Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • hocu60
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od hocu60 » pre 12 godine

Moraš biti realna i sagledati stvari onakvim kakve jesu, biti racionalna, lepo sesti i dogovoriti se sa sobom šta želiš i da li si spremna jer moraš da napraviš veliku promenu. U svakom slučaju postepenu, ali promenu, i ta svest o promeni mora biti stalno prisutna u tvojoj glavi i svemu što radiš kao centralni motiv i jedini cilj. Ovo ne znači da treba da budeš opterećena dijetom i hranom 24/7, naprotiv, sve ovo treba da ide prirodno i lagano i da funkcioniše kao promena pristupa svemu ovome, promena odnosa prema hrani i pomaganja sebi, jer samo ti možeš da pomogneš sebi.

:pivo:
  • hocu60
    Početnik
    Početnik

od hocu60 » pre 12 godine

Osim toga i sledeće
    - Ne treba da preskačeš obroke, naprotiv, jako su važni redovni obroci i kada nisi gladna...Jedi i voćne užine do ručka da ne bi bila samo na te dve voćke između večere danas i ručka sutra.
    - Ne ukidaj UH dan
    - Na UH dan slobodno pojedi koliko je dozvoljeno za tu večeru i ništa se ne sekiraj
    - Na ovoj dijeti nemoj da preteruješ ni sa kakvom strogoćom tipa pripremanja bez ulja i slično...Hrana treba da bude normalna i ukusna (bez zaprški i majoneza naravno ali to se nikome ne preporučuje...stvarno je suludo da u nekoliko kašika majoneza unesemo kalorije vredne celog dobrog ručka i slično...uvek budi racionalna i tako gledaj stvari...da li je nešto vredno silnih kalorija). Sa UN dijetom možeš da jedeš sasvim normalne, ukusne, domaćinske i lepe obroke.
    - Za ručak slobodno jedi propisanu količinu, pa ako si specijalno gladna (pms npr ili ti se nešto ekstra dopada), slobodno i više – VAŽAN JE ODABIR NAMIRNICA I KOMBINOVANJE A NE KOLIČINA, a za večeru ako si nekad ekstra gladna pojedi slobodno i više od ,,pola od ručka,,, mada nećeš biti. Iako nisi gladna, obavezno pojedi večeru, makar umanjenu – ovo je jako važno.
    - Meso te neće ugojiti, meso je najmanji problem u ishrani. Kombinacije i razni dodaci su problem. A neće ti naškoditi ni skrobna hrana kada je ne kombinuješ sa čim ne treba.
    - Jedi ogromne količine salate, zdravo je i pomaže mršavljenju, a ostaje manje prostora u stomaku za ostalo.
    - Za Vitaminski dan nemoj da pomišljaš da treba da budeš na 4 voćke ceo dan nego slobodno jedi voće i neutralno povrće
    - Veruj mi i opusti se sa ovom dijetom, radi po pravilima i ne menjaj je na nelogične načine i smršaćeš sigurno OSIM AKO INSISTIRAŠ DA TO BUDE NEKA TVOJA SLOBODNA DIJETA KOJU ĆEŠ TI KREIRATI, to je onda neka druga stvar.
    - Važno je da si stvarno odlučila i da počneš jednostavno da se boriš protiv uljeza u ishrani. Ako se desi brljanje, to je normalno, nastavi kao da se ništa nije dogodilo. Nemoj da padaš u razočarenje pa da dodatno brljaš ili da se kažnjavaš preskakanjem obroka, to te nigde ne vodi.
    - Ne opterećuj se vagom i merenjem nego neka ti cilj bude promena a mršanje i lepota će doći kao nagrada.
    - Ponovo ono Ružino: AKO NE PROMENIMO SEBE OSTAJE NAM DA MENJAMO DIJETE DO KRAJA ŽIVOTA
    - Čitaj dnevnike, u svakom dnevniku ćeš naći nešto korisno i od svakoga možeš mnogo naučiti,...mislim da je to osnovni razlog uspešnosti ovog foruma..
  • tinčicaaa
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

od tinčicaaa » pre 12 godine

dodjoh nakon 100 godina...moze me biti sram :020: a kod mrse sve po spagi...ima puno za iscitavati,a ja kratka s vremenom...nadam se da je sve uredu... :009:
  • madam mim
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od madam mim » pre 12 godine

Samo da te :009: , jer sam u momentu očaja, ne znajući više kako da prizovem svoju volju iščitala (na preskok, dobro :oops: ) tvoj dnevnik koji je veoma inspirativno delovao i nadam se da će se inspracija produžiti u akciju. Svaka ti čast! Pozdrav, Mim
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 12 godine

Moravka drago mi je da te vidim ovde a posebno to što ti prija.
    Mama je dobro. Onaj napad one noći je bio više vezan za srce nego za žuč. Posle toga je dobro, da kucnem. Danas je konačno išla na tu kateterizaciju. Nemam zvaničnu ni konačnu informaciju, imaću sutra, ali ima indicija da je to odlično prošlo i da su nalazi dobri, što znači da mogu da se nadam da će odlučiti da je sposobna za operaciju. (Tačnije, bilo joj je jako teško dok su joj to radili, molila ih da prestanu, davali joj nitroglicerin i neku tabletu još, ali su rezultati dobri izgleda,...mada ćemo sutra znati) Da ne ureknem! Rekli joj da su joj 2 bajpasa dobri a 3.malo zapušen, pitali je ko joj je to radio i ona im rekla ime kardiohirurga, rekli da je odlično urađeno. Znači nije bilo potrebe za stentovima. Ona im rekla kako je dospela tu i da je potrebno da je operišu zbog kamena u žučnom kanalu a doktor joj rekao da može da se operiše :013: ..mada će konačnu reč dati ova profesorka koja se njom bavi otkako je došla na hirurgiju a posle kod nje na kardiologiju...
    Kako će se tačno dešavati videćemo. Koliko brzo će je prebaciti opet na onu hirurgiju kako će sve ići videćemo, samo da Bog pomogne.. Hvala što pitaš.

Maggie IvaCha nema Milku od tebe nego da i na nju preneseš svoju motivaciju kao čast u slučaju da poklekne, i ona na tebe i obrnuto...

Bebe, živeli! Hik! :pivo: :wink:

Hoćka draga, na moje ionako predugačke postove ti si reagovala tako što si ih ponovila ....hehe....Ovde jedna veštica se raduje ako uspeva da utiče na tebe! (reći ću ti jednu tajnu, ja radim za UN pa me oni plaćaju da vrbujem UN agente :-P ) :009:

Tinčić dobro došla, ljub! :009:

Madam Mim, ne daj se! Tvoj cilj nije daleko i definitivno je dostižan...udri neku pametnu ishranu pa u cikcak i verujem u uspeh....ne mora da bude brzo, bolje da bude sigurno...Drago mi je ako sam ti dala malo podsticaja... :009:

Ishrana danas beše baš šarena....

23.Maj '13 - 19.dan - 59kg i 59 vrsta hrane danas!!!
    D: Jagode, banana
    U: Jagode
    R1: Zelena salata, mladi sir, parče hleba
    R2: Zelena salata, 3 pečena jajeta, parče hleba
    U: Sweeet čokoladica zelena, u letu
    V: Grašak i 4 ćufte

:mahalo: :009:

PS. Sutra možda u planu UH večera
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Maggie Kaye
    Početnik
    Početnik

od Maggie Kaye » pre 12 godine

Debeliccka napisao:
    Maggie IvaCha nema Milku od tebe nego da i na nju preneseš svoju motivaciju kao čast u slučaju da poklekne, i ona na tebe i obrnuto...

Bodrimo se, bodrimo! Moramo biti vitke kad konačno dođemo jedna drugoj u posjetu. :013:

Drago mi je čuti da su mamini zdravstveni problemi iza, da je bolje. I moj tata ima problema sa srcem, a uz to je dijabetičar. Znam kako je...
  • Maza
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od Maza » pre 12 godine

Debeliccka, ti si, sudeći po tvom tickeru, vrlo lagano i "pametno" gubila kilograme. Verovatno su mali izgledi da se vrate, ako nastaviš da jedeš kao što jedeš... :) To je i meni cilj, da "smršam pametno", da promenim način ishrane jer me je strah zime kao od noža. Hoću da se disciplinujem da se ne bih u toku zime uprasila. I cilj mi je da mi se kilogrami ne vrate (osim ako ne bude beba na putu :020: ).
    Ne odustajem...
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Mazo, tako nekako…..
    Ni najmanje ne garantujem da ću i u budućnosti biti dobra...Mislim nisam ja neki gurman ni poseban ljubitelj hrane, ali mi je tempo života takav...da jedem neorganizovano...ne kuvam tj retko....doći će dani kada neću imati pripremljenu salatu za posao i nešto drugo pametno...pa ću kupiti gluposti...
    A u hranu se lako uđe, tanka je linija koja nas deli od plusa i od ponovnih loših navika...
    Ja se sa slatkiša jesam skinula ali ih i dalje volim...i bez obzira što sam planirala da ih jedem jednom u npr 4 dana ipak je ponešto uletalo....moraću to da kontrolišem pa da bude strogo NE kao kad sam bila na UN...
    Jer stvarno, linija je tanka.....

Pojačan apetit ovih dana...U stvari sam iznenadno ušetala u PMS pa u preuranjeni MS i nekako je došlo do poremećaja logično…Juče I prekjuče sam jela više I gluplje I mislim da sam +1kg tj 60……Sačekaću 2-3 dana pa da onda konačno utvrdim da li je došlo do plusa i u tom slučaju da štimam ticker…

Napravila sam neku kao čorbu – mleveno meso, kupus, tikvice I paprika (uverena sam da su kupus i tikvice glupa kombinacija, ali u stvari sam skroz nešto drugo planirala a napravila ovo na kraju….Ali ješću je dok je ima …što može da bude i 5 dana…osim sutra (jer sutra nisam kod kuće)…

24.Maj '13 - 19.dan - Vrbovanje UN agenata...
    D: Banana
    U: Jagode
    U: Banana
    R1: Mladi sir, 2 tonusa
    R2: Zelena salata, 4 male ćufte, 2 tonusa
    V: Parče pice, palačinka,
    HA: votka

25.Maj '13 - 20.dan - Debela
    D: Banana
    R: Banana
    V: piletina i malo pavlake (salata greškom izostala, duga priča)
    V2: kikiriki
    HA: alkohol neki (plan za kasnije)

Eto tako, vidimo se…
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Somborka
    Amater
    Amater

od Somborka » pre 12 godine

:) Mrso,brz oporavak twojoj mami.Ja znam kako je to kad starije osobe imaju problema sa zdravljem,tesko je mnogo,a najgore kad ne mozes pomoci,ali hvala Bogu,tvoja mama ce se operisati :) Ocekujem te u svom dnevniku da mi odg.na pitanja. :009:,draga
  • Maza
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od Maza » pre 12 godine

Debeliccka, mene je spasio, i dalje me spašava, express lonac. Svako jelo stiže za pola sata kad čorbast pasulj možeš da skuvaš za posla sata, šta da ti pričam). Nemam pojma kako sam živela bez njega. Sad mi nije mrsko da skuvam bilo šta jer sve stiže za čas! Preporuka br.1 ukoliko si prezauzeta i ako mnogo radiš. 8)
    Ne odustajem...
  • sladjica :)
    Početnik
    Početnik

od sladjica :) » pre 12 godine

Pa heeeey isla sam u pretragu svojih ranijih postova i vidim da sam ti ja pozelela srecu na samom pocetku, bas mi je drago da si uspela :013: . Svaka cast :D . Tvoj uspeh me je dodatno motivisao.
  • IvaCha
    Amater
    Amater

od IvaCha » pre 12 godine

Debelicka, novi avatar ti je skroz sexy :)
    Reklo bi se da uzivas u svojoj kozi sto je divno i definitivno si to zasluzila. Uzivaj :*
  • Sany_91
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od Sany_91 » pre 12 godine

Slazem se sa ivachom :) ostavlja bez daha avatar, a izgleda da on oslikava tvoje stanje i uzivanje u novom ti :) dobro to novo je vec duze vreme kod tebe ali super je to :) stvano si uspela a to je tesko :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

26.Maj '13 - 21.dan – Dug dan, i nedeljom ustajanje rano..… 
    1. Banana
    2. Banana
    3. Jagode
    4. Jagode
    5: Riba sa roštilja, zelena salata, parče hleba
    6. Čorba (kupus, mlev.meso), zelena salata, 2 tonusa, (kombinacija hit!)
    HA: Pivo

Napomena: bila sam prilično izložena i okružena lepim slatkišima juče, ali ništa od toga…Vraćanje na režim strogog NE dok ne dođe dan kada su planirani i dozvoljeni…jer sam primetila da su mi u prethodnih nedelju dana neosetno uleteli slatkiši par puta bez ikakvog plana…što može da uvede u navikavanje… Ona UH večera povremeno u redu….ali ne bi trebalo da se pojavljuju na sceni ostalim danima…
    Sa slatkiša skinuta, na forum navučena…. 8)

:veseljak: Jutros izvršena provera i utvrđeno stanje: 59 kg! (jeste malo kolebljivo ka 60kg…..ali mi je bilo važno da utvrdim kako funkcioniše ,,stabilizacija,, posle onih par dana pojačanog jela….
    Kad sam se jutros merila zaličih sebi na onu sebe iz prošlosti koja je godinama imala ovakvu kilažu i redovno je pratila i reagovala na svaku promenu…..
    Videćemo kako će biti dalje…moguće je sve….od mršavosti do debljine….

Somborka, hvala ti! Pisaću ti kod tebe.
    Mazo: znam za lonac, poznat mi je taj veliki prijatelj. Međutim nije to rešenje za moje probleme. Sama dužina kuvanja mi je najmanji problem (ionako volim jednostavna jela)…znaš nije samo kuvanje, treba sve to i da se pripremi, postoji faza pre lonca i posle lonca…Ja ustanem rano, odem na posao, a vreme provedeno kod kuće između dolaska kući i spavanja jer u proseku 3 sata ili tako nešto (nekad stignem u 8 h uveče kući, ali nekad 9 ili 10 ili 11 ….)…
    Radim najčešće do 5, zatim posle posla jurim da završim druge obaveze…umorna sam hronično i fizički i u svakom drugom smislu, mnogo je nekih komplikacija, obaveza i problema, vikendom takođe….Ako stignem kući naveče i kasno je sigurno neću to malo vremena da provedem na pripremanje hrane, prosto ne mogu i ne želim (inače nisam ljubitelj)…imam jednostavno mnogo toga što me okupira, a iskreno, po malo ja volim i da sedim, pušim, pijem..ne volim baš da sve budno vreme koje imam provedem radeći nešto….Pa mi dođe lični trener ili ja idem kod njega, pa ovo pa ono….Dođem s posla, popijem kafu, treba se i istuširati i minimalno servisirati….samo da spakujem zelenu salatu za posao i operem osnovno suđe (od kafe, vode, jednostavne hrane) i prođe tu skoro svo raspoloživo vreme….Vikendom ništa bolje…..
    Inače, nisam nikakav poseban ljubitelj hrane i gurman i hraniti se zdravo za mene ne znači odricanje od omiljenih stvari nego mi je samo ponekad komplikovano da se bavim tim…..da kupim nađem, pripremim za posao itd…Živim maltene pored pijace a nemam priliku da odem tamo tako često (radnim danima se zatvori dok ja stignem a vikendom ja nisam tu i obično jurim)….I tako, ali dobro…..rešavaće se nekako…samo da ima salate na stanju, da su zalihe salate namirene…..pa se može bilo šta pridodati…

Slađice samo napred, nastavi gde si stala!

IvaCha, Sany 91
    U vezi sa avatarom, hvala! Iskreno, u stvari sam tražila odavno nešto sasvim drugo ali mi ne polazi za rukom da pronađem…pa sam naletela na ovaj i uzela njega……jer nisam ništa drugo našla…..a crvene cipele su jedan od mojih zaštitnih znakova već nekih 15 godina….Mada… možda ipak pronađem ili sama napravim nešto što će mi više odgovarati da mi bude avatar….
    Što se tiče vaših komentara, nemojte pogrešno da me shvatite, nisam prepotentna i to….ali nova ja i stara ja su jedno…….Ja sam se sada vratila staroj ja a ona privremena (recimo godinu dana) je bila tuđa ja koja nije pripadala tu i koja me je bila okupirala…..Tako da sam ja sad stara ja…..Zašto sve ovo pišem…pa eto da kažem da se tako osećam i tako to doživljavam...i da je ona privremena ja sa onom kilažom bila kao neki uljez i okupator…..a da sam se sad oslobodila te okupacije…

Inače, nesrećni avatar Crvene Cipele mi je mnogo problema napravio…te večeri kad sam se setila da potražim željeni avatar (što nisam uspela) i kad sam skinula ovaj sa interneta, takav virus mi je uleteo i napravio dar mar na računaru…..haos! I to baš sad kada mi je kompjuter baš potreban jer ovih dana moram da završim neke važne stvari…Ne da više neću tražiti te avatare po internetu..nego mi neće pasti na pamet…Očekujem jednog tipa da dođe i sredi to….u protivnom…problem veliki… :(
    Slika

• bebe
    Amater
    Amater

od bebe » pre 12 godine

Dajem castnu pionirsku rec da cu od sutra postovati i citari dnevnike clanova forum,da cu redovno pisati jelovnike i nositi crvene stiklice..ne,da.cekaj malo..mnogooo sexy avatar mi okrenu paznju na drugu stranu..nista od zakletve al recimo da cu pisati jelovnike..ajde sve cu jer sam tako dobra ja..haahahahaha ljubim te do neba
    Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..
Odgovori 3271 post