Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od Misha79 » pre 15 godine

Nadam se da je terasa zatvorenog tipa :) Mogu misliti kako miriše, pa da ne bude onako kao u crtaćima sa Pajom Patkom i sestrićima :D
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

hahahaha :D

hladi se na terasi.

Bogami, juce je bilo toliko toplo da nisu ni grejali do uveche :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 15 godine

Hehe, terasa je bezbedna od komšija :D , ali prošle zime mi je upao golub u sarmu koju sam zaboravila da poklopim (srećom je bila skoro pojedena). Uglavnom mi dolaze samo gugutke, koje su vrlo pitome i ne uskaču mi u šerpe, ali naiđu i golubovi... oni su stvarno stoka za sebe.

Sinoć je prevrnuta torta ispala glavna fora - ovo ne pišem zato što sam majstor za torte (iz dna duše mrzim da ih pravim i svaka mi je mučenje), nego što očigledno neka krajnje prosta stvar može da ima žestok efekat. Izgleda da je taj starinski kolač malo pao u zaborav, ali ne samo što je delovao baš onako... božićno, i mirisao božićno, nego što je lagan, svi su se odvalili. Ja sam ga zbog svojih alergija samo tužno gledala... jela onako očima. Prvi kolač posle milion godina koji sam poželela da smažem.

Na vagi (po hiljaditi put) manja težina posle tone pečenja i piva... Čim nema skroba, kod mene kreće naniže. Danas nastavljam u istom stilu, samo bez piva. :)

D: limun
    R: sir, salata
    V: pečeni but, pihtije, salata
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Daj recept za tortu, a i za posne recepte koji su ti bili okej .. e kako me nerviraju gosti koji poste .. danas kupila 4 vrste pasulja jer ne znam sta cu da pravim, pa da ne bih isla 100 x na pijacu.
  • Bobili
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od Bobili » pre 15 godine

Ih, a zamisli Beo da ti dođem ja koja posti više od pola godine :shock:
    Čini mi se da bih prije izašla iz tvoje kuće nego što bih ušla :16:
    Volim te ne zbog toga sta si ti, vec zbog toga sta sam ja kad sam pored tebe...
    ...Que yo siempre la adoré Y que nunca la olvidé,Que mi vida es un desierto, y muero yo de sed
    Y dígale también Que sólo junto a ella puedo respirar...
  • lasata
    Urednik
    Urednik

od lasata » pre 15 godine

Napravi im salatu od pasulja pa neka zobaju... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Ako bi bila redak gost, Bobili, docekala bih te posteno :) A ako bi cesce dolazila splasnuo bi mi entuzijazam :)

Kupila sam crveni pasulj za salatu, i tetovac za prebranac, i sitan pasulj za corbast .. pa sta napravim ... i semenke od bundeve za posnu sarmu, grrr ...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Kod nas je preksinoć bila kontra situacija... napravili smo Badnje veče samo za nas četvoro, onako tradicionalno, a onda su neočekivano došli gosti pa su morali da silom prilika jedu posno zbog nas, tj. ne zbog nas nego naprosto zato što nismo imali ništa drugo spremljeno... tek smo posle noću spremali božićni krkanluk. Žao mi je zbog ljudi, ali tako se potrefilo. Inače je obično obrnuto... zna se ko ovde voli da jede. :D

Beo, moram da te razočaram... promašila si čoveka, ovde je Bobili majstor za posno, ja sam tu krajnje nemaštovita. :cry: Mada sam preksinoć isprobala krompir po tvojoj ideji... što si verovatno i zaboravila, kad si me jednom pitala zašto ne krnem u tepsiju nego pržim... Elem, poslušala sam te i ispade odlično. (I previše odlično, svega je ostalo, ali krompir su zbrisali.) Mogu da ti pošaljem na pp, da ne glumim ovde Patu... :D
  • Bobili
    Amater
    Amater

od Bobili » pre 15 godine

Mene inače svi vole kao gosta ( uh što sam skromna :roll: ), ali stvarno...Ja dođem i ako postim, kažem skuvaj mi krompir ili isprži, svejedno, neku salatu sezonsku i to je to...Kad mi treba vode, ja ustanem natočim, nisam puno zahtjevna... :roll:
    Volim te ne zbog toga sta si ti, vec zbog toga sta sam ja kad sam pored tebe...
    ...Que yo siempre la adoré Y que nunca la olvidé,Que mi vida es un desierto, y muero yo de sed
    Y dígale también Que sólo junto a ella puedo respirar...
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Nema sta, zahvalan gost :)

E i ovo sam napravila i stavila tacku.

Slika
  • lasata
    Urednik
    Urednik

od lasata » pre 15 godine

Eto kako sa malo maste uneti praznicni duh... :D
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ja sam moje slikala... ali dete ode i ne ostavi mi USB kabl. :x Mislim, stvarno... važnija mu devojka od mojih slika astala... :D
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

hehe, uvek je devojka vaznija .. mada, dodje to kasnije na svoje mesto .. gledam po najstarijem sinu, kako sazreva tako se i majka ponovo penje ka vrhu na njegovoj lestvici prioriteta ... mada ce mu njegov zivot biti sigurno najvazniji, i to mi je ok.. nisam mnogo zalepljena za svoju decu, racunam da ce se sami javiti ako im nesto treba :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Upravo gledam nešto zanimljivo - uzeo malopre mm maslinovo ulje, ali nije našao "monini" pa je kupio za probu "rivano"... isto ekstra devičansko... pa sam pogledala na netu i videla da je i to marka firme Monini, dakle nije nešto sumnjivo. Kotira se malo niže od "moninija" (verovatno je razlika u zrelosti maslina pri ceđenju), ali nimalo loše. E sad... glavna fora je u tome što ovo košta 660 dinara litar (što je za trun skuplje nego u većini evropskih zemalja, ali svejedno je pristojno). Prijatno sam iznenađena.

Danas bi trebalo da svedem nedeljni bilans, ali vrlo je teško da sračunam šta sam jela ovih prazničnih dana, mogu da napišem samo otprilike:

4 dana - po 1200 dnevno
    3 dana - bez ikakvog limita, od toga jedan posni (pun skroba), dva na čistom mesu, siru i salatama

Težina - prvih pet dana se pela i stigla do 51 :010: , posle dva mesna spala na 49,6, dakle već tri nedelje isto. Sviđa mi se ovakvo održavanje :) , mada još maštam da udarim po okrugloj četrdesetdevetki... čisto iz sentimentalnih razloga.

D: limun
    R: feta sir, ajvar
    U: feta sir, kisela paprika, mleko
    V: feta sir :D , parče pečenja, ren
    Poslednja izmena od dudank u 28 Dec 2009, 11:29, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Paaa, nisi lose prosla :)

Mi, ostali, cemo tek da vidimo s kojom tezinom cemo da se vratimo na dijetu posle 7. januara.

Gledala sam jednu emisiju kako se uzgaja i pravi Monini .. kazu, tradicionalno, nije automatizovana proizvodnja. A teren je bitan, taj na kojem rastu masline za Monini .. u nekom polukrshu i crvenoj zemlji, na vrhu brda .. i to daje ulju aromu i kvalitet. Gorchina mu je solidna, a to su polifenoli koji se kasnije bore protiv slobodnih radikala. Sto gorcije to zdravije :)
Odgovori 9033 postova