Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od Debeliccka » pre 12 godine

Juce i danas sam ustala otečena, a osim toga, kad nisam kod kuće i stolica prilicno izostaje...uverena sam da će rezultat biti plus ....kao sto Magi prognozira....Ne znam šta je to sa uticajem promene kuće na stolicu...

25. Jun '13 - dan 51 - Geršlarenje....
    1. Banana
    2. Corba od gersla, mala solja kiselog mleka (organsko, domace, kozje)
    3. Tradicionalna musaka MK, salata KP
    4. Corba od gersla
    5. Edit: 2 nektarinice

Vidimo se, sutra pisem sa kompa...
    P.S. Opet sam pravila desert, ali za druge krajnje potrosače. Ja nisam ni jela ni probala...
    Poslednja izmena od Debeliccka u 26 Jun 2013, 21:47, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • bebe
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od bebe » pre 12 godine

Sta je to gersal? Zvuci mnogo egzoticno.. Nadam se da ce namestaj biti bolje..ljubb
    Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..
  • Maggie Kaye
    Početnik
    Početnik

od Maggie Kaye » pre 12 godine

Ja ne umijem napraviti ni desert ni glavno jelo a da ne probam. :neznalica: Nikad ne znam da li nečeg trebam dodati, oduzeti...

Ljubim te, Mršo! :*
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 12 godine

zalivaj cvece kod mene :009:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

26. Juni ’13 – 52.dan – 58 na svom mestu hehe
    1. Jabuka (edit. greškom sam napisala banana, jer sam navikla da stalno jedem banane, pa sad ispravljam)
    2. Malo parče pite sa zeljem
    3. Malo parče pite sa zeljem
    4. Jaja sa tikvicom*, salata KP
    5. Šolja jogurta sa zezalicama, parče hleba
    6. Pivo u toku

*Tikvica isečena na listove onom spravicom za guljenje krastavca i slično, pržena na teflonu malo, a potom dodata umućena jaja (domaća) i ispao neki kao omlet....Jaja su toliko dobra da je to nešto sasvim različito od onoga što kupujemo u radnjama ili na pijaci.....skoro narandžasta...onda sa zelenom bojom tikvice....fantastično.....

Inače, nakon 52 dana nedijete, (mislim merenje nakon jubilarnog 51.og dana), u Forumsku upravu kilogramske težine prijavljujem nepromenjeno stanje kilaže: 58. Magi, tvoja prognoza (još uvek) nije pogodila, što ne znači da neće....jer svaki dan nosi novu opasnost.....neprijatelj ne miruje...narod kaže ,,đavo nit ore nit kopa,,....

Bebić, geršlo ti je ječam.
    Ništa egzotično. Starinsko, seljačko, recimo i sirotinjsko jelo, ali mnogo lepo, meni jako prija.
    Pogledaj na internetu neki recept....
    Hehe,...baš ćeš ti tamo na obali tog ,,svog,, mora da praviš geršlo.....nemaš pametnija posla....Geršlo mediteraneo a la Bebe de la costa adriatica....

E da, očekujem stabilizaciju nameštaja inače ne volim takvo stanje....Stolica, sto, sve treba da je na svom mestu.....jeste malo barska stolica u mom slučaju, videti rubriku Konzumacija alkohola (prim aut.), nepotrebno precrtati, ali nameštaj je nameštaj....

Maggie Kay, umećeš, sve ćeš umeti ....polako.

Ružo, paziću ti dnevnik kao da je moj....i poštu i cveće i provetravanje i da palim svetla da lopovi ne misle da nema nikoga....bez brige..
    Poslednja izmena od Debeliccka u 26 Jun 2013, 23:21, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Magi
    Amater
    Amater

od Magi » pre 12 godine

Debeliccka napisao:....
    Inače, nakon 52 dana nedijete, (mislim merenje nakon jubilarnog 51.og dana), u Forumsku upravu kilogramske težine prijavljujem nepromenjeno stanje kilaže: 58.

Svaka čast!!! :hi-fi:
  • bebe
    Amater
    Amater

od bebe » pre 12 godine

Jecam ovde je jesprenj..i obozavam rizote od jecama..probaj mislim da ce ti se dopasti..a pod kojim danom da jedem to..sad me seti jao..rizoto sa sampinjonima i vrganjima..ili brokolijem i cherry paradajzom i belim lukom..na rukoli..ponosim se tobom kako si opisala omlet..toliko sam se uzivela da ce mi se sutra pokazati na vaganju..hahahahaha poljupcic mila za tebe Contesa de Mrsó!
    Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Bebić, evo me na internetu sam još....radim nešto na ovoj spravi kompjuterskoj, pijuckam moje pivo i slušam kubansku i sličnu muziku..
    ne znam ti ja baš ni ovu čorbu da napravim....to jedem kad sam kod mojih...mislim to geršlo...i ponekad ponesem za zamrzivač....Ali, dala si mi ideju da napravim na neki drugi način, da se ponašam sa geršlom kao sa pirinčom pa neki Geršloto (od rižoto, videti Bebe prethodni post, prim aut.)....Inače geršlo ti je dobar posan ali i dobar sa piletinom....sa piletinom bude sličnog ukusa kao jedno fenomenalno jelo Keške (videti na internetu.prim prev.)...to je nešto apsolutno predobro...ali komplikovano za spremanje...u Bosni ga prave u mnogim krajevima, u selima, vezano za slavu....to keške ti se pravi satima ali se dobije nešto čudesno dobro, predobro, ne izgleda lepo ali jeste nešto posebno.....
    A omlet sa perfektno organskim jajima od kokošaka koje šetaju i kvocaju po zelenoj travi je zaista nešto posebno......vredi svih 15 dinara po jajetu ........ne bih ga menjala ni za kakav fancy specijalitet...

Magi, hvala, malopre sam ti pisala kod Maggie Kay.....ne znam šta misliš o tome...
    Slika

• marrayya
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od marrayya » pre 12 godine

Bas sinoc komentarisem sa komsinicom (dok smo cistile visnje od kostica za kolace, sok i slatko :D ), kako treba da budemo srecni sto zivimo u malom mestu kako zivimo, i vecinu stvari proizvodimo sami, i zdravo se hranimo. :) Domaca jaja, povrce iz baste koju sami sadimo, meso od zivotinja koje mi cuvamo, sir koji pravimo..... Kod nas u kuci se preradjevine retko kad kupuju - tipa salame, ili kobasice. Uvek imamo domace piletine, susenog mesa ili slaninice, prasetine :D njam, njam, njam.... :D Sto moja mama kaze - najvise volim kad odem u bastu, uberem paradajz i pojedem ga kao jabuku, nema niceg sladjeg :)
    https://www.TickerFactory.com/weight-loss/wznF5dQ/]
    Slika
  • boyana
    Početnik
    Početnik

od boyana » pre 12 godine

Debeliccka napisao:.sa piletinom bude sličnog ukusa kao jedno fenomenalno jelo Keške (videti na internetu.prim prev.)...to je nešto apsolutno predobro...ali komplikovano za spremanje...u Bosni ga prave u mnogim krajevima, u selima, vezano za slavu....to keške ti se pravi satima ali se dobije nešto čudesno dobro, predobro, ne izgleda lepo ali jeste nešto posebno......

Moja baka ja pravila najbolje keske na svijetu, kod nas stavljaju domaceg pjetla u to i kuhaju satima i dobije se bas velika kolicina, pun lonac. Zaista je fenomenalno.. Eh da mi je bar pola tanjira :09:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Marayya zavidim ti, mada...sve to zahteva i dosta truda i rada i mnogo je posla....Neko može reći, blago vama ali i teško vama i zato to sve zaslužujete da imate....mislim na zdravu i čistu hranu.
    Boyana, eto ti znaš šta je keške.....Nisam jela keške gooooodiiiiinama....a tako bih rado....

Inače, moj nameštaj se još uvek nije sredio....stolica pogotovo....ne znam šta se tu dogodilo......a imala sam baš dobar nameštaj...
    Ali, zato je vaga poludela ili je u nekom transu......ponovo sam u rebusu.....opet imam 57 kg... !!!!!!!???????
    :shock: :?

:neznalica:

Ručala sam lepo....sada odoh da zujim po gradu....dobro je ovo vreme.....leto je a nije vruće i nije hladno i ja ne idem na posao i slobodna sam....
    :pivo: :013:
    Slika

• marrayya
    Amater
    Amater

od marrayya » pre 12 godine

Hocu ja takav ludi metabolizammmmmmmmmmm.... :headbang:
    https://www.TickerFactory.com/weight-loss/wznF5dQ/]
    Slika
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Možda sam ja luda pa lud i metabolizam!
    Možda je do alkohola?
    :neznalica:
    Slika

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 12 godine

Mislim da nije ništa neobjašnjivo, jedeš sasvim umerene količine hrane, a stičem utisak da nisi od onih lenjogoozih... kad kažu "brz metabolizam", ljudi često nemaju u vidu neke sitne stvari koje su sastavni deo dana - kako hodaš, kako sedaš, kako ustaješ, kako se savijaš... kako kucaš na tastaturi. :16: Bez šale. :) Običnim svakodnevnim pokretima može da se istroši masa kalorija, ali bukvalno masa.

I ubedi me da ti loše stoji tih 57. :pivo:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Dudo, nisam baš lenjguza, tačno.
    Još nešto, još kad sam počela UN, 5.Nov.2012, od prvog dana sam imala neuporedivo više energije nego pre...iako sam bila tek na početku skidanja tone kilograma....
    Ta tona kilograma koja me je bila okupirala manje više na godinu – godinu i po....me je bila potpuno ubila u pojam pa je valjda došlo i do neke depresije tela....sve mi je bilo teško i nisam imala energiju ni za šta...Sad mi ništa nije teško..(osim što mrzim kućne poslove i odlažem ih do krajnjih granica, osim kad odem kod svojih pa njihovu kuću sredim jer znam da oni ne mogu)...ništa mi nije teško i neki od mojih dana su pravi maraton...ni T od teretane, ni V od vežbanja najčešće ali zato stignem na 4 kraja Beograda (a to je poduhvat) odradim celo radno vreme na poslu gde opet trčkaram iako radim u kancelariji, ostavim malo mesta i za hedonizam....živim u zgradi bez lifta, živim bez kola....trči leti stigni tamo i ovamo, uradim ovo uradim ono.....ali zaista mogu, osim što me bole leđa od vucaranja uvek nečega tamo i ovamo....
    Hrana jeste umerena ali sasvim sasvim dovoljna i baš ničega se ne odričem kao što se vidi iz jelovnika....a da sam organizovanija samo bih jela zdravije i laganije a ne teže nikako....Zato uvek kažem, ključ je u slatkišima i u nekoj kontinuiranoj kontroli i smislu....Kad bih sada jela slatkiše svaki dan kao što sam to radila neko vreme, to bi automatski značilo udvostručavanje kalorijskog unosa svaki dan, u odnosu na ovaj postojeći....naravno da bih se gojila i da bih bila samo još gladnija....pa bih se opet gojila...

Naravno da 57 ne stoji loše, ni 58 nije loše, ni 59, ni 60 ...a kamoli 57.....
    Samo, šta je interesantno, ja tek polako i postepeno postajem svesna svoje mršavosti, i tek počinjem da uviđam koliko sam mršava........ne mogu da opišem taj osećaj.....mislim to koliko sam svesna a koliko nesvesna...a rado bih, nego sada nemam vremena...napraviću jednog dana jedan traktat na tu temu...

Danas beše ovako:

27. Juni ’13 – 53.dan – Opet 57kg...
    1. 2 male banane
    2. Posan pasulj, 2 parčeta hleba, salata KP sa dodatkom LjP*
    3. Svinjski file, blitva, salata KP, 2 parčeta hleba
    4. ostaje otvoreno za možda nešto...objasniću kasnije

*Salata KP (krastavac, paradajz) je trebala da bude zaljućena sa LjP (ljutom papričicom) ali nešto i nije bila ljuta....
    Odoh noćas na jedan putić...krećem večeras kasno....vraćam se u subotu ili nedelju....nisam sigurna, zavisi.....
    Šta ću tamo da jedem, na putevima hedonizma.....videćemo...tko šta zna, krhko je znanje.....
    Obrok br.4 ostaje otvoren za slučaj konzumacije u putu....što može da bude kikiriki....eventualno hleb.....ili banana....Ili ću spavati pa neće biti ništa od toga.....

Pišem kad se vratim....dok mršavo pedu malo vidi puta (izvinjavam se na izrazu)!
    Volim vas!
    :009: :mahalo:
    Slika

Odgovori 3271 post