1. Naravno da sme. Ja sam je vrlo rado jela sa lukom. Bitno je da iscedis svo ulje iz nje, i ako mozes, slobodno mozes pojesti konzervu tunjevine, a za veceru pola. Ali ne zaboravi supu nakon rucka
2. Ne, kada je meso i jaja onda ide supa, a kada se odlucis za mlecne proizvode onda ide mleko ili jogurt. Razumela si lepo, mleko ili jogurt popijes ukoliko si pre toga jela sir, pavlaku... A supu ukoliko si jela meso ili jaja...
3. Sto se tice mesavine i sira i pavlake ne bi trebalo. Uvek se odluci za jedno. Najbolje je da potrazis pavlaku sa 12%m.m a to mozes naci, ima bas one kantice kravice i jako su ukusne. Opet iz svog licnog primera ja sam komotno pojela jednu casu pavlake sa saaltom ili krastavcem, paradajzom, a kada sam se odlucivala za sir do 100-150gr. Uglavnom je to bilo pola kriske ili onaj sitan sir.
3. sataras, naravno. I naravno da moze uz sir, cak sta vise prelepo je. Za gramazu sira sam ti rekla, a za sataras odluci sama, ali opet imaj meru jer ima ulja, zacina itd. Ja sam uzimala dve kutlace.
4. kao neko ko je isprobao sve preparate za mrsavljenje savetujem ti da to batalis. Nema nista od toga dok sama sebi ne postavis granice ili kako ja kazem probusis kasiku i stavis rajflisus na usta. Nije tesko pridrzavati se i na moru, ali opet ukoliko uslova za to nema onda probaj da na neki nacin korigujes ishranu bar kad je kombinovanje namirnica u pitanju. U sustini ja ti mogu dati jedan predlog, neka to bude nesto sa L-carnitinom u sebi, on je izuzetno dobar ali bez fizicke aktivnosti ne deluje bas najbolje. Pa ako si plivac i verujes da ces biti manje vise u pokretu tamo, i plivanje itd probaj njega da uzimas, nije stetan.
5. ako si vec negde to procitala da je ispravno onda si ispravno postupila ukoliko neko nije demantovao.
6. Hmm... bake roles, znas kako ja bas nisam sigurna da li se to sme, ali mogu dati sugestiju da ga izbacis iz upotrebe, ja zapravo ne znam na koji se nacin to sprema, da li se sprema iskljucivo kao dvopek ili se ipak pece u ulju, ali znam sigurno da je pun soli sto za ovu UN dijetu nije nikako preporucljivo. Pa bih ti savetovala da ga batalis. Nego uzmi ti hleb pa ispeci lepo dvopek i ruckaj uz salatu. Sto se tice da li je to za rucak ili veceru moze biti, za UH dan postoji alternativa, ili ces jesti isto sto i za rucak ili ces se pak odluciti za slatko nesto, stim ne zaboravi rebro crne cokolade.
Ako nemas ideje evo par mojih, napravi picu, testo sa brasnom, vodom i malo soli (bar sam ja tako), pecurke, paradajz, paprika, tomatino, origano... Bude idealan ruckic. Do 150gr, mozes pojesti. Ili kupi dve pekarske kifle pa sa salatom i to je jako lepo. Ali ako se odlucis da isto ide i za veceru onda obavezno upola manje.
Pa eto to bi bilo to