od Debeliccka » pre 12 godine
15. Maj '13 – 11.dan – Kad bi ovo bio UN bilo bi PSUHV – 4 u 1 dan...sa sve UH večerom
D: Banana
U: Banana
D2: Kiselo mleko, 2 tonusa
U: Pomorandža
R: Salata (zelena + svež kupus + peršun + tunjevina iz salamure), 2 tonusa
V: 2 kolača, malo sladoleda Blah Blah....
Inače, jutros sam proverila gde sam ono stala sa vagom....još je 59 ali ona ,,skazaljka,, kao da naginje da krene ka 60kg.....kako god hoće....Šalim se, nije kako god hoće..može ona da ide par kg gore ali više ne...i ne odjednom nego polako po malo po nekad.....mislim tako bi trebalo....
No, nije ni bitno...
Malopre sam stigla kući....a izašla jutros u 7.30...
Sany, hvala ti!
Moravka, hvala ti što pitaš.
Mama je dobro, mada ona i dalje ima onaj veliki problem...
Onda kada je onaj kamen u žučnom kanalu ustanovljen (nakon onih groznih napada) plus drugi kamičci u žuči.....putem antibiotika i promenjene ishrane napadi su obustavljeni...ali sećaš li se možda da je i konstatovano da maltene pomoći nema jer se to može rešiti samo pravom operacijom a ona sa svojim kardiološkim stanjem nije za to sposobna...Onaj pokušaj onog ERCP-a nije koristio pa tako ni tom metodom nisu uspeli da otklone kamen...zbog nekog velikog džepa/ divertikula, koji se baš tu negde namestio da i on smeta i pravi probleme...
Tada sam bila potpuno potonula i ....nemam reči da ti opišem.....
Onda smo išli kod još nekih lekara, itd...ne zato što ovi prvi nisu bili u pravu, nego zato što smo nastojali svakako da ipak dođemo do zaključka (lekarskog i kardiološkog) da ona ipak sme da ide na operaciju...Tu je bilo mnogo nekih komplikovanih i skupih (sve plaćamo) dijagnostika....Na kraju je i njen kardiolog dao pozitivan zaključak...
Onda je postalo problem ubaciti je u bolnicu i to ne bilo gde nego kod odličnih hirurga jer ovo nije rutinska operacija, naprotiv.
Uspeli smo i to...u bolnici je.....Ležala je nekoliko dana da je pripreme za operaciju i u ponedeljak (pre 2 dana) je trebalo da bude operisana...Inače je noći petak na subotu imala, tamo u bolnici, težak žučni napad. A ostale dane je bila dobro, i sad je hvala Bogu.
Ali....uvek se pojavi neko ali....operacija je otkazana. Kardiolog nije dao saglasnost. Rizična je za operaciju. Njeno kardio stanje se izgleda dodatno malo pokvarilo...valjda od ovog iscrpljivanja sa ovom bolešću. Inače, nisam iznenađena....ljudi koji su imali infarkt se ne operišu uglavnom. A pogotovo njen infarkt koji je bio jedno čudo i pakao....gde je bilo pravo Božije čudo da je preživela i pet dana u infarktu i takva bajpas operaciju i postoperativni tok i jedva se stabilizovala.....
Elem...kardiolog nije dao saglasnost...Tu sam ponovo doživela potonuće......
Ali, hvala Bogu, ovaj njen Dr u bolnici i tamošnji načelnik imaju plan za nju...oni hoće da je ,,poprave,, zaleče i pripreme za tu operaciju, prebacuju je na Kardiologiju (trebali danas ali nije bilo mesta) da bi je tamo pripremili...Ako Bog bude hteo da to sve uspe, operisaće je i nadam se rešiti problem.....Nadamo se sada toj dobroj kardiološkoj pripremi i njenom osposobljavanju za operaciju, saglasnosti kardiologa (bez koje nema operacije).....Eto tako....
Oni imaju dobru volju, inače je ne bi ni slali na Kardiologiju (jer njoj nije neophodna hospitalizacija zbog samog srca....ona je stabilna i dobro,....samo nedovoljno sposobna za totalnu anesteziju i operaciju tog ranga)...
Sutra ujutro bi trebalo da pređe na Kardiologiju...
5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...