Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • pink rose
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od pink rose » pre 12 godine

Bozeee, sto su mi interesantni tvoji jelovnici, pa onda one suilne oznake...taman se uhodanm sa svim ha, fa iu ostalim kod tebe kad ti smislis nesto drugo....umes da nam drzis paznju i skreces paznju na sve ono sto i nama samima mozda jednog dana moze da znaci i na sve ono sto mozemo da naucimo prateci tvoj primjer.
    Sjajno tebi sve ovo ide.... :headbang:
  • jasminaw
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od jasminaw » pre 12 godine

Kako ti je lijep jelovnik za vitaminski dan! Kad citam mislim bas onako kako treba da se jede za vitaminski,po malo svega i voca i povrca....pa se pitam zasto meni predstavlja problem? Koliko sam ih odradila valjda bi trebala da se naviknem...A hocu,jednog dana,valjda :16: A ovo da nisi na dijeti,potpisujem....Toliko dugo sam na Un- kuham tako, mjesam namirnice tako kombinujem tako....nije vise stvar kaoooo kako cu ,jaoooo sta cu...jednostavno funkcionise.
    Divim ti se od samog pocetka,a jos samo da se ugledam na ne "brljanje" sa glupim stvarima u neko doba noci...ali to prepisujem stresu i dosadi. (izvlacim se,a znam kriva sam :evil: ) :)

I da lozu pijes .....hahhahahhah tu rijec nisam cula ima 100 godina,cak sam i pred ocima,tj nosom pokusala da se sjetim kako mirisi,UHHHHHHH pa to je ispiranje grla :D

LJUb i hvala za svaku tvoju posjetu,i za svaku tvoju rijec koja ima smisla.a mozda i nema hahhahah ali je ja razumijem tako! :)
  • Ella
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od Ella » pre 12 godine

Interesantan ti vitaminski dan, samo mi nije jasno sta je HA i ona loza?
  • Somborka
    Amater
    Amater

od Somborka » pre 12 godine

:mahalo: da ti mahnem,draga!cokic
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 12 godine

Koliko ti Duda dala kalorija?
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 12 godine

Moji jelovnici jesu možda ponekad i slučajnim čudom interesantni, poretko i dobri...generalno nisu najzdraviji na svetu...mnogo improvizujem...pojedem šta stignem...danas npr tunjevina zato što se najbrže spremi....tj kupi u radnji....Da nije ove fenomenalne zelene salate ne bih ni pojela zdravo povrće....
    Porcije zelene salate su mi ogromne....ali i to je projekat..moram da se potrudim da kupim lepu salatu...pa da je operem i pripremim..a ako nosim na posao to je tek projekat..da je ponesem, sačuvam u iole zdravom stanju, na licu mesta začinim...pa onako kabasto dok se ne začini...
    To mi prilično vremena oduzima....
    Mama83, ti me možda slabije poznaješ pa ne znaš moj specijalni odnos prema brljanju....ja se vrlo retko opterećujem sa brljanjem....zato je izmišljena kategorija HA u mom rečniku jer ja reč brlj uglavnom ne priznajem..moja je ideja da ova ishrana bude što sličnija običnoj normalnoj ishrani...što to kod mene i jeste (osim što pratim nekakav UN raspored, a sve drugo je normalno).....Ne želim da budem na strogom režimu...jer šta posle kad ne budem na režimu? Da se ugojim pa da smišljam na koji ću novi režim?...

Somborka ne broji dane, nisi u vojsci?! Nije bitno koji ti je dan po redu ni koji je mesec! Ovo je tvoj novi život a ovaj UN raspored ti je samo neka alatka da ti pomogne da se organizuješ..

Pink Rose hvala ti...ako misliš da se ovde može pročitati nešto korisno...ali eto, sad si i ti u UN klubu pa svrati na filozofiranje ako ti zatreba da ti nešto preokupira misli...i da ti neko ovde soli pamet svojim glupostima...mislim ja....verovatno sam dosadila i Bogu i narodu sa svojim fazonima i pravilima koje izmišljam....ali eto rade....

Jaco, Jaco...kako si ti samokritična....Pa ti si super, opusti se samo...A mogla bi i ti da popiješ jednu, lozu ili nešto drugo...ponekad...

Ella, ti si bila odsutna pa nisi upoznata sa mojim dnevnikom...dobro da sad ne ponavljam da ne bih udavila ove redovne posetioce....HA....Pa ja sam ti tako jednostavno u nekom trenutku odlučila da reč Brlj izbacim iz vokabulara...HA su hedonističke aktivnosti...moji alkoholi i sve ono što je mimo pravila ali ja to svesno uzimam i ne osećam se krivom itd....dakle ne brlj...a ono što je baš brlj po mojim kriterijumima....to i nazovem brlj....
    Osim u prvom mesecu, ja sam sve vreme konzumirala alkohol povremeno (evo uskoro će biti punih 182 dana mog UNa)....A to je zato što ja i nisam na dijeti nego na nekom režimu, slučajno UN ....i ja ne želim da bude odricanja, da bude ograničenja....ja u stvari živim normalno....Kad završim UN...biću na slobodnoj ishrani, imaću pravila.....samo neću imati planski raspored dana....
    I tako ti ja imam svoje povremene HA uz ili bez ličnog FA sa ličnim trenerom...ili sa društvom...Pogledaću sad na kojoj strani mog dnevnika je razvijena HA teorija pa ću te uputiti na to...

Somborka dobro došla!

Danas hrana....

18. April - P Dan - 75/91-II - Kapitulacija pred hroničnim umorom i nespavanjem
    D: banana
    U: jabuka
    U: malo kikirikija
    R: velika zelena salata, tunjevina, 2 tonusa, šolja povrtne supe
    Kapitulacija: Bounti 1.5 - to se jedino našlo u blizini
    V: zelena salata, 1 pečeno jaje, 1 kiselo mleko

Ružo, nisi me razumela....pričala sam o tvojim kalorijama...onaj rezime što si pravila da su ti VK preniski neki NK previsoki ili slične vrednosti jednih i drugih.... a ja ne brojim kalorije....ja teram UN održavanje do kraja....a posle ću drugi sistem....nisam ti ja za to brojanje, osim odokativnom metodom...

EDIT (PIAF)
    Ella, kako su se neki interesovali u drugim dnevnicima šta je taj HA koji su još neki članovi usvojili...na strani 63 mog dnevnika je postavljen copy&paste nekih ranijih postova gde je predstavljen taj HA koncept
    viewtopic.php?f=17&t=3774&start=930
    ...pa ti pogledaj ako te interesuje... :)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Ella
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od Ella » pre 12 godine

Procitah tvoj Edit Piaf i apsolutno se slazem sa tobom. Bila sam na meti mnogih kritika da nije moguce jesti sve i smrsati (i odrzati postignuo) ali mislim da ljudi grese jer ja nemam nameru da ceo zivot budem na dijeti i da se odreknem slatkisa, alkohola i sl. Umerenost je kljuc uspeha!
  • jasminaw
    Početnik
    Početnik

od jasminaw » pre 12 godine

Kuc KUc samokriticna na vratima.... :) Ima li loze i za mene :16:

Najkriticnija sam prema sebi,valjda mi je to mana....a ja kad se opustim :ZZ02: :11: :13:

Da si mi zdrava tako puna lijepih rijeci,i mnogo godina uzivala u svojih 60kg i kusur.....Sticu te,sticu te jednog dana :) ili sto bi bilo jos bolje biti ispod 7 i uzivati u svojih 69 recimo.

Ljub :wink:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ćao društvo...evo me na brzinu....
    Inače EDIT PIAF je izraz za Edit koji sam ukrala od Bebe i koji mi se mnoogo dopada...
    Danas je bio jedan skromni skroban dan...

19. April - S Dan - 76/91-II - SkroBnost je vrlina???
    D: banana
    U: malo kikirikija
    R: velika zelena salata, o č a j n i prebranac, 2 tonusa
    V: zelena salata, 120 gr President sira, lan, susam, kari
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Somborka
    Amater
    Amater

od Somborka » pre 12 godine

:( da,mrso,trebala bi usvojiti ovaj rezim na dug period zivota,ali ja brojim dane do kraja dijete kako bi sto pre videla rezultate dijete i u izgledu i u zdravlju. :cry: samo se opterecujem bzvz...ali kako sam presla vise od pola puta 1.og dela dijete manje razmisljam o danima,a vise o tome sta cu skuvati sutra. :roll: i kakvu aktivnost sebi da zadam da bud :013: em sto vise aktivnija.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Samo na brzinu sa mob.telef.....posto imam hitan slucaj....
    Brljenzi, brljoka, brljologija....
    Veceras kikiriki i crna cokolada....
    Logican sled hronicnog umora...
    Ovih dana inace gladna i ne.preterano u kontroli, opet logicno...
    Dobra vest: ima leka
    Losa vest: blazi tempo, vise odmora i manje zbrke NISU ni na vidiku....

Debela.
    Slika

• divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 12 godine

Stavi neke naočare za daljinu,garant češ ugledati nešto...makar i fatamorgana bila.Na tren da daneš
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Moracu da nadjem neke naocale Ruzo...
    Na brzinu priznanje sa mob.

20.Apr. - S dan - 77/91 - II - Opet nominalno skrob a realno proteini
    D: manja banana
    U: manja banana
    R: neko meso, zelena salata, 2 parceta.hleba, NEMA supe
    V: piletina, zelena salata
    HA: kikiriki malo,.votka

Skroba nema, vrlo vazno...
    Vidimo se...
    Fontove cu Edit Piaf sutra
    Poslednja izmena od Debeliccka u 21 Apr 2013, 22:45, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

• Loptica90
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Loptica90 » pre 12 godine

Znam da ti te proteine ne smatraš brljanjem :) Mislim, ja ih sigurno ne bih smatrala brljanjem. Uglavnom se sve ''dijete'' i zdravi načini ishrane svode na redukciju količine UH (u šta spada i skrob), a uvođenje više proteina iz mleka i mlečnih proizvoda, ribe, mesa i jaja, pa bih ja taj tvoj ''realno proteinski dan'' smatrala apsolutno ispravim :) :009:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma naravno, proteini su ok...Ovako sam jos jednom nedavno provela S dan...to su neke situacije kad mi ne pada na pamet da zbog.rasporeda UN odrzavanja trosim vreme ili energiju da organizujem obroke...da se deranziram i gubim vreme na to pored.drugih prioriteta...
    Nego, svratih da napisem o cudnom dogadjaju...
    Nisam bila tu, otisla u subotu ujutro, malopre dosla...U sobi bila otvorena balkonska vrata...Imala.sam sta.da.vidim....gostovao golub ili golubovi u sobi...S oprostenjem na izrazu, ali za.to sam da se stvari nazovu pravim imenom....cela soba usrana, po podu na dosta mesta, po stranici plakara, verovatno i na vrhu plakara, po prozorskoj dasci, po jednoj carapi i jednoj trenerci....Po posteljini i ostalom cistom vesu izgleda srecom nema..
    Sta reci....jos nisam cula za ovakav slucaj....

I sad razmisljam....kad nekog na ulici pose*e golub...pa kazu sreca....To je verovatno izmisljeno jer je lepse da se covek oseca srecnim nego posranim...ponovo izvinjenje....

Ipak odlucila sam da se nadam da ova silna gov** znace neku veliku srecu....

Osim toga, danas stvarno proteini....rucala malopre veliku zelenu salatu i pecena jaja...popila supu. Zapalila cigaretu i razmisljam o cudnom dogadjaju pa.odoh dalje...

Vidimo se
    Slika

Odgovori 3271 post