Odgovori 1289 postova
Krećem i ja
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Krećem i ja

od leonida » pre 9 godine

Narcisa, što se kilaže tiče, imala sam zastoj period. To je sasvim normalno, ti to verovatno najbolje znaš. Sad će to opet krenuti.

Jelovnik za juče:

doručak: ovs. kaša, ukus malina
    ručak: pileće belo sa pečurkama, 2 tonusa
    večera: jogurt 4 dcl + ječmene pahuljice + mekinje

Ukupno: 1250 kcal

FA: Vežbanje na spravi 35 min, max opterećenje, ali laganijim tempom, polako ću pojačavati tempo kako se budem bolje osećala

Za danas ostavila skušice u pacu. Inače, zna li neko dobar prilog uz morsku ribu koji ne sadrži krompir ili pirinač?
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Pink
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

od Pink » pre 9 godine

Mozda da probas sa brokolijem i sargarepom pripremljenim na pari?
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Kako začiniti brokoli?
    Ne volim ga onako nezačinjenog.
    Evo našla varijantu sa masl. ulje, lim. sokom, perš. listom ... mislim da bi to moglo da prođe, samo još da nađem brokoli ...

• Pink
    Amater
    Amater

od Pink » pre 9 godine

Ja ga volim, pa ga jedem bez zacina. Mozda da probas da razmitis malo senfa u malo jogurta, pa da prelijes?
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Ja brokoli skuvam, posolim, razdvojim cvetove i stavim pavlaku na njega ili kiselo mleko...meni je tako odličan i ne treba mi ništa više uz njega
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Već ste izvijećale :), moja mama pravi blitvu sa bijelim lukom kao prilog. Možeš možda da pomješaš taj karfiol sa blitvom i onda da prepržiš u voku sa lukom?
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Blitva je lepa i sa puno dinstanog crnog luka...ljubitelj sam "lukova" oni izvuku ukus svega tako da nikad nije na odmet :020:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

petak:
    doručak: ovs. kaša, ukus borovnica
    užina: jabuka 100 gr (imam zalihe neprskanih malih jabučica, koje su baš zato što su neprskane tako male i ne izgledaju baš privlačno, ali su neverovatno sočne i ukusne)
    skuša 200 gr, blitva sa prazilukom 400 gr, tonus 1 parče
    užina: banana
    večera: tonus 1,5 parče, ajvar 100 gr, banana
    Ukupno: 1300 kcal
    FA: 35 minuta na spravi
    Hvala na divnim idejama, imaću šta da isprobavam tokom posta.
    Zainteresovala me ova kombinacije blitve sa lukom, nikad nisam to jela, ali sam jela neko jelo sa kineskim zeljem kog nema kod nas i prazilukom koje se meni jako svidelo, pa i napravih blitvu sa prazilukom i masl. uljem ... meni se divno uklopilo uz ribu...
    Inače, juče njuškah po prodavnici, obzirom na cene morske ribe ... post je postao luksuz!!!

• Pink
    Amater
    Amater

od Pink » pre 9 godine

Jeste, te domace jabuke su najukusnije. Ja ne gledam izgled uopste, tj. radije biram te nesavrsene, manja je verovatnoca da su prskane.
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 9 godine

One "lepe" jabuke se prskaju najmanje 20 puta raznom hemijom,ako je vreme lose onda i vise,tako da su te "ruzne" u stvari mnogo lepse od onih lepih.
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Iva ta konstatacijama o jabukama nažalost se može primijeniti i na ljude. One silikonske tete su mnogo neukusnije iznutra.
    Riba morska jeste luksuz, ali ako se preračuna šta je sve moralo da se desi da bi završila na našem stolu ispadne skroz ok cijena. Ja sam kukala stalno koliko je badem skup, a onda sam imala priliku da ga tresem i kupim na 30+ stepeni i zaključila da je kesica badema prejeftina. Srećom ja imam ribolovca, tako da delikatese jedemo po nabavnoj cijeni, dakle 0 para :). Probaj sa pastrmkom, ona ima skroz ok cijenu, a i oslić (mada ga ja nikako ne volim ako nije brašnjav u dubokom ulju pržen).
    Blitva ta po originalnom receptu ide pomješana sa krompirom (dakle sve to skuvano), i onda prepržena na bijelom luku i vegeti. To je omiljeni prilog naših gostiju, mada je skroz fina i bez krompira. Drago mi da ti se sviđa. :mahalo:
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Važim za ne ljubitelja ribe ( nisam ni imala priliku da je zavolim ) ali mi se skuša mnogo više svidela od pastrmke, lakša je za jelo, nema puno kostiju, iako je masnija nema ukus na...ono nešto što me odbija kod ribe...imaju neke koje kad se ispeku kao mulj da jedem :D
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

subota:
    doručak: potopljena ml. pšenica, suvo grožđe, jabuka, med
    ručak: grašak varivo, 2 tonusa, ajvar
    užina: 2 tonusa sa medom
    večera: 2 tonusa, ajvar
    Ukupno: 1250 kcal
    FA: /

nedelja:
    doručak: potopljena ml. pšenica, student mix, jabuka, med
    ručak: grašak varivo, 2,5 tonusa, ajvar
    užina: narandža
    večera: tonus, tanjir čorbe od krompira, luka, šargarepe i brokolija (koju sam spremala za današnji ručak) + tonus sa medom
    Ukupno: 1300 kcal
    FA: 35 minuta na spravi

Što se ribe tiče, problem je što ja rečnu ribu uglavnom vidim ubrašnjavljenu i prženu u puno ulja, a i oslič, girice ... to je, nažalost način na koji se u mojoj kući spremala riba i ja sad moram da tražim druge recepte ... pastrmku, iz nekog čudnog razloga, nikad nisam previše volela ...

Kad je reč o silikonskim tetama, meni su one još donekle razumljive, neke žene će svašta učiniti za lepotu ... meni zapravo nisu jasni muškarci koji nalaze da je to veštačko lepo ?! Sva sreća, u vreme kad sam ja bila mlada toga nije bilo ...

• Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Isti slučaj je i kod mene sa ribom, jede se samo na taj način sa brašnom i puno ulja. Ja sam je ovaj put osolila, polila limunom, zasekla sa obe strane i utrljala peršunom i sitno seckanim belim lukom i uvila je u foliju i na kraju foliju malo otvorila. Tati je bila bljutava, ali ja nisam ljubitelj začina i ne znam da ih koristim :neznalica: doradi recept :) meni se svidela :)

Razumem žene kojima je posao da budu lepe pa stave silikone, al ne razumem devojke koje su "obične". :neznalica:
  • tamy
    Amater
    Amater

od tamy » pre 9 godine

i ja sam jela ribu samo u brasnu i ulju, ali mi je npr pastrmka u nekoj marinadi super na skari :)
Odgovori 1289 postova