...
  • mvera
    Amater
    Amater

od mvera » pre 15 godine

Eto saveta po volji. Inace u nasim krajevima tikvice stizu u julu i avgustu, a vec od maja moze sarma da bude vrlo interesantna varijanta, tacnije, cim ponestane kiselog kupusa... :) Inace, ja cesto zamrzavam bilo koje jelo koje je tesko skuvati malo, npr. kiseli kupus sa suvim mesom. To kuvam u velikom loncu, onako lepo poslagano, pa zamrzavam najveci deo. Kad ponestane ideje za kuvanje, samo odledim nesto od toga.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

jelenakg napisao:ja subotom vece inace kuvam,io to sve bez zaprske(boranija,grasak,kupus) i to lepo raspodelim po cinijama i u frizider,tako isto i sarme....i posle samo vece pred iduci dan odmrznem,zaprzim i super je...ne bakces se svaki dan ...

To je praktikovala moja majka, jeste bilo mnogo zgodno... dođeš iz škole i biraš sam sebi ručak. :) A štedelo se i na struji... o čemu bi verovatno i ja trebalo da razmislim, budući da hronično imamo najveći račun u ulazu. Samo bi mi stvarno trebao duplo veći zamrzivač.

Da se "pohvalim", sinoć sam opet poklekla... najpre je tu bilo zaostalo parče pice od preksinoć koje niko nije hteo... a onda mi se noćas prijela slaninica... baš prijela, nisam bila gladna. Trenutno niti se gojim, niti slabim, uz sva brljkanja lepo stojim na istoj kilaži, fino izgledam, ali ako za svaki praznični period dodam kilo i po ili dva i ne skinem to odmah posle, dobro neće biti... :placljivko: Bilo bi lepo kad bih imala neku konkretnu motivaciju, kao što sam prošle zime skinula brzinski 3,5 kila da bih imala obraza da se na jednoj svadbi pojavim u minjaku... more je daleko... ne znam šta da smislim sebi da bih smakla ovaj mali višak, a bilo bi pametno da ga se otarasim što pre.

D: limun
    R: 2 dvopeka, jogurt
    U: tanjirić dijetalnog đuveča
    V: đuveč, sir (oko 150 g), tri lista šunke, čaša mleka
    Poslednja izmena od dudank u 15 Jan 2010, 21:51, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Pa sta bi sa tom slan'nom nocaske? Jesi li udovoljila svojoj zelji? :D
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
Odgovori 9033 postova