Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 15 godine

I tebi, Doro, sve najlepše! :)

Danas opet silom prilika ubrljah malo. Došla svekrva, pa nikako da je ubedim da ruča, na kraju sam morala da krenem prva da sipam ne bih li je namamila. :neznalica: Ali sam se nadobijala komplimenata od nje, baš mi puno srce zato što me uvek podržava u svemu, pa i sad u dijeti. :)

D: limun
    R: malo predjela (sir, kulen, turšija), 2 sarme, 2 kriščice hleba s lanom
    V: sir, salata, mleko, nekoliko kolutova kulena

...i brlj u vidu soka od jagoda u ogromnim količinama
    Poslednja izmena od dudank u 12 Jan 2010, 11:43, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Ruzica
    Amater
    Amater

od Ruzica » pre 15 godine

Dudo imas svekrvu za svaku pohvalu... :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Eh, da, blagoslov je dobiti tako nekog s mužem u paketu. :) Neko se jednostavno rodi da bude pametan i dobar čovek... :)

A ja ne znam šta mi sinoć bi. Probala sam neki fenomenalan pljevaljski sir (u rangu plavog holandskog, samo što nije imao buđ, ali jačina je ta, a bogme i ukus), pojela sam vrlo malo, ali je bio onako solidno slan... te tako krenem da se nalivam vodom, ali mi u neko doba voda dosadi i ja se lepo dohvatim soka od jagode i urnišem se. Na stranu što je to dobrih 500-600 kcal, nego me nervira što nikako da se urazumim, plus što mi slatke stvari ič ne prijaju, sinoć su mi sve desni otekle posle soka, a danas sam cela otečena... Ne bi trebalo da je od jagoda, na njih nisam alergična, više tipujem na šećer u nedoba, a bogme i na veštačke zaslađivače, ko zna kakve hemije ima u tom soku. Valjda će me vaga naterati da se konačno uozbiljim, juče je taman divno krenula naniže, a danas opet naviše...

R: 2 kriške hleba s lanom, jogurt
    U: kriška sira 100 g, malo hleba, salata
    V: saaaaarmaaaa :cry:

E, da mi je neko rekao da će sarma da mi izađe na nos...
    Poslednja izmena od dudank u 12 Jan 2010, 21:53, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • mvera
    Amater
    Amater

od mvera » pre 15 godine

Sve mi se cini, Dudo, da te kaznjava Jelenko....Kud sokom da se nalivas.... :o
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Misha79 » pre 15 godine

Evo, Dudić šta ja nađoh danas, sasvim slučajno:
    http://www.pressonline.rs/sr/vesti/u_fo ... odaje.html
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Auh, ovaj je bio Vino Župa... pa nije ni čudo. :cry: Hvala, Mishkule!!! :009: Odsad pazim šta pijem... U pravu je Vera, bar nam pivo još koliko-toliko drži kvalitet. :16:
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

Sve mi se cini, Dudo, da te kaznjava Jelenko....Kud sokom da se nalivas..

hahahaha :D

Procitala sam i link koji je ostavila Misha .. srecom pa ne kupujem sokove.

Ali, ne može da se neki sok zove „nektar", jer se zna da je „nektar" proizveden od 30 do 50 odsto voća. Ako sok ima sedam do 10 posto voća, to se onda zove osvežavajuće bezalkoholno piće. U tome je obmana i to je onda lažan proizvod

Valjda ce im neko stati na rep.. svasta se kod nas prodaje, a ponajvise magla ..
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma ne pijemo ih ni mi u kući, što je najgore... uzmemo samo kad očekujemo goste, računam da je bolje to nego gazirana hemija, ali očigledno i nije mnogo bolje. :x

Letos sam pila neke u Bugarskoj... zaboravila sam proizvođača, jesu bili skupi, ali nije se znalo koji je prirodniji, sa sve prepoznatljivom voćnom pulpom, a ne s bundevom. Znači, može da se napravi... kad se hoće. Kad može pivo od jelena... :16:
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

:zuba: od jelena ali i i od lava... :D

Mene je pre neki dan kum zezao kako već mesec dana pred njega iznosim istu flašu Koka Kole... :020: Istina živa i blam neviđen, ali što da kupujem kad on popije čašu ili dve i više niko -kuma pije mineralnu,a mi u kući samo čaj, kafu i vodu, eventualno limunadu...
    E sad, danas nađem i članak o NEkvalitetu čajeva kod nas -ako ga nađem opet, postaviću- tako da ni čaj mi nije najsrećnije rešenje... Bar ne ovaj od domaćih proizvođača i u filter kesicama... O kvalitetu vode i da ne govorim, ne pamtim kad smo popili sa česme, ali opet ko će ga znati i sa ovim kupovnim -ipak, kupujemo... :neznalica:
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mišo, samo ti nastavi da nam ređaš linkove, pa nećemo uskoro ništa ni jesti ni piti... :16:

Za čaj ne brinem jer uglavnom kupujem "markirane" (zvuči odvratno snobovski, ali kod čaja poznate marke uglavnom garantuju kvalitet), isto bih preporučila svakome... Umesto trunja s veštačkom aromom ipak se dobije zdrav napitak. :) Takođe mi redovno šalje drugarica sa Bliskog istoka... a ja njoj lipu, pošto je tamo nema. :D
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Mila Dudić, eto kako ti ja na svašta nabasam, pa se zgadim na dva-tri dana, pa posle opet zaboravim i opet se zeznem na isti način. :cry:

• Leca
    Amater
    Amater

od Leca » pre 15 godine

Što se čajeva tiče, ja kupujem u apoteci, ili od jednog dede na pijaci, ima pravi rtanjski čaj koji obožavam.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

E, za te već ne bih znala... uglavnom ne konzumiram sem u bolesti, pa i tad preko volje. :) Od detinjstva cugam isključivo crni i zeleni, klot ili s raznim mirišljavim dodacima... ponekad nanu s mlekom... ostalo mi je uglavnom sve prilično groznjikavo.

Danas vagica pokazuje lepih 50,8... ipak spada novogodišnji višak, a jedem nešto napola dijetalno, napola normalno, ne brojim kalorije, ali pazim... pa da vidim kako se snalazim u tome.

R: salata, jogurt
    U: isto, kriščica hleba
    V: definitivno pica :skakutalo:
    Poslednja izmena od dudank u 13 Jan 2010, 17:39, izmenjeno 1 put ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Hahah... I ja kupujem rtanjski od jednog dekice na pijaci... A kupujem i biljnu mesavinu koja se zove 'Helsen' i caj mirise predivno... Bas onako planinski... U providnoj je celofanskoj kesi i bas se onako lepo vide cvetici i travcice... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Leca
    Amater
    Amater

od Leca » pre 15 godine

Za rtanjski mi je dekica rekao foru da treba da se pusti da baci ključ, i da istera crvenkastu boju...e onda još med i limun, mljac.
Odgovori 9033 postova