Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • KrisSim
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od KrisSim » pre 13 godine

PA da, najbolja je vegeterijana, samo kazi bez biljnog sira, kalorican je dosta i ne preporucuje se :)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 13 godine

Visak kila napisao::placljivko: ja se plasim da ne pojedem previse hrane,ali dorucak mi je bas puno....ja ako pojedem jabuku ona je negde oko 250gr tezine od prilike...onda obicno volim bareni krompir to mi najvise prija,to skuvam od prilike koliko mislim da mi je dovoljno,dali mozda neko zna koliko bi mogla pojesti?meni je nekako kakse kada znam koliko moze da se jede kao na primer sa mesom...ovako imam strah stalno da nije previse ili da nije premalo....mozda vama zvuci ovo glupo ali stvarno je tako :neznalica:

Ako je jabuka onako baš velika ti je pojedi jednu, što se tiče preporučena količina osnovnog jela nosioca dana bez priloga je 250 gr, prema procenjenoj težini polaznika dijete oko 80kg što znači da ako neko ima i više sigurno će ispočetka jesti i više od preporuke ali kako vreme odmiče ta količine će padati pa i ispod preporuke, jer ono što je mnogo bitnije a to je ne pogreši u kombinaciji hrane.
    Slika
    Slika
  • Visak kila
    Početnik
    Početnik

od Visak kila » pre 13 godine

Ja sam do sada npr.kuvala sebi jednu ipo saku integralnih makarona :) mislila sam da je i to previse pa nisam htela da dodajem nikakav sos samo salatu...ali super stigle su mi obe knjige tako da ce mi i to pomoci...neznam dali smem da pitam gigu dali je on to stvarno u knjizi ili sam ja pomesala? :)
  • milica93100
    Početnik
    Početnik

od milica93100 » pre 13 godine

Ja sam jos u srednjoj skoli pa mi je malo teze da odrzavam te pauze izmedju obroka. Sta mi preporucujete? I zanima me da li npr. mogu u skolu da ponesem za uzinu voce?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Visak kila napisao:J...neznam dali smem da pitam gigu dali je on to stvarno u knjizi ili sam ja pomesala? :)

jeste to sam ja :D
    Slika
    Slika
  • athena
    Početnik
    Početnik

od athena » pre 13 godine

Danas mi je posljednji dan turbo un. Juce sam bila u hitnoj, donji i gornji pritisak mi se se skoro bio spojio....tako da od vodenog dana nista sjutra.

Nastavicu standardno sa protei skim danom sjutra.

Mada, sto se tice turbo un-a, nisam ni grama ni sa njim smrsala. Ne znam dal je treblo da smrsam u toku ovih dvanaest dana?
  • Visak kila
    Početnik
    Početnik

Ja opet nmam pitanje :D kupila sam sojine snicle,komadice i kao ljuspice.Za ljispice sam nasla u knjizi recept to spada u skrobni dan,a neznam gde spadaju snicle i komadici?cini mi se da sam negde procitala da se razvrstavaju ali to nemogu da nadjem.....i dali mogu da recepte iz knjige spremam koj dan ja hocu ili moram bas taj dan koji je zabelezen?primer musaka od soje je upisana 55.dan dali ja to mogu da spremim na bilo koj skrobni dan?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Evo sta autorka UN dijete kaže za soju napisao:Sojino meso i Tofu - sojin sir idu za proteinski dan, soja u zrnu na skrobni dan a mlevena soja ili sojine ljuspice na UH dan.

Naravno da možeš da praviš jela kako ti odgovara a ne po danima iz knjige 8)
    Slika
    Slika
  • Visak kila
    Početnik
    Početnik

Super!Hvala ti!Imam da se naruckam soje ;)
  • Teta Neda
    Amater
    Amater

od Teta Neda » pre 13 godine

UPOMOC, molim vas!
    Danas mi je skrobni dan, rucala sam u 12 15 (po afganistanskom vremenu, da vas ne zbunim)
    sad je vec 15h i ja UOPSTE NISAM GLADNA :(
    Moze li mi neko molim vas napisati hocu li mnogo pogrijesiti ako odgodim rucak jos sat vremena? tako da izmedju obroka bude 4h umjesto 3?
    Ima li iko da mi odgovori dok imam jos vremena? Pliiiiiz :D
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
  • Tomislaw
    Početnik
    Početnik

od Tomislaw » pre 13 godine

Ako nisi gladna, onda ne moraš večerati, tj. večerati točno nakon 3 ili 4h od ručka, već možeš i kasnije.

Naime, postoji pravilo:

Na proteinskom danu treba proći min 4h od ručka do večere.
    Na škrobnom i ugljikohidratom danu treba proći min 3h od ručka do večere.
    Na vitaminskom danu treba proći 2h između obroka.

A općenito od doručka do ručka 2 sata (mislim). To vrijedi i za od doručka do užine i od užine do ručka da idu 2 sata pauze.

Dakle, nije obavezno da ti moraaaaaš večerati odmah točno nakon 3 ili 4h od ručka.
    Bilo bi najbolje namjestiti satnice tako da one budu redovne i stalne.

Npr.
    Doručak 9-10h (najbolje unutar jednog sata od buđenja)
    Prijepodnevna užina 11-12h
    Ručak 15-16h
    Večera 19-20h

I imala bi lijepo vremena između.
    Kada sam ja bio na UN dijeti, moj raspored je bio ovakav i nikada nisam imao užine:
    Doručak 10 - 11h
    Ručak 13 - 14h
    Večera 19 - 20h
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Vreme predviđeno za ishranu t.j. u tom vremenu je smešten ručak i večera je od 12h do 20h i ono što pored toga treba ispoštovati je "minimalni" razmak između ručka i večere koji je na proteinski dan 4 sata a na skrobni i na uh dan 3 sata, naznačio sam minimalni razmak što znači da se ne treba slepo držati toga već taj razmak može i obično je veći ... meni je obično oko 5 sati razmak između ručka i večere.
    Slika
    Slika
  • Teta Neda
    Amater
    Amater

od Teta Neda » pre 13 godine

HVALA vam mnoooogo!!!
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
  • athena
    Početnik
    Početnik

od athena » pre 13 godine

MOLIM VAS POMAGAJTE:(

Danas mi je bio prvi radni dan na novom radnom mjestu. E sad, novo radno mjesto jeste u drugom gradu na primorju. Ovdje sam dobila smjestaj koji je jako neuslovan, nemam ni kuhinju, ni posudje, nista:(

Imamo menzu, danas sam pojela standardno dvije vocke ujutro...i na ruku u menzi sa ih zamolila ako mogu da mi prave ono sto bihja htjela pa cu se pretplatiti ali to ne moze i nece da mi prave onoo sto bih trebala da jedem.za rucak sam pojela kao ono sto je trebalo, a to je inace grozno bilo....dva zalogaja mesa, dva lista salate i supica poslije toga...e sad problem je vecera jer sam znala da u okolini nema gdje to kupiti niti pojesti.....i sad koliko sam gladna bila pojela sam TRI CIJELE ZEICKE HLJEBA I SALATE:(((((((

STA DA RADIM:( KAKO DA NASTAVIM SJUTRA? KAKO DA SE HRANIM? NEMAM NIKAKVIH ZDJELA OVAMO, NIKAKVOG POSUDJA, UZAS:( KAKO OD SJUTRA?:(

HVALA
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Ja stvarno ne vidim drugog načina osim ili da si kupiš neki mali rešo i jednu šerpicu i tiganj i da si spremaš hranu.
    Slika
    Slika
Odgovori 4679 postova