Moji jelovnici jesu možda ponekad i slučajnim čudom interesantni, poretko i dobri...generalno nisu najzdraviji na svetu...mnogo improvizujem...pojedem šta stignem...danas npr tunjevina zato što se najbrže spremi....tj kupi u radnji....Da nije ove fenomenalne zelene salate ne bih ni pojela zdravo povrće....
Porcije zelene salate su mi ogromne....ali i to je projekat..moram da se potrudim da kupim lepu salatu...pa da je operem i pripremim..a ako nosim na posao to je tek projekat..da je ponesem, sačuvam u iole zdravom stanju, na licu mesta začinim...pa onako kabasto dok se ne začini...
To mi prilično vremena oduzima....
Mama83, ti me možda slabije poznaješ pa ne znaš moj specijalni odnos prema brljanju....ja se vrlo retko opterećujem sa brljanjem....zato je izmišljena kategorija HA u mom rečniku jer ja reč brlj uglavnom ne priznajem..moja je ideja da ova ishrana bude što sličnija običnoj normalnoj ishrani...što to kod mene i jeste (osim što pratim nekakav UN raspored, a sve drugo je normalno).....Ne želim da budem na strogom režimu...jer šta posle kad ne budem na režimu? Da se ugojim pa da smišljam na koji ću novi režim?...
Somborka ne broji dane, nisi u vojsci?! Nije bitno koji ti je dan po redu ni koji je mesec! Ovo je tvoj novi život a ovaj UN raspored ti je samo neka alatka da ti pomogne da se organizuješ..
Pink Rose hvala ti...ako misliš da se ovde može pročitati nešto korisno...ali eto, sad si i ti u UN klubu pa svrati na filozofiranje ako ti zatreba da ti nešto preokupira misli...i da ti neko ovde soli pamet svojim glupostima...mislim ja....verovatno sam dosadila i Bogu i narodu sa svojim fazonima i pravilima koje izmišljam....ali eto rade....
Jaco, Jaco...kako si ti samokritična....Pa ti si super, opusti se samo...A mogla bi i ti da popiješ jednu, lozu ili nešto drugo...ponekad...
Ella, ti si bila odsutna pa nisi upoznata sa mojim dnevnikom...dobro da sad ne ponavljam da ne bih udavila ove redovne posetioce....HA....Pa ja sam ti tako jednostavno u nekom trenutku odlučila da reč Brlj izbacim iz vokabulara...HA su hedonističke aktivnosti...moji alkoholi i sve ono što je mimo pravila ali ja to svesno uzimam i ne osećam se krivom itd....dakle ne brlj...a ono što je baš brlj po mojim kriterijumima....to i nazovem brlj....
Osim u prvom mesecu, ja sam sve vreme konzumirala alkohol povremeno (evo uskoro će biti punih 182 dana mog UNa)....A to je zato što ja i nisam na dijeti nego na nekom režimu, slučajno UN ....i ja ne želim da bude odricanja, da bude ograničenja....ja u stvari živim normalno....Kad završim UN...biću na slobodnoj ishrani, imaću pravila.....samo neću imati planski raspored dana....
I tako ti ja imam svoje povremene HA uz ili bez ličnog FA sa ličnim trenerom...ili sa društvom...Pogledaću sad na kojoj strani mog dnevnika je razvijena HA teorija pa ću te uputiti na to...
Somborka dobro došla!
Danas hrana....
18. April - P Dan - 75/91-II - Kapitulacija pred hroničnim umorom i nespavanjem
D: banana
U: jabuka
U: jabuka
U: malo kikirikija
R: velika zelena salata, tunjevina, 2 tonusa, šolja povrtne supe
Kapitulacija: Bounti 1.5 - to se jedino našlo u blizini
V: zelena salata, 1 pečeno jaje, 1 kiselo mlekoRužo, nisi me razumela....pričala sam o tvojim kalorijama...onaj rezime što si pravila da su ti VK preniski neki NK previsoki ili slične vrednosti jednih i drugih.... a ja ne brojim kalorije....ja teram UN održavanje do kraja....a posle ću drugi sistem....nisam ti ja za to brojanje, osim odokativnom metodom...
EDIT (PIAF)Ella, kako su se neki interesovali u drugim dnevnicima šta je taj HA koji su još neki članovi usvojili...na strani 63 mog dnevnika je postavljen copy&paste nekih ranijih postova gde je predstavljen taj HA koncept
viewtopic.php?f=17&t=3774&start=930...pa ti pogledaj ako te interesuje...