od Debeliccka » pre 12 godine
Danas sam čula da je otišla Alfina mama i to me je jako potreslo.....I inače sam posebno slaba na temu roditelja.....U jednom trenutku mi je u poruci pisala kako je i kakvo je stanje (nije bilo dobro)....da bi koji sat kasnije vest bila tako drastično loša i konačna......
Drugarice moje....na temu ovoga o čemu smo diskutovale....svaki komentar je dobar i dobrodošao i svaka škola mišljenja ima neko svoje mesto...ne treba biti isključiv...pa je tako svaki savet koristan...
Ružo, hvala na razumevanju (mislim na moje nesvraćanje, ali očekujem skore HA u obliku vina ili loze ili nečeg sličnog koje ćemo da isplaniramo)...
Tvoj stav o napadima gladi, bio dobar ili ne...ne može da škodi...Kao da si predosetila....i planirala sam da danas forsiram voće...samo je bilo pitanje hoću li stići da odem negde da kupim (jer Maksi ne dolazi u obzir)...ali okolnosti su se namestile pa sam se prilično snašla ipak (Lični trener sinoć isporučio voće i to organsko, sem banana koje su naravno kupovne)...
Gubljenje kontrole, da ....simptome treba odmah prepoznavati i reagovati, naravno....
Moravka, na dobrom si putu, vidim! Inače, dobro zboriš! Ovo što je mene snašlo je prosto apetit i glad...ne bukvalno gladne oči jer nisu u pitanju konkretne stvari koje želim...nego jednostavno potreba za još i još hrane....možda i zbog tog niskog pritiska i nemoći ovih dana....ali rešićemo to ili se Mršavićka nećemo zvati......
Ella, proći će, mora da prođe.....nemamo izbora....
Ana, ja se u potpunosti slažem sa tobom...ti si rekla stvari prilično slične onome šta ja uvek pričam, samo na drugi način...Kikiriki smatram dobrim i ume jako dobro da mi prija, vis a vis glavobolja i sličnog...Međutim problem sa kikirikijem je u kaloričnosti u slučajevima kada ionako imamo dovoljno drugih obroka u datom danu...U pravu si za slani kikiriki ali on je toliko preslan da ga jedem stvarno samo u slučaju krajnje nužde....baš baš preteruju koliko trpaju soli....
Šumeće ne uzimam nikad u životu...ako se problem nastavi sa manjkom energije, što se iskreno nadam da neće i da će biti bolje...smisliću neku alternativu...možda više limunada tokom dana ili te koje ti kažeš, C u kesicama, ili eto i neka šumeća jednom u životu ili samo tako u određenom periodu, neće me ubiti (kad me cigarete nisu ubile)....B kompleks ne bih baš..to zaista otvara apetit...
KP = krastavac + paradajz.....(vrtelo se to tako danima kao redovna salata, ponekad KPP – dakle sa dodatkom paprike, pa ja jednog dana rešila da skratim...)...
Što se tiče rigoroznosti, u teoriji si potpuno u pravu i ja bih isto tako nekome rekla. Međutim, samo si za nijansu omašila u praksi....jer ja upravo primenjujem tu teoriju koju ti navodiš i zato jedem slatkiše (jednom u 4 ili 5 ili 6 dana) jer nemam nameru da se zaričem da ih nikad u životu neću jesti, kad znam da hoću i volim a i slatkiši su za ljude.....Problem je što sam ih u posl.vreme jela češće nego što je dozvoljeno i što sam uzimala i one koje ne volim kada su mi naleteli par puta...pa sam se odlučila na famozni eksperiment ne bih li ponovo uspela da se vratim u stanje potpune ravnodušnosti prema slatkišima koje sam bila postigla...i da se sa tih 10 dana apstinencije rešim eventualne zavisnosti ako je bila počela da se stvara...Jer kažu da se nakon 10 dana apstinencije čovek može sa nečega ,,skinuti,, ako stvarno hoće...Posle tih 10 dana, da sam ih izgurala, ja bih nastavila da ih jedem, ali kontrolisano.... bez impulsivne konzumacije...
Marayya, što se tiče ,,Supa Teorije,, ja sam u istu nekako oduvek verovala...zato i insistiram na toj priči i zato sam i tebi predlagala da se odvikavaš od uzimanja vode tokom i posle obroka...Ovo sa rakom su krupne reči...neću u to ulaziti....ali nekako sama logika varenja mi naginje na to da je ovaj navedeni režim supe odnosno vode ispravniji nego obrnuto...
Cirkončiću...i ja sam konstatovala da imam mnogo nekih navika koje su se (nakon što sam čitala izvesnu literaturu tokom života) pokazale kao ispravne...a da ja to nisam znala nego sam jednostavno tako preferirala....pa se posle ispostavilo da je tako pravilno.....Ali zato imam i ,,pregršt,, loših navika...ako ćemo pravo.....
Danas nije najbolja hrana na svetu, ali je istovremeno savršena kad se uzmu u obzir okolnosti i stanje u kojem sam se našla...I dalje sam niskog pritiska, sa glabovoljom i bez snage, ali se izborih.....
1. Avgust ’13 – 88. dan – Debeliccka u pokušaju da se vrati u svoj ritam....
Tokom dana forsirala voće...nisam baš beležila kako je tačno bilo raspoređeno (osim što znam da je doručak bila voćna salata – banana + jabučice + kupine)....
U svakom slučaju pojela ukupno:
3 male banane, činiju kupina (domaće 100%), jabučice seljačke nekoliko (100% domaće), nešto neslanog kikirikija
V1: Tikvice#, salata KP sa zezalicama, kriška hleba
V2: malo kikirikija
#Tikvice su pohovane, a ja inače skoro nikad ne jedem pohovano (možda jednom godišnje), međutim Lični trener ih je takve spremio i doneo zajedno sa kupinama i smokvama iz svoje bašte... Bez obzira na to, pojela sam krišku hleba uz taj obrok i ne kajem se....
Smokve nisam jela, duga priča....
Šljiva imala u frižideru nekoliko, takođe domaće, ali njih zaboravih da ponesem na posao......
Ipak zadovoljna...
5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...