Odgovori 1041 post
I ljubav sam pojela!
  • Pink
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: I ljubav sam pojela!

od Pink » pre 9 godine

Dogadja se, naravno. To je potpuno normalno, zato i nije preporucljivo meriti se svaki dan. Ali ja ne mogu da odolim :nasilan:
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Na početku mislim da sam se vagala na svaka dva sata :D sad SAMO ujutru i uveče...ne vidim poentu od ovog uveče, al ajde :D
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • oliveras
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od oliveras » pre 9 godine

Ja sam mislila da se samo ja merim svaki dan, sad mi je lakse :)
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

oliveras...verujem da se svi mi merimo češće nego što bi trebalo :D

Dame... šta mislite o lignjama? Imam želju da probam, ali sam čula razne priče, da su neukusne, žilave i posle pečenja...a nisu ni malo jeftine pa ne bih da bacam pare :D imam nameru da ih punim, i pečem u rerni..neki dobar recept? :?
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Meni je najveći šok kod tog noćnog vaganja bio + 5 poslije najstrašnijeg obžderavanja u životu. Nakon 2-3 dana se sve vratilo u normalu.
    Ja se trudim da maksimalno izbjegavam vagu i da živim bez nje (mora da sam je kompenzovala ovom kuhinjskom).
    Lignje volim i divne su. Recept nemam uglavnom sam ih jela po restoranima i gostima. Meni nisu žilave, mada vjerujem da ima ljudi kojima jesu. Kad bih trebala nekome da opišem kakav je to ukus liganja rekla bih da su bezukusne, dakle bez ukusa. Neutralne su i možeš da im prilozima daš šmek koji želiš. Preporučujem da ih prvi put probaš u nekom restoranu da ne kupuješ ako ti se ne svide.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Kad smo već kod vage...kad si pomerila ticker? :D

Meni su obe vage postale saveznici...bilo mi je jako teško da budem na dijeti a nemam priliku da se vagam ni kroz dve nedelje...ovako kad vidim da se ipak pomera malo gore malo dole, vidim da se nesto desava i motiviše me :)
  • signorina
    Amater
    Amater

od signorina » pre 9 godine

Glasam za lignje na žaru iz restorana za početak! Jako su ukusne!
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Ja sam lignje prvi put, na nagovor muža, probala u Dalmaciji i oduševila se.
    Došla kući i probala da napravim nešto slično onome što sam jela, nemajući pojma kako se pravi. Ispalo fantastično i uvrstila u redovno jelo naše familije.
    Lignje kupujem zamrznute, pa ih odledim u hladnoj slanoj vodi.
    Na masl. ulju (temperatura 180 stepeni) pržim dok sva voda ne ispari, ostane samo ulje, uglavnom malo pocrvene.
    Odvojeno napravim preliv od masl. ulja, bel. luka, perš. lista, bosiljka, ruzmarina, origana, malo soli, limunovog soka.
    Kad su gotove, još vrele prelijem prelivom.

Nisu žilave, fantastične su.

U vojvođanskom restoranu naručila samo jednom ... u Vojvodini naručujte perkelt (ono što mi nazivamo gulaš, ako u Madjarskoj naručite gulaš, dobićete čorbu) ili rečnu ribu, riblje čorbe, bački doručak (šunka, kulen, sir, itd), štrudle, razne vojvođanske pite (turos retes ako ste blizu madjarske granice - to je pita sa slatkim sirom) , túrós csusza (testo sa švapskim sirom i slaninicom koje se fantastično slaže uz gulaš i riblju čorbu), ali lignje definitivno nisu nešto što vojvođani znaju da naprave.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 9 godine

Ja sam najlepse lignje jela na nekoj zabacenoj plazi blizu Petrovca u najneuglednijem restoranu na svetu,a kostale su citavo bogatsvo.Dobila sam ogroman,poluprazan tanjir sa desetak onih malih lignjica sa zara ,5 kolutova krastavca i isto toliko paradajza.Mislila sam da cu ostati gladna,ali sam toliko bila sita,da ceo dan nisam ni pomislila na hranu.
    U Grckoj su lignje ogromne i obicno punjene nekim filom od feta sira,paradajza i belog luka i jesu pomalo zilave i tesko se vare.Pitala sam da li imaju te male i jedan matori Grk mi je objasnio da je to posebna vrsta koje u njihovim morima nema.
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Ima u njihovim morima, samo je mnogo više posla oko malih :D . Ovaj Leonidin recept je manje više to što se pod lignjama podrazumjeva kao osnovni oblik postojanja na tanjiru. Hvala na uputstvu za Mađarsko hranjenje :D
    Možeš i da ih isiječeš na kružiće i prepržiš, onda proces kraće traje (hvatam krivine gdje god mogu).
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

KAd smo kod madjarske kuhinje, već godinu dana hoću da odem u Suboticu i da negde nadjem Somloi galusku (slatkiš) Upozorenje:ne googlajte dok ste na dijeti :09: Madjarski slatkiši su najbolji na celom svetu :roll:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Tebi_Za_Ljubav, imam ja negde recept, samo da pronađem u kojoj svesci ...
    Meni su malo teške, sin i muž ih obožavaju, a kako ih kod nas ima u skoro svakoj poslastičarnici, mrzi me da ih pravim.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Pink
    Amater
    Amater

od Pink » pre 9 godine

Ne vagaj se uvece nikako, iskljucivo ujutru, mnogo je bolji rezultat 8)

Lignje jako volim, ovaj leonidin recept deluje divno i sigurna sam da je sjajan, pa eto ti ideje.

A ovo cudo madjarsko je ludilo :09: . Gde to moze da se nadje? U Subotici po poslasticarnicama??
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Ima u Subotici koliko sam čula u skoro svakoj poslastičarnici. Ja sam od Subotice udaljena samo 30 km i ovde nema ni poštena poslastičarnica :D
  • signorina
    Amater
    Amater

od signorina » pre 9 godine

TZLJ, kako mi se sada jede ta poslastica!
    A Leonidine lignje ću da pravim, čuj smrznute tako ukusne budu! Hvala puno na receptu, draga!
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
Odgovori 1041 post